Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie jest szansa dotrwać do tego 39 tc
Dziś miałam szybką wizytę i mimo rozwarcia 2 cm szyjka jeszcze coś tam trzyma i pan doktor kazał umówić się na wizytę za tydzień
Jedynie wody mam skontrolować w czwartek (a i tak mam wtedy wizytę u ordynatora), ale AFI było 6, a że Julka miała pełny pęcherz to mam nie panikować, bo za pół godziny pomiar mógłby być zupełnie inny.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
pochwale się moim synalkiem😍 u mnie tez była szyjka długa i zero oznak porodu.nie było ani jednego skurczy a jednak zaczęło się szybciej.my w szpitalu jeszcze pobędziemy bo tak jak u starszego syna rozwinęła się żółtaczka .ale najważniejsze ze wszystko na razie jest Ok.karmie butelka i piersią na zmianę.maly grzeczny bo spi i je.oby tak zostało.
natki89, Kaczorka, Dzyzia, Ewelina92, Kimsik, Alu_87, agndra, Szczesliwa_mamusia, Esti, Agawa, Cecylia, Kropka89, Zlaania1, sisi, Kijanka, Audreyyy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzy jak się robi rozwarcie to boli, kluje czy wogole coś czuc czy raczej jak nie ma skurczy to nic nie czuc?
Mnie w tej chwili mocno kluje tak od środka jakby mi ktoś z nienacka szpilke wbijal, zjeść mi ciężko bylo, po kolacji wzielam sie za naczynia z obiadu i po kolacji no i nie bylam w stanie, maz musial dokończyć zmywanie. Leze i mi lepiej. -
Kimsik, Alu_87, Szczesliwa_mamusia, karma, JustBelieve, Iza34, Janka78, Cecylia, momo, coma, natki89, Ewelina92, mrt87, Kurczaczek89, Kropka89, Apolonia, kudłata, Zlaania1, Ig004, sisi, Kijanka, Audreyyy, Kaczorka, Esti, ListopadowaMama lubią tę wiadomość
1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
nick nieaktualnyCudowne maluszki. Takie do calowania.
Iza- od klucia szyjka sie nie rozszrrzy. Jakby tak bylo,to juz bym dawno hyla po porodzieskurcze bardziej powoduja skracanie sie szyjki.
Mnie meczą okrutnie te straszaki. Czuje,ze się namęczę do tego 39tyg. Rowno w 39tyg mam miec cc. Ale jeszcze 15dni. Na szczescie -
nick nieaktualny
-
Zakładając optymistycznie,że dziecior będzie średniakiem mieszczącym się w rozmiar 56 ile pajacyków i body z długim rękawem powinnam mieć? Jak na podstawie doświadczenia doradzicie- więcej pajacyków czy body ?
agndra,
nawet na takim zdjęciu widać, że byku -
U mnie tez straszaki, straszą i skurcze i dziecko
jakoś mniej się młody ruszał w nocy i rano pojechałam na IP, bo było jakoś inaczej niż zwykle, zaczęłam się o niego bać. Jak mnie podpięli pod KTG to zaczął wariować i zaczęłam czuć bolesne i częste skurcze. zrobili USG i lekarz stwierdził ze wszystko ok. Oczywiście znowu inna wersja wagi, ze już 4 kg. Ale lekarz na IP nie daje gwarancji, ze aż tyle bo ciężko dziecko zmierzyć, źle się ustawił młody. Wróciliśmy do domu. Nie wiem dlaczego, ale po wizycie miałam tak mocne kłucia w szyjce, ze nie mogłam dojść do auta. Przyjechałam do domu i przeszło.
Byłam tak wykończona, bo i nie spałam i stres, ze już nawet chciałam, żeby się okazało, że się zaczyna i niech mi zrobią to CC. Jeszcze 12 dni. Jak się teraz będzie mniej ruszał to sfiksuję.
Jak się ruszają wasze maluchy w 37, 38 tyg? Intensywność taka jak wcześniej czy zmalała?
-
nick nieaktualnyKasza- mi przy rozm 56latwiej bylo ubierac w pajace. Co do ilosci,to ja mam z 15szt pajacow. Ale ja to sporo po 1 synku,a i tez cos kupilam. Ogolnie ubranek mam na 56/62mnostwo, bodzuakow,polspiochow, spodenek. Ciezko powiedziec ile powonnas miec,bo wszystko zalezy,czy Twoje dziecko bedzie ulewax,czy przesikiwac. I czy czesto bedziesz prac.
-
nick nieaktualnyAgawa- u mnie zmalala. Czuje,ze tam sie rusza,ale to przy jakiejs niekorzystnej dla niego pozycji. Potrafi mnie "skopac",jak siedze na prosto. Ale on ma nogi na dole i mu nie wygodnie (nie sa to takie typowe kopniaki, nazwałabym to raczej zespołem niespokojnych nog
). Za to czka po 8 razy dziennie. Wiec wiem,ze zyje
sisi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie się rusza dużo, częstotliwość bez zmian jak na razie. Może nawet więcej ostatnio, momentami się martwię że za dużo się rusza, bo jestem przeziębiona i leżę w łóżku no i czasem mi się wydaje że mały się szamocze nerwowo.
Ubranek mam mniej więcej po 6-8 sztuk każdego rodzaju i rozmiaru (56 i 62), body krótkie, body długie, pajacyki, komplety.
Mam też kilka rzeczy na rozmiar 50 i parę na 68. To moje pierwsze dziecko więc nie wiem czy to mało czy dużo, większość rzeczy to prezenty i ubranka od znajomych. Mam jeszcze duży worek zapasowych ubranek co dostałam w kiepskim stanie i z plamami, albo użyje w razie nagłych wypadków albo do śmieci pójdzie za te 3 miesiące bo, aż mi wstyd było jak je przeglądałam za ludzi co mi je dali.
Nie wiem czemu, ale mam przeczucie że to ja wygram konkurs na przenoszenie. -
nick nieaktualnyMoja na ogol rusza sie dosc intensywnie w dzien, mocno wypycha nozki, w nocy spi. Ale dzis w dzien duzo mniej sie ruszala, tylko w nocy tez nie spała bo ja bylam zdenerwowana. Jak 2 tyg.temu mowilam lekarzowi ze mocno czuje ruchy to powiedzial ze tak ma byc.
-
nick nieaktualny