X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Ostatecznie wszystko ok, a wiecie czemu nie odczuwam tak dobrze ruchów? Mały znów ułożył się główka do góry :( Także ostatecznie się cieszę że wszystko ok ale kurcze mógłby się już nie obracać tak!
    Najwazniejsze,ze ok. Skoro sie obrocil glowka znowu,to moze i znowu sie przwroci. Widocznie taki typ jak moj,lubi piruety.

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Najwazniejsze,ze ok. Skoro sie obrocil glowka znowu,to moze i znowu sie przwroci. Widocznie taki typ jak moj,lubi piruety.

Dokładnie, najważniejsze że jest ok :) Obyś miała rację! Bardzo bardzo nie chce CC! Już się dopytalam przy okazji czy mi pozwolą rodzić pośladkowo jakby co to nie ma szans mi powiedział lekarz. Także do obrotu marsz! :-P

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karma wrote:
    Odpukać nie, mieszkam tuż obok :)
    Ach, uff :) Ja mieszkam 7 min drogi w korkach 20 ;) Także to mój najbliższy w razie W ;)

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie rozkłada. Nie mam jak oddychac przez nos i głowa boli. A jak zmierzylam cisnienie to az się przerazilam 156/77. Drugi raz bylo znacznie lepiej.

• Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówię do mojego : jak urodzę to jak dziwnie będzie bez brzucha. A on mówi : dziwnie to będzie jak zaczniesz normalnie jeść i pić 😂😂😅

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki jak narazie to jednorazowy wyskok. Przed paroma minutami rozmawialam z mezem o sprawie która mnie drazni, po za tym to przeziebienie. Zmierzylam pozniej i bylo juz normalne.

• Domcias Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    A tak bajdełej, znowu wróciły mi wieczorne mdłości. Myślałam że to chwilowe, ale już 3 wieczór jak.mecza mnie mdłości o zgaga :/ chciałabym już zjeść normalnie bez tej cholernie zgagi. Już nawet mdłości nie są takie straszne.

Iza co Ci tak ciśnienie wyskoczylo? Czy masz stwierdzone nadciśnienie?

Miałam zacytowac, a polubiłam... U mnie tez od kilku dni powróciły wieczorne mdłości, do tego brak apetytu i niesmaowite zaparcia. Któraś z Was polecała kiedyś czopki Evaqu. Ostatnio kupiłam, ale boje się, ze tak mnie po nich pogoni, ze urodze na toalecie, więc jeszcze nie użyłam 😞 Czy po nich jest jakis mocny efekt przeczyszczenia?

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Esti Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza ja mam nową komodę i powyjmowane szuflady w pokoiku na podłodze, żeby lepiej się wietrzyły. Miałam wystawione na balkon na cały dzień wczoraj, ale po wniesieniu do domu zapach i tak powrócił Jest tylko mniej intensywny.
    Planuję trzymać je na podłodze jeszcze co najmniej z tydzień, żeby porządnie wietrzały. Mam szczęście, bo mam miejsce - mały będzie miał swój pokój.
    A ubranka leżą na kanapie na górze poprasowane i poskładane przykryte pielucha,i tetrowymi. Znów mam szczęście, bo mam umeblowaną antresolę, z której praktycznie nie korzystamy to sobie tam mogą rzeczy leżeć.

Co do biustonoszy do karmienia. Ja mam takie topy na ramiączkach, chyba z h&m, które mają takie podszycie jak stanik sportowy, czyli jest na biust dodatkowa warstwa materiału. Całość wygląda jak typowy singlet a ramiączka są odpinane tak jak te w typowym staniku do karmienia. Myślę, że zostanę przy tym rozwiązaniu przynajmniej do czasu aż wyczaję jaki mam rozmiar po porodzie.

Dostałam je od bratowej, jeden biały top drugi czarny. Ona ich używała i sobie bardzo bardzo je chwaliła.

2019 zdrowy syn - ciąża naturalna

3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
    02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
    03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna

12 dpo beta 27mlU/mL
    16 dpo beta 244 mlU/mL
    18 dpo beta 747 mlU/mL

oby tym razem dobrze się skończyło <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias- nie boj sie tych czopkow. Ja uzywam od poczatku ciazy. Pomaga rozpuscic mase kalowa i latwiej sie wyproznic. Przez chwile masz tylko wrazenie,ze Ci tylek rozsadzi. Ale jak juz usiadziesz,to poczunesz ulge ;-)

Zianina- wlasnie na fb pytalam sie,czy to twoja 1ciaza. Ale widze,ze masz juz synka.

Ja wymiotuje caly czas. Przerwa ttlko miedzy 17 a 19tyg. A od przedwczoraj,jak nozki wyladowaly u gory,to juz w ogole,cokolwiek zjem,to zaraz zostake skopana i musse natychmiast do toalety

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to głupie, ale czy macie też takie uczucie, że ta ciąża jest jakaś taka nierealna? Czasem sobie myślę, że to niemożliwe, że takie szczęście nam się przytrafiło i nie wierzę, że już za kilka tygodni będę miała dziecko ;)

Aishha, silent, sylvuś, Kimsik lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • karma Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Dziewczyny, to głupie, ale czy macie też takie uczucie, że ta ciąża jest jakaś taka nierealna? Czasem sobie myślę, że to niemożliwe, że takie szczęście nam się przytrafiło i nie wierzę, że już za kilka tygodni będę miała dziecko ;)

Tak. Ja nawet nie umiem sobie wyobrazić, że mam w brzuchu prawdziwe dziecko 🥺 Nie wiem jak nasze mamy i babcie funkcjonowały bez USG.

💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Ta ciaze juz inaczej czuje. Ale w 1ej dlugo nie moglam w to uwierzyc. Nawet jak czulam ruchy,to bylo to takiw metafizyczne. A jak szlam na usg,to zawsze patrzylam i myslalam,czy aby to nie blad,czy to na pewno z mojego brzucha,czy moze pacjentki przed. I nawet jak mi malego kladli na brzuch,to nie moglam uwierzyc,ze to moje,tylko moje i meza dziecko :-) a uczucia,jak przeciskal sie przez kanal nie zapomne nigdy :-)

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki, położna mi powiedziała że to bardzo niebezpieczne już w tym czasie w ciąży kiedy w każdej chwili można urodzić wcześniaka. Że trzeba maluchowi tłumaczyć delikatnie ale stanowczo że mama nie może nosić. Wiesz, przez nadmierny wysiłek (a jednak nasze dzieci nie ważą już te max dozwolone 5kg) może i się łożysko odklejać itp. wiec ja wiem że ona ma rację. Ale mój maluszek jeszcze nie chodzi...i tak bardzo trudno mi jest go nie nosić chociażby na zmianę pieluszki czy wsadzając do wózka.

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiotowalam do 28 tygodnia gdzieś i teraz znowu się zaczęło codziennie... Już nie pamiętam jak to jest nie wymiotować przynajmniej raz dziennie...

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma i Szczęśliwa mamusia - dzięki za odpowiedzi. Dzięki Wam poczułam się normalna :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Miałam zacytowac, a polubiłam... U mnie tez od kilku dni powróciły wieczorne mdłości, do tego brak apetytu i niesmaowite zaparcia. Któraś z Was polecała kiedyś czopki Evaqu. Ostatnio kupiłam, ale boje się, ze tak mnie po nich pogoni, ze urodze na toalecie, więc jeszcze nie użyłam 😞 Czy po nich jest jakis mocny efekt przeczyszczenia?

Właśnie ja nie korzystałam z tych Eva/qu. Za to zapodałam sobie glicerynowy. To było dla mnie traumatyczne przeżycie. Naprawdę, w życiu się tak nie wystraszyłam. Kręcić zaczęło, przez co wylądowałam wcześniej w toalecie, czopek wypadł, ale już coś się tam zaczęło dziać. I męczyłam się niemiłosiernie. Na następny dzień musiałam lecieć do gina, sprawdzić, czy nic się nie stało. Ale pisze to tylko dlatego, bo teraz wiem, że trzeba poczekać na całkowite rozpuszczenie. Ja myślałam, że już jestem gotowa i później przerażenie. 😂

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• silent Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:

Tak! Mimo, że to druga ciąźa jest to tak samo nierealnie. W ogóle nie ogarniam co się zaraz stanie. Przecież w ogóle nie jestem na to gotowa :D. I tak będzie do samego porodu, albo nawet dluzej, to uczucie :)

Kijanka lubi tę wiadomość

3uqruv0.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mój mąż stwierdził, że dziwne wydaje mu się noszenie dziecka w brzuchu i bardziej naturalne byłoby wykluwanie dzieci z jajek.

karma, Kijanka, Zlaania1, Domcias, Kimsik, sisi lubią tę wiadomość

3uqruv0.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    W ogóle mój mąż stwierdził, że dziwne wydaje mu się noszenie dziecka w brzuchu i bardziej naturalne byłoby wykluwanie dzieci z jajek.

Z Kinderniespodzianki :)

silent, Kimsik lubią tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Tak, mam tak samo. Tak długo czekałam na tą ciąże, że wręcz wydawała mi się nie realna. A teraz, kiedy już mogę zacząć sobie wyobrażać jak to będzie to jakoś mi ciężko, wydaje mi się to dalej nie realne. Nie wiem, kiedy się przełamię, aby zacząć myśleć że to się dzieje naprawdę. Chyba dopiero po porodzie

Kijanka lubi tę wiadomość

‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ