X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasza Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa,
    Współczuję stresu. Jak czekałam na wyniki amniopunkcji kilka tygodni to pod koniec myślałam, że naprawdę wyląduje w wariatkowie. Zwłaszcza, że zdobycie informacji czy wyniki w ogóle już są do odbioru graniczyło z cudem.

5E5kp1.png
  • karma Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, a ja dostałam info że oni dzwonią jak coś jest nie tak. Jak coś przyjdzie pocztą to nawet tego nie zobaczę, bo się niedługo przeprowadzamy 🙄

💙
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa No to współczuje stresu ale dobrze ze wyniki dobre.ja tez dziś odebrałam wyniki małego tsh f3 i f4.musze badać przez moja nadczynność .tez wyszły Ok.cytomegalie która mu pobrali tez chyba Ok bo nic nie przyszło.takze po wodobrzuszu jak do tej pory ani śladu .wszystkie badania a mial ich trochę,wychodzą dobrze😀Iza oprócz ciebie kto jest jeszcze oczekująca ?

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka wiem ze Kasza jeszcze przed terminem, i Apolonia. I kto jeszcze?

Ja jestem bardzo zaskoczona sytuacja u mnie. No ale nic. Poczekam jeszcze ten tydzien i niech pozniej dzialaja.

• Kasza Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza,
    ale czemu właściwie jesteś tak zaskoczona? Wg suwaczka jesteś przecież praktycznie na styk z terminem(nawet dzień przed:P ) to chyba jeszcze nie ma pośpiechu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 19:36

5E5kp1.png
  • Kasza Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tymi woreczkami na pokarm? są jakieś lepsze/gorsze ? Czy te Babyono są jakieś kijowe?- widzę, że to chyba jedne z najtańszych.Właśnie się zorientowałam, że tego akurat jeszcze nie mam ;) Jak się rozmraża mleko? Zostawiacie po prostu w temp. pokojowej, czy można przyspieszyć w ciepłej wodzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 19:48

5E5kp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek mam wg om, wg usg termin na dzis. Zaskoczona jestem bo 2 tyg.temu lekarz stwierdzil zgladzona szyjke i rozwarcie na opuszek i powiedzial ze nie wytrzymam do terminu a dzis ze jest pozamykane i na poród nic nie wskazuje.

• Apolonia Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Janka wiem ze Kasza jeszcze przed terminem, i Apolonia. I kto jeszcze?

Ja jestem bardzo zaskoczona sytuacja u mnie. No ale nic. Poczekam jeszcze ten tydzien i niech pozniej dzialaja.
    Ja jestem po terminie

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Suwaczek mam wg om, wg usg termin na dzis. Zaskoczona jestem bo 2 tyg.temu lekarz stwierdzil zgladzona szyjke i rozwarcie na opuszek i powiedzial ze nie wytrzymam do terminu a dzis ze jest pozamykane i na poród nic nie wskazuje.
    Nie przejmuj się. Jak przyjechałam o 1 w nocy na IP, ustalałam z lekarką plan oczekiwania na indukcję. Jej zdaniem wtedy oznak porodu nie było i indukcja w czwartek skończyłaby się niepowodzeniem. Trzeba wierzyć! Bycie po terminie to nie tragedia.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny- to jestem już spokojniejsza i czekam aż Maluchowi zacznie wracac waga urodzeniowa... To KP to dla mnie czarna magia.... Walczyłam z Młodym z 4 godziny, aby zasnął, prawa pierś, lewa pierś i tak w kolko a on ciągle „ciamkal” i ssał swoje dłonie, że chce jeść... My cały czas jeszcze w szpitalu- już miałam isc do położnych, po mm... bo nie wiedziałam już co robić... Aż w koncu wzielam go oparulilam kocykiem, odstawiłam do piersi i zasnął... lezy u mnie w łóżku, bo olśniło mnie, że okna w szpitalu są średnio szczelne i jak leżał przy oknie to biedaczek musiał wymarznąć. Teraz się modlę, aby spał jak najdłużej bo w cyckach ito już pewnie w ogóle nic nie ma

201911201770.png

202201014972.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa wrote:
    A ja powoli dochodzę do równowagi psychicznej. Do wtorku było super, nawet jeszcze wieczorem we wtorek myślałam sobie, ze jest tak fajnie, ze tym razem nie zamartwiam się o dziecko jak to było w przypadku pierwszego synka. No i kilka minut później mąż sprawdził skrzynkę na listy a tam pismo z badań przesiewowych 🥶 Zamarłam, bo wiem ze przysyłają tylko jak coś jest nie tak. Czytam a tam, ze nie mogą jednoznacznie wykluczyć u mojego dziecka wady wrodzonej i ze mam jeszcze raz pobrać krew na bibułkę i im wysłać. Wynik będzie za 21 dni. Myślałam, ze umrę. Tym bardziej ze nie było napisane o jaka chorobę chodzi. Dopiero mąż znalazł w kopercie załączona ulotkę gdzie długopisem była zaznaczona wrodzona niedoczynność tarczycy. Jak zaczęłam o tym czytać to się przeraziłam, brak hormonów może prowadzić do trwałego upośledzenia umysłowego. przeryczałam pół nocy. Plan był, że skoro świt jadę z młodym do diagnostyki pobrać krew na tsh i ft4. Finalnie położna Srodowiskowa doradziła jechać od razu do Szpitala w Prokocimiu ( tam jest ten lab. z którego dostałam pismo). Wczoraj dostałam wynik z krwi, wszystko dobrze. Tsh i ft4 w normie dla wieku. Ale serio, przez 2 dni żyłam w innym świecie.
    Mnie to zawsze fascynuje że oni to wysyłaj zwykłym listem. Przecież to poczta i 10 razy może zginąć po drodze A to przecież ważne . . . Dobrze że wszystko ok !Ale współczuję stresu i wizyty w Prokocim iu bo tam to trzeba też mieć nerwy dobre,chociaż takie maleństwa maja raczej pierwszeństwo wszędzie

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Nie przejmuj się. Jak przyjechałam o 1 w nocy na IP, ustalałam z lekarką plan oczekiwania na indukcję. Jej zdaniem wtedy oznak porodu nie było i indukcja w czwartek skończyłaby się niepowodzeniem. Trzeba wierzyć! Bycie po terminie to nie tragedia.

Przejme twoj #teamnicsieniedzieje i do piatku dotrwam, mowia ze jest bezpiecznie i musze im wierzyć.

• Domcias Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, dziewczyny, moje dziecko jest chyba jakieś dziwne. Dziś przeszła samą siebie i nie spała od 23 do prawie 6 rano! Oczywiście były może 2-3 przerwy 20min, kiedy zasnęła, ale tak to przecież jakaś masakra. Jak noworodek może tyle czasu nie spać?!

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Boże, dziewczyny, moje dziecko jest chyba jakieś dziwne. Dziś przeszła samą siebie i nie spała od 23 do prawie 6 rano! Oczywiście były może 2-3 przerwy 20min, kiedy zasnęła, ale tak to przecież jakaś masakra. Jak noworodek może tyle czasu nie spać?!

Olka też ma takie przerwy, ale głównie od popołudnia do wieczora.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w dzień śpi? Mój jak prześpi cały dzień to też w nocy jest cyrk.

• Jagódka_88 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jak duch Was podczytuje, bo zdecydowanie łatwiej mi na fejsiku ogarniać, ale piszę dla oczekujących jako pocieszenie, na 14.11 termin z usg, na 18.11 z OM a dzieje się kompletnie NIC. kryzys w pełni...

4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
    oar8xzkrr18fyp93.png
    Beta HCG
    07.03.2019 - 29,9
    09.03.2019 - 101,0
    19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
    02.04 - CRL 9.3, jest <3
    13.04 - CRL 19,9, <3 171
    16.04 - CRL 25,3, <3 175
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka_88 wrote:
    Dziewczyny, ja jak duch Was podczytuje, bo zdecydowanie łatwiej mi na fejsiku ogarniać, ale piszę dla oczekujących jako pocieszenie, na 14.11 termin z usg, na 18.11 z OM a dzieje się kompletnie NIC. kryzys w pełni...

Ale jakies plany odnosnie wywolywania są? Czy od razu cc? Nic nie zrobimy poza czekaniem. Moj lekarz nawet na ktg nie kazal przyjezdzac, powiedzial ze szkoda czasu i nerwow bo to nic nie da. Tak wiec zajelam sie swoimi obowiazkami i czekam. Tyle czekalam na ta chwile to i tydz.wytrzymam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Wspólczuje. Moj 1 syn tak miał. Przychodziła 23 i nie spal do 5-6rano. Nosilismy na zmiane,kolysalismy w wozku, wlaczalisny bialy szum. Cuda na kiju robilismy. W sumie to pomoglo spanie u mnie na brzuchu.

• Domcias Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dzień spi, moze sa ze 2 godz. gdzie jest aktywna to wtedy staram sie ja klasc na brzuszku, pokazywac obrazki itd. Wczoraj na dodatek byłam sama, bo mąż w pracy. Myślałam, ze się zapłacze razem z dzieckiem. Ale jak piszecie, ze wasze dzieci tez tyle nie śpią lub nie spaly to widocznie jest ok. Tzn. nie jest ok... alr juz myślałam, ze może coś z nią jest nie tak. Bylismy z nia u neurologa, bo jeden lekarz nas nastraszyl rehabilitacja, bo dziecko glowke trzyma i niby przekrzywia sie na jedna strone (podczas badania akuart sie strasznie prezyla, bo krzyczala...). Neurolog stwierdzila, ze wszystko z dzieckiem jest jak najbardziej w porzadku, drugi lekarz to samo. Wiec neurologicznie jest ok. Mam nadzieje, ze przesunie sie jej ten okres czuwania na dzień 😭😭

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że joga pod kątem porodu nic nie daje. Jestem ponacinana i popękana. Nie sądziłam, że przy porodzie leje się tyle krwi. A może to tylko u mnie... A teraz pozytywne rzeczy. Poród cały aktywny. Super personel iy wsparcie od męża. Położne i lekarze naprawdę się starali.
    Edit: więcej napiszę z domu z kompa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 14:15

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ