X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo

My po wizycie.
    Marlencia zdrowa. Obróciła się główką w kanał rodny.
    Waży 2752g. CC przyspieszona o 1 dzień, więc 25 października za 19 dni 😁

Nosia, Angelaaaa, MamaTrójki, Altair, meggie94, Tony, Ultra-Dżasta, Olo323, MamaNl, Scandi-B lubią tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Hejo

My po wizycie.

Ale już blisko, lada moment i będzie z wami ❤️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ale już blisko, lada moment i będzie z wami ❤️

Właśnie to chyba jeszcze do mnie nie dociera 🤦🏼‍♀️😁

Angelaaaa lubi tę wiadomość

• Altair Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie. Młody waży 2,1 kg :)

Czy też macie zalecenie, żeby odstawić magnez w 36 tygodniu?

meggie94, kid_aa, MamaTrójki, MamaNl, Angelaaaa, Scandi-B, Strata lubią tę wiadomość

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Hejo

My po wizycie.

I jak się z tym czujesz, że już lada moment ? 😁

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Ja też po wizycie. Młody waży 2,1 kg :)

Czy też macie zalecenie, żeby odstawić magnez w 36 tygodniu?

Ja już odstawiłam ;) I magnez i acard, zostały mi tylko witaminki No i euthyrox na tarczyce

Altair lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    I jak się z tym czujesz, że już lada moment ? 😁

Jeszcze nie ogarniam 🤣

• Nosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do 35 tyg. Będę brała acard i magnez pewnie podobnie :)

Altair lubi tę wiadomość

• Joanne Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego trzeba odstawić magnez? Brałyście w normalnych dawkach czy jakieś zwiększone?

Wyniki glukozy miałyście od razu po badaniu?
    Sorry że tak się o wszystko dopytuję ale wolę Was niż moją położoną🤦🏻‍♀️

W piatek za tydzień mam spotkanie odnośnie ustalania planu porodu i będę miała je z inną położoną, szefową tej do której chodzę. Poproszę ją żebym mogła chodzić do niej.

Wczoraj ta "moja" mówi że musimy zrobić badanie glukozy bo dziecko wody się opiło i brzuszek troszeczkę większy na usg wyszedł. To ja do niej że dużo tej wody musiało się napić że brzuszek o 2,5 tygodnia większy wyszedł. A ta zdziwiona "to pani już wszystko wie?".
    Jutro mam badanie.

Moja Mała bokiem się odwróciła co jest wygodniejsze dla mnie i dla niej szczerze mówiąc. Jestem niska, mam krótki tułów i po prostu się nie mieściła. Oddychałam jak stara lokomotywa, siedzieć nie mogłam ze złączonymi nogami tylko rozkraczona albo/i oparta i z jedzeniem czy z piciem musiałam uważać bo pomimo zjadanych małych porcji wymiocinami mi się odbijało. Ciekawe czy się odwróci czy cc mi zaplanują. Dla mnie to bez różnicy. Jedno jak i drugie ma plusy i minusy. Z tym ze cc jest planowane i to będzie dla mnie dodatkowy stres.

Sóweczka niesamowite ze już tak niedługo! A któraś z grupy (przepraszam ze nie pamietam nicku🌻) miała mieć cc w ten wtorek. Mam nadzieję że wszystko dobrze poszło i Maleństwo zdrowe❤️

Scandi-B lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    A dlaczego trzeba odstawić magnez? Brałyście w normalnych dawkach czy jakieś zwiększone?

W piatek za tydzień mam spotkanie odnośnie ustalania planu porodu i będę miała je z inną położoną, szefową tej do której chodzę. Poproszę ją żebym mogła chodzić do niej.

Wczoraj ta "moja" mówi że musimy zrobić badanie glukozy bo dziecko wody się opiło i brzuszek troszeczkę większy na usg wyszedł. To ja do niej że dużo tej wody musiało się napić że brzuszek o 2,5 tygodnia większy wyszedł. A ta zdziwiona "to pani już wszystko wie?".
    Jutro mam badanie.

Moja Mała bokiem się odwróciła co jest wygodniejsze dla mnie i dla niej szczerze mówiąc. Jestem niska, mam krótki tułów i po prostu się nie mieściła. Oddychałam jak stara lokomotywa, siedzieć nie mogłam ze złączonymi nogami tylko rozkraczona albo/i oparta i z jedzeniem czy z piciem musiałam uważać bo pomimo zjadanych małych porcji wymiocinami mi się odbijało. Ciekawe czy się odwróci czy cc mi zaplanują. Dla mnie to bez różnicy. Jedno jak i drugie ma plusy i minusy. Z tym ze cc jest planowane i to będzie dla mnie dodatkowy stres.

Sóweczka niesamowite ze już tak niedługo! A któraś z grupy (przepraszam ze nie pamietam nicku🌻) miała mieć cc w ten wtorek. Mam nadzieję że wszystko dobrze poszło i Maleństwo zdrowe❤️

A ja właśnie weszłam bo też sobie przypomniałam, że jedna z Nas miala mieć we wtorek cc i chciałam zapytać czy wszystko dobrze 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne to się zdziwiła 😬

• kid_aa Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    A któraś z grupy (przepraszam ze nie pamietam nicku🌻) miała mieć cc w ten wtorek. Mam nadzieję że wszystko dobrze poszło i Maleństwo zdrowe❤️

Paulina miała. Wszystko poszło sprawnie:) Pisała, że z Małą wszystko ok, ale ona sama słaba i mocno obolała - ale to było kilka godz. po CC więc wiadomo w jakim stanie jest człowiek.

Sóweczka, Altair, Nosia, Olo323, Angelaaaa, Decemberry, Scandi-B, Strata, Joanne lubią tę wiadomość

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Paulina miała. Wszystko poszło sprawnie:) Pisała, że z Małą wszystko ok, ale ona sama słaba i mocno obolała - ale to było kilka godz. po CC więc wiadomo w jakim stanie jest człowiek.
    Super, że wszystko dobrze ♥️🤗

kid_aa lubi tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa, ja to mojej wizyty doczekać się nie mogę. Dziś to serio, jestem jak stara baba. Wizyta o 18:30 ale coś czuję, że wejdę po 19. Wszystko mnie boli od pasa w dół, wszystko i jeszcze Młodym się martwię, bo dziś ciężko go obudzić. Tzn. nie żeby się nie ruszał, bo coś się ruszał ale wg mnie za mało 🤨. Niby czytałam, że od 35 tygodnia dziecko więcej śpi no ale po tekstach jakie usłyszałam od kuzynki to już psychicznie nie daję rady i chodzę cały dzień struta 💀.

Dolis lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Altair Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:

Ja biorę zwiększoną dawkę, bo od kilku tygodni mam twardniejący i bolący brzuch. Ale odstawić mam na początku 36 tygodnia już zupełnie. Dr mówiła, że chodzi o to, żeby macica mogła poćwiczyć skurcze przed porodem.
    Co do glukozy, to nie wiem jakie badanie dokładnie miałaś, ale wynik takiego zwykłego z krwi żylnej jest po kilku godzinach. Z palca jest od razu.

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Ja biorę zwiększoną dawkę, bo od kilku tygodni mam twardniejący i bolący brzuch. Ale odstawić mam na początku 36 tygodnia już zupełnie. Dr mówiła, że chodzi o to, żeby macica mogła poćwiczyć skurcze przed porodem.
    Co do glukozy, to nie wiem jakie badanie dokładnie miałaś, ale wynik takiego zwykłego z krwi żylnej jest po kilku godzinach. Z palca jest od razu.
    Ja biorę 3x2 asmag i też dostałam na twardniejacy i spinający się brzuch. W 35 tyg. przestanę brać z tego samego powodu co Altair :)

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Ja też mam mocz do powtórki. Niby bialka nie było, ale za to bakterie i leukocyty. Dostałam 2 saszetki Monuralu do wypicia. Za tydzień powtórka moczu i zobaczymy.
    Na jakim poziomie leukocyty?

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    My dzisiaj po wizycie, Stasio ma 2600 g i gin dal zielone światło do szalenst żeby się szyjka zaczela skracać także mega się cieszę 😀😀😀
    Na końcówce wyszla mi tez cukrzyca ciążowa 🙈 a ja mam taki pociag do słodkiego ostatnio ze szok, dobrze ze nie kupuje nic i nie jem tak słodyczy bo i tak w 4 tygodnie przytyłam 4 kg 😓 w życiu się nie spodziewałam ze tyle na wadze zobacze.
    A no i maly się obkrecil glowa w dół także wkoncu mogę zacząć myśleć spokojnie o porodzie sn. Nie wiem na ile to zasługa dziecka, wygibasów na macie czy świecenia latarką w brzuch ale ważne ze się udało 😁
    Nie masz wizyty i diabetologa? Ja mam stwierdzona cukrzycę od 24 tc

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:

Jutro mam badanie.

A jaka waga małej? Ja miałam następnego dnia wyniki w południe,ale to zależy od laboratorium

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 6 października 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:

Jutro mam badanie.

Jak robiłaś u nas w NL wyniki miałam po 4 dniach na stronce szpitala

Co do magnezu nie wiem ale moje cardio czyli jakby acard mam brać do 36tc

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ