X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    MamaNl a po co czopki? 😅

Od kiedy piję jak smok i jem w miarę lekkostrawnie nie mam zaparć. A sikać chodzę średnio co 1-1,5h, no naprawdę 😂.

Dziś mam dzień spania, dziecko też i plus jest jeden - nie schizuje już tak, gdy się nie rusza 😅. Rano w Kościele dał popis, nawet ruchów nie liczyłam, bo serio nie było sensu 😂. Pewnie za głośno mu było 😅.

Moim celem jest 37 tydzień a później niech sobie tam robi co chce 😂.
    Nasze w kościele też daje czadu :D

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Na wszelkie bolączki i gorączki u malucha 😅

Ja podaję w syropie bo łatwiej niż czopki 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja podaję w syropie bo łatwiej niż czopki 🙈

Mój wnuk jak był mały wymiotował syropem albo wogole pluł wiec czopki długo się sprawdzały

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly ostatnie dwa dni bardzo malo sie ruszal, nie moglam dzis przez to spac w nocy, mimo ze cos tam czulam to aktywnosc byla duzo nizsza niz zwykle. Maz mnie probowal uspokajac, ze kazdy czasem ma dzien lenia…. Tez fakt ze dopiero bylam na wizycie i bylo wszystko ok mnie powstrzymywal zeby nie dzwonic na oddzial. Na szczescie dzis maly byl duzo bardziej aktywny 💙. Serio, chyba pierwszy raz w calej ciazy mialam takiego stresa 🫣

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Moj maly ostatnie dwa dni bardzo malo sie ruszal, nie moglam dzis przez to spac w nocy, mimo ze cos tam czulam to aktywnosc byla duzo nizsza niz zwykle. Maz mnie probowal uspokajac, ze kazdy czasem ma dzien lenia…. Tez fakt ze dopiero bylam na wizycie i bylo wszystko ok mnie powstrzymywal zeby nie dzwonic na oddzial. Na szczescie dzis maly byl duzo bardziej aktywny 💙. Serio, chyba pierwszy raz w calej ciazy mialam takiego stresa 🫣

Jak łapie Cię takie zmartwienie to możesz zjeść coś słodkiego i położyć się na godzinke na boku, min 10 ruchów musi być 😊

Jak byłam w szpitalu pisałam Wam tez, że moja taka ruchliwa, miała momenty gdzie w ciągu godziny ruchów naliczyłam ponad 60, a innym razem ledwo ponad 20 😊

age.png

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja od dwóch dni jest jakoś tak dziwnie ułożona, że kopie mnie w pęcherz, okropne uczucie ;d wczoraj już zasypiałam i mi dała nagle takiego kopa, że aż się obudziłam przestraszona co się kurła dzieje 🤣

Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    A moja od dwóch dni jest jakoś tak dziwnie ułożona, że kopie mnie w pęcherz, okropne uczucie ;d wczoraj już zasypiałam i mi dała nagle takiego kopa, że aż się obudziłam przestraszona co się kurła dzieje 🤣

Ej, najgorzej jak daje w pęcherz (i dziwne uczucie), seriooo 😵. Dziś mówiłam mojemu, że chyba ćwiczenia na mięśnie dna macicy coś dają, bo się jeszcze nie posikałam 😂. Jednak po uderzeniach to muszę pilnie do WC 🤣.

Scandi-B spokojnie, dziś w nocy też miałam taką rozkminę, dlaczego nie kopie. Jednak wczoraj większość czasu byłam na upale i chłop miał prawo być zmęczony, nie gorzej ode mnie. Zresztą często się łapię na tym, że szukam kopniaków w brzuch a często jest tak, że on tam coś w środku robi, brzuch faluje a kopniaków nie czuję 😂.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, może ułożenie pośladkowe? Sama to rozkminiam od piątku, bo nie sądzę by rękoma dzieciaki dostały do pęcherza. Zresztą, takie silne kopy to jednak od zawsze z nogami mi się kojarzą 🤣😂.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio dostałam trochę kopniaków w pęcherz. Czasami czuje ruchy po bokach brzucha albo w okolicy pępka. Dzidzia się po prostu obraca, ma chyba jeszcze sporo miejsca :)

• Tony Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Tony, może ułożenie pośladkowe? Sama to rozkminiam od piątku, bo nie sądzę by rękoma dzieciaki dostały do pęcherza. Zresztą, takie silne kopy to jednak od zawsze z nogami mi się kojarzą 🤣😂.

W czwartek na usg była główkowo, ale od soboty zupełnie inaczej czuje te ruchy, właśnie głównie w dole brzucha więc wydaje mi się, że się przekręciła;d ale ma jeszcze dużo czasu:)

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja roznie czuje ruchy, raz całkiem w dole, innym razem w poprzek. Chyba będzie mala akrobatka 🤣 a maz sie smial ze na kickboxing ją zapisze, skoro ona taka aktywna 😅

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 2 /3 tyg temu był główka w dół w któryś weekend zmienił się w poprzek ale bol był ogromny jakby mi skóra chciała pęknąć na brzuchu chyba ma za mało miejsca bo moja oponka nad pępkiem jest jak zawsze ( każdy kg widać zawsze tam ) ale poniżej ciagle podobnie jak było nadal chodzę w moich ciuchach także teraz w prawym boli głowa w lewym nogi No chyba ze znów się obkrecil ale tym razem byłoby bez aż takiego bolu

CBA740-B3-ECC1-48-E8-96-DF-300-BE84-D0-CAC.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2022, 08:27

Scandi-B, MamaTrójki, Joanne, Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Jak łapie Cię takie zmartwienie to możesz zjeść coś słodkiego i położyć się na godzinke na boku, min 10 ruchów musi być 😊

Jak byłam w szpitalu pisałam Wam tez, że moja taka ruchliwa, miała momenty gdzie w ciągu godziny ruchów naliczyłam ponad 60, a innym razem ledwo ponad 20 😊

No wlasnie mierzylam i czasem ledwo 10 kopniakow w godzine bylo. Ale moze wlasnie tak jak Dzasta pisze, za bardzo skupiam sie na kopach, a on moze sie ruszac tez w bardziej delikatny sposob 🤞
    Dzieki dziewczyny 🌸

meggie94 lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    No wlasnie mierzylam i czasem ledwo 10 kopniakow w godzine bylo. Ale moze wlasnie tak jak Dzasta pisze, za bardzo skupiam sie na kopach, a on moze sie ruszac tez w bardziej delikatny sposob 🤞
    Dzieki dziewczyny 🌸

To prawda, najbardziej przekonałam się o tym w szpitalu na ktg. Położna jak pierwszy raz mi podpinala i wszystko tłumaczyła to mówi „o widzi Pani, ktg rysuje kreskę czyli dziecko się ruszyło, nie poczuła Pani?” A ja nic nie czułam 😅 i tak było nie raz, że ktg łapało, a ja nie 😊

Scandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    To prawda, najbardziej przekonałam się o tym w szpitalu na ktg. Położna jak pierwszy raz mi podpinala i wszystko tłumaczyła to mówi „o widzi Pani, ktg rysuje kreskę czyli dziecko się ruszyło, nie poczuła Pani?” A ja nic nie czułam 😅 i tak było nie raz, że ktg łapało, a ja nie 😊

Ja tak miałam do każdego porodu a im bliżej tym dzieci miały mniej miejsca a ja mniej czułam i tez nie naciskałam guziczka ze czuje ruch powiem wam ze teraz nie liczę jeszcze ruchów ….

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czuje bardzo różnie, ale zdecydowanie częściej po prawej stronie. Mam nadzieje ze po prostu jedna gwiazda jest bardziej ruchliwa od drugiej. Już mam w domu dwa żywe srebra wiec daj Boże żeby jedno było spokojne 😂 a propos uciskania na pęcherz - okropne uczucie, zdarza mi się mega często, aż ciężko chodzić wtedy 😕
    Jezuu.. tak liczę ze jeszcze dwa miesiące przede mną a brzuch wielkości porodowego🙈

61443bc33284.jpg

meggie94, Scandi-B, Tony, Joanne, Asia11, Kalli95, Olo323, MamaNl lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl ale widać że to już ciążowy brzuszek a nie ciąża spożywcza 😉😊

Odnośnie ruchów dziecka, to wtedy co tak szukałam nospy i miałam twardy i spuchnięty brzuch to non stop czułam ruchy dziecka i było to dla mnie tak bolesne, że nie wyobrażam sobie jak mam wytrzymać jeszcze 3 miesiące. Z rana jak mała nie dawała czadu to leżałam i się nie ruszałam żeby jej przypadkiem nie obudzić bo ona non stop tam zumbe sobie urządzała a ja wariowałam z bólu.

Jak kilka razy wzięłam nospe i ten brzuch stał się kompletnie inny- nie czuje w ten sam sposób ruchów! Czuję mocniejsze kopniaczki, czuję jak czasami mi tam się przewróci ale to całkiem inne uczucie niż wcześniej i nie czuję jak non stop tam fika. Ale wiem że dalej ruchliwa bo jak przykładam rękę to czuję wiercipiętka małego. Myślę że miałam wszystko w brzuchu bardzo naprężone i opuchnięte i dlatego tak to bolało.

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    MamaNl ale widać że to już ciążowy brzuszek a nie ciąża spożywcza 😉😊

Odnośnie ruchów dziecka, to wtedy co tak szukałam nospy i miałam twardy i spuchnięty brzuch to non stop czułam ruchy dziecka i było to dla mnie tak bolesne, że nie wyobrażam sobie jak mam wytrzymać jeszcze 3 miesiące. Z rana jak mała nie dawała czadu to leżałam i się nie ruszałam żeby jej przypadkiem nie obudzić bo ona non stop tam zumbe sobie urządzała a ja wariowałam z bólu.

Jak kilka razy wzięłam nospe i ten brzuch stał się kompletnie inny- nie czuje w ten sam sposób ruchów! Czuję mocniejsze kopniaczki, czuję jak czasami mi tam się przewróci ale to całkiem inne uczucie niż wcześniej i nie czuję jak non stop tam fika. Ale wiem że dalej ruchliwa bo jak przykładam rękę to czuję wiercipiętka małego. Myślę że miałam wszystko w brzuchu bardzo naprężone i opuchnięte i dlatego tak to bolało.

Powiem ci ze ja nie widzę bo mam nadal wcięcie i brzuszki nie są połączone a oponkę mam zawsze szczególnie wielka jak moje kamienie w woreczku się ruszają 😂😂
    A czekania to właśnie żeby to był jeden cały brzuszek jak np u mamy trójki 😜😜

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się "pochwalic", że w końcu po dwumiesięcznej przerwie mąż zdecydował się na seksy 😍😍 oczywiście nie było tak fajnie jak przed ciążą, bo się mega stresował, ale się udało xdd normalnie czułam się jak przy pierwszym razie 🤣🤣

MamaTrójki, Altair, meggie94, Ultra-Dżasta, Sóweczka, Angelaaaa, Kalli95, Olo323, Scandi-B lubią tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Muszę się "pochwalic", że w końcu po dwumiesięcznej przerwie mąż zdecydował się na seksy 😍😍 oczywiście nie było tak fajnie jak przed ciążą, bo się mega stresował, ale się udało xdd normalnie czułam się jak przy pierwszym razie 🤣🤣

Brawa dla niego! 😁😁😁 Mój za to po nieprzemyślanym odmówieniu mi wspólnego prysznica „bo już brzuch na tyle duży, że będzie nam niewygodnie” (nie mamy brodzika tylko walk-in 🤦🏼‍♀️) zreflektował się i wczoraj zrobił nam wspólna relaksacyjną kąpiel w wannie i jakoś daliśmy radę 😁

Sóweczka, Tony, Scandi-B lubią tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ