X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrt87 wrote:
    A to jak Iza w ramach kontroli tylko, myślałam że może całkiem ją kąpiesz. Do zębów to zdecydowanie elektryczna szczoteczka u dzieci się dobrze sprawdza.

Moja cora jest tak przebiegla ze potrafi stanac z wlaczona szczoteczka i tyle z mycia a ja bedac poza lazienka cieszę się ze ona zęby myje 🤔. Po kim ona to ma? Ja tez nie lubie myc zębów ale nie cierpie brudnych i 2 min.co sa w timerze to dla mnie malo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu zasnac jak dokucza mi syndrom niespokojnych nóg? Jakis czas byl spokoj. Juz nie wiem jak mam się polozyc i co zrobic z nogami.

• Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki89 - ja już leżę od tygodnia, u mnie się tez zmieniają tylko kobiety a ja leżę nadal.
    Okazało się, ze jeszcze mam podwyższone crp, wdał się jakiś stan zapalny zapewne przez ranę po cc i dostaje antybiotyk od dziś Taromentin. Pytałam w szpitalu czy nie szkodzi dziecku jak go karmie, powiedziano, że nie. Choć wyczytałam, że może powodować u dziecka problemu żołądkowi-jelitowe, a młody dziś jak szalony wali baczki, kupki rzadkie i co chwila bączek, w dodatku zaczął ulewac.. już sobie mysie ze to przez ten antybiotyk.. masakra, chce już do domu.

d29db7a339.png
  • Żaba88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Czy któraś na tym wątku ćwiczyła albo ćwiczy z Aniballem?

qdkki09kzl8ryg9t.png

Słabe nasienie,
    Amh 1,76
    Pierwsza stymulacja Angelius-2 zarodki do 5 doby, 2 nieudane transfery😣
    02.2019 Badania kliniczne Bocian Białystok-2 zarodki
    7.03.19 transfer jednego, drugi ❄️czeka na nas
    18.03.19 beta 258.1😍
    Czekamy na naszego Synka
    14.11.2019 jest on, nasz największy Skarb
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A 12 przecież pełnia i co nikt nie rodził? :-D

Ja jadę niebawem na wizytę, na 9:00. Zobaczymy jaki klocek już jest, aż jestem ciekawa.

Natki, obyście wyszli szybko, zwariować można!

sisi lubi tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Boże jaki ja mam tu dramat z tą nową kobieta co dali mi na salę :/ nie dosccze chrapie jak jakiś niedźwiedź (przysięgam jeszcze nikogo takiego nie spotkalam) to jak nie śpi to sapie jak parowóz. No masakra, błagam żeby wyniki pozwoliły nam jutro wyjść.
    Ja w szpitalu tez byłam 5 dni i na dwie noce dali mi dziewczynę chrapiaca jak stary chłop.ja nigdy nie słyszałam żeby dziewczyna a nawet facet tak chrapał.do tego miała bardzo spokojne dziecko wiec tylko raz w nocy karmiła.dramat.plakac mi się chciało z bezsilności.ja wiem ze to mały problem ale wtedy zmęczenie i stres dawał się we znaki wiec to chrapanie urosło do rangi tragedii😬😉dziś 13go może ktoras się skusi na porodoweczke😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 07:37

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• reset Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa, dalej jesteś w szpitalu?

Ja mam taką lokatorkę - jak widzisz szczęście się skończyło - że rozważam zmianę sali, a pewnie lepiej byśmy się dogadały niż z moją nową towarzyszka ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziekuje za 13, przesadna nie jestem ale dzis mi juz lepiej i mi sie nie spieszy. Ale z drugiej strony ciekawa data 13.11.19.

• Moni** Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dawno mnie nie było. Znaczy codziennie Was poczytuje Ale nie mam czasu napisać posta. Wczoraj już miałam wysyłać Ale mały nagle się obudził tak mnie zerwało że cały post mi usunelo i zaczęło się karmienie więc po poście. Gratuluję wszystkim nowym rozpakowanym i trzymam kciuki za kolejne porody. Ja już w miarę do siebie doszłam. Głównie teraz kilogramy. Brzuch też troszkę taki flak jeszcze. Niuniuś w końcu przybiera na wadze chociaż wczoraj mieliśmy kryzysowy dzień nbo miałam coś malo pokarmu i maly byl glodny albo byl na cycku albo plakal tak ze die zapomniał. Ja plakalam jeszcze wiecej tylko ciszej. W końcu daliśmy butelkę. Trochę nas uratowała. Mam nadzieję że mleko wróci.

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki, dzięki! :) Leżę sobie pod ktg, bo lekarz powiedział że co prawda wszystko ok na badaniu ale to ktg poprzednie mega słabe i że mam zjeść coś, poruszać się, brzuchem itp. i zrobić jakieś mniej "senne" ktg. No wiec po snikersie jogurcie i Monte do picia leżę i mi brzuch szaleje :-D

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, nie poddawaj się. Odciagaj może laktatorem dodatkowo, może mały jakoś gorzej chwyta. Zobacz wedzidelko, poproś żeby ktoś obejrzał czy na pewno ma wystarczająco długie i czy dobrze chwyta. Pamiętaj że karmienie leży po dwóch stronach. A mleko na pewno jest, tylko stymulator pewnie zmęczony i słabo ssał ;) Dajcie sobie czas :-*

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    A 12 przecież pełnia i co nikt nie rodził? :-D

Ja jadę niebawem na wizytę, na 9:00. Zobaczymy jaki klocek już jest, aż jestem ciekawa.

Natki, obyście wyszli szybko, zwariować można!

I jak wagowo wyszedł Wam bobas? Nasz na szczęście przystopował z przyrostem... ufff i dzisiaj miał 3340 g☺️
    Ktg bardzo ładne- ale nieporodowe🙈 przy Usg dopochwowym doktor powiedziała, ze coś się chociaż tutaj zaczyna dziac.. ale byłam tak szczęśliwa tą wagą, że nie dopytałam co🤣😂 Brawo ja😉

201911201770.png

202201014972.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mao, nam wyszło 3100 także lekko mniej, pewnie będzie podobny do brata :)

U nas niby ktg ok, Monte i snikers pomogły ale jeszcze czekam na ocenę lekarza. U nas podobno jeszcze długo do porodu bo główka wysoko, szyjka długa i zamknięta. Także no, trzeba na spokojnie czekać :)

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Lovska Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że mało się tu udzielałam. Ale melduję że pełnia na mnie zadziałała. Rano byłam na wizycie 39+4 i pan doktor powiedział że nic zupełnie się nie dzieje. Zamknięte wszystko i wgl. O 22.30 zaczęły mi się sączyć wody (różowe) i wykąpałam się, umyłam włosy, dopasowaliśmy torby i ruszyliśmy na porodówkę.
    To moje pierwsze dziecko. Nie spodziewałam się czegoś takiego...

Janka78, Kijanka, Kropka89, Ewelina92, Spirit, agndra, Esti, Audreyyy, sylvuś, sisi, Kaczorka lubią tę wiadomość

oar8csqvpl228bz5.png
  • karma Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Dziewczyny dawno mnie nie było. Znaczy codziennie Was poczytuje Ale nie mam czasu napisać posta. Wczoraj już miałam wysyłać Ale mały nagle się obudził tak mnie zerwało że cały post mi usunelo i zaczęło się karmienie więc po poście. Gratuluję wszystkim nowym rozpakowanym i trzymam kciuki za kolejne porody. Ja już w miarę do siebie doszłam. Głównie teraz kilogramy. Brzuch też troszkę taki flak jeszcze. Niuniuś w końcu przybiera na wadze chociaż wczoraj mieliśmy kryzysowy dzień nbo miałam coś malo pokarmu i maly byl glodny albo byl na cycku albo plakal tak ze die zapomniał. Ja plakalam jeszcze wiecej tylko ciszej. W końcu daliśmy butelkę. Trochę nas uratowała. Mam nadzieję że mleko wróci.

Ja prawie wcale nie mam mleka, ściągam laktatorem jakieś żałosne ilości :( Także Ty wyjątkowo dałaś mm, a ja wyjątkowo daję swoje, jak uzbieram :(

💙
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To karmienie to na prawdę walka. Czasem synek ładnie je A czasem widzę i czuje że nie ssie tylko się bawi. Dziś na razie jest coś lepiej. Pojadl sobie i nawet dałam radę odciągnąć jeszcze. Ale to dlatego że po nocy miałam więcej pokarmu.

coma lubi tę wiadomość

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Agawa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, to mnie przenieśli do twojej sali! 😳

Żartuje oczywiście, od wczoraj jesteśmy w domu 😉

Co do laktacji to u mnie syn ją mocno rozbujał bo ciagle miał piąstki w buzi i bardzo często go przystawialam. Ale dużo siedzi w naszej głowie. U mnie pojawiło się takie treściwe mleko jak wypiłam pierwszą bawarkę. Miałam na nią straszną ochotę, wypiłam i po ok. 2h totalna zmiana mleka. Z takiego białego, rzadkiego na bardzo żółte i tłuste. Myśle, ze to nie sama bawarka, ale moje myślenie o jej działaniu;) u mnie problem z poranionymi sutkami, wczoraj krew się lała, masakra. I mam hemoglobinę poniżej 10, zaczynam odczuwać objawy anemii.

• karma Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu ciężko złapać moje brodawki, wścieka się na nie strasznie. Umówiłam prywatną doradczynię to zaczęła mi układać Tetris z poduszek, a po 10 minutach męczenia nas stwierdziła, że coś między nami nie gra, mam blokadę w głowie 😁 tak, ogromną blokadę, dlatego chcę jej zapłacić, żeby mi pokazała jak go przystawić.
    Poza tym jedno mnie nurtuje. Skoro zwykle mówi się, że karmimy po przewijaniu to dziecko na starcie nie jest spokojne. Jak wy robicie? Ja dzisiaj stwierdziłam, że go budzę i najpierw je, a potem zmiana pieluchy i jest o niebo lepiej.

💙
  • Esti Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurka nic się nie dzieje.

Wczoraj byłam w 3 centrach handlowych. Dzisiaj pojechałam do Szczyrku, wspięłam się do Chaty Wuja Toma a po zejściu do Szczyrku wsunęłam wielki placek ziemniaczany z gulaszem. Ben się nie przejął. Lekko się ożywił podczas obiadu a tak to sobie siedzi i za nic ma mamy wygibasy :-D
    Spoko, to tylko 40+5.
    Mamy czas hahaha

2019 zdrowy syn - ciąża naturalna

3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
    02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
    03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna

12 dpo beta 27mlU/mL
    16 dpo beta 244 mlU/mL
    18 dpo beta 747 mlU/mL

oby tym razem dobrze się skończyło <3
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti wrote:
    No kurka nic się nie dzieje.

Wczoraj byłam w 3 centrach handlowych. Dzisiaj pojechałam do Szczyrku, wspięłam się do Chaty Wuja Toma a po zejściu do Szczyrku wsunęłam wielki placek ziemniaczany z gulaszem. Ben się nie przejął. Lekko się ożywił podczas obiadu a tak to sobie siedzi i za nic ma mamy wygibasy :-D
    Spoko, to tylko 40+5.
    Mamy czas hahaha
    Esti, a jesteś umówiona na wywoływanie jak się nie zacznie? Ja pojutrze mam się stawić rano w szpitalu i będą decydować co dalej. Ale nie chciałabym żeby długo się ociągali.

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ