X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasza Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa,
    Współczuję stresu. Jak czekałam na wyniki amniopunkcji kilka tygodni to pod koniec myślałam, że naprawdę wyląduje w wariatkowie. Zwłaszcza, że zdobycie informacji czy wyniki w ogóle już są do odbioru graniczyło z cudem.

5E5kp1.png
  • karma Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, a ja dostałam info że oni dzwonią jak coś jest nie tak. Jak coś przyjdzie pocztą to nawet tego nie zobaczę, bo się niedługo przeprowadzamy 🙄

💙
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa No to współczuje stresu ale dobrze ze wyniki dobre.ja tez dziś odebrałam wyniki małego tsh f3 i f4.musze badać przez moja nadczynność .tez wyszły Ok.cytomegalie która mu pobrali tez chyba Ok bo nic nie przyszło.takze po wodobrzuszu jak do tej pory ani śladu .wszystkie badania a mial ich trochę,wychodzą dobrze😀Iza oprócz ciebie kto jest jeszcze oczekująca ?

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka wiem ze Kasza jeszcze przed terminem, i Apolonia. I kto jeszcze?

Ja jestem bardzo zaskoczona sytuacja u mnie. No ale nic. Poczekam jeszcze ten tydzien i niech pozniej dzialaja.

• Kasza Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza,
    ale czemu właściwie jesteś tak zaskoczona? Wg suwaczka jesteś przecież praktycznie na styk z terminem(nawet dzień przed:P ) to chyba jeszcze nie ma pośpiechu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 19:36

5E5kp1.png
  • Kasza Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tymi woreczkami na pokarm? są jakieś lepsze/gorsze ? Czy te Babyono są jakieś kijowe?- widzę, że to chyba jedne z najtańszych.Właśnie się zorientowałam, że tego akurat jeszcze nie mam ;) Jak się rozmraża mleko? Zostawiacie po prostu w temp. pokojowej, czy można przyspieszyć w ciepłej wodzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 19:48

5E5kp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek mam wg om, wg usg termin na dzis. Zaskoczona jestem bo 2 tyg.temu lekarz stwierdzil zgladzona szyjke i rozwarcie na opuszek i powiedzial ze nie wytrzymam do terminu a dzis ze jest pozamykane i na poród nic nie wskazuje.

• Apolonia Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Janka wiem ze Kasza jeszcze przed terminem, i Apolonia. I kto jeszcze?

Ja jestem bardzo zaskoczona sytuacja u mnie. No ale nic. Poczekam jeszcze ten tydzien i niech pozniej dzialaja.
    Ja jestem po terminie

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Suwaczek mam wg om, wg usg termin na dzis. Zaskoczona jestem bo 2 tyg.temu lekarz stwierdzil zgladzona szyjke i rozwarcie na opuszek i powiedzial ze nie wytrzymam do terminu a dzis ze jest pozamykane i na poród nic nie wskazuje.
    Nie przejmuj się. Jak przyjechałam o 1 w nocy na IP, ustalałam z lekarką plan oczekiwania na indukcję. Jej zdaniem wtedy oznak porodu nie było i indukcja w czwartek skończyłaby się niepowodzeniem. Trzeba wierzyć! Bycie po terminie to nie tragedia.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny- to jestem już spokojniejsza i czekam aż Maluchowi zacznie wracac waga urodzeniowa... To KP to dla mnie czarna magia.... Walczyłam z Młodym z 4 godziny, aby zasnął, prawa pierś, lewa pierś i tak w kolko a on ciągle „ciamkal” i ssał swoje dłonie, że chce jeść... My cały czas jeszcze w szpitalu- już miałam isc do położnych, po mm... bo nie wiedziałam już co robić... Aż w koncu wzielam go oparulilam kocykiem, odstawiłam do piersi i zasnął... lezy u mnie w łóżku, bo olśniło mnie, że okna w szpitalu są średnio szczelne i jak leżał przy oknie to biedaczek musiał wymarznąć. Teraz się modlę, aby spał jak najdłużej bo w cyckach ito już pewnie w ogóle nic nie ma

201911201770.png

202201014972.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa wrote:
    A ja powoli dochodzę do równowagi psychicznej. Do wtorku było super, nawet jeszcze wieczorem we wtorek myślałam sobie, ze jest tak fajnie, ze tym razem nie zamartwiam się o dziecko jak to było w przypadku pierwszego synka. No i kilka minut później mąż sprawdził skrzynkę na listy a tam pismo z badań przesiewowych 🥶 Zamarłam, bo wiem ze przysyłają tylko jak coś jest nie tak. Czytam a tam, ze nie mogą jednoznacznie wykluczyć u mojego dziecka wady wrodzonej i ze mam jeszcze raz pobrać krew na bibułkę i im wysłać. Wynik będzie za 21 dni. Myślałam, ze umrę. Tym bardziej ze nie było napisane o jaka chorobę chodzi. Dopiero mąż znalazł w kopercie załączona ulotkę gdzie długopisem była zaznaczona wrodzona niedoczynność tarczycy. Jak zaczęłam o tym czytać to się przeraziłam, brak hormonów może prowadzić do trwałego upośledzenia umysłowego. przeryczałam pół nocy. Plan był, że skoro świt jadę z młodym do diagnostyki pobrać krew na tsh i ft4. Finalnie położna Srodowiskowa doradziła jechać od razu do Szpitala w Prokocimiu ( tam jest ten lab. z którego dostałam pismo). Wczoraj dostałam wynik z krwi, wszystko dobrze. Tsh i ft4 w normie dla wieku. Ale serio, przez 2 dni żyłam w innym świecie.
    Mnie to zawsze fascynuje że oni to wysyłaj zwykłym listem. Przecież to poczta i 10 razy może zginąć po drodze A to przecież ważne . . . Dobrze że wszystko ok !Ale współczuję stresu i wizyty w Prokocim iu bo tam to trzeba też mieć nerwy dobre,chociaż takie maleństwa maja raczej pierwszeństwo wszędzie

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Nie przejmuj się. Jak przyjechałam o 1 w nocy na IP, ustalałam z lekarką plan oczekiwania na indukcję. Jej zdaniem wtedy oznak porodu nie było i indukcja w czwartek skończyłaby się niepowodzeniem. Trzeba wierzyć! Bycie po terminie to nie tragedia.

Przejme twoj #teamnicsieniedzieje i do piatku dotrwam, mowia ze jest bezpiecznie i musze im wierzyć.

• Domcias Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, dziewczyny, moje dziecko jest chyba jakieś dziwne. Dziś przeszła samą siebie i nie spała od 23 do prawie 6 rano! Oczywiście były może 2-3 przerwy 20min, kiedy zasnęła, ale tak to przecież jakaś masakra. Jak noworodek może tyle czasu nie spać?!

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Boże, dziewczyny, moje dziecko jest chyba jakieś dziwne. Dziś przeszła samą siebie i nie spała od 23 do prawie 6 rano! Oczywiście były może 2-3 przerwy 20min, kiedy zasnęła, ale tak to przecież jakaś masakra. Jak noworodek może tyle czasu nie spać?!

Olka też ma takie przerwy, ale głównie od popołudnia do wieczora.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w dzień śpi? Mój jak prześpi cały dzień to też w nocy jest cyrk.

• Jagódka_88 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jak duch Was podczytuje, bo zdecydowanie łatwiej mi na fejsiku ogarniać, ale piszę dla oczekujących jako pocieszenie, na 14.11 termin z usg, na 18.11 z OM a dzieje się kompletnie NIC. kryzys w pełni...

4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
    oar8xzkrr18fyp93.png
    Beta HCG
    07.03.2019 - 29,9
    09.03.2019 - 101,0
    19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
    02.04 - CRL 9.3, jest <3
    13.04 - CRL 19,9, <3 171
    16.04 - CRL 25,3, <3 175
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka_88 wrote:
    Dziewczyny, ja jak duch Was podczytuje, bo zdecydowanie łatwiej mi na fejsiku ogarniać, ale piszę dla oczekujących jako pocieszenie, na 14.11 termin z usg, na 18.11 z OM a dzieje się kompletnie NIC. kryzys w pełni...

Ale jakies plany odnosnie wywolywania są? Czy od razu cc? Nic nie zrobimy poza czekaniem. Moj lekarz nawet na ktg nie kazal przyjezdzac, powiedzial ze szkoda czasu i nerwow bo to nic nie da. Tak wiec zajelam sie swoimi obowiazkami i czekam. Tyle czekalam na ta chwile to i tydz.wytrzymam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Wspólczuje. Moj 1 syn tak miał. Przychodziła 23 i nie spal do 5-6rano. Nosilismy na zmiane,kolysalismy w wozku, wlaczalisny bialy szum. Cuda na kiju robilismy. W sumie to pomoglo spanie u mnie na brzuchu.

• Domcias Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dzień spi, moze sa ze 2 godz. gdzie jest aktywna to wtedy staram sie ja klasc na brzuszku, pokazywac obrazki itd. Wczoraj na dodatek byłam sama, bo mąż w pracy. Myślałam, ze się zapłacze razem z dzieckiem. Ale jak piszecie, ze wasze dzieci tez tyle nie śpią lub nie spaly to widocznie jest ok. Tzn. nie jest ok... alr juz myślałam, ze może coś z nią jest nie tak. Bylismy z nia u neurologa, bo jeden lekarz nas nastraszyl rehabilitacja, bo dziecko glowke trzyma i niby przekrzywia sie na jedna strone (podczas badania akuart sie strasznie prezyla, bo krzyczala...). Neurolog stwierdzila, ze wszystko z dzieckiem jest jak najbardziej w porzadku, drugi lekarz to samo. Wiec neurologicznie jest ok. Mam nadzieje, ze przesunie sie jej ten okres czuwania na dzień 😭😭

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że joga pod kątem porodu nic nie daje. Jestem ponacinana i popękana. Nie sądziłam, że przy porodzie leje się tyle krwi. A może to tylko u mnie... A teraz pozytywne rzeczy. Poród cały aktywny. Super personel iy wsparcie od męża. Położne i lekarze naprawdę się starali.
    Edit: więcej napiszę z domu z kompa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 14:15

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ