X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • agndra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka78 wrote:
    Mój tez tak trzęsie i wydedukowałem ze to z zimna bo jest straszym zmarzluchem .do wczoraj ubierałam tylko pajacyk ale często czkawka i to drżenie brody.od wczorsj zakładam body i blyzeczke z długim rękawkiem i jest Ok.nie sprawdza się u nas sprawdzanie temperatury na karku bo tam zawsze ciepło a widać ze mu zimno.w pokoju 23-24 stopnie.starszy znowu gorący chłopak od urodzenia. Kazde dziecko inne.
    U mojego chyba nie z zimna. Mamy 22 stopnie a ja go ubieram albo w body z krótkim plus pajac, albo body z długim i śpiochy.

Cecylia, ciekawe o tym odruchu ssania. Może to dlatego 😉

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Sab simplex, espumisan, masaże brzuszka, ciepła kąpiel, okłady z termkforka z pestek wiśni, noszenie na ręce twarzą w dół, leżenie na brzuszku, suszarkę i zero poprawy nic nie działa A mały się męczy biedny i nie wiem jak mu pomóc :-(

Czyli chyba wszystko. Mowia że kropelki biogaja pomagaja. Ja jeszcze slyszalam o dobrodziejstwie tulika
    https://otulacz.pl/produkt/otulacz-tulik-lesna-kolysanka-25-63-kg

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w domu 22st.a moj synek ubrany i w kocu. No taki piecuch,ze hej. I nie jest przegrzany. Kark raczej chlodny. A starszy,to dupe w przeremblu moglby moczyc i byloby mu cieplo. Zupelnie inne dzieci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pediatra powiedziala ze czkawka to nie z zimna a kichanie nie na przeziębienie. Moja czka w ciagu doby kilka razy.

Cecylia lubi tę wiadomość

• Agawa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo jutro skończy 5 tygodni i osiągnęło wagę 6kg. Wychodzi na to ze ostatnio przybiera około 100g dziennie. 🙄

agndra, Kropka89 lubią tę wiadomość

• ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa wrote:
    Moje maleństwo jutro skończy 5 tygodni i osiągnęło wagę 6kg. Wychodzi na to ze ostatnio przybiera około 100g dziennie. 🙄
    A z jaką wagą sie urodził? Mój jutro skończy 7 tygodni i mamy 5400,też średnio 100g na dzień. +2,5kg w miesiąc przybral. Położna ostatnio jak u nas byla to na jego widok spadly jej okulary. Tylko wydaje mi się ze sie przejada bo jego dzień i noc wyglada tak że cyca goni kolejny cyc. Ja na wiosnę cycki będę chyba taczką wozić jak tak dalej pójdzie

201910251756.png
  • Agawa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się urodził ważył 4020. W te 5 tygodni przybrał 2kg. Robi się z niego zawodnik sumo. Jeszcze nie wyglada źle, ale wiem jak to się skończy, jak będzie kończył rok będzie kwadratowy. Tak samo było z moim straszakiem. Teraz patyczak :) No ale Twój 2,5 w miesiąc wiec jest jeszcze lepszy. Trzymam kciuki za nasze cycki i kręgosłupy :)

ListopadowaMama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2019, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba moje dziecko bedzie kolkowe a przynajmniej wrazliwe na to co zjem. Dzis mielismy zaprawke 😥

Cecylia lubi tę wiadomość

• agndra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa wrote:
    Mój w 6t4d ważył 6220g 😉 urodził się 4390g i 61 cm. Starszy też duży jak na wcześniaka się urodził, też szybko przybierał, był waleczkowaty a teraz chudzinka i drobnica 😉 natury nie oszukamy, a dzieci muszą mieć pełne brzuszki 😉 dzisiaj jestem 7 tygodni po porodzie a sutki dalej mnie bolą takiego żarłoka pasę 😅

Agawa lubi tę wiadomość

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • reset Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam o Waszych przyrostach, tym bardziej martwi mnie moja drobinka... 3470g w 4t5d przy wadze w dniu wypisu 2870g. Czyli niby 600 gramów, ale to w prawie 5 tygodni, czyli ok. 125 g/ tydzień. A tu przyrosty po 100 g w dzień! :o

Teraz przystawiam ją jak opętana, nawet jak się nie dopomina (ale wtedy ma i tak i matkę, i pierś gdzieś), w nocy dziś pobudki co godzinę i czterdzieści pięć minut, ale jedzenie po 3-5 minut i odlot. Nawet mokra pielucha jej nie budzi... A sutki zaczynają mnie boleć od tego ciągłego dostawiania (a bolały raptem 1-2 dni na początku karmienia, a tak to był luuuuz).

No ale coś do tego brzucha wpadać musi, bo teraz zważyłam pieluchę po sikaniu (tak, znów włączył się tryb matka wariatka) i ważyła ponad 200 gramów (gdzie pusta waży 20).

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie położna nie przyniosła wagi i w ogóle przyszła tylko raz, nie wiem ile dziecko waży. Próbowałam się ważyć z nim i sama, niby po 5 tyg przyrost ok 1kg ale kto wie co takie ważenie warte. Przez to mam schize że mam za mało pokarmu.
    jeszcze jutro mam go zostawić na 6h z tatą i nie wiem czy uda mi się odciągnąć pokarm żeby im zostawić, jak to dopiąć logistycznie.. Nie mówiąc o tym że nie mam w ogóle ochoty ruszać się na krok od nich :(

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • mao Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był przyrost 300 g w 5 dni... a co dalej to nie wiem, bo położna się rozchorowała i nie przyszła... mam nadzieje, że jeszcze się pokaże, bo wizytę pediatry patronażową mamy dopiero 10.01... ale chyba młody przybiera, bo polajdy mu się fajne robią i coraz cięższy mi się wydaje...

ig004 u mnie z pracy odchodzi kumpela i robi pożegnanie, chciałabym jechać, ale nie ogarnę tego logistycznie... w godz szczytu w jedna stronę mam ok 1-1,5 godz... potem tam troszkę posiedzieć... to mój dzieć by nie ogarnął zwłaszcza, że ostatnio co ok 1,5-2 h chce jeść... a zapasy mleka mizerne... 🙉🙈 plus musi chciec pic z butli, bo na samiczek jest na Nie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 11:14

201911201770.png

202201014972.png
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, wyczytałam w książce o kp że dzieci rosną skokowo i o ile jest kupa/siku, dziecko jest zadowolone po karmieniu a piersi są lżejsze to nie ma sensu się stresować i ważyć dzieciaka częściej niż raz na miesiąc.
    Mózgu, uwierz w to!

agndra lubi tę wiadomość

2a82ae0ca8.png
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • mao Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 wrote:
    A, wyczytałam w książce o kp że dzieci rosną skokowo i o ile jest kupa/siku, dziecko jest zadowolone po karmieniu a piersi są lżejsze to nie ma sensu się stresować i ważyć dzieciaka częściej niż raz na miesiąc.
    Mózgu, uwierz w to!
    Hehe, w ciąży ciagle stresy i teraz jest jeszcze gorzej... ja wczoraj stwierdziłam, ze mój syn spi ciagle z główka po jednej stronie i już chciałam isc na wizytę do neurologa... po czym stwierdził, ze pospi jednak trochę z główka po drugiej stronie 🙉 Ale i tak preferuje prawą stronę.. staramy się teraz podchodzić do niego od lewej, aby troszkę dał odpoczac tej prawej stronie 🙉

Ig004 lubi tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lewa. Też wczoraj odkryłam. I też raczej schiza

2a82ae0ca8.png
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • mao Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 wrote:
    U nas lewa. Też wczoraj odkryłam. I też raczej schiza
    Podobno to normalne u takich maluszków- maja czas niby do 3 miesiąca... Ja wyczytałam w necie, aby obkręcać go na boczki, raz prawy raz lewy..zmieniać strony do odbicia i podczas kąpieli i podchodzić od mniej „używanej” strony... także tak zaczęliśmy robić.. Zobaczymy jaki będzie efekt... jak nic się nie zmieni do końca roku to zapisze go do neurologa.. zaszkodzić taka wizyta jie zaszkodzi...

Ig004 lubi tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, ha. Ja juz w szpitalu zauwazylam ze ma glowke tylko na lewo. A tego trzeba pilniwac i przekrecac bo sziecko moze miec krzywa glowke. Starszej juz sie robila krzywa. Wszystko co Mao napisala akurat stosujemy, do tego bedziemy zmieniac co 1-2 tyg.strony w lozeczku. Dobre to jest jak dziecko reaguje na dzwieki, imie, osoby.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 wrote:
    Mózgu, uwierz w to!

Moja to ma tak przesikane pieluchy ze ciagle sie zastanawiam jak ona to robi. I kup duzo. A ze rosnie widac golym okiem bez wagi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset- wyluzuj. My wychodzilismy z waga 2340, obecnie 5t3d, a waga 3240. Srednio 30gr na dobe. Takze nie masz sie czym martwic,jesli przybiera prawidlowo.

Listopadowamama- moj starszak na 8tyg wazyl 5700,a na rok 10kg. Więc wcale nie powiedziane,ze bedzie tak caly czaa przybieral.

• reset Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, ja byłam dość wyluzowana, bo Młoda w dobrym humorze, ożywiona, szczęśliwa... Ale położna zasiała dość poważne wątpliwości. U Was jest właśnie przyrost idealny, bo te 30 gramów, a u nas wychodzi teraz 17 gramów na dobę.
    No ale daje sobie tydzień na jej obserwację i najwyżej wtedy będę panikować.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ