X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jakiś okres niemocy przedporodowej 😞

Ja miałam dziś jechać do Szczecina na te targi dziecięce, ale na serio nie mam siły. Nawet nie myślę zbytnio 🤦🏼‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wezmę szydełko i skończę kocyk dla małej - już 2 tygodnie go robię gdzie zazwyczaj to był jeden wieczór 😞

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie gdzie znaleźć jakieś fajne pudełko na chusteczki nawilżane??

Za chłopaków to można było je kupić wszędzie, a teraz na allegro 1-2 rodzaje, a z chusteczkami w markecie nie widziałam

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też bez mocy, kiepska noc spać nie mogłam masakra. A taka piękna pogoda a się nic nie chce 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ciągle czekam na ten przedporodowa przypływ energii, bo od długiego już czasu tylko bym leżała i spała, noce mam tragiczne, dziś prawie w ogóle nie spałam :(

Z dobrych info - gbs ujemny 🥳

Sóweczka, Decemberry, Kalli95, Aga300 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja dzisiaj też bez mocy, kiepska noc spać nie mogłam masakra. A taka piękna pogoda a się nic nie chce 🙈

Dokładnie... słońce pięknie świeci, cieplutko, a tu lipa 😞

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Dziewczyny wiecie gdzie znaleźć jakieś fajne pudełko na chusteczki nawilżane??

Za chłopaków to można było je kupić wszędzie, a teraz na allegro 1-2 rodzaje, a z chusteczkami w markecie nie widziałam

Moja córka kupowała w rossmanie

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Moja córka kupowała w rossmanie

Patrzyłam w.aplikacji i nie było 🤷
    Może jutro się przejadę i zobaczę

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kombinbezony na rozmiar 62, ale Dżasta to nie jest takie istotne, bo w samochodzie i tak trzeba ten kombinezon zdjąć. Nie wolno dziecka trzymać w tym w foteliku podczas jazdy, bo może się z pasów dzieć wyślizgnąć. Nieważne jak dobrze dobrany rozmiar. Na 8* było fajne wideo na ten temat. Tak samo my jako dorośli powinniśmy ściągać kurtki w samochodzie. Nie jest to wygodne, ale bezpieczne ✨✨

Ja dzisiaj też mam niemoc. Leżakuję prawie cały dzień, heh.

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Tony Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bratowa doradziła, że do samochodu najlepiej kupić śpiwór z otworami na pasy i wtedy dziecka nie trzeba w kombinezon ubierać. A kombinezon tylko na spacerki.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co!!!?
    Zrobiłam połowę kocyka i rozprułam bo stwierdziłam, że już mam tyyyle kocyków, że więcej nie trzeba 😭

Myślę o jakimś pajacyku 🤔

Dżasta, a Ty co dziergasz?? Daj pomysła

Ja apteczki nie kupuję na zaś.

Do fotelika kupiłam taki otulacz jak kocyk z dziurami na pasy

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko wit d, sól fizjologiczna, kremy do pupy i twarzy na zimę, dla siebie tylko krem na sutki 🤣 też mam kombinezon 62 i mam śpiworek do fotelika i otulacz i tak myślę czy dzidzia w tym otukaczu nie zmarznie jak ubiorę np body na długi rękaw i śpiochy na długi rękaw 🤷

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie 33+1tc od wczoraj lekkie kłucie w pochwie ale teraz dosyć mocno i dług to trwa. Jest się czym martwić ? W sensie wiem że to pewnie szyjka się skraca ale czy to tak długo mam odczuwać ?.jakby ktoś mi szpilki wbijał 🥴

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Kochane czy macie spis apteczki dla dzidziusia i dla nas do porodu i po porodzie? Jaki specyfiki do masażu krocza oraz ten krem ułatwiający poród?

Ja do masazu krocza uzywam olejek ktory kupilam w Time For Wax do smarowania bikini po depilacji. Jest na nim napisane ze nadaje sie do masazu krocza. Patrzylam i mozna tez kupic na stronie producenta (ekomanialab) ale z jakiegos powodu jest tam drozszy.

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dziewczyny u mnie 33+1tc od wczoraj lekkie kłucie w pochwie ale teraz dosyć mocno i dług to trwa. Jest się czym martwić ? W sensie wiem że to pewnie szyjka się skraca ale czy to tak długo mam odczuwać ?.jakby ktoś mi szpilki wbijał 🥴

Mnie tez tak kluje czasem oprocz bolu w pachwinach, zakladam ze sie przygotowuje krocze 🤔

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Mnie tez tak kluje czasem oprocz bolu w pachwinach, zakladam ze sie przygotowuje krocze 🤔

Mnie teraz dopadło dosyć mocno ledwo chodzę i trochę się boje ze za szybko i że jest to za duży dyskomfort 🙄
    No i ty trochę dalej jesteś z ciążą q niby od 37tc to normalne
    A nie wiem jak w 33tc i na ile silne to powinno być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2022, 17:43

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Joanne Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez 3 noce miałam takie skurcze jak w trakcie miesiączki. Teraz tylko czasami coś złapie.

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Teraz pytanie z serii głupich 😅😂
    Wam tez się podnosi caly brzuch jak spinacie mięśnie tam na dole?😅

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

Ja mam 35+4 i mam takie uczucie od kilku tygodni, ale nie non stop. Głównie jak chodzę lub wstanę.

A ja właśnie napisałam do gin bo tak mnie łeb nawala pomimo drzemki i kazała wziąć Apap

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Ja mam kombinbezony na rozmiar 62, ale Dżasta to nie jest takie istotne, bo w samochodzie i tak trzeba ten kombinezon zdjąć. Nie wolno dziecka trzymać w tym w foteliku podczas jazdy, bo może się z pasów dzieć wyślizgnąć. Nieważne jak dobrze dobrany rozmiar. Na 8* było fajne wideo na ten temat. Tak samo my jako dorośli powinniśmy ściągać kurtki w samochodzie. Nie jest to wygodne, ale bezpieczne ✨✨

Ja dzisiaj też mam niemoc. Leżakuję prawie cały dzień, heh.

O kuwa to nie, nie będę go rozbierać, chciałabym w spokoju i bezstresie dojechać te 30 km ze szpitala do domu. To popatrzę na grafiki w googlach pt. "Jak ubrać dziecko w zależności od temperatury na zewnątrz" 😂.

Co do bólów krocza - wczoraj cały dzień je czułam. A dziś kuźwa, przeszłam się kilka razy po schodach i ból okresowy na całym podbrzuszu. Ale tylko na chwilę. I nie wiem, czy to z ruchu, czy przepowiadający 🤣.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ