X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wiekszosc rozpakowana i zajmuje sie dzieciaczkami. Mnie tez nie na na fb.

• coma Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy jest optymalny czas na sesję noworodkową?

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Kiedy jest optymalny czas na sesję noworodkową?
    Miedzy 3a 14doba zycia, bo wtedy maluszek najwiecej spi.Najpozniej do skonczonego mca. Ja swojemu robilam w 14dobie i na 95%zdjec nie chce spac :-P

• Spirit Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój #2 nie śpi na żadnym :p A pierwszy zdjęcia jak laleczka :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robiliśmy w 10 dobie, ale też dziadówa nie chciala spac 😑😄

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mialyscie przed porodem takie bole okresowe, nie skurcze które lapaly i puszczaly tylko bol ciagly? Mnie dzis taki nawiedzil, silny, ciagly ale minął po wizycie w wc i chodzeniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza- byly. Dosc czesto :-)

• mao Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj wyszliśmy ze szpitala wieczorem i dzisiaj uczymy się siebie w domku... A ja jestem mega słaba... nie wiem czy to po porodzie, czy potym, że straciłam dużo krwi i miałam ja przetaczaną.. pewnie wszystko razem, ale jakby nie było meza w domu z nami to ciężko to widzę..
    Młody chyba tez dzisiaj dochodzi do siebie... bo zaraz miną 3 godz od ostatniego karmienia i będę musiała go w koncu obudzić jak sam się nie domaga 🙈🙉

male_m, Cecylia lubią tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wychodzicie z dziecmi na spacery?bo ja codzinnie, mimo zimna zabieram go na godzine.On uwielbia spacery.dzis była polozna i wazy juz 4100g.Poczatkowa była 3080g ale to wczesniaczek o 3 tyg.patrzyłam na karte starszego i na 4 tyg miał 4700.No ale on był urodzony po terminie.
    czy wasze dzieci tez maja trodzik niemowlecy?bo mój ma taka kaszke na twarzy.Bałam sie ze to alergia ale połozna mnie uspokoiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 14:05

sisi lubi tę wiadomość

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamietam ze moja miała straszne krostki na buzi i ciele i mi mowili ze to pozostałości po moich hormonach. Ale zeszlo mimo późniejszej alergii.

• Ig004 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wasze dzieci też nie śpią non stop? Właśnie miałam pytać, ciągle się słyszy że noworodek tylko je i śpi... Nasz jeszcze ryczy. Zaczęłam się martwić czy nie iść z nim do jakiegoś specjalisty bo może coś go boli ale co? Mamy 2,5 tyg w tym momencie

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 wrote:
    Czyli wasze dzieci też nie śpią non stop? Właśnie miałam pytać, ciągle się słyszy że noworodek tylko je i śpi... Nasz jeszcze ryczy. Zaczęłam się martwić czy nie iść z nim do jakiegoś specjalisty bo może coś go boli ale co? Mamy 2,5 tyg w tym momencie

Moja Olka je, śpi i też wyje :p zaczynam podejrzewać, że ona nas nie lubi ;)

Ig004, sisi lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój nie płacze prawie wcale.czasem jest jest bardzo upierdliwy to jęczy ale wyć nie wyje.na razie.ale odgłosy straszne wydaje.

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ryczy jakieś cztery-pięc godzin dziennie (pod rząd). Resztę czasu śpi i je.
    Próbujecie wprowadzić jakas rutynę godziny snu i czuwania czy to jeszcze za wcześnie? Bo u mnie te godziny ryku to raz w dzień są raz w nocy, nie ma reguły.

Ig004, karma lubią tę wiadomość

• Ig004 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam że na rutynę jeszcze za wcześnie... I na kolki też za wcześnie.
    Najgorsze jest to że ledwo się uda go uspokoić to się nagle wzdryga, spina i od nowa ryki :(

2a82ae0ca8.png
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wyje w 3 glownych sytuacjach: jak się obudzi mega głodny, jak jest mu niewygodnie i jak czyszczę mu nos. Nie jest jakimś mega śpiącym stworzeniem. Jak nie śpi to się rozglada, cos tam sobie kwęka. Teraz ogolnie myślałam, ze mi się dziecko zepsuło, bo od jakichś 3 nocy jak obudzi się na pieluche i karmienie to juz nie zasnie, stęka, marudzi, krzyczy głośniej niz normalnie, wygina sie i prezy, cycem tez wtedy gardzi. Dziś kończy miesiąc, wiec obstawiam, ze to skok rozwojowy. Wczoraj wazlismy go, ma 4610g,gdzie ze szpitala wychodzilismy z wagą 2990g

201910251756.png
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jaki sposób czyścicie nos malucha? Sól fizjologiczna sama czy odciągacie ją jakoś?

2a82ae0ca8.png
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, wasze juz maja po 3-4 tyg. A moja siedzi w brzuchu, potancowki sobie urzadza az mnie boli i ani mysli wychodzic. Mowie dzis do niej ze dzis piekna data i niech wychodzi.

Nie wiem jak to u nas w praktyce wyjdzie ale mysle ze pewną rutyne bede wprowadzać od poczatku, szczegolnie wieczorami. Corka dość szybko zalapala ze w nocy się spi. A kolki pojawiaja sie w 2-3 tyg. zycia. My mielismy placz po kazdym karmieniu, inni maja w godz.wieczornych.

sisi lubi tę wiadomość

• ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 wrote:
    A w jaki sposób czyścicie nos malucha? Sól fizjologiczna sama czy odciągacie ją jakoś?
    Zakraplam sol fizjologiczną, kładę na brzuszek i potem odciagam aspiratorem. Czasem w ciagu dnia jak słyszę ze cos mu jeszcze tam przeszkadza to na szybko wyciągam to gruszką. Mniej traumatyczne to jest dla niego, no ale nie jest to sposób na dokładne wyczyszczenie tego małego noska.

201910251756.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytywałam Was ale mnie wylogowało i nie chciało mi się logować z powrotem :)

Jezeli chodzi o nos to psikam disnemarem, ma najdelikatniejszy strumień, a potem na brzuch i po chwili odciągam. Gdyby nie zalegający katar to bym tego noska w ogóle nie ruszała no ale mój mały charczy, szczególnie w nocy więc rano odciągamy gile.

Dzisiaj moje dziecko śpi od 12, z przerwą na 2 karmienia ale krótkie. Strach pomysleć co będzie w nocy.

FNh9p2.png
‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ