X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Witajcie po weekendowo

Wczoraj zaczęłam ściągać wszystkie ciuchy po wnuku powiem wam masakra plus to co dokupilam możemy mieć 10 raczki 😂😂😂😂
    A mam wrażenie ze to jeszcze nie wszystkie ubranka 😅😂
    A nowych rzeczy tez cała masa także wychodzi na to ze do rozmiaru 80 mam zakaz zakupów 😂😂😂
    Jedynie chyba muszę jakieś czapeczki dokupić a ubranek będzie aż nadto
    Muszę pozbyć się tych ciuchów jakie sprzedaje i zacząć myśleć o komodzie itp
    Ciagle mam wrażenie ze mały się może dużo wcześniej urodzić
    Wczoraj i ja na nospa bo przy całym weekendzie porządkowym brzuch był jak kamień ale bardziej góra jakby moja oponka niż dół ale Znów dół mnie dość mocno ciągnął ….

😁 No to się zqczyna "syndrom wicia gniazda" 🤣😀

Ja też dziś zaczynam prac ubrania dla Marleny, ale na szczęście nie mam dużo. Kupilam raptem po 3-4 szt wszystkiego, kocyki więcej miejsca mi zajmą w pralce 😁

A właśnie ogarnęłam caly dom 🤦
    Podlogi etc bez okien

A tak mi się nie chciało 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl odpocznij porządnie 🤗
    Miejmy nadzieję, że dzieciaczki nie wyjdą za wcześnie 😊

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj dzień sprzątania 🙈🙈
    Mąż pomaga i się dzieckiem zajmuje bo tak to ciężko przy małej sprzątać 😅

Dziewczyny, które mają cukrzycę też macie problemy z poceniem się ? Gdzieś od ponad tygodnia mam problem ze normalnie zalewa mnie pot niezależnie jaka jest pogoda 🤨 mogę leżeć 20 minut i nagle całą mokra jestem. Myślę od czego to może być, bo jak były upały prawie po 40 stopni to tak nie miałam 🤨

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Joanne Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadło nas wszystkie w tym samym czasie- ja robię listę co do nowego mieszkania muszę kupić😳 i powiem Wam że dobrze zrobiłam że dla małej większość już mam ogarnięte bo tak wszystko razem to miliony złotych monet😬

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😄
    Kuźwa, byłam wczoraj z mężem na takim biegu. Tzn. on biegł a ja czekałam na niego w aucie i klimie całe 2:30. I powiem Wam - nigdy więcej. Jprdl, całe 1.5l wody wypiłam, dobrze ze staliśmy w cieniu na kościółowym parkingu to do toitoi-a było w miarę blisko 😂. Później impreza imieninowa babci, ledwie wytrzymałam do tej 20. 0 20:30 spałam jak dziecko 😂.

A dziś cały dzień leżę z brzuszkiem do góry😂, brat do mnie dzwonił, aż byłam w pozytywnym szoku, bo my tak średnio z kontaktem 😅. Widzę, że jak o ciąży się dowiedział to mnie niańczyć zaczął jak za dzieciaka 😂🤣.

Co do ubranek - chyba i ja zacznę rozpakowywać te ciuchy z vinted na tygodniu. Mąż ma mi jutro szafę przenieść z pokoju do pokoju i pewnie podjadę do Ikei kupić jakieś organizery, by mieć je posortowane rozmiarami 😅. Zaczęłam też ogarniać torbę do szpitala, muszę zamówić jeszcze kilka koszul nocnych i nie wiem ile kupić tych podkładów poporodowych 😆. Myślę, by do kosmetyczki kupić same mini opakowania 😅.

Ogólnie pogoda dramat. Jakoś mi nie dobrze, czuję, że jestem niewyspana, nie napita, nie wiem co się dzieje 😵. Chętnie to bym spała 24/24.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    😁 No to się zqczyna "syndrom wicia gniazda" 🤣😀

Ja też dziś zaczynam prac ubrania dla Marleny, ale na szczęście nie mam dużo. Kupilam raptem po 3-4 szt wszystkiego, kocyki więcej miejsca mi zajmą w pralce 😁

A właśnie ogarnęłam caly dom 🤦
    Podlogi etc bez okien

A tak mi się nie chciało 🤣

Raczej trochę paniki jak słyszę ze młody może się urodzić od 32-38tc oni ciagle boja się o moje ciśnienie
    W środę mam wizytę położnej która będzie po porodzie przychodzić do domu
    A w następnym tygodniu u położnej i ginekologa w szpitalu ciekawe co powiedzą …

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od około dwóch tygodni i ja więcej śpię. Dzisiaj przez noc wypiłam 600ml wody. Dobrze że pęcherz mam jakiś taki pojemny bo nawet przy piciu piwa byłam jedyna która nie chodziła co rusz do toalety. Wstaję tylko raz w nocy, ok 4-5 i mam nadzieję że taki stan rzeczy się utrzyma.

Ponownie polecam Wam actimel- wyprozniam się codziennie i bez jakichkolwiek zaparć😳

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Raczej trochę paniki jak słyszę ze młody może się urodzić od 32-38tc oni ciagle boja się o moje ciśnienie
    W środę mam wizytę położnej która będzie po porodzie przychodzić do domu
    A w następnym tygodniu u położnej i ginekologa w szpitalu ciekawe co powiedzą …

Oby później 🤗

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    U mnie dzisiaj dzień sprzątania 🙈🙈
    Mąż pomaga i się dzieckiem zajmuje bo tak to ciężko przy małej sprzątać 😅

Dziewczyny, które mają cukrzycę też macie problemy z poceniem się ? Gdzieś od ponad tygodnia mam problem ze normalnie zalewa mnie pot niezależnie jaka jest pogoda 🤨 mogę leżeć 20 minut i nagle całą mokra jestem. Myślę od czego to może być, bo jak były upały prawie po 40 stopni to tak nie miałam 🤨

Nawet bez cukrzycy tak jest ok 30tc. Potliwość jest zwiększona, ja stoję innic nie robię, a mokra jestem 😁

Czekam teraz na burzę 😁 ma być ok 17 to może lepiej będzie oddychać, bo poki co to mała na przrponoe siedzi, a skwar nie pomaga 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Od około dwóch tygodni i ja więcej śpię. Dzisiaj przez noc wypiłam 600ml wody. Dobrze że pęcherz mam jakiś taki pojemny bo nawet przy piciu piwa byłam jedyna która nie chodziła co rusz do toalety. Wstaję tylko raz w nocy, ok 4-5 i mam nadzieję że taki stan rzeczy się utrzyma.

Ponownie polecam Wam actimel- wyprozniam się codziennie i bez jakichkolwiek zaparć😳

Też to odczuwam- piję i piję i napić się nie mogę 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wyprawki brakuje mi tylko materaca, podgrzewacza, aspiratora do noska (kupuję elektryczny) i dla mnie ze dwie koszule (łącznie będę miała 4 i sądzę, że to wystarczająca ilość)

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja jeszcze nie mam kosmetyków czopków itp aspiratora do noska i komody reszta w sumie jest chyba …
    Czasem mam wrażenie ze sama nie wiem co mieć a co nie 😂
    Tez mam nadzieje ze młody się nie będzie spieszył

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy mam mega problem ze spaniem… Nie mogę zasnąć, co rusz się budzę, w ciągu dnia jestem jak zombie i staram się odsypiac trochę w dzień ;/ I tez się mega pocę i ogólnie ciagle strasznie mi duszno 🙈

Jutro jadę na badania w tym na krzywą cukrową, przez ten szpital mi się przesunęło… Proszę o kciuki za dobre wyniki 🙏🏻

Scandi-B, Kalli95 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biegam do łazienki z 4 razy w nocy :) mnie na zaparcia pomógł syrop Lactulosum. Żadne jogurty ani śliwki itp. nie pomogły.

• Nosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie pocę jakoś bardziej niż przed ciążą i też nie znoszę źle upałów. Co organizm to inne objawy :)

• Nosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie trzymamy kciuki :)

Joanne, meggie94 lubią tę wiadomość

• Joanne Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    No właśnie ja jeszcze nie mam kosmetyków czopków itp aspiratora do noska i komody reszta w sumie jest chyba …
    Czasem mam wrażenie ze sama nie wiem co mieć a co nie 😂
    Tez mam nadzieje ze młody się nie będzie spieszył

O takim drobiu będę myślała jak się przeniesiemy i urządzimy. W sumie jak na razie to i tak nie mam pojęcia co by było trzeba kupić😅 dzisiaj na yt próbowałam obejrzeć kilka filmików odnośnie 3 trymestru, opieki nad dzieckiem itp i powiem Wam że dla mnie jeszcze za wcześnie na tego typu tematy🤭 myślę że później taka potrzeba naturalnie przyjdzie. Pewnie jak już porozstawiamy mebelki dla Małej to wkroczę mentalnie w kolejny etap. Nic na siłę, prawda?😉

Ale oczywiście rozumiem pośpiech tych z Was ktore mają terminy dużo wcześniej niż ja czy wcześniej planowany poród, czy po prostu taki charakter. I tak samo KAŻDY stres czy to przez chorobę świnki morskiej czy przez pobyt w szpitalu. Dobrze że mamy tą grupę ❤️

Anita2022 lubi tę wiadomość

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    O takim drobiu będę myślała jak się przeniesiemy i urządzimy. W sumie jak na razie to i tak nie mam pojęcia co by było trzeba kupić😅 dzisiaj na yt próbowałam obejrzeć kilka filmików odnośnie 3 trymestru, opieki nad dzieckiem itp i powiem Wam że dla mnie jeszcze za wcześnie na tego typu tematy🤭 myślę że później taka potrzeba naturalnie przyjdzie. Pewnie jak już porozstawiamy mebelki dla Małej to wkroczę mentalnie w kolejny etap. Nic na siłę, prawda?😉

Ale oczywiście rozumiem pośpiech tych z Was ktore mają terminy dużo wcześniej niż ja czy wcześniej planowany poród, czy po prostu taki charakter. I tak samo KAŻDY stres czy to przez chorobę świnki morskiej czy przez pobyt w szpitalu. Dobrze że mamy tą grupę ❤️

Powiem ci ze ja coś tam wiem co chce dokupić ale są rzeczy które tu musza być niby a w pl nie a moje najmłodsze dziecko ma już 13 lat wiec tak naprawdę dużo się zmieniło 😂

W środę mam panią z Kramzorg to zapytam 😅

Raz ze faktycznie nie wiemy kiedy nasze maluchy się wyklują
    A dwa ze moi nastolatkowie są jeszcze na wakacjach wiec mam więcej czasu 😅🫣

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl a po co czopki? 😅

Od kiedy piję jak smok i jem w miarę lekkostrawnie nie mam zaparć. A sikać chodzę średnio co 1-1,5h, no naprawdę 😂.

Dziś mam dzień spania, dziecko też i plus jest jeden - nie schizuje już tak, gdy się nie rusza 😅. Rano w Kościele dał popis, nawet ruchów nie liczyłam, bo serio nie było sensu 😂. Pewnie za głośno mu było 😅.

Moim celem jest 37 tydzień a później niech sobie tam robi co chce 😂.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    MamaNl a po co czopki? 😅

Od kiedy piję jak smok i jem w miarę lekkostrawnie nie mam zaparć. A sikać chodzę średnio co 1-1,5h, no naprawdę 😂.

Dziś mam dzień spania, dziecko też i plus jest jeden - nie schizuje już tak, gdy się nie rusza 😅. Rano w Kościele dał popis, nawet ruchów nie liczyłam, bo serio nie było sensu 😂. Pewnie za głośno mu było 😅.

Moim celem jest 37 tydzień a później niech sobie tam robi co chce 😂.

Na wszelkie bolączki i gorączki u malucha 😅

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ