X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tylko jadł i spał do wczoraj :) dzisiaj od rana tylko cyc albo płacz.

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • karma Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jeszcze parę dni temu jadł co trzy godziny i spał. Zero ryku. Teraz śpi rzadziej, a jak nie śpi to ryczy. Je co 1.5-2 godziny, a czasem co pół, trochę z cyca, resztę odciągam. Dzisiaj dostał Espumisan, bo od kilku dni podejrzanie się prężył i dobrze go wyczułam, bo po nim zrobił trzy mega wielkie bomby 😀 Zastanawiam się ile jeszcze wytrzymam i na kiedy umawiać psychiatrę 😁

Ig004 lubi tę wiadomość

💙
  • coma Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś była CDL i moje dziecko tak się nażarło, że spało 3 godziny bez przerwy po czym znowu się nażarło i śpi dalej.

Dla mnie spoko :D

agndra, silent, Kijanka, sisi lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 godzin placzu😳☹️Jezu i nic nie pomaga? Mój lubi czyszczenie nosa aspiratorem.ogolnie to najbardziej nie lubi przebierania ale tez ze smoczkiem i grającym misiem nie placze😉lubi patrzeć na te bajeczki sensoryczne a najbardziej na świecie lubi smoczek.musimy zatrudnić pana smoczkowego 😉bo lubi ciagle smoczek wypadać i ktoś musi podawać 😂 u nas w dzień tez nie ma stałych godzin jedzenua i spania ale w nocy jyz tak.

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedyną stałą jest darcie się na całe gardło w okolicach godziny 20. To znak, że trzeba iść spać :D
    Później noc jest w miarę spoko. A od rana znów młyn :p nigdy nie wiadomo czy będzie trochę spokoju czy nie.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj rzadko placze. Jak juz sie naprawdę zdenerwuje. Ale też nie ryczy długo,to jest takie jakby głośniejsze zakomunikowanie o swoich potrzebach.
    Moj starszak gorzej sie drze. Awanrury o wszystko, bunt 2 latka. Dzis na niego,az krzyknelam. Ale pomogło,bo stanal jak wryty i sie uciszył. Przeprosiłam go,porozmawialismy, dal mi buziaka. Ale potem był spokojniejszy. Mega nkecierpliwy,chcialby wszystko szybko i zaraz. Wiec ten młodszy mniej problemowy niz ten starszy. Jeszcze gdyby tak nie wisiał na cycku,to bylby ideałem.

• reset Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie płacze... tzn. zapłakała na swoje 16 dni raz i aż stanęliśmy z M. jak wyrodni rodzice patrząc, że ona też potrafi! Był moment, że nas naprawdę zaczynał jej spokój martwić.
    Generalnie dziecko mam bonusowe - je, śpi, a jak się budzi to obserwuje świat. Nie płacze przy przewijaniu, przy czyszczeniu nosa czy podróżach. Lubi spacery, lubi jazdę autem, lubi odwiedziny po rodzinie, uwielbia leki :P Przez dwa dni coś się prężyła i kuliła, więc zaczęłam podawać espumisan i biogaję i dziecko znów się naprawiło :) A na widok łyżeczki z espumisanem aż się oblizuje...

Co do rutyny - u nas wychodzi ona sama, po prostu czynności pielęgnacyjne robimy o tej samej porze, bo tak nam pasuje po kolacji. Poza tym ja chcę mieć nieco wieczoru dla siebie, a odpoczywać to ja umiem dopiero jak wszystko, co konieczne jest ogarnięte.

Póki co mam tyle czasu, że w domu porządek, prasowanie ogarniam na bieżąco, piekę ciasta co weekend i nawet na codzienny makijaż znajduję chwilę :P Nawet na pocztę służbową się zalogowałam, co by umysł rozruszać :) Ciekawe, kiedy skończy się promocyjny okres testowy? :P

p.s. Coma, na pierwszy spacer wyszliśmy po tygodniu i od tamtej pory co dzień użytkuję "nasz" wózek. Jest genialny! Dziś M. też pochwalił wybór :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • coma Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, a masz do niego śpiworek czy kombinezon dla małej?

Mój stoi z metka i czeka.

Podziwiam za makijaż i ciasta, ja jem mrożonki i staram się codziennie umyć.

Cecylia lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie mam nawet czasu, zeby sobie kanapkę zrobic 😃 Ogólnie zauważyłam, ze opieka nad dzieckiem zajmuje mi tyle czasu, ze nie mam nawet czasu zjesc i w konsekwencji jem naprawde malo... W porownaniu z tym, co w ciazy to normalnie głodówka jakaś...

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias ja tak mialam z córka, gdyby nie mąż to z głodu bym umarla, dziecko przy piersi a ja kanapki jadlam i sie bałam ze okruchy na corke beda spadać. Teraz chyba córka będzie mnie karmic 😀.

• Kasza Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakich aspiratorów na katar używacie?

5E5kp1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Reset, a masz do niego śpiworek czy kombinezon dla małej?

Mój stoi z metka i czeka.

Podziwiam za makijaż i ciasta, ja jem mrożonki i staram się codziennie umyć.

Mam i kombinezon zwykły, i kombinezon ze śpiworkiem (dół jest wspólny na obie nóżki, u góry rączki normalnie) i śpiwór do wózka (ale taki no name, uniwersalny, również do spacerówki czy sanek). Póki co na spacery wozimy w kombinezonie, do tego taki cieniutki kocyk i przykrywka od wózka. Śpiwór jak będzie zimniej albo jak się zacznie buntować przy ubieraniu (bo póki co cierpliwie znosi brak wprawy u matki:)).

A u nas M. od jutra do pracy i zobaczymy jak wtedy będzie z czasem, bo muszę mu oddać, że do niego należało póki co 90% pielęgnacji, przewijania i kąpieli. Ale że jestem optymistką, to na czwartek umówiłam się na paznokcie i chyba wezmę ze sobą Julinka - godzinę pewnie wytrzyma bez jedzenia ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza wrote:
    Jakich aspiratorów na katar używacie?
    Mi położna poleciła Pingo i taki kupiłam.nie miałam do czynienia wcześniej z tymi urządzeniami i nie mam porównania ale jsk dla mnie za głośny.moj lubi hałas ale dla dzieci strachliwych byłby to problem.ma tez melodyjki .nue mam co czyścić wiec o skuteczności nie napisze.

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Janka78 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w porównaniu z ciazy jem mało ☹️Ale za to jeszcze 2 kg i będzie waga sprzed ciazy🙂nie ma tego złego...

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka tylko zeby waga spadała skąd potrzeba a nie gdzie nie potrzeba. Ciekawe jak u mnie będzie ale z tylu to mnie niewiele przybylo. Ja na końcówce tez niewiele jem, zalezy od dnia ale waga albo w miejscu albo w dol a dziecko rośnie.

• Ig004 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wasze cycki ogarnely laktacje? Ja od dwóch dni znowu mam pokarmu jak dla bliźniaków! :( mąż mi wyskakuje z laktatorem ale nie chce patrzeć nawet w te stronę :(

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam jak to było, że z jedną córką nie miałam czasu zjeść czy się umyć a teraz z dwiema mam czas na wszystko.. owszem, trzeba się sprężać, bo młoda wyje czasami, ale jeszcze w międzyczasie pranie ogarniam, bawię się ze starszą.

Chociaż nie ukrywam, że to trochę hardcore i teraz, gdybym miała się decydować na drugie dziecko, to chyba bym wolała poczekać z rok czy dwa.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie tylko ja mam tak z jedzeniem... U mnie tez, gdyby nie mąż to jadłabym może 2 posiłki dziennie. Ale w sumie nie odczuwam tez w ogóle głodu. Jeszcze 3kg i będę miala wagę sprzed ciąży 😃 Martwię sie tylko, czy jeśli nie jem dużo to będę mieć cały czas pokarm. Ale tak sobie myślę, że kobiety w Afryce przecież wyżywiają jakoś swoje dzieci, a jedzenia pod dostatkiem tam nie ma.

Byliśmy dziś na badaniach krwi z Emilka. Bilirubina wyszła 1,85 przy normie do 1. Ale czytałam, że wyzszy poziom może utrzymywać sie nawet do 3 miesiecy. Badalyscie juz poziom bilirubiny swoich dzieci? Ogolnie cukier i hormony tarczycowe u córci w normie, wiec super 😊

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004, u mnie już się chyba unormowało z laktacją, bo nie miewam takich nabrzmialych piersi jak na początku. Ale jak mialam za duzo pokarmu to odciagalam i zamrazalam. Tak na wszelki wypadek 😆

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • coma Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 wrote:
    A czy wasze cycki ogarnely laktacje? Ja od dwóch dni znowu mam pokarmu jak dla bliźniaków! :( mąż mi wyskakuje z laktatorem ale nie chce patrzeć nawet w te stronę :(

Ja nie odciągam nadmiaru w większej ilości niż 10ml na cycek, bo boję się, że to jeszcze bardziej rozkręci laktację. Jak są nabrzmiałe to po odciągnięciu 10 kładę zimne okłady. Jak karmię to na drugą pierś zakładam kolektor żeby też trochę zeszło. Wydaje mi się, że u mnie się zaczyna normować ta laktacja.

uIHap1.png
‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ