X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agndra - życie i tak jest ciężkie, więc po co sobie utrudniać ;)
    Też śpię z Olką, bo mi tak wygodniej. W łóżeczku by pewnie stękała i się kręciła milon razy a tak to śpi obok mnie spokojnie :D

agndra lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi sama, ale zazwyczaj wstaję do niej co 2.5 - 3 godziny, a pampersy przebieram ok. 23 - 24 (zanim ja pójdę spać) i potem ok. 5 przy okazji karmienia.
    Za to mamy inny problem... w tym tygodniu stanęła nam całkiem z przyrostami wagi i jest tylko 50 gramów :( Jak się nic nie zmieni to muszę zacząć dokarmiać mm. I nie wiem - ani ja, ani położna - skąd ten problem, bo mleko mam (ja przy jednym karmieniu do kolektora jestem w stanie ukapać i ze 30 ml!), Julka przysysa się ładnie, ssie dobrze, tylko krótko. I chyba w tym 'krótko' jest problem, ale ona zalicza taki odlot senny przy jedzeniu, że nawet mokra pielucha na stopach jej nie obudzi jeśli sama nie zechce. Widziało ją dwóch pediatrów i żaden nie miał zastrzeżeń, ale też do tej pory przyrosty były ok :(

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset przystawiaj ile się da i wybudzaj co 2,5 godziny na jedzenie jeśli nie prosi sama. Przyrost na pewno ruszy. Wstrzymaj się ile się da z mm bo dopiero wtedy zaczną się problemy, bo możesz mieć mniej mleka i takie błędne koło się zrobi.
    Agndra po prostu masz szczęście:) mój nie śpi sam, ani w rożku, ani w łóżeczku, jak nie ma piersi przy nosie to płacze w nocy.

• Rubii Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 13:37

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Cześć dziewczyny. Szukam jakiegoś skutecznego sposobu na kolki. Możecie coś poradzić? Próbowaliśmy już prawie wszystkiego i czuje się bezradna. Czy macie może jakieś rady jak sobie z nimi radzić?

A co juz wyprobowalas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii ja nie mam tego problemu na razie ale z tego co czytałam po prostu trzeba przeczekać aż przejdzie ok. trzeciego miesiąca? Poproś pediatrę o jakieś wspomagacze na brzuszek, ale na płacz nic nie poradzisz, musi dojrzeć do świata

• agndra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaję espumisan 100. Jest lepiej. Ale u nas to nie kolki tylko gazy. No i dyschezja niemowlęca.

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się przytulamy ze Skrzatem, ile się da. Widzę po niej, że te przytulasy to jej cały świat. Dzisiaj spała ze mną w łóżku i sprawiała wrażenie szczęśliwej. Będę ją tulić ile się da, bo ten czas noworodkowy zaraz minie.

mrt87 lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • agndra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Reset przystawiaj ile się da i wybudzaj co 2,5 godziny na jedzenie jeśli nie prosi sama. Przyrost na pewno ruszy. Wstrzymaj się ile się da z mm bo dopiero wtedy zaczną się problemy, bo możesz mieć mniej mleka i takie błędne koło się zrobi.
    Agndra po prostu masz szczęście:) mój nie śpi sam, ani w rożku, ani w łóżeczku, jak nie ma piersi przy nosie to płacze w nocy.
    Ja w tym łóżku to też z piersią przy nosie dziecka śpię 🙂 dziecko szczęśliwe, mama względnie wyspana. Moja sąsiadka z pierwszym się uparła i konsekwentnie odkładała do łóżeczka w jego pokoju i siedziała na fotelu obok, bo nie chciał spać. I tak przez 2 lata. Ciągle tylko narzekała na to. Z drugim dzieckiem wrzucila na luz i bierze do łóżka. Ja szanuje wybory każdego rodzica, ale sama wychodzę z założenia, że skoro mi i mężowi spanie z dziećmi nie przeszkadzał, to będziemy spać. I wszyscy szczęśliwi 🙂

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Starsza bardzo duzo nosilismy, a to kolki, a to zasypiala tylko na reku, a to cos tam jeszcze. A pozniej jak oduczylam tak moje dziecko wogole nie chcialo sie przytulac az panie z poradni psycho... zwrocily na to uwage. Na szczescie udalo sie to zmienic. Teraz nie zamierzam tego zepsuc. Dziecko potrzebuje bliskisci (stary tez i mi tez już tego brakuje) a nie trybu lozeczko- przewijak-piers- lozeczko.
    Ale ja piszac,ze sie przyzeuczai,to pisalam w przenosni. Taka metafora. Sama 1,jak i 2 nosze,tule i spie z nimi. I tez niejednokrotnie slyszalam nie nos,nie spij ,bo potem bedziesz miex problem. Wiec w koncu powiedzialam,ze to będzie moj problem i nic komu do tego :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam tez śpie z mlodszym. Starszy spi z tata,a ja z mlodszym. Wtuleni mocno. Takze.jak tylko zakwiczy,to od razu piers i on je,ja sobie drzemie. Z pampkiem to samo. Zmieniam przed spaniem i o.ile nie ma w nocy kupy,to zmiaja dopiero nad ranem . Po co sie wybudzac ;-) dla mnie dzieci moje,moga spac z nami jak dlugo zechca. Choc wszyscy mi mowia,ze powinnam statszego juz odkladac do lozeczka. Z reszta wkurza mnie juz sluchanie,co powinnam. Dzis gadam z siostra i mowie,ze starszy ma katar i ciezko mu odciagac gile. A ona- no,ale powinnas. No...do.cholery,chyba ja wiem co powinnam. O skoro ma,a nawet nie lubi,to chyba normalne,ze mu ten nos wyczyszcze. Dostake alergii na slowo powinnam

• Ig004 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Cześć dziewczyny. Szukam jakiegoś skutecznego sposobu na kolki. Możecie coś poradzić? Próbowaliśmy już prawie wszystkiego i czuje się bezradna. Czy macie może jakieś rady jak sobie z nimi radzić?
    U nas espumisan + jak najwięcej (nawet 6h zalecone) spania na brzuszku. Nawet na spacerze jak młody zaśnie mam go obracać. Ale u nas to nie jest (odpukać!) jakiś duży kolkowy problem.
    Mamuśki, jak mój dzieć prostuje nogę tak jakby się przeciągał (lewą czy prawą, obojętnie) to czasem zaczyna ona tak drgać. Jak się za nią złapie to ustępują te drgania. Myślałam, że to normalne (mój kot też tak robi :P), ale mama jak to zobaczyła to się rozpłakała. Czy wasze dzieci też tak mają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 17:42

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja tez swoja biore na noc do lozka, ja bym sie wykonczyla siedzac i karmiac w nocy, poza tym to niebezpiecze jakbym przysnela i rece mi opadly. A tak to piers na wierz, dziecko obok i jest ok. I w nosie mam ze przyzwyczaje. Starsza śpi u siebie ale jak ma ochote to przychodzi do nas. I też sie to nie podoba. Ja uwielbiam jak malutka spi przy piersi lub ze mna, widze ze czuje sie dobrze i bezpiecznie.

Ig004 ale o co dokladnie chodzilo twojej mamie? Moja wyciaga nozki, czy drgaja to nie zwrocilam uwagi ale to cos zlego?

• Ig004 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystraszyła się, że to coś złego, ale nie wiem czemu. Znalazłam info, że to może być niedojrzały układ nerwowy. Zapytam pediatrę, ale wizytę mam dopiero pod koniec grudnia, może któraś z Was już też o to pytała albo sporo osób też to zauważa i to nie problem?

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • Agawa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004, ja byłam z moim we wtorek u neurologa bo właśnie takie rzeczy mnie martwiły, dodatkowo lekka asymetria i momentami bałam się czy nie ma wzmożonego napięcia mięśniowego. Pani doktor najpierw mnie ochrzania że ze zdrowym dzieckiem przychodzę i narażam na infekcje. Ale generalnie była miła i jest to świetny neurolog dziecięcy, powiedziała ze do 3 miesiąca życia takie rzeczy są fizjologiczne. Dziecko siedziało pozwijane w brzuchu przez 9 miesięcy to teraz musi mieć czas żeby to sobie wypracować. Dopiero po 3 miesiącu można się bardziej temu przyglądać. Tak wiec nie przejmuj się za bardzo.. Jak pediatra badał dziecko/odruchy i było ok. to nie ma się czym martwić.

Ig004 lubi tę wiadomość

• Rubii Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 13:37

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • agndra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój trzęsie brodą czasami jak go podnoszę (nie ze strachu). Starszy też tak robił.

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • coma Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 wrote:
    Wystraszyła się, że to coś złego, ale nie wiem czemu. Znalazłam info, że to może być niedojrzały układ nerwowy. Zapytam pediatrę, ale wizytę mam dopiero pod koniec grudnia, może któraś z Was już też o to pytała albo sporo osób też to zauważa i to nie problem?

Mojej córce czasem zadrży rączka albo nóżka - pytałam o to pediatrę i twierdzi, że na tym etapie to normalne.

Ig004 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agndra wrote:
    Mój trzęsie brodą czasami jak go podnoszę (nie ze strachu). Starszy też tak robił.
    Mój tez tak trzęsie i wydedukowałem ze to z zimna bo jest straszym zmarzluchem .do wczoraj ubierałam tylko pajacyk ale często czkawka i to drżenie brody.od wczorsj zakładam body i blyzeczke z długim rękawkiem i jest Ok.nie sprawdza się u nas sprawdzanie temperatury na karku bo tam zawsze ciepło a widać ze mu zimno.w pokoju 23-24 stopnie.starszy znowu gorący chłopak od urodzenia. Kazde dziecko inne.

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu tak zadrżała bródka na badaniu u pediatry i powiedziała że super ma mocny odruch ssania.

‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ