X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie właśnie pośpiech wynika z tego że długo się o pierwsze staraliśmy a starzy już oboje się robimy;)

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Któraś z was ma w planach starania o następne z krótką różnica wieku? 6 miesięcy to bardzo zły pomysł?

My ustaliliśmy, że rok po pierwszym zaczynamy się starać o drugie.
    Nie mam złych wspomnień ani z ciąży, ani z porodu, więc w sumie mogłabym się starać nawet i szybciej. Ale chciałabym w ciągu tego roku wrócić do dobrej dyspozycji fizycznej i do jogi na takim poziomie, jak ćwiczyłam wcześniej. W planach mamy kurs nurkowy dla zaawansowanych i ze dwa wyjazdy nurkowe. No i zamierzam po 6-8 miesiącach od urodzenia Skrzata wrócić do pracy, żeby zapewnić sobie też jakieś rozrywki intelektualne.
    Podobnie jak u Ciebie starania o pierwsze dziecko zajęły nam kupę czasu. Oboje mamy po 32 lata, więc czas też zaczyna odgrywać rolę.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż sie smieje ze tym razem zaliczymy wpadke. A ja mowie- nigdy wiecej cc, chociaz dzis 11 doba a ja smigam jakby nic nie bylo..

• Ig004 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko mnie Przeraża myśl o drugim dziecku?

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 wrote:
    Czy tylko mnie Przeraża myśl o drugim dziecku?

Spokojnie, bobaski sa malutkie i moim zdaniem mysl "zadnych wiecej dzieci" jest normalna. Jestesmy zmeczone, na poczatku opieka nad takim malenstwem jest meczaca (my dzis zaspalismy az córka nie poszla na 1 lekcje). Ja tez dlugo nie chcialam. Przyjdzie czas i bedziecie decydowac.

Ig004 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż byl dzis w USC sporzadzic akt urodzenia. Ale przez te 7 lat sie pozmienialo, 1 urzad, zalatwil wszystko i akt, i pesel, i meldunek. Kiedyś chyba tak nie bylo. Ale smiejemy sie ze najbardziej "przykrym" obowiazkiem jest zgloszenie o smieci 😭, prawde mowiac jestem przerazona ile ja i malenstwo produkujemy codziennie smieci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mam karmiących piersia. Czy w nocy odczuwacie wieksza bolesnosc brodawek czy bez roznicy? Moja malutka ma peoblemy z prawidlowym chwytaniem brodawki, przez co mam je poranione. Staram sie, pilnuje, poprawiam i w dzien jest ok, juz tak nie boli. Za to noc to koszmar, tak jakby zapomniala jak chwytac, a nawet jak wydaje mi sie ze jest dobrze przystawiona to boli jak nie wiem.

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Do mam karmiących piersia. Czy w nocy odczuwacie wieksza bolesnosc brodawek czy bez roznicy? Moja malutka ma peoblemy z prawidlowym chwytaniem brodawki, przez co mam je poranione. Staram sie, pilnuje, poprawiam i w dzien jest ok, juz tak nie boli. Za to noc to koszmar, tak jakby zapomniala jak chwytac, a nawet jak wydaje mi sie ze jest dobrze przystawiona to boli jak nie wiem.
    U nas też tak było, jak Skrzacik się uczył. Za dnia ok, w nocy zapominał, o co chodzi z tym cgwytaniem. Przeszło po paru dniach.

8p3os65gur64a6vr.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś idę szczepić synka. Wy dawałyście jakieś przeciwbólowe dzieciom? Zastanawiam się czy dać przed szczepieniem czy po?

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mna pierwszy nocny kryzys ze zmeczenia. Do tego malutka tak sie nawcinala ze ulala, potem zwymiotowala, a ja juz schizy ze probkemy z brzuszkiem sie zaczynaja.

• agndra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Jak po szczepieniu? Wszystko ok. My jutro.
    Chyba tak- zachowuje się jak zwykle póki co 😉 na noc podałam paracetamol, bo zalecono mi tak w przychodni.

sylvuś lubi tę wiadomość

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Za mna pierwszy nocny kryzys ze zmeczenia. Do tego malutka tak sie nawcinala ze ulala, potem zwymiotowala, a ja juz schizy ze probkemy z brzuszkiem sie zaczynaja.

Ja mam wrażenie, że co noc mam jakieś kryzysy z niedospania. Wczoraj w nocy zrobiłam mężowi awanturkę, że całe ogarnianie domu jest na mojej głowie. Mąż poczuł się urażony, bo twierdzi, że codziennie sprząta.
    Iza, Skrzacik też tak ma, że najpierw się nawcina, a potem ulewa i wymiotuje. Ja sobie problemów z brzuszkiem nie wkręcam, bo uważam, że w tym wieku pobolewanie brzuszka to w 90% przypadków wynik niedojrzałości układu pokarmowego i trzeba się przemęczyć. Jak Skrzat płacze i wykluczymy inne możliwe przyczyny, to go nosimy, masujemy brzuszek i odciągamy uwagę.

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To poprzednia noc należała do zmęczonych mamusiek ktore opie...swoich mężów 😂. Ja tez na mojego naskoczylam ze dziecko placze, ja juz nie mam sily a on sobie spi i nie pomoże.

Moja pierwszy raz zwymiotowala lub tak bardzo ulala. Nie wiem co to bylo, nawcinala sie (az sie krztusi), wzielam na odbicie i położylam spac. I wyszlam do wc bo juz nie mogłam wytrzymac, wracam a tam mokro przy głowie, ubranko mokre. To cale szczescie ze leżała na boku bo na plecach moglaby sie zakrztusic.

Ja juz nie moge wytrzymac ciągłych uwag tesciowej. Dzis to nawet doczepila sie ze zle trzymam dziecko i źle główkę podtrzymuje. Ale jest o wszystko. Wyobrazacie sobie ze nie pozwala mi nosic dziecka na rekach bo... przyzwyczaje, naucze i nie bede mogla nic zrobic. Staram sie olewac to wszystko ale mimo wszystko mam dosc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza-powiedz jej,ze swoje wychowała. A jesli przyzwyczaisz,to Ty będziesz miec z tym problem,a nie ona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Iza-powiedz jej,ze swoje wychowała. A jesli przyzwyczaisz,to Ty będziesz miec z tym problem,a nie ona.

Starsza bardzo duzo nosilismy, a to kolki, a to zasypiala tylko na reku, a to cos tam jeszcze. A pozniej jak oduczylam tak moje dziecko wogole nie chcialo sie przytulac az panie z poradni psycho... zwrocily na to uwage. Na szczescie udalo sie to zmienic. Teraz nie zamierzam tego zepsuc. Dziecko potrzebuje bliskisci (stary tez i mi tez już tego brakuje) a nie trybu lozeczko- przewijak-piers- lozeczko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygodniowe maleństwo trzeba nosić i przytulać jak najwięcej! Ja ktoś mówi żeby odłożyć bo się przyzwyczai to serca nie ma po prostu. Noworodek bardziej potrzebuje bliskości mamy i czułości niż jedzenia na tym etapie. Na przyzwyczajanie do łóżeczka jeszcze przyjdzie czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię was czytać podczas karmienia, a karmie jakieś 20 razy dziennie. Ostatnio cisza i nuda tutaj:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Lubię was czytać podczas karmienia, a karmie jakieś 20 razy dziennie. Ostatnio cisza i nuda tutaj:(

Ja tez czytam ale duzo mniej karmie? Co tak duzo? Taki maly głód?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Tygodniowe maleństwo trzeba nosić i przytulać jak najwięcej! Ja ktoś mówi żeby odłożyć bo się przyzwyczai to serca nie ma po prostu. Noworodek bardziej potrzebuje bliskości mamy i czułości niż jedzenia na tym etapie. Na przyzwyczajanie do łóżeczka jeszcze przyjdzie czas.

Ale narzekac ze płacze to pierwsza. A wcale tak duzo nie placze, starsza plakala duuuuzo wiecej. A ja robie po swojemu i przytulac i nosic i pozwalac na spanie przy piersi bede.

• agndra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem z tych złych matek, tych leniwych. Męża wysłałam do spania że starszakiem (bo przychodził do nas w nocy i przy noworodku byłaby zabawa o 3 w nocy) a sama śpię z młodszym. Kładę go w rożku na środku łóżka i tylko ja strony do karmienia w nocy zmieniam. Idę spać około 22-23 i wtedy też przebieram pampersa. Potem kolejnego przebieram nad ranem: 4-5. Gdyby kupę robił w nocy to wiadomo, że niezwlocznie, ale raczej mu się nie zdarza. Także leniwa matka ze mnie, ale w miarę wypoczęta 🤣

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ