Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Janka78 wrote:Mój tez tak trzęsie i wydedukowałem ze to z zimna bo jest straszym zmarzluchem .do wczoraj ubierałam tylko pajacyk ale często czkawka i to drżenie brody.od wczorsj zakładam body i blyzeczke z długim rękawkiem i jest Ok.nie sprawdza się u nas sprawdzanie temperatury na karku bo tam zawsze ciepło a widać ze mu zimno.w pokoju 23-24 stopnie.starszy znowu gorący chłopak od urodzenia. Kazde dziecko inne.
Cecylia, ciekawe o tym odruchu ssania. Może to dlatego 😉1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
nick nieaktualnyRubii wrote:Sab simplex, espumisan, masaże brzuszka, ciepła kąpiel, okłady z termkforka z pestek wiśni, noszenie na ręce twarzą w dół, leżenie na brzuszku, suszarkę i zero poprawy nic nie działa A mały się męczy biedny i nie wiem jak mu pomóc
Czyli chyba wszystko. Mowia że kropelki biogaja pomagaja. Ja jeszcze slyszalam o dobrodziejstwie tulika
https://otulacz.pl/produkt/otulacz-tulik-lesna-kolysanka-25-63-kg -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agawa wrote:Moje maleństwo jutro skończy 5 tygodni i osiągnęło wagę 6kg. Wychodzi na to ze ostatnio przybiera około 100g dziennie. 🙄
-
Jak się urodził ważył 4020. W te 5 tygodni przybrał 2kg. Robi się z niego zawodnik sumo. Jeszcze nie wyglada źle, ale wiem jak to się skończy, jak będzie kończył rok będzie kwadratowy. Tak samo było z moim straszakiem. Teraz patyczak No ale Twój 2,5 w miesiąc wiec jest jeszcze lepszy. Trzymam kciuki za nasze cycki i kręgosłupy
ListopadowaMama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agawa wrote:Moje maleństwo jutro skończy 5 tygodni i osiągnęło wagę 6kg. Wychodzi na to ze ostatnio przybiera około 100g dziennie. 🙄
Agawa lubi tę wiadomość
1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Jak czytam o Waszych przyrostach, tym bardziej martwi mnie moja drobinka... 3470g w 4t5d przy wadze w dniu wypisu 2870g. Czyli niby 600 gramów, ale to w prawie 5 tygodni, czyli ok. 125 g/ tydzień. A tu przyrosty po 100 g w dzień! :o
Teraz przystawiam ją jak opętana, nawet jak się nie dopomina (ale wtedy ma i tak i matkę, i pierś gdzieś), w nocy dziś pobudki co godzinę i czterdzieści pięć minut, ale jedzenie po 3-5 minut i odlot. Nawet mokra pielucha jej nie budzi... A sutki zaczynają mnie boleć od tego ciągłego dostawiania (a bolały raptem 1-2 dni na początku karmienia, a tak to był luuuuz).
No ale coś do tego brzucha wpadać musi, bo teraz zważyłam pieluchę po sikaniu (tak, znów włączył się tryb matka wariatka) i ważyła ponad 200 gramów (gdzie pusta waży 20).
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Do mnie położna nie przyniosła wagi i w ogóle przyszła tylko raz, nie wiem ile dziecko waży. Próbowałam się ważyć z nim i sama, niby po 5 tyg przyrost ok 1kg ale kto wie co takie ważenie warte. Przez to mam schize że mam za mało pokarmu.
jeszcze jutro mam go zostawić na 6h z tatą i nie wiem czy uda mi się odciągnąć pokarm żeby im zostawić, jak to dopiąć logistycznie.. Nie mówiąc o tym że nie mam w ogóle ochoty ruszać się na krok od nich -
U nas był przyrost 300 g w 5 dni... a co dalej to nie wiem, bo położna się rozchorowała i nie przyszła... mam nadzieje, że jeszcze się pokaże, bo wizytę pediatry patronażową mamy dopiero 10.01... ale chyba młody przybiera, bo polajdy mu się fajne robią i coraz cięższy mi się wydaje...
ig004 u mnie z pracy odchodzi kumpela i robi pożegnanie, chciałabym jechać, ale nie ogarnę tego logistycznie... w godz szczytu w jedna stronę mam ok 1-1,5 godz... potem tam troszkę posiedzieć... to mój dzieć by nie ogarnął zwłaszcza, że ostatnio co ok 1,5-2 h chce jeść... a zapasy mleka mizerne... 🙉🙈 plus musi chciec pic z butli, bo na samiczek jest na Nie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 11:14
-
A, wyczytałam w książce o kp że dzieci rosną skokowo i o ile jest kupa/siku, dziecko jest zadowolone po karmieniu a piersi są lżejsze to nie ma sensu się stresować i ważyć dzieciaka częściej niż raz na miesiąc.
Mózgu, uwierz w to!agndra lubi tę wiadomość
-
Ig004 wrote:A, wyczytałam w książce o kp że dzieci rosną skokowo i o ile jest kupa/siku, dziecko jest zadowolone po karmieniu a piersi są lżejsze to nie ma sensu się stresować i ważyć dzieciaka częściej niż raz na miesiąc.
Mózgu, uwierz w to!Ig004 lubi tę wiadomość
-
Ig004 wrote:U nas lewa. Też wczoraj odkryłam. I też raczej schiza
Ig004 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHa, ha. Ja juz w szpitalu zauwazylam ze ma glowke tylko na lewo. A tego trzeba pilniwac i przekrecac bo sziecko moze miec krzywa glowke. Starszej juz sie robila krzywa. Wszystko co Mao napisala akurat stosujemy, do tego bedziemy zmieniac co 1-2 tyg.strony w lozeczku. Dobre to jest jak dziecko reaguje na dzwieki, imie, osoby.
-
nick nieaktualnyIg004 wrote:A, wyczytałam w książce o kp że dzieci rosną skokowo i o ile jest kupa/siku, dziecko jest zadowolone po karmieniu a piersi są lżejsze to nie ma sensu się stresować i ważyć dzieciaka częściej niż raz na miesiąc.
Mózgu, uwierz w to!
Moja to ma tak przesikane pieluchy ze ciagle sie zastanawiam jak ona to robi. I kup duzo. A ze rosnie widac golym okiem bez wagi. -
nick nieaktualnyReset- wyluzuj. My wychodzilismy z waga 2340, obecnie 5t3d, a waga 3240. Srednio 30gr na dobe. Takze nie masz sie czym martwic,jesli przybiera prawidlowo.
Listopadowamama- moj starszak na 8tyg wazyl 5700,a na rok 10kg. Więc wcale nie powiedziane,ze bedzie tak caly czaa przybieral. -
Szczęśliwa, ja byłam dość wyluzowana, bo Młoda w dobrym humorze, ożywiona, szczęśliwa... Ale położna zasiała dość poważne wątpliwości. U Was jest właśnie przyrost idealny, bo te 30 gramów, a u nas wychodzi teraz 17 gramów na dobę.
No ale daje sobie tydzień na jej obserwację i najwyżej wtedy będę panikować.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.