LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też ciągle czekam na ten przedporodowa przypływ energii, bo od długiego już czasu tylko bym leżała i spała, noce mam tragiczne, dziś prawie w ogóle nie spałam
Z dobrych info - gbs ujemny 🥳Sóweczka, Decemberry, Kalli95, Aga300 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sóweczka wrote:Dziewczyny wiecie gdzie znaleźć jakieś fajne pudełko na chusteczki nawilżane??
Za chłopaków to można było je kupić wszędzie, a teraz na allegro 1-2 rodzaje, a z chusteczkami w markecie nie widziałam
Moja córka kupowała w rossmanie -
nick nieaktualny
-
Ja mam kombinbezony na rozmiar 62, ale Dżasta to nie jest takie istotne, bo w samochodzie i tak trzeba ten kombinezon zdjąć. Nie wolno dziecka trzymać w tym w foteliku podczas jazdy, bo może się z pasów dzieć wyślizgnąć. Nieważne jak dobrze dobrany rozmiar. Na 8* było fajne wideo na ten temat. Tak samo my jako dorośli powinniśmy ściągać kurtki w samochodzie. Nie jest to wygodne, ale bezpieczne ✨✨
Ja dzisiaj też mam niemoc. Leżakuję prawie cały dzień, heh.Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Mi bratowa doradziła, że do samochodu najlepiej kupić śpiwór z otworami na pasy i wtedy dziecka nie trzeba w kombinezon ubierać. A kombinezon tylko na spacerki.
-
nick nieaktualnyNo i co!!!?
Zrobiłam połowę kocyka i rozprułam bo stwierdziłam, że już mam tyyyle kocyków, że więcej nie trzeba 😭
Myślę o jakimś pajacyku 🤔
Dżasta, a Ty co dziergasz?? Daj pomysła
Ja apteczki nie kupuję na zaś.
Do fotelika kupiłam taki otulacz jak kocyk z dziurami na pasy -
Ja mam tylko wit d, sól fizjologiczna, kremy do pupy i twarzy na zimę, dla siebie tylko krem na sutki 🤣 też mam kombinezon 62 i mam śpiworek do fotelika i otulacz i tak myślę czy dzidzia w tym otukaczu nie zmarznie jak ubiorę np body na długi rękaw i śpiochy na długi rękaw 🤷
-
Dziewczyny u mnie 33+1tc od wczoraj lekkie kłucie w pochwie ale teraz dosyć mocno i dług to trwa. Jest się czym martwić ? W sensie wiem że to pewnie szyjka się skraca ale czy to tak długo mam odczuwać ?.jakby ktoś mi szpilki wbijał 🥴Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
mt30 wrote:Kochane czy macie spis apteczki dla dzidziusia i dla nas do porodu i po porodzie? Jaki specyfiki do masażu krocza oraz ten krem ułatwiający poród?
Ja do masazu krocza uzywam olejek ktory kupilam w Time For Wax do smarowania bikini po depilacji. Jest na nim napisane ze nadaje sie do masazu krocza. Patrzylam i mozna tez kupic na stronie producenta (ekomanialab) ale z jakiegos powodu jest tam drozszy. -
Angelaaaa wrote:Dziewczyny u mnie 33+1tc od wczoraj lekkie kłucie w pochwie ale teraz dosyć mocno i dług to trwa. Jest się czym martwić ? W sensie wiem że to pewnie szyjka się skraca ale czy to tak długo mam odczuwać ?.jakby ktoś mi szpilki wbijał 🥴
Mnie tez tak kluje czasem oprocz bolu w pachwinach, zakladam ze sie przygotowuje krocze 🤔 -
Scandi-B wrote:Mnie tez tak kluje czasem oprocz bolu w pachwinach, zakladam ze sie przygotowuje krocze 🤔
Mnie teraz dopadło dosyć mocno ledwo chodzę i trochę się boje ze za szybko i że jest to za duży dyskomfort 🙄
No i ty trochę dalej jesteś z ciążą q niby od 37tc to normalne
A nie wiem jak w 33tc i na ile silne to powinno byćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2022, 17:43
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualnyAngelaaaa wrote:Dziewczyny u mnie 33+1tc od wczoraj lekkie kłucie w pochwie ale teraz dosyć mocno i dług to trwa. Jest się czym martwić ? W sensie wiem że to pewnie szyjka się skraca ale czy to tak długo mam odczuwać ?.jakby ktoś mi szpilki wbijał 🥴
Ja mam 35+4 i mam takie uczucie od kilku tygodni, ale nie non stop. Głównie jak chodzę lub wstanę.
A ja właśnie napisałam do gin bo tak mnie łeb nawala pomimo drzemki i kazała wziąć Apap
-
Decemberry wrote:Ja mam kombinbezony na rozmiar 62, ale Dżasta to nie jest takie istotne, bo w samochodzie i tak trzeba ten kombinezon zdjąć. Nie wolno dziecka trzymać w tym w foteliku podczas jazdy, bo może się z pasów dzieć wyślizgnąć. Nieważne jak dobrze dobrany rozmiar. Na 8* było fajne wideo na ten temat. Tak samo my jako dorośli powinniśmy ściągać kurtki w samochodzie. Nie jest to wygodne, ale bezpieczne ✨✨
Ja dzisiaj też mam niemoc. Leżakuję prawie cały dzień, heh.
O kuwa to nie, nie będę go rozbierać, chciałabym w spokoju i bezstresie dojechać te 30 km ze szpitala do domu. To popatrzę na grafiki w googlach pt. "Jak ubrać dziecko w zależności od temperatury na zewnątrz" 😂.
Co do bólów krocza - wczoraj cały dzień je czułam. A dziś kuźwa, przeszłam się kilka razy po schodach i ból okresowy na całym podbrzuszu. Ale tylko na chwilę. I nie wiem, czy to z ruchu, czy przepowiadający 🤣.
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki