LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zwracam uwagę bardzo na wysokość brzucha i chyba dalej mam wysoko. Dzisiajbylam na grzybach, juz nie będę się oszczędzać bo urodze w grudniu 😂 moim marzeniem jest żeby porod sam zaczął się w 38-39 tc 😁
Angelaaaa, MamaTrójki, Olo323, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Kalli95 wrote:Zwracam uwagę bardzo na wysokość brzucha i chyba dalej mam wysoko. Dzisiajbylam na grzybach, juz nie będę się oszczędzać bo urodze w grudniu 😂 moim marzeniem jest żeby porod sam zaczął się w 38-39 tc 😁
Podziwiam chyba by mi plecy wysiadły 🙈😂Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualnyMi też już się obniża.
Z chodzeniem niestety muszę uważać bo zarqz mnie spina i mała wbija się w kanał
Ja chcę doczekać do terminu cc bo M nie ma 😁 Wraca 23 października. A! Jednak po ponownej konsultacji z gin dzisiaj termin cc ostatecznie na 24 października 😊
Ciekawa jestem czy fotelik zdąży dojechać 🤦🏼♀️ -
Ja też już wszystko odstawiłam
Magnez, nospe.
Ja wczoraj umyłam okna w całym domu i oberwałam jabłonkę i gruszkę z owoców. Wieczorem balam się ruszyć tak mnie wszystko bolało. Dziś trochę odpoczęłam, ale popołudniu zaczęłam ostatni semestr podyplomowki i powiem wam że ciężko wysiedzieć tyle godzin bez ruchu...
-
Marta93 wrote:A jaka waga małej? Ja miałam następnego dnia wyniki w południe,ale to zależy od laboratorium
W 31tc było 1920g albo coś koło tego. Przez miesiąc kilogram przybrała.
Sóweczka zdziwiła się bo uparłam się żeby badanie zrobić gdzie indziej i na przekór położnej sama temat szybko ogarnęłam. Gdybym robiła u nich to być może, tak jak 4 tygodnie wcześniej, wszystko byłoby w porządku.
Marta93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStrata wrote:Ja też już wszystko odstawiłam
Magnez, nospe.
Ja wczoraj umyłam okna w całym domu i oberwałam jabłonkę i gruszkę z owoców. Wieczorem balam się ruszyć tak mnie wszystko bolało. Dziś trochę odpoczęłam, ale popołudniu zaczęłam ostatni semestr podyplomowki i powiem wam że ciężko wysiedzieć tyle godzin bez ruchu...
Wiem co czujesz. Ja chodziłam z Cypkiem w ciąży to zaczęłam dwa kierunki magisterki na raz 🤦🏼♀️
Urodziłam go w kwietniu, a 11 dni po cc wróciłam już na zjazd i 3 dni siedzenia 🤦🏼♀️. Czlowiek był mlody to więcej dzikich rzeczy robił 😁
Teraz majac 37 to delektuję się czasem ciąży i w nosie mam to, że innym będzie mniej wygodnie. Jakoś dali sobie świetnie radę.
-
nick nieaktualnyJoanne wrote:W 31tc było 1920g albo coś koło tego. Przez miesiąc kilogram przybrała.
Sóweczka zdziwiła się bo uparłam się żeby badanie zrobić gdzie indziej i na przekór położnej sama temat szybko ogarnęłam. Gdybym robiła u nich to być może, tak jak 4 tygodnie wcześniej, wszystko byłoby w porządku.
Dobrze, że postawiłaś na swoim 👍
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKalli95 wrote:Plecy dzisiaj nie bola ale stopy od rana mam jak balony i bola przy chodzeniu 😓
Ale puchną Ci całe stopy?? Ja mam jakoś dziwnie, bo nie puchną wcale, ale czuję jakby w srodku było pelno wody - nie wiem czy wiecie o co mi chodzi? -
nick nieaktualny
-
Sóweczka wrote:Ale puchną Ci całe stopy?? Ja mam jakoś dziwnie, bo nie puchną wcale, ale czuję jakby w srodku było pelno wody - nie wiem czy wiecie o co mi chodzi?
Sóweczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kalli95 wrote:Zwracam uwagę bardzo na wysokość brzucha i chyba dalej mam wysoko. Dzisiajbylam na grzybach, juz nie będę się oszczędzać bo urodze w grudniu 😂 moim marzeniem jest żeby porod sam zaczął się w 38-39 tc 😁
Mi prowadzący wczoraj powiedział, ze do 36 tygodnia mam się oszczędzać a po 36 mogę już wszystko (w granicach rozsądku 😅) powiedział, ze chce mnie zobaczyć na wizycie za trzy tygodnie (czyli będzie 38+2) i po mogę już rodzic 😂
Ja się trochę zaczęłam martwić, bo w ostatnich dniach strasznie puchne- widzę nawet po twarzy, palcach, ale dramat to kostki i stopy.. aż długo pochodzić nie mogę. Zawsze miałam długie wąskie stopy i (niestety😅) długie chude palce a teraz to dosłownie takie banie, nawet mąż się śmiał dziś, ze ktoś mi nogi zamienił.
Zobaczę jak będzie na dniach, jak będzie tak dalej to zgłoszę się do prowadzącego👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
01.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ (wstrzymany przez wycięcie wyrostka ☹️) -
Olo323 wrote:Mi prowadzący wczoraj powiedział, ze do 36 tygodnia mam się oszczędzać a po 36 mogę już wszystko (w granicach rozsądku 😅) powiedział, ze chce mnie zobaczyć na wizycie za trzy tygodnie (czyli będzie 38+2) i po mogę już rodzic 😂
Ja się trochę zaczęłam martwić, bo w ostatnich dniach strasznie puchne- widzę nawet po twarzy, palcach, ale dramat to kostki i stopy.. aż długo pochodzić nie mogę. Zawsze miałam długie wąskie stopy i (niestety😅) długie chude palce a teraz to dosłownie takie banie, nawet mąż się śmiał dziś, ze ktoś mi nogi zamienił.
Zobaczę jak będzie na dniach, jak będzie tak dalej to zgłoszę się do prowadzącegoOlo323 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny potrzebuje waszej rady /pomocy / wiedzy..
Dzisiaj 34+4. Mała moja wazy 2490 i tu pierwsze pytanie - myślicie ze to
Jest ok waga patrząc na swoje maluchy w tym czasie ?
I jesscze mam pytanie. Mam przy ziemi
Tsh. 0,29 ft4 tez nieco obniżone ft3 w normie.
Czy któraś z Was tak miała / Ma albo zna taka sytuacje. Usg tarczycy ok.
Doktor nie włączał narazie jodu. Czeka
Na kontrole za 2 tyg .. martwię się bo to może powodować niedoczynność tarczycy u malutkiej …
-
Polaola, Twoja mała może jeszcze sporo przytyć przez miesiąc. Mój waży 2,1 kg. w 33+3 tygodniu. Dr powiedziała, że to 41 percentyl, czyli trochę poniżej mediany ale jak najbardziej w normie.
Ważniejsze jest to, czy urosła od poprzedniego badania.
Co do jodu, to czy nie bierzesz zestawu witamin ciążowych? Chyba w każdym jest jod.Polaola lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie