Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKropka89 wrote:Ostatecznie wszystko ok, a wiecie czemu nie odczuwam tak dobrze ruchów? Mały znów ułożył się główka do góry Także ostatecznie się cieszę że wszystko ok ale kurcze mógłby się już nie obracać tak!
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Najwazniejsze,ze ok. Skoro sie obrocil glowka znowu,to moze i znowu sie przwroci. Widocznie taki typ jak moj,lubi piruety.
Dokładnie, najważniejsze że jest ok Obyś miała rację! Bardzo bardzo nie chce CC! Już się dopytalam przy okazji czy mi pozwolą rodzić pośladkowo jakby co to nie ma szans mi powiedział lekarz. Także do obrotu marsz!
-
nick nieaktualny
-
Ja mówię do mojego : jak urodzę to jak dziwnie będzie bez brzucha. A on mówi : dziwnie to będzie jak zaczniesz normalnie jeść i pić 😂😂😅[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
nick nieaktualny
-
natki89 wrote:A tak bajdełej, znowu wróciły mi wieczorne mdłości. Myślałam że to chwilowe, ale już 3 wieczór jak.mecza mnie mdłości o zgaga chciałabym już zjeść normalnie bez tej cholernie zgagi. Już nawet mdłości nie są takie straszne.
Iza co Ci tak ciśnienie wyskoczylo? Czy masz stwierdzone nadciśnienie?
Miałam zacytowac, a polubiłam... U mnie tez od kilku dni powróciły wieczorne mdłości, do tego brak apetytu i niesmaowite zaparcia. Któraś z Was polecała kiedyś czopki Evaqu. Ostatnio kupiłam, ale boje się, ze tak mnie po nich pogoni, ze urodze na toalecie, więc jeszcze nie użyłam 😞 Czy po nich jest jakis mocny efekt przeczyszczenia? -
Kasza ja mam nową komodę i powyjmowane szuflady w pokoiku na podłodze, żeby lepiej się wietrzyły. Miałam wystawione na balkon na cały dzień wczoraj, ale po wniesieniu do domu zapach i tak powrócił Jest tylko mniej intensywny.
Planuję trzymać je na podłodze jeszcze co najmniej z tydzień, żeby porządnie wietrzały. Mam szczęście, bo mam miejsce - mały będzie miał swój pokój.
A ubranka leżą na kanapie na górze poprasowane i poskładane przykryte pielucha,i tetrowymi. Znów mam szczęście, bo mam umeblowaną antresolę, z której praktycznie nie korzystamy to sobie tam mogą rzeczy leżeć.
Co do biustonoszy do karmienia. Ja mam takie topy na ramiączkach, chyba z h&m, które mają takie podszycie jak stanik sportowy, czyli jest na biust dodatkowa warstwa materiału. Całość wygląda jak typowy singlet a ramiączka są odpinane tak jak te w typowym staniku do karmienia. Myślę, że zostanę przy tym rozwiązaniu przynajmniej do czasu aż wyczaję jaki mam rozmiar po porodzie.
Dostałam je od bratowej, jeden biały top drugi czarny. Ona ich używała i sobie bardzo bardzo je chwaliła.
2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
nick nieaktualnyDomcias- nie boj sie tych czopkow. Ja uzywam od poczatku ciazy. Pomaga rozpuscic mase kalowa i latwiej sie wyproznic. Przez chwile masz tylko wrazenie,ze Ci tylek rozsadzi. Ale jak juz usiadziesz,to poczunesz ulge
Zianina- wlasnie na fb pytalam sie,czy to twoja 1ciaza. Ale widze,ze masz juz synka.
Ja wymiotuje caly czas. Przerwa ttlko miedzy 17 a 19tyg. A od przedwczoraj,jak nozki wyladowaly u gory,to juz w ogole,cokolwiek zjem,to zaraz zostake skopana i musse natychmiast do toalety -
Dziewczyny, to głupie, ale czy macie też takie uczucie, że ta ciąża jest jakaś taka nierealna? Czasem sobie myślę, że to niemożliwe, że takie szczęście nam się przytrafiło i nie wierzę, że już za kilka tygodni będę miała dziecko
Aishha, silent, sylvuś, Kimsik lubią tę wiadomość
-
Kijanka wrote:Dziewczyny, to głupie, ale czy macie też takie uczucie, że ta ciąża jest jakaś taka nierealna? Czasem sobie myślę, że to niemożliwe, że takie szczęście nam się przytrafiło i nie wierzę, że już za kilka tygodni będę miała dziecko
Tak. Ja nawet nie umiem sobie wyobrazić, że mam w brzuchu prawdziwe dziecko 🥺 Nie wiem jak nasze mamy i babcie funkcjonowały bez USG.💙 -
nick nieaktualnyKijanka wrote:Dziewczyny, to głupie, ale czy macie też takie uczucie, że ta ciąża jest jakaś taka nierealna? Czasem sobie myślę, że to niemożliwe, że takie szczęście nam się przytrafiło i nie wierzę, że już za kilka tygodni będę miała dziecko
-
Natki, położna mi powiedziała że to bardzo niebezpieczne już w tym czasie w ciąży kiedy w każdej chwili można urodzić wcześniaka. Że trzeba maluchowi tłumaczyć delikatnie ale stanowczo że mama nie może nosić. Wiesz, przez nadmierny wysiłek (a jednak nasze dzieci nie ważą już te max dozwolone 5kg) może i się łożysko odklejać itp. wiec ja wiem że ona ma rację. Ale mój maluszek jeszcze nie chodzi...i tak bardzo trudno mi jest go nie nosić chociażby na zmianę pieluszki czy wsadzając do wózka.
-
nick nieaktualny
-
Domcias wrote:Miałam zacytowac, a polubiłam... U mnie tez od kilku dni powróciły wieczorne mdłości, do tego brak apetytu i niesmaowite zaparcia. Któraś z Was polecała kiedyś czopki Evaqu. Ostatnio kupiłam, ale boje się, ze tak mnie po nich pogoni, ze urodze na toalecie, więc jeszcze nie użyłam 😞 Czy po nich jest jakis mocny efekt przeczyszczenia?
Właśnie ja nie korzystałam z tych Eva/qu. Za to zapodałam sobie glicerynowy. To było dla mnie traumatyczne przeżycie. Naprawdę, w życiu się tak nie wystraszyłam. Kręcić zaczęło, przez co wylądowałam wcześniej w toalecie, czopek wypadł, ale już coś się tam zaczęło dziać. I męczyłam się niemiłosiernie. Na następny dzień musiałam lecieć do gina, sprawdzić, czy nic się nie stało. Ale pisze to tylko dlatego, bo teraz wiem, że trzeba poczekać na całkowite rozpuszczenie. Ja myślałam, że już jestem gotowa i później przerażenie. 😂Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Kijanka wrote:Dziewczyny, to głupie, ale czy macie też takie uczucie, że ta ciąża jest jakaś taka nierealna? Czasem sobie myślę, że to niemożliwe, że takie szczęście nam się przytrafiło i nie wierzę, że już za kilka tygodni będę miała dziecko
Tak! Mimo, że to druga ciąźa jest to tak samo nierealnie. W ogóle nie ogarniam co się zaraz stanie. Przecież w ogóle nie jestem na to gotowa . I tak będzie do samego porodu, albo nawet dluzej, to uczucie
Kijanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKijanka wrote:Dziewczyny, to głupie, ale czy macie też takie uczucie, że ta ciąża jest jakaś taka nierealna? Czasem sobie myślę, że to niemożliwe, że takie szczęście nam się przytrafiło i nie wierzę, że już za kilka tygodni będę miała dziecko
Kijanka lubi tę wiadomość