LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHejo
My po wizycie.
Marlencia zdrowa. Obróciła się główką w kanał rodny.
Waży 2752g. CC przyspieszona o 1 dzień, więc 25 października za 19 dni 😁Nosia, Angelaaaa, MamaTrójki, Altair, meggie94, Tony, Ultra-Dżasta, Olo323, MamaNl, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Sóweczka wrote:Hejo
My po wizycie.
Marlencia zdrowa. Obróciła się główką w kanał rodny.
Waży 2752g. CC przyspieszona o 1 dzień, więc 25 października za 19 dni 😁
Ale już blisko, lada moment i będzie z wami ❤️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualny
-
Ja też po wizycie. Młody waży 2,1 kg
Czy też macie zalecenie, żeby odstawić magnez w 36 tygodniu?
meggie94, kid_aa, MamaTrójki, MamaNl, Angelaaaa, Scandi-B, Strata lubią tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
nick nieaktualny
-
A dlaczego trzeba odstawić magnez? Brałyście w normalnych dawkach czy jakieś zwiększone?
Wyniki glukozy miałyście od razu po badaniu?
Sorry że tak się o wszystko dopytuję ale wolę Was niż moją położoną🤦🏻♀️
W piatek za tydzień mam spotkanie odnośnie ustalania planu porodu i będę miała je z inną położoną, szefową tej do której chodzę. Poproszę ją żebym mogła chodzić do niej.
Wczoraj ta "moja" mówi że musimy zrobić badanie glukozy bo dziecko wody się opiło i brzuszek troszeczkę większy na usg wyszedł. To ja do niej że dużo tej wody musiało się napić że brzuszek o 2,5 tygodnia większy wyszedł. A ta zdziwiona "to pani już wszystko wie?".
Jutro mam badanie.
Moja Mała bokiem się odwróciła co jest wygodniejsze dla mnie i dla niej szczerze mówiąc. Jestem niska, mam krótki tułów i po prostu się nie mieściła. Oddychałam jak stara lokomotywa, siedzieć nie mogłam ze złączonymi nogami tylko rozkraczona albo/i oparta i z jedzeniem czy z piciem musiałam uważać bo pomimo zjadanych małych porcji wymiocinami mi się odbijało. Ciekawe czy się odwróci czy cc mi zaplanują. Dla mnie to bez różnicy. Jedno jak i drugie ma plusy i minusy. Z tym ze cc jest planowane i to będzie dla mnie dodatkowy stres.
Sóweczka niesamowite ze już tak niedługo! A któraś z grupy (przepraszam ze nie pamietam nicku🌻) miała mieć cc w ten wtorek. Mam nadzieję że wszystko dobrze poszło i Maleństwo zdrowe❤️Scandi-B lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoanne wrote:A dlaczego trzeba odstawić magnez? Brałyście w normalnych dawkach czy jakieś zwiększone?
W piatek za tydzień mam spotkanie odnośnie ustalania planu porodu i będę miała je z inną położoną, szefową tej do której chodzę. Poproszę ją żebym mogła chodzić do niej.
Wczoraj ta "moja" mówi że musimy zrobić badanie glukozy bo dziecko wody się opiło i brzuszek troszeczkę większy na usg wyszedł. To ja do niej że dużo tej wody musiało się napić że brzuszek o 2,5 tygodnia większy wyszedł. A ta zdziwiona "to pani już wszystko wie?".
Jutro mam badanie.
Moja Mała bokiem się odwróciła co jest wygodniejsze dla mnie i dla niej szczerze mówiąc. Jestem niska, mam krótki tułów i po prostu się nie mieściła. Oddychałam jak stara lokomotywa, siedzieć nie mogłam ze złączonymi nogami tylko rozkraczona albo/i oparta i z jedzeniem czy z piciem musiałam uważać bo pomimo zjadanych małych porcji wymiocinami mi się odbijało. Ciekawe czy się odwróci czy cc mi zaplanują. Dla mnie to bez różnicy. Jedno jak i drugie ma plusy i minusy. Z tym ze cc jest planowane i to będzie dla mnie dodatkowy stres.
Sóweczka niesamowite ze już tak niedługo! A któraś z grupy (przepraszam ze nie pamietam nicku🌻) miała mieć cc w ten wtorek. Mam nadzieję że wszystko dobrze poszło i Maleństwo zdrowe❤️
A ja właśnie weszłam bo też sobie przypomniałam, że jedna z Nas miala mieć we wtorek cc i chciałam zapytać czy wszystko dobrze 😁
-
nick nieaktualny
-
Joanne wrote:A któraś z grupy (przepraszam ze nie pamietam nicku🌻) miała mieć cc w ten wtorek. Mam nadzieję że wszystko dobrze poszło i Maleństwo zdrowe❤️
Paulina miała. Wszystko poszło sprawnie:) Pisała, że z Małą wszystko ok, ale ona sama słaba i mocno obolała - ale to było kilka godz. po CC więc wiadomo w jakim stanie jest człowiek.
Sóweczka, Altair, Nosia, Olo323, Angelaaaa, Decemberry, Scandi-B, Strata, Joanne lubią tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
nick nieaktualnykid_aa wrote:Paulina miała. Wszystko poszło sprawnie:) Pisała, że z Małą wszystko ok, ale ona sama słaba i mocno obolała - ale to było kilka godz. po CC więc wiadomo w jakim stanie jest człowiek.
kid_aa lubi tę wiadomość
-
Kuźwa, ja to mojej wizyty doczekać się nie mogę. Dziś to serio, jestem jak stara baba. Wizyta o 18:30 ale coś czuję, że wejdę po 19. Wszystko mnie boli od pasa w dół, wszystko i jeszcze Młodym się martwię, bo dziś ciężko go obudzić. Tzn. nie żeby się nie ruszał, bo coś się ruszał ale wg mnie za mało 🤨. Niby czytałam, że od 35 tygodnia dziecko więcej śpi no ale po tekstach jakie usłyszałam od kuzynki to już psychicznie nie daję rady i chodzę cały dzień struta 💀.
Dolis lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Joanne wrote:A dlaczego trzeba odstawić magnez? Brałyście w normalnych dawkach czy jakieś zwiększone?
Ja biorę zwiększoną dawkę, bo od kilku tygodni mam twardniejący i bolący brzuch. Ale odstawić mam na początku 36 tygodnia już zupełnie. Dr mówiła, że chodzi o to, żeby macica mogła poćwiczyć skurcze przed porodem.
Co do glukozy, to nie wiem jakie badanie dokładnie miałaś, ale wynik takiego zwykłego z krwi żylnej jest po kilku godzinach. Z palca jest od razu.
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Altair wrote:Ja biorę zwiększoną dawkę, bo od kilku tygodni mam twardniejący i bolący brzuch. Ale odstawić mam na początku 36 tygodnia już zupełnie. Dr mówiła, że chodzi o to, żeby macica mogła poćwiczyć skurcze przed porodem.
Co do glukozy, to nie wiem jakie badanie dokładnie miałaś, ale wynik takiego zwykłego z krwi żylnej jest po kilku godzinach. Z palca jest od razu. -
Nosia wrote:Ja też mam mocz do powtórki. Niby bialka nie było, ale za to bakterie i leukocyty. Dostałam 2 saszetki Monuralu do wypicia. Za tydzień powtórka moczu i zobaczymy.11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Kalli95 wrote:My dzisiaj po wizycie, Stasio ma 2600 g i gin dal zielone światło do szalenst żeby się szyjka zaczela skracać także mega się cieszę 😀😀😀
Na końcówce wyszla mi tez cukrzyca ciążowa 🙈 a ja mam taki pociag do słodkiego ostatnio ze szok, dobrze ze nie kupuje nic i nie jem tak słodyczy bo i tak w 4 tygodnie przytyłam 4 kg 😓 w życiu się nie spodziewałam ze tyle na wadze zobacze.
A no i maly się obkrecil glowa w dół także wkoncu mogę zacząć myśleć spokojnie o porodzie sn. Nie wiem na ile to zasługa dziecka, wygibasów na macie czy świecenia latarką w brzuch ale ważne ze się udało 😁11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
Joanne wrote:A dlaczego trzeba odstawić magnez? Brałyście w normalnych dawkach czy jakieś zwiększone?
Jutro mam badanie.
Sóweczka niesamowite ze już tak niedługo! A któraś z grupy (przepraszam ze nie pamietam nicku🌻) miała mieć cc w ten wtorek. Mam nadzieję że wszystko dobrze poszło i Maleństwo zdrowe❤️11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
Jutro mam badanie.
Sóweczka niesamowite ze już tak niedługo! A któraś z grupy (przepraszam ze nie pamietam nicku🌻) miała mieć cc w ten wtorek. Mam nadzieję że wszystko dobrze poszło i Maleństwo zdrowe❤️
Jak robiłaś u nas w NL wyniki miałam po 4 dniach na stronce szpitala
Co do magnezu nie wiem ale moje cardio czyli jakby acard mam brać do 36tc