Listopad ! 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Zula36 wrote:U mnie niestety nie jest dobrze. Co z tego, ze plamienia mi przeszły z 3 dni temu jak dziś dostałam brązowego następnie brunatnego a w końcu krwawię (przepraszam za szczegółowy opis). Mam wziasc dużą dawkę orogesteronu i obserwować. Jeśli nie ustąpi to wiadomo co szpital i koniec. W nocy śniła mi się ogromna ilość krwi plus zmarła ciotka, która zawsze nie wróży nic dobrego. Mam zle przeczucia, ostatni rok nie był dla mnie łaskawy. Trzymajcie proszę kciuki za mnie.
Jeśli chodzi o samopoczucie to jest w tej ciąży najgorsze... Odrzuca mnie od słodkiego, a rzucam się na pikantne i mięsne, jak z synem 🙈 ale z kolei z córką miałam większe mdłości, więc zobaczymy jak to będzie 🙈 -
Zula, może rzeczywiście jedź na IP. Jeśli coś się dzieje to będą mogli szybko zadziałać.
U mnie dziś odrobinę lepszy dzień pod kątem mdłości. Odbijało mi się, ssanie w żołądku nadal mam, ale jakoś deczko lepiej się czułam. Posiałam dzisiaj nasionka do doniczek i nie mogę się doczekać co z nich wyrośnie 😁 będą poziomki, ostra papryka, pomidorki koktajlowe, cukinia ♥️ groszek już się przebił, rzodkiewka też. Jutro mąż mi ogarnie miejsce na kukurydzę cukrową - uwielbiamy z masłem i solą 😁
Macie ogródki ? Lubicie grzebać w ziemi ? -
Zula36 wrote:U mnie niestety nie jest dobrze. Co z tego, ze plamienia mi przeszły z 3 dni temu jak dziś dostałam brązowego następnie brunatnego a w końcu krwawię (przepraszam za szczegółowy opis). Mam wziasc dużą dawkę orogesteronu i obserwować. Jeśli nie ustąpi to wiadomo co szpital i koniec. W nocy śniła mi się ogromna ilość krwi plus zmarła ciotka, która zawsze nie wróży nic dobrego. Mam zle przeczucia, ostatni rok nie był dla mnie łaskawy. Trzymajcie proszę kciuki za mnie.
Jest bardziej czerwona czy taka bordowa?
Masz jakieś bóle, skurcze?
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Zula i wszystkie inne z Was, które stresują się plamieniami czy krwawieniami, trzymam kciuki 🙏🏼 Chciałabym żeby ciąża każdej z nas była bezproblemowa i bezstresowa w tym i tak już mega stresującym okresie.
Nula zazdroszczę ogródka, moje marzenie 😭 ale muszę poczekać jeszcze rok, dwa i będę szaleć w ziemii -
Zula36 wrote:Bierzesz leki w związku z tym krwawieniem? Ja teraz wzięłam 2 tab duphastonu, w nocy mam wziąć jeszcze 2 a jutro 3x1
Ja jestem po transferze, i biorę duże dawki proga cały czas, u mnie to krwawienie raczej z krwiaka który się zrobił, taką mam nadzieję, żadnych bóli ani innych takich dolegliwości nie mam. Trzymam za Ciebie kciuki, niech się to uspokoi! -
Zula36 wrote:Bordowa a na wkładce robi się odrazu brązowa. Generalnie od południa leze wiec ona pojawia się zawsze przy podcieraniu. Wkładka narazie wystarcza. Skurczy nie mam ale takie dziwne uczucie przelewania się ciężko mi to opisać jakbym brzuch miała doczepiony.
U mnie tak było w 6tc. I jeszcze przez kilka dni się to za mną ciągnęło.
Najważniejsze ze nie ma skurczy.
A to przelewanie to raczej nic niepokojącego jest. Odpoczywaj i nie stresuj się. A jak masz możliwość to podjedz na usg jutro żeby się upewnić ze wszystko jest ok.
Mocno trzymam kciuki za malucha ✊Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Nikaa92 wrote:Tak dokładnie o ten lek chodzi, nigdzie nie mogę go dostać.
-
Zula36 wrote:Wstałam skołowana po nocy z końska dawką progesteronu. Byłam tylko w toalecie. Krew była brązowa z wczoraj i bordowa chyba z dzisiaj. Siostra pakuje mnie do szpitala i jeżeli nic się nie zmieni to idę w piątek do szpitala
Nie lepiej podjechać na usg... sprawdzisz ze jest wszystko ok i będziesz spokojniejsza. Jeżeli to krwiak to krawienie/plamienie będzie trwać kilka dni. Można brudzić potem nawet kilka tygodni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 09:34
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Dziewczyny, mam pytanie: czy wazycie się regularnie? Ja dziś weszłam na wagę i mam +2kg. Sporo..., siedzę w domu i przez👑 nie wychodzę nawet na spacer.
Zula36, a Twój lekarz nie proponował usg, od razu szpital? -
KasiaAsia wrote:Wystarczy ze masz wpisane w kartę ciąży, nie ma potrzeby noszenia całego zestawu wyników. W 3 trymestrze powtarzasz część tych badań czyli hiv, kiła itp. Ja miałam przy sobie do porodu tylko kartę ciąży, grupę krwi, wynik na gbs (badanie robi się ok 35 tc) oraz ostatnie aktualne badania, to wystarczyło
-
Zula36 wrote:Jest dzisiaj wieczorem i w piątek. Ale kazał mi obserwować . Szpital wiadomo ostateczność ale jestem spakowana na wszelki wypadek. Jeśli mi przejdzie to mam dać mu sygnał o receptę na progesteron aby do 17 do wizyty dotrwać.
Nareszcie razem. 👨👩👧👦