Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My robiliśmy w 10 dobie, ale też dziadówa nie chciala spac 😑😄
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My wczoraj wyszliśmy ze szpitala wieczorem i dzisiaj uczymy się siebie w domku... A ja jestem mega słaba... nie wiem czy to po porodzie, czy potym, że straciłam dużo krwi i miałam ja przetaczaną.. pewnie wszystko razem, ale jakby nie było meza w domu z nami to ciężko to widzę..
Młody chyba tez dzisiaj dochodzi do siebie... bo zaraz miną 3 godz od ostatniego karmienia i będę musiała go w koncu obudzić jak sam się nie domaga 🙈🙉male_m, Cecylia lubią tę wiadomość
-
wychodzicie z dziecmi na spacery?bo ja codzinnie, mimo zimna zabieram go na godzine.On uwielbia spacery.dzis była polozna i wazy juz 4100g.Poczatkowa była 3080g ale to wczesniaczek o 3 tyg.patrzyłam na karte starszego i na 4 tyg miał 4700.No ale on był urodzony po terminie.
czy wasze dzieci tez maja trodzik niemowlecy?bo mój ma taka kaszke na twarzy.Bałam sie ze to alergia ale połozna mnie uspokoiła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 14:05
sisi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czyli wasze dzieci też nie śpią non stop? Właśnie miałam pytać, ciągle się słyszy że noworodek tylko je i śpi... Nasz jeszcze ryczy. Zaczęłam się martwić czy nie iść z nim do jakiegoś specjalisty bo może coś go boli ale co? Mamy 2,5 tyg w tym momencie
-
Ig004 wrote:Czyli wasze dzieci też nie śpią non stop? Właśnie miałam pytać, ciągle się słyszy że noworodek tylko je i śpi... Nasz jeszcze ryczy. Zaczęłam się martwić czy nie iść z nim do jakiegoś specjalisty bo może coś go boli ale co? Mamy 2,5 tyg w tym momencie
Moja Olka je, śpi i też wyje :p zaczynam podejrzewać, że ona nas nie lubi
Ig004, sisi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój ryczy jakieś cztery-pięc godzin dziennie (pod rząd). Resztę czasu śpi i je.
Próbujecie wprowadzić jakas rutynę godziny snu i czuwania czy to jeszcze za wcześnie? Bo u mnie te godziny ryku to raz w dzień są raz w nocy, nie ma reguły.Ig004, karma lubią tę wiadomość
-
Mój wyje w 3 glownych sytuacjach: jak się obudzi mega głodny, jak jest mu niewygodnie i jak czyszczę mu nos. Nie jest jakimś mega śpiącym stworzeniem. Jak nie śpi to się rozglada, cos tam sobie kwęka. Teraz ogolnie myślałam, ze mi się dziecko zepsuło, bo od jakichś 3 nocy jak obudzi się na pieluche i karmienie to juz nie zasnie, stęka, marudzi, krzyczy głośniej niz normalnie, wygina sie i prezy, cycem tez wtedy gardzi. Dziś kończy miesiąc, wiec obstawiam, ze to skok rozwojowy. Wczoraj wazlismy go, ma 4610g,gdzie ze szpitala wychodzilismy z wagą 2990g
-
nick nieaktualnyBoziu, wasze juz maja po 3-4 tyg. A moja siedzi w brzuchu, potancowki sobie urzadza az mnie boli i ani mysli wychodzic. Mowie dzis do niej ze dzis piekna data i niech wychodzi.
Nie wiem jak to u nas w praktyce wyjdzie ale mysle ze pewną rutyne bede wprowadzać od poczatku, szczegolnie wieczorami. Corka dość szybko zalapala ze w nocy się spi. A kolki pojawiaja sie w 2-3 tyg. zycia. My mielismy placz po kazdym karmieniu, inni maja w godz.wieczornych.sisi lubi tę wiadomość
-
Ig004 wrote:A w jaki sposób czyścicie nos malucha? Sól fizjologiczna sama czy odciągacie ją jakoś?
-
Poczytywałam Was ale mnie wylogowało i nie chciało mi się logować z powrotem
Jezeli chodzi o nos to psikam disnemarem, ma najdelikatniejszy strumień, a potem na brzuch i po chwili odciągam. Gdyby nie zalegający katar to bym tego noska w ogóle nie ruszała no ale mój mały charczy, szczególnie w nocy więc rano odciągamy gile.
Dzisiaj moje dziecko śpi od 12, z przerwą na 2 karmienia ale krótkie. Strach pomysleć co będzie w nocy.