X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    MamaNl a po co czopki? 😅

Od kiedy piję jak smok i jem w miarę lekkostrawnie nie mam zaparć. A sikać chodzę średnio co 1-1,5h, no naprawdę 😂.

Dziś mam dzień spania, dziecko też i plus jest jeden - nie schizuje już tak, gdy się nie rusza 😅. Rano w Kościele dał popis, nawet ruchów nie liczyłam, bo serio nie było sensu 😂. Pewnie za głośno mu było 😅.

Moim celem jest 37 tydzień a później niech sobie tam robi co chce 😂.
    Nasze w kościele też daje czadu :D

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Na wszelkie bolączki i gorączki u malucha 😅

Ja podaję w syropie bo łatwiej niż czopki 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja podaję w syropie bo łatwiej niż czopki 🙈

Mój wnuk jak był mały wymiotował syropem albo wogole pluł wiec czopki długo się sprawdzały

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly ostatnie dwa dni bardzo malo sie ruszal, nie moglam dzis przez to spac w nocy, mimo ze cos tam czulam to aktywnosc byla duzo nizsza niz zwykle. Maz mnie probowal uspokajac, ze kazdy czasem ma dzien lenia…. Tez fakt ze dopiero bylam na wizycie i bylo wszystko ok mnie powstrzymywal zeby nie dzwonic na oddzial. Na szczescie dzis maly byl duzo bardziej aktywny 💙. Serio, chyba pierwszy raz w calej ciazy mialam takiego stresa 🫣

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Moj maly ostatnie dwa dni bardzo malo sie ruszal, nie moglam dzis przez to spac w nocy, mimo ze cos tam czulam to aktywnosc byla duzo nizsza niz zwykle. Maz mnie probowal uspokajac, ze kazdy czasem ma dzien lenia…. Tez fakt ze dopiero bylam na wizycie i bylo wszystko ok mnie powstrzymywal zeby nie dzwonic na oddzial. Na szczescie dzis maly byl duzo bardziej aktywny 💙. Serio, chyba pierwszy raz w calej ciazy mialam takiego stresa 🫣

Jak łapie Cię takie zmartwienie to możesz zjeść coś słodkiego i położyć się na godzinke na boku, min 10 ruchów musi być 😊

Jak byłam w szpitalu pisałam Wam tez, że moja taka ruchliwa, miała momenty gdzie w ciągu godziny ruchów naliczyłam ponad 60, a innym razem ledwo ponad 20 😊

age.png

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja od dwóch dni jest jakoś tak dziwnie ułożona, że kopie mnie w pęcherz, okropne uczucie ;d wczoraj już zasypiałam i mi dała nagle takiego kopa, że aż się obudziłam przestraszona co się kurła dzieje 🤣

Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    A moja od dwóch dni jest jakoś tak dziwnie ułożona, że kopie mnie w pęcherz, okropne uczucie ;d wczoraj już zasypiałam i mi dała nagle takiego kopa, że aż się obudziłam przestraszona co się kurła dzieje 🤣

Ej, najgorzej jak daje w pęcherz (i dziwne uczucie), seriooo 😵. Dziś mówiłam mojemu, że chyba ćwiczenia na mięśnie dna macicy coś dają, bo się jeszcze nie posikałam 😂. Jednak po uderzeniach to muszę pilnie do WC 🤣.

Scandi-B spokojnie, dziś w nocy też miałam taką rozkminę, dlaczego nie kopie. Jednak wczoraj większość czasu byłam na upale i chłop miał prawo być zmęczony, nie gorzej ode mnie. Zresztą często się łapię na tym, że szukam kopniaków w brzuch a często jest tak, że on tam coś w środku robi, brzuch faluje a kopniaków nie czuję 😂.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, może ułożenie pośladkowe? Sama to rozkminiam od piątku, bo nie sądzę by rękoma dzieciaki dostały do pęcherza. Zresztą, takie silne kopy to jednak od zawsze z nogami mi się kojarzą 🤣😂.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio dostałam trochę kopniaków w pęcherz. Czasami czuje ruchy po bokach brzucha albo w okolicy pępka. Dzidzia się po prostu obraca, ma chyba jeszcze sporo miejsca :)

• Tony Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Tony, może ułożenie pośladkowe? Sama to rozkminiam od piątku, bo nie sądzę by rękoma dzieciaki dostały do pęcherza. Zresztą, takie silne kopy to jednak od zawsze z nogami mi się kojarzą 🤣😂.

W czwartek na usg była główkowo, ale od soboty zupełnie inaczej czuje te ruchy, właśnie głównie w dole brzucha więc wydaje mi się, że się przekręciła;d ale ma jeszcze dużo czasu:)

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja roznie czuje ruchy, raz całkiem w dole, innym razem w poprzek. Chyba będzie mala akrobatka 🤣 a maz sie smial ze na kickboxing ją zapisze, skoro ona taka aktywna 😅

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 2 /3 tyg temu był główka w dół w któryś weekend zmienił się w poprzek ale bol był ogromny jakby mi skóra chciała pęknąć na brzuchu chyba ma za mało miejsca bo moja oponka nad pępkiem jest jak zawsze ( każdy kg widać zawsze tam ) ale poniżej ciagle podobnie jak było nadal chodzę w moich ciuchach także teraz w prawym boli głowa w lewym nogi No chyba ze znów się obkrecil ale tym razem byłoby bez aż takiego bolu

CBA740-B3-ECC1-48-E8-96-DF-300-BE84-D0-CAC.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2022, 08:27

Scandi-B, MamaTrójki, Joanne, Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Jak łapie Cię takie zmartwienie to możesz zjeść coś słodkiego i położyć się na godzinke na boku, min 10 ruchów musi być 😊

Jak byłam w szpitalu pisałam Wam tez, że moja taka ruchliwa, miała momenty gdzie w ciągu godziny ruchów naliczyłam ponad 60, a innym razem ledwo ponad 20 😊

No wlasnie mierzylam i czasem ledwo 10 kopniakow w godzine bylo. Ale moze wlasnie tak jak Dzasta pisze, za bardzo skupiam sie na kopach, a on moze sie ruszac tez w bardziej delikatny sposob 🤞
    Dzieki dziewczyny 🌸

meggie94 lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    No wlasnie mierzylam i czasem ledwo 10 kopniakow w godzine bylo. Ale moze wlasnie tak jak Dzasta pisze, za bardzo skupiam sie na kopach, a on moze sie ruszac tez w bardziej delikatny sposob 🤞
    Dzieki dziewczyny 🌸

To prawda, najbardziej przekonałam się o tym w szpitalu na ktg. Położna jak pierwszy raz mi podpinala i wszystko tłumaczyła to mówi „o widzi Pani, ktg rysuje kreskę czyli dziecko się ruszyło, nie poczuła Pani?” A ja nic nie czułam 😅 i tak było nie raz, że ktg łapało, a ja nie 😊

Scandi-B, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    To prawda, najbardziej przekonałam się o tym w szpitalu na ktg. Położna jak pierwszy raz mi podpinala i wszystko tłumaczyła to mówi „o widzi Pani, ktg rysuje kreskę czyli dziecko się ruszyło, nie poczuła Pani?” A ja nic nie czułam 😅 i tak było nie raz, że ktg łapało, a ja nie 😊

Ja tak miałam do każdego porodu a im bliżej tym dzieci miały mniej miejsca a ja mniej czułam i tez nie naciskałam guziczka ze czuje ruch powiem wam ze teraz nie liczę jeszcze ruchów ….

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czuje bardzo różnie, ale zdecydowanie częściej po prawej stronie. Mam nadzieje ze po prostu jedna gwiazda jest bardziej ruchliwa od drugiej. Już mam w domu dwa żywe srebra wiec daj Boże żeby jedno było spokojne 😂 a propos uciskania na pęcherz - okropne uczucie, zdarza mi się mega często, aż ciężko chodzić wtedy 😕
    Jezuu.. tak liczę ze jeszcze dwa miesiące przede mną a brzuch wielkości porodowego🙈

61443bc33284.jpg

meggie94, Scandi-B, Tony, Joanne, Asia11, Kalli95, Olo323, MamaNl lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl ale widać że to już ciążowy brzuszek a nie ciąża spożywcza 😉😊

Odnośnie ruchów dziecka, to wtedy co tak szukałam nospy i miałam twardy i spuchnięty brzuch to non stop czułam ruchy dziecka i było to dla mnie tak bolesne, że nie wyobrażam sobie jak mam wytrzymać jeszcze 3 miesiące. Z rana jak mała nie dawała czadu to leżałam i się nie ruszałam żeby jej przypadkiem nie obudzić bo ona non stop tam zumbe sobie urządzała a ja wariowałam z bólu.

Jak kilka razy wzięłam nospe i ten brzuch stał się kompletnie inny- nie czuje w ten sam sposób ruchów! Czuję mocniejsze kopniaczki, czuję jak czasami mi tam się przewróci ale to całkiem inne uczucie niż wcześniej i nie czuję jak non stop tam fika. Ale wiem że dalej ruchliwa bo jak przykładam rękę to czuję wiercipiętka małego. Myślę że miałam wszystko w brzuchu bardzo naprężone i opuchnięte i dlatego tak to bolało.

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    MamaNl ale widać że to już ciążowy brzuszek a nie ciąża spożywcza 😉😊

Odnośnie ruchów dziecka, to wtedy co tak szukałam nospy i miałam twardy i spuchnięty brzuch to non stop czułam ruchy dziecka i było to dla mnie tak bolesne, że nie wyobrażam sobie jak mam wytrzymać jeszcze 3 miesiące. Z rana jak mała nie dawała czadu to leżałam i się nie ruszałam żeby jej przypadkiem nie obudzić bo ona non stop tam zumbe sobie urządzała a ja wariowałam z bólu.

Jak kilka razy wzięłam nospe i ten brzuch stał się kompletnie inny- nie czuje w ten sam sposób ruchów! Czuję mocniejsze kopniaczki, czuję jak czasami mi tam się przewróci ale to całkiem inne uczucie niż wcześniej i nie czuję jak non stop tam fika. Ale wiem że dalej ruchliwa bo jak przykładam rękę to czuję wiercipiętka małego. Myślę że miałam wszystko w brzuchu bardzo naprężone i opuchnięte i dlatego tak to bolało.

Powiem ci ze ja nie widzę bo mam nadal wcięcie i brzuszki nie są połączone a oponkę mam zawsze szczególnie wielka jak moje kamienie w woreczku się ruszają 😂😂
    A czekania to właśnie żeby to był jeden cały brzuszek jak np u mamy trójki 😜😜

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się "pochwalic", że w końcu po dwumiesięcznej przerwie mąż zdecydował się na seksy 😍😍 oczywiście nie było tak fajnie jak przed ciążą, bo się mega stresował, ale się udało xdd normalnie czułam się jak przy pierwszym razie 🤣🤣

MamaTrójki, Altair, meggie94, Ultra-Dżasta, Sóweczka, Angelaaaa, Kalli95, Olo323, Scandi-B lubią tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Muszę się "pochwalic", że w końcu po dwumiesięcznej przerwie mąż zdecydował się na seksy 😍😍 oczywiście nie było tak fajnie jak przed ciążą, bo się mega stresował, ale się udało xdd normalnie czułam się jak przy pierwszym razie 🤣🤣

Brawa dla niego! 😁😁😁 Mój za to po nieprzemyślanym odmówieniu mi wspólnego prysznica „bo już brzuch na tyle duży, że będzie nam niewygodnie” (nie mamy brodzika tylko walk-in 🤦🏼‍♀️) zreflektował się i wczoraj zrobił nam wspólna relaksacyjną kąpiel w wannie i jakoś daliśmy radę 😁

Sóweczka, Tony, Scandi-B lubią tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ