Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
reset wrote:Mój mały koksik waży już 3280 gramów, czyli w tydzień przybrała na samej piersi 280
Z mniej radosnych rzeczy - potwierdziło się moje przypuszczenie, że czerwona plamka pod pachą to naczyniak. Z drugiej strony- życie uczy mnie pokory i tak sobie myślę, że mogła urodzić się w 31 tc i miałabym milion innych zmartwień niż plama w mało eksponowanym miejscu. Sama musiałam się do pionu postawić, bo szkoda nawet 5 minut z macierzyństwa na takie irracjonalne smutki... -
nick nieaktualnyNie znam sie na tych naczyniakach. Bratanek męża ma na raczce i taki duzy. Wiadomo ze to kiepsko wygląda. Moja corcia ma taka ładna buzie a na niej coraz wiecej pieprzykow, na czole, na nosie i policzkach. Na ciele tez sie pojawiają. I nic na to nie poradzimy.
-
Nie urodziłam. Siedziałam wczoraj 7 godzin na izbie przyjęć, czekając na konsultacje po ktg, głównie po to żeby usłyszeć, że powinnam wziąć męża na 2godzinny spacer po wyprzedażach w Arkadii, to może zacznę rodzić, HE, HE......no a jak nie, to zapraszają na kolejny zajebisty dzień na drewnianym krześle w poczekalni 1. grudnia
-
nick nieaktualnyKasza wrote:Nie urodziłam. Siedziałam wczoraj 7 godzin na izbie przyjęć, czekając na konsultacje po ktg, głównie po to żeby usłyszeć, że powinnam wziąć męża na 2godzinny spacer po wyprzedażach w Arkadii, to może zacznę rodzić, HE, HE......no a jak nie, to zapraszają na kolejny zajebisty dzień na drewnianym krześle w poczekalni 1. grudnia [/QUOTE
🙈🙉 Masakra. Ja to bym ich postraszyla skarga ze torturuja ciężarna tyle godz.w poczekalni. Niepowazni jacyś. Ja bylam na izbie 2,godz.wlacznie z ktg i konsuktacja i juz wydawalo mi sie ze dlugo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A miałyście doczynienia z naczyniakami jamistymi, czyli wypukłymi? Moje dziecko ma dwa, wyszły w 4 dobie życia. Na początku wyglądało jak zwykłe zadrapanie, ale później rosło i teraz niestety są wypukłe i bardzo urosły. Niby lekarze mówią, że powinno się wchlonac ale one są na tyle duże, że jakoś sobie tego nie wyobrażam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 16:57
-
U nas po porodzie na tapecie nawał pokarmu więc coś tam dopiero jest lepiej od wczoraj. A tak to kp tylko i wyłącznie trochę mm piła w szpitalu. Noce nie przespane bo cyc i kwekanie, najczęściej nad ranem się uspokaja. Ja jeszcze nie przedstawiłam się na spanie z przerwami jak Mała śpi. Więc tego snu mam na dobę koło 3-4 h. Ma już tydzień i przekroczyła wagę urodzeniową o 200 gram
agndra, sylvuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina- moj nie ma. Ale kolezanki synek ma na czole wypuklego. Troche mu urosł,teraz ma 13mcy,ale lekarze mowie,ze powinnien sie z czasem wchlonac. Jezdza na kontrole co jakis czas.
My jutro idziemy na 1 wizyte do pediatry. Rano zwaze Tymcia na naszej wadze,zeby miec porownanie z waga w przychodni. A na 12 idziemy na bioderka. Mam nadzieje,ze bedzie dobrze. Mimo tego ulozenia miednicowego w brzuchu.Ewelina29 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z Krakowa mam pytanie - gdzie umówiłyście usg bioder? Do polecanej pani doktor mam termin dopiero na 7 stycznia i to będzie już 9 tydzień życia małej, wolałabym ciut wcześniej.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyMy bylismy na bioderkach. Wszystko jest dobrze. Maluch pod tym katem zdrowy,mimo ulozenia miednicowego w brzuszku. Nie musimy juz isc na kontrole. Wazy juz 2980. Także prawie 3kg jest. Jest moc. Od najnizszej wagi w szputalu przybrał 680gr. My tylko kp.
Kaczorka, Agawa, agndra lubią tę wiadomość
-
Ig004 wrote:Jak Ty to robisz? On jest podpięty do piersi na stałe? :p
To chyba geny, ze starszym było podobnie. Na początku przybierał 500gr na tydzień. Jak miał 4 miesiące ważył 10 kg, rok 14kg. Zaczął chodzić i waga się wyrównała. Pod koniec sierpnia skończył 5 lat i wazy 18kg przy wzroście 115 wiec jest raczej szczupły. Miałam nadzieję, że z młodszym będzie inaczej, ale ma tak silny odruch ssania i taki apetyt ze jest chyba gorzej. Jak mogę przeciągam pory karmienia. Było już fajnie, jadł co 2-3h, w nocy podobnie, czasem nawet co 4. Od tej nocy jest sajgon, budził się z wrzaskiem i wyrazie szukał piersi co 1,5h. Była położna i powiedziała, ze to być może przez halny. Że dużo dzieci tak reaguje na zmianę pogody. Mam nadzieje, ze jutro wróci do normy bo mnie wykończył. On tez biduś umęczony. Cały dzień taki niespokojny jak nigdy wcześniejWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 18:59
-
Agawa, u mnie też dziś Julka niespokojna jak nigdy! I też dziś cały dzień je, szukałam różnych przyczyn, ale na halny nie wpadłam
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyOlenka jest juz ze mna 😍. 3200g, 55cm, 10p. Porod przez cc.
sylvuś, Ewelina92, Ewelina29, Kijanka, ListopadowaMama, Limonka, Spirit, Domcias, karma, Agawa, Cecylia, Janka78, Ig004, Kaczorka, Szczesliwa_mamusia, Nieplanowana, Kropka89, agndra, male_m, Zlaania1 lubią tę wiadomość