Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIg004 wrote:Szczesliwa_mamusia, nie pamiętam czy pisałaś - jeśli tak to zignoruj pytanie Z jakich konkretnie wskazań idziesz sprawdzić to spojenie? Odczuwasz coś charakterystycznego? Bo mnie trochę biodra/więzadła/kij wie co boli, ale wydawało mi się, że wszystkie tak mamy. Jak możesz to napisz, może mi coś tam też się rozchodzi?
-
Dziękuję za odpowiedź! To ja chyba aż tak nie mam, raczej podejrzewam więzadła. Kurcze, my babki to jednak jesteśmy siłaczki. A przed nami jeszcze poród, połóg i jak to powiedział mi ostatnio lekarz, 'z dzieckiem najtrudniejsze jest pierwsze 25 lat, a potem już z górki'
Zlaania1 lubi tę wiadomość
-
Spojenie boli też przy zmianie pozycji podczas przekręcania się na łóżku.
Spirit może się nie znać na wykonywaniu USG bo od tego są specjalne kursy żeby się nauczyć a jeżeli mu się nie chciało w nich brać udziału to niestety odeśle gdzieś na USG i sam go nie zrobi. Pracowałam na ortopedii i pojedyncze sztuki umiały USG wykonywać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 15:54
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Mnie boli tam gdzie mam kosc łonową,do tego bardzo duzy bol w pachwinach,ale to na pewno nie bol woazadel,tylko ja czuje jak mnie te kosci bola. Chodze jak kaczka. Ciezko mi sie schylic. Przy wstawaniu jest masakra. Ten bol pronieniuje mi caly czas na boki i jest tez taki pusacyjny. Rozmawialam ostatnio z ginem i powiedzial mi,ze jak dalej bedzie mnie tam tak bolało,to mam isc zrobic to usg. Bo rozejscie spojenia juz ok 1cm jest przeciwskazaniem do porodu sn. O ile bardzo bym chciala rodzic sn,to nie chcialabym,aby mi pękla miednica podczas parcia. Ogolnie,to ma sie prawo troszke rozjesc,ale nie moze to tak napierdzielac i za duzo sie wlasnie rozejsc,bo jest ryzyko,ze peknie miednica.Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
nick nieaktualny
-
Zanes wrote:Pozwolę się wtracic miałam 1 cc z powodu rozejścia spojenia ale musi przekraczać 1 cm i to nie zawsze chca robić co jak dla mnie jest paranoja. Wiem co to za ból teraz mam to samo do tego jak się przekrecam to przeskakuje mi jakąś kość boli nieziemsko. A co do usg to większość ginekologow to robi bo sprawdzają to nawet przed porodem jeśli kobieta się skarży więc dziwie się że twój gin Ci nie zrobić wystarczy przyłożyć usg do spojenia i widać ile kości się już rozeszły. Ja teraz też będę mieć cc ale z innych przyczyn a w poniedziałek będę mieć sprawdzane spojenie bo kiepsko jest z poruszaniem sie
Boże, ja mam to samo z tym przeskakiwaniem kości przy przekrecaniu, okropne! też miałam rozejscie w 1 ciąży i cc z tego powodu (1,6 cm), teraz już nawet nie idę do orto, bo wszyscy sami chcą mi zrobić cesarke. Objawy takie same jak poprzednio, tylko to chrupanie przy przekrecaniu doszło. -
I u mnie chrupanie przy zmianie boku plus ból. Mi gin w 1 ciąży mówił że w kryzysie można paracetamolem się poratować. Zwłaszcza że im bliżej porodu tym tylko gorzej.
-
Która to mamusia? Piękna data 09.10, moje urodziny 😁 Myślałam, że może nasza niunia będzie chciała zrobić mamie niespodziankę urodzinową, ale dzisiaj calkowita cisza z bólami, mimo tego, że pół dnia nie leżałam. W sumie dzień się jeszcze nie skończył 😆
Dzisiaj zaszalałam na maksa od kiedy jestem w ciąży. Pomyślałam, że ten jeden dzien w urodziny sprawie sobie przyjemność i pożarłam naraz jagodzianke, rogala swietomarcinskiego i 2 kawalki czekolady WW 😍 Z przerażeniem co 20min mierzylam cukier i najwyzsza wartość jaką osiągnął to 126! Przeżyłam szok, ale i tak do końca ciąży powstrzymam sie od slodyczy. Juz niewiele zostalo, a dieta wyszla mi tylko na dobre, bo nie przypominam słonia 😃Kijanka, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
A pytalyscie lekarza o to przeskakiwanie? Bo ja wizytę mam w poniedziałek więc dopiero będę pytać.Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Domcias, wszystkiego najlepszego! Niech Ci końcówka ciąży lekką będzie!
U nas dobre wieści. Ekipa od remontu łazienki dzisiaj kończy!!!! Od jutra wielkie sprzątanie.
Byliśmy dzisiaj na grzybkach. Zmęczyło mnie to. Las średnio przebieżny dla takich pingwinów jak ja. No ale coś tam znalazłam.Ig004, coma, Domcias, Esti lubią tę wiadomość
-
Hej dziołchy! Oczywiście mowa o mnie, dziś o 13.04 metodą CC na świat przyszła moja córka Serafina. Poród rozpoczął się naturalnie, ok. 4 rano dziś, ale okazało się, że mała nie chce się poprawnie wstawić w kanał rodny i trzeba było wyciągać górą.
Seraf ma 51cm, 2200gr wagi, 10/10 pkt. Dzisiaj już że mną była przez ok. poltorej godziny, ale jeszcze nie chciała jeść i cały czas spała. Ja jestem teraz trochę nacpana przeciwbólowych lekami.coma, Ig004, karma, Meggs, silent, Limonka, agndra, Ewelina92, Domcias, Esti, Janka78, Ewelina29, ListopadowaMama, Kimsik, Kaczorka, Moni**, Lovska, JustBelieve, natki89, sisi, Spirit, Kurczaczek89, Cecylia, Audreyyy, sylvuś, Kropka89, Alu_87 lubią tę wiadomość
-
Iza, raczej chodzi o to, że wreszcie będzie można trochę odetchnąć, w tym finansowo
Kijanka, podziwiam, że nadal chodzisz na grzyby (i strasznie zazdroszczę, bo kocham, a nie mam gdzie teraz). Zamawiam dostawy u rodziców, bo niestety w tym roku odpadam do takich zabaw. -
No i pochwaliła się mamusia Mamy 6 dzidziusiów, która będzie 7.?
Wiecie, że ja nigdy nie byłam na grzybach? Jaka jest częstotliwość znajdywania grzybów? To jest tak samo emocjonujące jak ryby?
Mój lokaj is no more... Dziś już miałam dość i poprosiłam mamę żeby wróciła do siebie, to nie na moje nerwy jednak.agndra, JustBelieve lubią tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Mnie boli tam gdzie mam kosc łonową,do tego bardzo duzy bol w pachwinach,ale to na pewno nie bol woazadel,tylko ja czuje jak mnie te kosci bola. Chodze jak kaczka. Ciezko mi sie schylic. Przy wstawaniu jest masakra. Ten bol pronieniuje mi caly czas na boki i jest tez taki pusacyjny. Rozmawialam ostatnio z ginem i powiedzial mi,ze jak dalej bedzie mnie tam tak bolało,to mam isc zrobic to usg. Bo rozejscie spojenia juz ok 1cm jest przeciwskazaniem do porodu sn. O ile bardzo bym chciala rodzic sn,to nie chcialabym,aby mi pękla miednica podczas parcia. Ogolnie,to ma sie prawo troszke rozjesc,ale nie moze to tak napierdzielac i za duzo sie wlasnie rozejsc,bo jest ryzyko,ze peknie miednica.
-
Zasadniczo tak, spacer + późniejsze pyszne potrawy (jajecznica z kurkami czy grzybowa z grzankami żeby dużo nie szukać). To tak jakbyś łaziła po lesie i co chwile znajdowała kinder niespodziankę
Hm, czy ze mną jest coś nie tak?sisi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChcecie posluchac dalszych ciazowych rewelacji?
1)nie powinnam uzywac komórki w ciazy bo promieniuje i tam jest samo zlo,
2)powinnam ksiazki czytac wtedy i dziecko sie nauczy i bedzie oczytane,
3)mam ogladac tv a nie siedziec w komórce bo w tv sa same mądre rzeczy,
4)dziecko po narodzinach bedzie lubilo i robilo to co matka w ciazy,
Wiec ja szybko stwierdzilam ze moje dziecko bedzie tylko leżało z komórką i nic wiecej robic nie bedzie 😭😭😭. I demonstracyjnie wzielam komorke i dalej.
Wymiekam. -
Udało się zaszczepić i na grypę i na krztusiec, w ogóle nie było dyskusji, choć byłam gotowa nawet na kłótnię 😁 niestety nie 90 zł, a 209, ale trudno. W mojej placówce mieli ostatnią szczepionkę, więc upewnijcie się, że u Was mają 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 17:06
Kijanka, Kropka89 lubią tę wiadomość
💙