Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zlaania1 wrote:Alu mój w 33+0 miał 1957g więc też niewiele. Ale ja się nie przejmuję widocznie taki urok moich dzieci. Pierwszy syn miał 2740g jakoś mniej więcej w 38+4
Moja w 33+4 miała 1996 gramów i wg lekarza było wszystko ok (a to już było badanie po infekcji i szpitalu)
W szpitalu w 31+3 miała 1650 gramów i też mówili-nawet w kontekście porodu, który wtedy nade mną wisiał- że to bardzo ładna waga na ten etap.
Zresztą jak patrzyłam w siatki centylowe to wychodzi mi Młoda ok 45 centyla, więc mnie to nie martwi. Poza tym w kontekście porodu naturalnego to nawet mnie to niebo cieszy, bo mimo wszystko łatwiej rodzi się dziecko 3 kg niż 4.Alu_87 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziewczyny, widzę, że niektóre z Was chodzą na ktg? Czy lekarz Wam to zlecał?
Bo ja wczoraj pytałam swojego to powiedział, że w jeśli nie ma żadnych problemów, ciąża przebiega prawidłowo to ktg nie jest potrzebne.Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Mi nie zleciał Ale od 32 tyg na wizytach mam KTG. Właśnie pierwsze KTG miałam w 32 tygodniu u położnej na wizycie. A od 34 tygodnia mam przed wizyta u ginekologa.
-
Magdalen wrote:Ja pierwsze ktg będę miała za tydzień 37+3,wtedy też na gbs będą mi pobierać próbki.. Jakoś dość późno mi się to wydaje ale na taki termin położna mnie zapisała. Długo czeka się na wyniki?
U mnie tydzień.Magdalen lubi tę wiadomość
-
Ja mam ktg mieć w 36 tyg, potem w 37 tyg i w 38 tyg cięcie , ale u mnie ze względu na cukrzycę ciążową. Tak mi zalecił lekarz prowadzący.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 11:23
👧 👦 👦 👦 👦
Smerfik 24.10.2019 👶
"9 miesięcy nosisz w sobie.10 godzin rodzisz. Pół roku nie śpisz po nocach. A ono i tak okazuje się podobne do tatusia" 🙈 -
Ja miałam wskazanie od diabetologa i miałam jedno ktg w 36tc, tam kazali mi przychodzić dopiero od 37+0 dwa razy w tygodniu, od 38+0 co drugi dzień, od 39+0 codziennie a dwa dni przed terminem stawić się na oddział. Ciąża z cukrzycą.1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
reset wrote:Moja w 33+4 miała 1996 gramów i wg lekarza było wszystko ok (a to już było badanie po infekcji i szpitalu)
W szpitalu w 31+3 miała 1650 gramów i też mówili-nawet w kontekście porodu, który wtedy nade mną wisiał- że to bardzo ładna waga na ten etap.
Zresztą jak patrzyłam w siatki centylowe to wychodzi mi Młoda ok 45 centyla, więc mnie to nie martwi. Poza tym w kontekście porodu naturalnego to nawet mnie to niebo cieszy, bo mimo wszystko łatwiej rodzi się dziecko 3 kg niż 4.
Reset ja wagą się nie przejmuję. Urodzi sie malutkie to potem przybierze. Jego brat przykoksował tak,że plecy siadały.
A moim finalnym argumentem jest -łatwiej będzie wypluć 😂😂😂Alu_87 lubi tę wiadomość
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
nick nieaktualnyDziewczyny oglupieje, osiwieje lub wylysieje przez ta moja tesciowa. Wykonczy mnie to babsko. Bylam u internisty (drugie moje wyjście w ciagu 4 tyg.), boje się o szyjke bo mam wrażenie ze podczas kaszlu jest na nia większy napor i chce się tego kaszlu pozbyc, poza tym jak leze to mnie bardziej meczy i ciężko mi się oddycha. Lekarz stwierdzil ze to nic groźnego, wylezec, przeczekac, dal herbapect i cos w stylu rutinoskorbinu. Jak wrocilam to tesciowa nz mnie naskoczyla ze nie lecze sie naturalnie, ze tylko chemię bym w siebie i dziecko pakowala, ze powinnam jesc czosnek (nie, na mleku moim spodobem jest zle tylko na kanapke), ze powinnam amol stosowac, rozgrzewac sie i inhalacje z amolu robic i ni cholery do niej nie docieralo ze boje sie stosowac czegokolwiek rozgrzewajacego, ze nie nawidze amolu a juz na pewno nie bede sie dusila na wlasne zyczenie robiąc inhalacje. A ona jak nakrecona ze nie wazne ze nie nawidze amolu, mam stosowac i juz. Mam dosc wciubiania jej nosa w moje sprawy. Jej jakos amol i czosnek za bardzo nie pomagaja bo fryta nosem juz ze 3 tyg.
Zalpost. -
Ja miałam KTG tylko raz w szpitalu jak pojechałam na IP.
Natomiast ze wzgledu na cukrzycę ciazowa i nadciśnienie dostalam wytyczne tylko na CC i na dodatek mam się położyć w szpitalu juz za niecałe dwa tyg.
Pomimo ze termin mam na polowe listopada a z prenatalnych na 11.11 to lekarz twierdzi ze zakonczymy na koniec października ciąże. Jakoś mnie przestraszyli ze tak szybko, sama nie wiem co o tym myśleć, ale z nadciśnieniem nie ma żartów. Malutka wazyła 2200 kilka dni temu- wiec w normie.
Czy któraś z Was tez ma zalecenia zakończyć ciąże w 37tc?W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:A ja szukam,gdzie moge zrobic usg spojenia lonowego. U mnie na tym zadupiu,to nigdzie jie robia. W ogoel wielkie zdziwienie o co ja pytam. Siedze i szukam gdziss w warszawie. Tak mi to dokucza,ze nawet jak siedze,to czuje,ze mnie boli2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja chyba posłucham się swojego lekarza. Co prawda szkole rodzenia mam blisko i mogłabym chodzić na ktg, ale skoro nie ma wskazań...
Az ciężko uwierzyć, że niektóre dziewczyny są już rozpakowane i na dniach szykują się kolejne porody 😊
Mam wrażenie, że dopiero co pisałam o dwóch kreskach na teście ciążowym.
Aaa i jeszcze mój lekarz powiedział, że jak do 41 tygodnia nic nie będzie się działo to będziemy wywoływać. Mam jednak nadzieję, że nie przenoszę.Synek ❤️
I mam jeszcze jedno pytanie. Któraś z Was szczepiła się już na krztusiec i grypę?
W Luxmedzie jest szczepionka na krztusiec, blonnice i tężec. Czy to właśnie o nią chodzi? Pan w rejestracji powiedział, że pierwszy raz słyszy, żeby kobiety w ciąży się na to szczepiły. Jestem zapisana do lakerza na kwalifikacje, ale możliwe, że odmówi🤦♀️Synek ❤️
nick nieaktualny
-
Ja właśnie z wizyty wracam. Trochę się cykałam, że okaże się, że zaraz będę rodzić a tu chyba jednak nie tak szybko
Mała waży około 2.5kg i już jest centralnie głową do wyjścia. Szyjka 2.5cm.
Głowę ma sporą - na 37tc..
Mam tylko nadzieję, że nie spełni się mój dzisiejszy sen, że wywoływali mi poród w 42+3tc :p
Co do GBS - dziś mi pobrała wymaz a w poniedziałek mam się już dowiadywać o wynik.
Iza - upierdliwa baba z tej Twojej teściowej..sisi, Cecylia lubią tę wiadomość