Listopad ! 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do torby to dziś mi przyszła koszula do porodu, jeszcze parę paczuszek i można zacząć myśleć o pakowaniu:) na razie muszę męża do złożenia łóżeczka zmobilizować
u nas dzisiaj skończone 30 tygodni, nie ukrywam, że odetchnęłam bo już to inaczej wygląda a i strach poszpitalny w miarę uleciał
blair., kkasia, żona_męża lubią tę wiadomość
-
Ja mam nadzieję, że będę mogła rodzić sn. Nie chce CC, bo pamiętam jak ciężko było mi wrócić do siebie po laparoskopowym wycięciu mięśniaka, gdzie były 4 małe nacięcia. Nie wyobrażam sobie opieki nad dzieckiem po CC. Ale zobaczymy jak będzie. Mała na razie szybko rośnie, jeśli będzie duża to będzie CC.Starania od 2015.
Morfologia 07.2017 - 0,9%
Morfologia 03.2018 - 4%
Morfologia 04.2019 - 5%
Laparaskopowe usunięcie mięśniaka 07.2018
Hsg -ok
IUI 24.04.2019
Histeroskopia 11.2019
Kariotypy - ok
IVF start 03.2020
ICSI - beta w 7 dpt 34 -
Moja kruszynka na szczęście podrosła. W czwartek miała już 1.5 kg ale przepływy nadal kiepskie. Jak się nie poprawią to będą mnie musieli położyć do szpitala i może się okazać że do porodu już nie wyjdę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 20:37
Aniołek 2015
Leon 21.07.2016 ❤
Aniołek 2018
Aniołek 2018 -
Porzeczka17 wrote:Moja kruszynka na szczęście podrosła. W czwartek miała już 1.5 kg ale przepływy nadal kiepskie. Jak się nie poprawią to będą mnie musieli położyć do szpitala i może się okazać że do porodu już nie wyjdę
Porzeczka17 lubi tę wiadomość
-
Porzeczka17 wrote:Moja kruszynka na szczęście podrosła. W czwartek miała już 1.5 kg ale przepływy nadal kiepskie. Jak się nie poprawią to będą mnie musieli położyć do szpitala i może się okazać że do porodu już nie wyjdę
Porzeczka a dostajesz jakieś leki na poprawę tych przepływów czy nic? Trzymam kciuki żeby była poprawa! -
Ja dziś miałam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Dziś dieta w ciąży co dla mnie trochę bez sensu, bo w 3 trymestrze to już każdy ogarnia co można jeść a czego nie. Druga część to dolegliwości ciążowe, więc coś na czasie. Za tydzień będziemy omawiać poród.Starania od 2015.
Morfologia 07.2017 - 0,9%
Morfologia 03.2018 - 4%
Morfologia 04.2019 - 5%
Laparaskopowe usunięcie mięśniaka 07.2018
Hsg -ok
IUI 24.04.2019
Histeroskopia 11.2019
Kariotypy - ok
IVF start 03.2020
ICSI - beta w 7 dpt 34 -
blair. wrote:Porzeczka a dostajesz jakieś leki na poprawę tych przepływów czy nic? Trzymam kciuki żeby była poprawa!
Dostałam Medargin na rozszerzenie naczyń krwionośnych ale to bardziej suplement niż lek. Przepływy będą mi sprawdzać co 2 tygodnie a raz w tygodniu muszę mieć robione ktgblair. lubi tę wiadomość
Aniołek 2015
Leon 21.07.2016 ❤
Aniołek 2018
Aniołek 2018 -
Porzeczka17 wrote:Dostałam Medargin na rozszerzenie naczyń krwionośnych ale to bardziej suplement niż lek. Przepływy będą mi sprawdzać co 2 tygodnie a raz w tygodniu muszę mieć robione ktg
kkasia lubi tę wiadomość
-
83xxx wrote:Hej. Tak wiem urwałam się jak Filip z konopii.. Ale przy 1,5 rocznej córce jakoś nie przyszło mi do głowy żeby odszukać wątek listopadowek 🙂 Można do Was dołączyć? ☺️
napisz coś o sobie kiedy termin, (chyba jesteśmy na podobnym etapie) czy masz lokatora lub lokatorkę
Myslę że żaden czas na dołączenie nie jet zly, powoli wchodzimy w goracy okres:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 10:28
-
Termin porodu mam na 21 listopada ale po wczorajszej wizycie u lekarza prowadzącego dowiedziałam się, że może to nastąpić wcześniej..bo dzieć szybko przybiera na masie, bo to druga ciąża itd. A ja chciałam mieć CC. W brzuchu siedzi sobie synek 🙂 Obie ciąże z IVF.
Tigana lubi tę wiadomość
-
Porzeczka17 wrote:Dostałam Medargin na rozszerzenie naczyń krwionośnych ale to bardziej suplement niż lek. Przepływy będą mi sprawdzać co 2 tygodnie a raz w tygodniu muszę mieć robione ktg
Cześć, jestem tutaj tylko gościnnie, bo mam termin na październik, ale wpadło mi w oko że masz problem z przepływami. Ja miałam stwierdzony problem z lewą tętnicą maciczną w 29tyg, moja kruszynka nie przybierała na wadze. Pan doktor włączył zastrzyki neoparin, zalecił dietę wysoko białkową i kontrolę co tydzień. Obecnie jestem w 36+4 i maleńka jest w 30 centylu i ładnie przybieraPiszę, bo może warto zgłębić temat i u Ciebie. Chcę tylko pomóc, jak coś to pisz
-
Melduje się dziewczyny po badaniu. Moj synek jest dość spory... 30+4 tc a on ma juz 2130g! Wszystko z nim Ok, przepływy bardzo dobre wszystkie narządy w porzadku. Jedna rzecz tylko zostaje do monitorowania- ilość wod płodowych bo są w gornej granicy AFI=18. Wiec do kontroli za dwa tygodnie .. miala ktoras z Was wysoki ich poziom?
żona_męża lubi tę wiadomość
4cs 💚⏸️
11.03.20 (25 dc, 11dpo) - beta: 87,31;
17.03.20 (31 dc, 17 dpo) - beta: 3445;
20.03.20 (34 dc, 20 dpo) - beta: 14606.
-
Hej
a jak u Was z aktywnoscią fizyczną? Ja ćwiczę na youtube z fitappy, teraz juz przerzuciłam się na zestaw dla 3. trymestru i jestem zadowolona. Ćwiczenia są delikatne ale pomagają mi bardzo na bóle pleców, polecam
Widziałam też, że ma zestaw przygotowujący do porodu, ale z tym jeszcze trochę poczekam
-
Daisy_87 wrote:Pan doktor włączył zastrzyki neoparin, zalecił dietę wysoko białkową i kontrolę co tydzień. Obecnie jestem w 36+4 i maleńka jest w 30 centylu i ładnie przybiera
Piszę, bo może warto zgłębić temat i u Ciebie. Chcę tylko pomóc, jak coś to pisz
Znajomej jak syn za powoli rósł to lekarka zaleciła dietę z dużą ilością cukrow prostych - winogrona, zestawy z Maca itd. Wcinała i faktycznie mały nabrał masy, ale moim zdaniem wysokobiałkowa jak u Ciebie jest dużo zdrowsza dla mamy i dziecka.
-
Tigana wrote:Hej
a jak u Was z aktywnoscią fizyczną? Ja ćwiczę na youtube z fitappy, teraz juz przerzuciłam się na zestaw dla 3. trymestru i jestem zadowolona. Ćwiczenia są delikatne ale pomagają mi bardzo na bóle pleców, polecam
Widziałam też, że ma zestaw przygotowujący do porodu, ale z tym jeszcze trochę poczekam
a strasznie mi brakuje ruchu
ale zestaw przygotwujacy do porodu brzmi zachęcająco
Basia co do wód nie mam pojęcia, ale super, ze dzieciątko juz przekroczyło 2 kgTigana lubi tę wiadomość
-
Tigana, u mnie niby nie ma aktywności fizycznej ale... Mam dwulatkę na pokładzie więc codzienne spacery i bieganie po placu zabaw to norma.
Tigana lubi tę wiadomość
-
Niercierpliwa v2.0 do gondoli w sensie do wózka? ja mam śpiworek z owczej wełny. Moja pierwsza córka nie lubiła kocyków/kołderek i zawsze się rozkopywała więc używałam dla niej tylko śpiworków, pościel kupiłam jej dopiero jak miała ze 3 lata. Poduszki tak czy siak są niewskazane dla noworodków, ja zawsze podkładałam pieluszke flanelową poskładaną pod główkę, jakby się cos ulało.