X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jakiś okres niemocy przedporodowej 😞

Ja miałam dziś jechać do Szczecina na te targi dziecięce, ale na serio nie mam siły. Nawet nie myślę zbytnio 🤦🏼‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wezmę szydełko i skończę kocyk dla małej - już 2 tygodnie go robię gdzie zazwyczaj to był jeden wieczór 😞

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie gdzie znaleźć jakieś fajne pudełko na chusteczki nawilżane??

Za chłopaków to można było je kupić wszędzie, a teraz na allegro 1-2 rodzaje, a z chusteczkami w markecie nie widziałam

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też bez mocy, kiepska noc spać nie mogłam masakra. A taka piękna pogoda a się nic nie chce 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ciągle czekam na ten przedporodowa przypływ energii, bo od długiego już czasu tylko bym leżała i spała, noce mam tragiczne, dziś prawie w ogóle nie spałam :(

Z dobrych info - gbs ujemny 🥳

Sóweczka, Decemberry, Kalli95, Aga300 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja dzisiaj też bez mocy, kiepska noc spać nie mogłam masakra. A taka piękna pogoda a się nic nie chce 🙈

Dokładnie... słońce pięknie świeci, cieplutko, a tu lipa 😞

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Dziewczyny wiecie gdzie znaleźć jakieś fajne pudełko na chusteczki nawilżane??

Za chłopaków to można było je kupić wszędzie, a teraz na allegro 1-2 rodzaje, a z chusteczkami w markecie nie widziałam

Moja córka kupowała w rossmanie

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Moja córka kupowała w rossmanie

Patrzyłam w.aplikacji i nie było 🤷
    Może jutro się przejadę i zobaczę

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kombinbezony na rozmiar 62, ale Dżasta to nie jest takie istotne, bo w samochodzie i tak trzeba ten kombinezon zdjąć. Nie wolno dziecka trzymać w tym w foteliku podczas jazdy, bo może się z pasów dzieć wyślizgnąć. Nieważne jak dobrze dobrany rozmiar. Na 8* było fajne wideo na ten temat. Tak samo my jako dorośli powinniśmy ściągać kurtki w samochodzie. Nie jest to wygodne, ale bezpieczne ✨✨

Ja dzisiaj też mam niemoc. Leżakuję prawie cały dzień, heh.

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Tony Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bratowa doradziła, że do samochodu najlepiej kupić śpiwór z otworami na pasy i wtedy dziecka nie trzeba w kombinezon ubierać. A kombinezon tylko na spacerki.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co!!!?
    Zrobiłam połowę kocyka i rozprułam bo stwierdziłam, że już mam tyyyle kocyków, że więcej nie trzeba 😭

Myślę o jakimś pajacyku 🤔

Dżasta, a Ty co dziergasz?? Daj pomysła

Ja apteczki nie kupuję na zaś.

Do fotelika kupiłam taki otulacz jak kocyk z dziurami na pasy

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko wit d, sól fizjologiczna, kremy do pupy i twarzy na zimę, dla siebie tylko krem na sutki 🤣 też mam kombinezon 62 i mam śpiworek do fotelika i otulacz i tak myślę czy dzidzia w tym otukaczu nie zmarznie jak ubiorę np body na długi rękaw i śpiochy na długi rękaw 🤷

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie 33+1tc od wczoraj lekkie kłucie w pochwie ale teraz dosyć mocno i dług to trwa. Jest się czym martwić ? W sensie wiem że to pewnie szyjka się skraca ale czy to tak długo mam odczuwać ?.jakby ktoś mi szpilki wbijał 🥴

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Kochane czy macie spis apteczki dla dzidziusia i dla nas do porodu i po porodzie? Jaki specyfiki do masażu krocza oraz ten krem ułatwiający poród?

Ja do masazu krocza uzywam olejek ktory kupilam w Time For Wax do smarowania bikini po depilacji. Jest na nim napisane ze nadaje sie do masazu krocza. Patrzylam i mozna tez kupic na stronie producenta (ekomanialab) ale z jakiegos powodu jest tam drozszy.

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dziewczyny u mnie 33+1tc od wczoraj lekkie kłucie w pochwie ale teraz dosyć mocno i dług to trwa. Jest się czym martwić ? W sensie wiem że to pewnie szyjka się skraca ale czy to tak długo mam odczuwać ?.jakby ktoś mi szpilki wbijał 🥴

Mnie tez tak kluje czasem oprocz bolu w pachwinach, zakladam ze sie przygotowuje krocze 🤔

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Mnie tez tak kluje czasem oprocz bolu w pachwinach, zakladam ze sie przygotowuje krocze 🤔

Mnie teraz dopadło dosyć mocno ledwo chodzę i trochę się boje ze za szybko i że jest to za duży dyskomfort 🙄
    No i ty trochę dalej jesteś z ciążą q niby od 37tc to normalne
    A nie wiem jak w 33tc i na ile silne to powinno być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2022, 17:43

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Joanne Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez 3 noce miałam takie skurcze jak w trakcie miesiączki. Teraz tylko czasami coś złapie.

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Teraz pytanie z serii głupich 😅😂
    Wam tez się podnosi caly brzuch jak spinacie mięśnie tam na dole?😅

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

Ja mam 35+4 i mam takie uczucie od kilku tygodni, ale nie non stop. Głównie jak chodzę lub wstanę.

A ja właśnie napisałam do gin bo tak mnie łeb nawala pomimo drzemki i kazała wziąć Apap

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Ja mam kombinbezony na rozmiar 62, ale Dżasta to nie jest takie istotne, bo w samochodzie i tak trzeba ten kombinezon zdjąć. Nie wolno dziecka trzymać w tym w foteliku podczas jazdy, bo może się z pasów dzieć wyślizgnąć. Nieważne jak dobrze dobrany rozmiar. Na 8* było fajne wideo na ten temat. Tak samo my jako dorośli powinniśmy ściągać kurtki w samochodzie. Nie jest to wygodne, ale bezpieczne ✨✨

Ja dzisiaj też mam niemoc. Leżakuję prawie cały dzień, heh.

O kuwa to nie, nie będę go rozbierać, chciałabym w spokoju i bezstresie dojechać te 30 km ze szpitala do domu. To popatrzę na grafiki w googlach pt. "Jak ubrać dziecko w zależności od temperatury na zewnątrz" 😂.

Co do bólów krocza - wczoraj cały dzień je czułam. A dziś kuźwa, przeszłam się kilka razy po schodach i ból okresowy na całym podbrzuszu. Ale tylko na chwilę. I nie wiem, czy to z ruchu, czy przepowiadający 🤣.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ