Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po wizycie, Stasio ma 2600 g i gin dal zielone światło do szalenst żeby się szyjka zaczela skracać także mega się cieszę 😀😀😀
    Na końcówce wyszla mi tez cukrzyca ciążowa 🙈 a ja mam taki pociag do słodkiego ostatnio ze szok, dobrze ze nie kupuje nic i nie jem tak słodyczy bo i tak w 4 tygodnie przytyłam 4 kg 😓 w życiu się nie spodziewałam ze tyle na wadze zobacze.
    A no i maly się obkrecil glowa w dół także wkoncu mogę zacząć myśleć spokojnie o porodzie sn. Nie wiem na ile to zasługa dziecka, wygibasów na macie czy świecenia latarką w brzuch ale ważne ze się udało 😁

Decemberry, Angelaaaa, Tony, MamaTrójki, Nosia, Ultra-Dżasta, meggie94, Olo323, MamaNl, Scandi-B, Altair, Asia11 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy inhalator Medel Professional, inhalator kompresorowy. Długo wybierałam, przestudiowałam wpis Pana Tabletki wzdłuż i wszerz, a potem jeszcze Mężowi kazałam to analizować i stanęło na tym. Ma dużo końcówek i łatwo dokupić wymienne części. Podobno taki inhalator to cud jakich mało przy dzieciach i mega przyspiesza zdrowienie. No i dla dorosłych od razu dobra opcja.

Zaszczepiliśmy dzisiaj Męża na krztusiec. Doszliśmy do wniosku, że będziemy się szczepić razem na te wszystkie choroby wieku dziecięcego i dodatkowe opcje, żeby zminimalizować ryzyko.
    Na 10 lat spokój :D

Dzisiaj była piękna pogoda, aż żal, że cały wrzesień taki nie był. Mam najazd przędziorków w roślinach, chyba z godzinę pryskaliśmy wszystkie na balkonie. Mam nadzieję, że z tego wyjdą, bo jestem rośliniara i strasznie przywiązana do roślin. Trzymajcie kciuki. Jutro im zrobię macerat z czosnku, eh.

Scandi-B, kamilamhm, kid_aa lubią tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Dziewczyny a jaki inhalator macie?
    I jaki aspirator do nosa, ale taki nie do odkurzacza?

Ja inhalator mam Flaem Ghilbi, a aspirator Hexe

kid_aa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Ja inhalator mam Flaem Ghilbi, a aspirator Hexe
    a ten Flaem nie jest głośny?

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    a ten Flaem nie jest głośny?

Nie mam porównania z innym. Cichy nie jest na pewno, ale czy głośny? Ciężko mi określić, dla mnie nie jest jakiś mocno głośny, ale tak jak mówię nie mam porównania 🙈

age.png

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy macie jakąś sprawdzona firmę, z której różki i kokony czy w ogóle ubranka się nie mechacą? Ceny są tak różne, od totalnie tanich po drogie. Wyglądają tak samo. Które firmy polecacie?

• Lalala Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ubranek najbardziej lubię te z hm, lindex i KappAhl. Jakościowo się nie zawiodłam do tej pory (tylko niektóre body z hm się lekko mechaciły), a potem z powodzeniem sprzedawałam te ubrania na vinted. Dla porównania ubrania z Reserved mechaciły się po pierwszym praniu... W hm często są promocje -20% plus bony dla klubowiczów i koniec końców nie wychodzi tak drogo. Lindex ma piękne wzory, NIC się nie dzieje z materiałem po praniu, a body często rosną razem z dzieckiem (odwijane rękawki, podwójne mapy w kroku). Z drugiej strony dzieci tak szybko rosną, że szkoda inwestować miliony w ubrania. Ja większość małych rozmiarów tych firm ubrań mam ze szmateksu i wyglądają jak nówki sztuki 😁😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2022, 23:27

Nosia lubi tę wiadomość

atdccwa173tcycke.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z hm kupuje tylko na promocji lub z vinted jakościowo super ale w normalnych cenach to szkoda kasy bo naprawdę niektóre rzeczy dziecko ubierze dosłownie 2 razy lub tak ubrudzi że plamy niczym nie zejdą
    Ogólnie często kupuje w Pepco bo tanio i nie mogę narzekać bo nigdy mi się nie rozwaliły jak czasami ludzie opisują że dziury czy coś, dużo też mam z sinsay i kilka ciuchów z 51015 ale to tylko na tych meach wyprzedaż gdzie można kupić fajne ciuchy po 5 10zł 😁 i często na tych promocjach oszukują bo mam aplikacje i jestem na bieżąco z cenami 🤭 właśnie z 5.10.15 kupiłam niedawno rajstopy za 4zł grube zimowe a teraz na promocji są za 8 zł, fajne komplety kupiłam po 10 zł teraz w promocji są po 30 🙈🙈 także trzeba uważać 😁

Decemberry, Nosia lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Decemberry Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z hm kupiłam 3 body i wyglądają dość słabo po praniu i suszeniu w suszarce (40 stopni, delikatne pranie). Kupowałam też 51015 - całkiem w porządku, nadruki na swoim miejscu. Smykowe też spoko, a ludzie straszyli, że po praniu się mega rozciągają - mi nic się nie dzieje. Z carrefoura body podobne po praniu do tych z hm. Z carrefoura śpiochy mają sztosowe, po praniu identiko jak przed. Z sinsaya ubranka normalne, po praniu git. Innych marek chyba nie kupowałam, wszystko z wyprzedaży letnich :)

Edit: aaa, jeszcze mam śpiochy i body z biedrony, upolowane w towarotece za grosze xD Też spoko, ale bez szału.

Jeszcze jestem ciekawa jakości Pepco i Lidla. Jak będzie nam czegoś brakowało, to w pierwszej kolejności tam będę szukać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2022, 23:55

Nosia lubi tę wiadomość

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Angelaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i z Lidla też są spoko ☺️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja z hm kupuje tylko na promocji lub z vinted jakościowo super ale w normalnych cenach to szkoda kasy bo naprawdę niektóre rzeczy dziecko ubierze dosłownie 2 razy lub tak ubrudzi że plamy niczym nie zejdą
    Ogólnie często kupuje w Pepco bo tanio i nie mogę narzekać bo nigdy mi się nie rozwaliły jak czasami ludzie opisują że dziury czy coś, dużo też mam z sinsay i kilka ciuchów z 51015 ale to tylko na tych meach wyprzedaż gdzie można kupić fajne ciuchy po 5 10zł 😁 i często na tych promocjach oszukują bo mam aplikacje i jestem na bieżąco z cenami 🤭 właśnie z 5.10.15 kupiłam niedawno rajstopy za 4zł grube zimowe a teraz na promocji są za 8 zł, fajne komplety kupiłam po 10 zł teraz w promocji są po 30 🙈🙈 także trzeba uważać 😁

Haha, masz rację, te promocje to niezła abstrakcja.

W 51015 kupiłam mega sztosowe kombinezony za 40 zł przecenione z 250 niby XD Nawet jestem w stanie uwierzyć w tę pierwotną cenę, bo są świetnej jakości, ale i tak mi się śmiać chce z tych promocji czasem.

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba trafić na te promocję. Pamiętam, jak raz na studiach z ciekawości zdzierałam naklejkę z nową, promocyjną ceną, żeby zobaczyć starą 😆. Stara była mniejsza od rabatowej, także tak.

Sama będę polować na kombinezony po wypłacie i muszę kupić jeszcze jakiś śpiworek do gondoli na zimę + pokrowiec, by wyścielić tą białą narzutkę.

Laski, to jest jakaś masakra. Im bliżej rozwiązania, tym coraz gorzej się czuję. Boli mnie prawie wszystko od pasa w dół 😖. Jakbym jakieś zakwasy miała nawet w kostkach, co to w ogóle jakaś abstrakcja 😂. W nocy też mnie tak brzuch rozbolał na chwilę, że myślałam iż urodzę ale to chyba był przepowiadający 😆. Dodatkowo jakieś choróbsko mnie bierze, bo jak wstaje rano to gardło i nos zawalone. Dziś wizyta i planuję przeleżeć większość dnia w łóżku 😑.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Strata Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupuje zara i next + hm basiki.
    Jeśli planujecie te ubranka zostawiać dla kolejnego dzircka albo sprzedawac w dobrych cenach to tylko te marki mi się sprawdziły. Sporo kupuje na vinted i zawsze jakość jest super.

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zdania ze każda marka ma lepsze i gorsze sztuki 😉 osobiście uwielbiam sobie dotknąć materiał i wtedy wiem czy będzie się dobrze sprawował 😁 długi czas pracowałam w odzieżówce 😁 także i w pepco się trafią super gatunkowo ubranka a znowu w H&M czasem trafi się na bubla 🤷🏻‍♀️

Jeśli chodzi o kokon i rożki to kokon bardzo nam się sprawdził a rożki kupiłam teraz bo wyłapałam jakieś w śmiesznej cenie a wyglądają cudownie 😅 także będę testować bo do tej pory dzieci po prostu owijałam ciasno kocykiem czy jakimś otulaczem (noworodki lubią mieć ciasno jak w brzuchu mamy, wtedy są spokojniejsze 😉)

Jeśli chodzi o inhalator to mamy microlife (tak samo termometr elektryczny) i jest ok. A aspirator z firmy marimer 😉

Kurczę.. moja mama ma dziś urodziny i umówiłyśmy się na wnuczki w prezencie a tu cisza 😂 kolejna data to 12.10 urodziny mojej matki chrzestnej 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2022, 08:30

Tony, kid_aa, Kalli95, Scandi-B lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy wczoraj na wizycie- Synio wazy 2900g i ma się dobrze. Buźka zasłonięta i rączkami i pępowiną (bo w jednej rączce trzymał pępowinę) wiec buźkę naprawdę zobaczymy dopiero jak się urodzi 😂
    Zazdroszczę Wam tych ładnych zdjęć na pamiątkę 😊
    No ale do brzegu- Maluszek ma się dobrze, oczywiście jakby 2tygodnie do przodu😅 przepływy, wszystko w normie, łożysko tez, szyjka jak na ten moment tez książkowo 😊 dzisiaj badał mi szyjkę pierwszy raz na fotelu, wiec nie wiem jak długa.
    Jedynie co to wyszło mi w moczu, ze są bakterie i białko i w morfologii tez wyszły mi podwyższone leukocyty i spory spadek erytrocytów wiec dostałam antybiotyk i nakaz znów mierzenia ciśnienia, bo jak zawsze było nisko tak dziś jak dla mnie kosmos - 132/80 😱

MamaTrójki, meggie94, Decemberry, Nosia, Ultra-Dżasta, Aga300, Scandi-B lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Haha, masz rację, te promocje to niezła abstrakcja.

W 51015 kupiłam mega sztosowe kombinezony za 40 zł przecenione z 250 niby XD Nawet jestem w stanie uwierzyć w tę pierwotną cenę, bo są świetnej jakości, ale i tak mi się śmiać chce z tych promocji czasem.

Moja kumpelka mi ostatnio mówiła żeby polować na promocje w 5.10.15 bo często są mega wyprzedaże, podobno zwłaszcza w nocy, jeszcze nie sprawdziłam, ale jak będę polować na większe ubranka to sprawdzę 😌

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z 5 10 15 dostałam od rodziców taki zestaw 2x body że spodniami i widziałam że cena pierwotna za same body coś ok 50 zł, a po wypraniu wygląda jakby używane. Meeega kiepska jakość. Nie wiem skąd ich kosmiczne ceny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2022, 08:52

• Nosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dziewczyny chyba po prostu trzeba trafic na fajne gatunkowo ubranka :) Ja wiem, że ubranka czasami się brudzą i ciężko doprac plamę i trzeba wyrzuć takie ubranko, ale szkoda by mi było jakby się po jednym praniu zmechacily. Niektóre niestety już po 1 praniu wyglądają zle.

• Nosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    My byliśmy wczoraj na wizycie- Synio wazy 2900g i ma się dobrze. Buźka zasłonięta i rączkami i pępowiną (bo w jednej rączce trzymał pępowinę) wiec buźkę naprawdę zobaczymy dopiero jak się urodzi 😂
    Zazdroszczę Wam tych ładnych zdjęć na pamiątkę 😊
    No ale do brzegu- Maluszek ma się dobrze, oczywiście jakby 2tygodnie do przodu😅 przepływy, wszystko w normie, łożysko tez, szyjka jak na ten moment tez książkowo 😊 dzisiaj badał mi szyjkę pierwszy raz na fotelu, wiec nie wiem jak długa.
    Jedynie co to wyszło mi w moczu, ze są bakterie i białko i w morfologii tez wyszły mi podwyższone leukocyty i spory spadek erytrocytów wiec dostałam antybiotyk i nakaz znów mierzenia ciśnienia, bo jak zawsze było nisko tak dziś jak dla mnie kosmos - 132/80 😱
    Ja też mam mocz do powtórki. Niby bialka nie było, ale za to bakterie i leukocyty. Dostałam 2 saszetki Monuralu do wypicia. Za tydzień powtórka moczu i zobaczymy.

Olo323 lubi tę wiadomość

• Aga300 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Trzeba trafić na te promocję. Pamiętam, jak raz na studiach z ciekawości zdzierałam naklejkę z nową, promocyjną ceną, żeby zobaczyć starą 😆. Stara była mniejsza od rabatowej, także tak.

Sama będę polować na kombinezony po wypłacie i muszę kupić jeszcze jakiś śpiworek do gondoli na zimę + pokrowiec, by wyścielić tą białą narzutkę.

Laski, to jest jakaś masakra. Im bliżej rozwiązania, tym coraz gorzej się czuję. Boli mnie prawie wszystko od pasa w dół 😖. Jakbym jakieś zakwasy miała nawet w kostkach, co to w ogóle jakaś abstrakcja 😂. W nocy też mnie tak brzuch rozbolał na chwilę, że myślałam iż urodzę ale to chyba był przepowiadający 😆. Dodatkowo jakieś choróbsko mnie bierze, bo jak wstaje rano to gardło i nos zawalone. Dziś wizyta i planuję przeleżeć większość dnia w łóżku 😑.

Ja dziś też rano wstałam z takim obrzękiem śluzówki nosa. Chyba jesień... u mnie w bloku zaczęli grzać i suche powietrze. Wczoraj jeszcze zrobiłam sobie wycieczkę tramwajem, bo umówiłam się z mężem w sklepie po jego pracy i nie chciało mi się na 2 samochody jeździć. Kompletnie nikt nie zwrócił uwagi i nie ustąpił miejsca. Jak wsiadłam to wszyscy w drugą stronę odwrócili głowę, a głównie byli to studenci. Przeraża mnie nasze społeczeństwo.

Jeśli chodzi o śpiworek to jakościowo mogę polecić Tiny Bubbles. Wyłapałam na Vinted za 40 zł w super stanie, prałam i naprawdę super bawełna, ciepły, ma otwory na pasy - w razie potrzeby do fotelika.

Z ubranek firma Pinokio ma bardzo przyjemną bawełnę i po praniu nic się nie dzieje. Złapałam też rożek firmy Cuddle Dreams (w jagódki) - bardzo porządny, przyjemna bawełna i mimo, ze używany i prany wygląda spoko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2022, 11:33

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ