X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrt, zrobilam wczoraj te ptasie mleczko. Mega jest 😍😍 Właśnie zjadlam na drugie śniadanie.

Mnie dziś od rana pobolewa znowu brzuch, tym razem troszke mocniej. Ciekawa jestem czy sytuacja sie rozwinie, czy znowu bole przystopują. Wczoraj tez rano bolało, po południu cisza i na wieczor sie rozkrecilo. No i ten sluz... Dzis rano bardzo duzo wylecialo, takiego wodnistego. Az maz sie wystraszył, bo troszke mialam mokro z przodu na koszuli nocnej. Kurdee, mam nadzieje, ze to nie wody sie sacza. Jak to można rozpoznac? Mam w domu test ph na infekcje intymne, ale tez niby rozpoznaje wody. Tylko tak sie zastanawiam, ze jeśli podczas badania nie będą sie saczyc to test nie wykryje chyba tych wód?

Czujecie moze klucie w szyjce? Czasem mam wrażenie jakby mi ktos tam ręką od wewnątrz grzebal...

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Agawa Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy, ten zasiłek to jest średnia za ostatnie 12 miesięcy i wchodzą tu również premie i dodatkowe wynagrodzenia. Ja w poprzedniej ciąży dostawałam dużo więcej na L4 niż normalnej pensji bo w ciągu roku wpadło mi sporo bonusów.

• Alu_87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o kciuki.u mnie wczoraj zabarwiony śluz A dzisiaj już konkretne plamienia ciemno brązowe;(. Czekam jak na szpilkach na wizytę o 14 ale walizkę do szpitala mam spakowaną. 34 plus 2 dopiero ;(

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • Audreyyy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina92 wrote:
    Jeśli dobrze pamiętam to ja nigdzie nie chodziłam zakładać profilu tylko logowalam się przez profil zaufany.
    A profil zaufany zakłada się przez stronę swojego banku ;)
    Ale ja mam profil zaufany a i tak na końcu dostałam informację, że w ciągu 5 dni mam zgłosić się do placówki ZUS :/ może coś źle naklikałam, spróbuję jeszcze raz.

FNh9p2.png
  • coma Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    coma ja na początku zwolnienia dostawałam 200zł więcej teraz po 100, mam nadzieję że mniej nigdy nie dostanę. Co dziwne kolezanka która zarabia 1000zł mniej ode mnie na zasiłku dostawała na początku 300zł więcej niż pensja. Nie ogarniam tego. Może trzeba ten profil na ZUSie założyć ale musiałabym tam iśc osobiście, a nie chce mi się, taka informatyzacja :/

Ja mam ten profil i nic z niego nie wynika - nie rozumiem jak to się liczy :/ Do tej pory dostawałam mniej wiecej tyle samo +/- 100 zł, aż nagle 4 stówy mniej...

uIHap1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu, kciuki, daj znać co Ci powie lekarz. Moja lekarz mówi, że dzidziuś urodzony w skończonym 34 tygodniu ma takie same szanse na normalny rozwój jak donoszony noworodek.

Alu_87 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • agndra Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja też trzymam. Mój 4.5 latek był urodzony w 34+6. Jest zupełnie zdrowy 🙃

Alu_87 lubi tę wiadomość

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu, jestesmy z Tobą, dawaj znać co i jak!

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu- jak wylądowałam w 31 tc na patologii to kazali mi donosić do 34 tc. Powiedzieli, że wtedy to oni już nie mają nic do roboty z takim wcześniakiem ;)

Co do PUE w ZUSie to wystarczy mieć profil zaufany i nie trzeba nigdzie potwierdzać. Tyle, że w PUE ZUS jest podgląd np. na decyzje, wystawione zwolnienia, pobrane składki, ale nie ma wytłumaczone skąd biorą się konkretne kwoty.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak z ciekawosci. Czy jak gin.bada was na fotelu to czy teraz was to boli? Bo moj zawsze badal bardzo delikatnie a wczoraj bolalo jak cholera, 3 tyg.temu usg przezpochwowe tez bolalo.

• Domcias Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu, trzymam kciucki!

Iza, mnie tez ostatnie badania bolały. Po nich nawet nasilily mi się bóle brzucha.

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze dlatego dzis mnie boli podbrzusze.

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja tak z ciekawosci. Czy jak gin.bada was na fotelu to czy teraz was to boli? Bo moj zawsze badal bardzo delikatnie a wczoraj bolalo jak cholera, 3 tyg.temu usg przezpochwowe tez bolalo.

No u mnie wczoraj było krótko, ale nieprzyjemnie. W ogóle mam uczucie napuchniętej pochwy... :( Też tak macie?

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod koniec miałam tam tak ciasno, że przy badaniu łzy mi w oczach stawały. z tego, że lekarz uprzedzał przed badaniem, że zaboli wnioskuję, że to normalne.

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu, trzymam kciuki za wizytę! Coś mi się widzi, że będziesz kolejną rozpakowaną listopadówką :). Spokojnie, 34 tydzień to dla malucha już zupełnie bezpieczny czas, choć pewnie trafi na chwilę na ogrzewanie do inkubatora...

A my zebraliśmy rano rzeczy i przeprowadziliśmy się z powrotem do siebie!!!!! :D :D :D Wprawdzie mamy jeszcze trochę pracy, przez kilka dni będziemy spali w śpiworach, bo musimy uprać pościel, ale to nieważne. Mój plan minimum na dzisiaj obejmuje umycie lodówki, pralki, zrobienie zakupów spożywczych. Jak mi będzie dobrze szło, to wezmę się jeszcze za bałagan w szufladach kuchennych.

Kimsik, Kropka89, Esti, Ig004, Audreyyy, sisi lubią tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kimsik Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:

A my zebraliśmy rano rzeczy i przeprowadziliśmy się z powrotem do siebie!!!!! :D :D :D .

Kijanka, zazdroszczę! ❤️
    U mnie wykańczanie domu trwa już czwarty miesiąc, a miało trwać max dwa..
    Jeszcze mój pan budowlaniec dzwoni do mnie i się żali jak to mu ciężko i jaka presja czasu jest na nim.
    Przed chwilą jego telefon mnie rozbroił - propozycja bym może poszukała jeszcze kogoś skoro AŻ TAK NAM SIĘ SPIESZY...
    Nóż kur.... mówię mu no tak aż tak mi się spieszy bo za 2 tyg mam termin porodu, o czym pan wiedział od lutego, żal żal

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimsik wrote:
    Kijanka, zazdroszczę! ❤️
    U mnie wykańczanie domu trwa już czwarty miesiąc, a miało trwać max dwa..
    Jeszcze mój pan budowlaniec dzwoni do mnie i się żali jak to mu ciężko i jaka presja czasu jest na nim.
    Przed chwilą jego telefon mnie rozbroił - propozycja bym może poszukała jeszcze kogoś skoro AŻ TAK NAM SIĘ SPIESZY...
    Nóż kur.... mówię mu no tak aż tak mi się spieszy bo za 2 tyg mam termin porodu, o czym pan wiedział od lutego, żal żal

Kimsik, przytulam <3. Wiem, co czujesz. U nas remont miał trwać dwa razy krócej i kosztować dwa razy mniej. Przy czym to ostatnie to już nasza wina, bo mieliśmy mgliste wyobrażenie o tym, czego chcemy i w międzyczasie podnosiliśmy standard :)
    Masz z nim umowę na piśmie czy tylko "na gębę"? To jest naprawdę irytujące, że ludzie zajmujący się zawodowo remontami nie potrafią klientom powiedzieć mniej więcej, ile prace będą trwały. Rozumiem tygodniową obsuwę przy dwumiesięcznym remoncie, ale żeby przeciągnąć remont dwukrotnie to już słabo... a jest niestety na porządku dziennym.

Kimsik lubi tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ekipa remontowa twierdzi, że zrobi WSZYSTKO w całym mieszkaniu w 2 tygodnie :D :D Mam im nie wierzyć rozumiem?

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Moja ekipa remontowa twierdzi, że zrobi WSZYSTKO w całym mieszkaniu w 2 tygodnie :D :D Mam im nie wierzyć rozumiem?

Wszystko to znaczy co?

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł WÓZEK!!! :-D Oczywiście pierwsze pytanie kuriera "Czy jest ktoś do pomocy bo są dwie duże paczki?" Hehe, nie ma kurde na parterze mieszkamy na szczęście i mógł wyjechać pod bramę wiec i tak miał super :-D Ja w 8 miesiącu nie pomogłabym i tak przecież. Rozpakujemy jak mąż wróci, nie mogę się doczekać :)

Kijanka, Esti, Audreyyy lubią tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ