X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Mnie baby blues też dopadł, w szpitalu wyłam potwornie, w domu mniej, ale też potrafiłam się rozpłakać tak po prostu i nie potrafiłam określić dlaczego 🤷🏼‍♀️ Najgorszy był pierwszy tydzień, teraz jest lepiej. Kulminacje miałam w jeden dzień kiedy naszedł mnie kryzys, że mam tak mało tego pokarmu i nic się nie poprawia, ale najpierw mąż siadł i mi przemówił do rozsądku, potem gadałam ze swoją mamą i siostrami i swoją drogą nie wiem czy nie ma w tym jakiejś genetyki trochę. Moja mama nie miała ani kropli pokarmu ani przy mnie ani przy moich siostrach a moje siostry tak jak ja - miały, ale bardzo mało i trzeba było dziecko dokarmiać. Jestem już 11 dni po porodzie, tydzień od kiedy pojawił się jakikolwiek pokarm i nadal bez zmian po pol godziny z obu piersi odciagam MAX 30 ml… Pogodziłam się już z tym, Wiktorię cały czas przystawiam, żeby chociaż troszkę, ale pociągnęła ile da radę mojego mleka, a potem dokładam butle i tak już będzie. Nie mogę się obwiniać, nie mam więcej i już.

Meggi94 ja długo karmiłam piersią oboje starszych, bo półtora roku i do rozszerzenia diety były tylko na cycku a nigdy nie mogłam odciągnąć więcej niż 30ml.. może masz tak jak ja?? Mi się wydaje że to blokada psychiczna przynajmniej u mnie że jak ściągnę to dziecko nie będzie miało co jeść 🤔 ale oboje rosli przybierali na wadze i odpuściłam ściąganie. No i najważniejsze przestałam słuchać pytań a może się nie najada za każdym razem jak zapłakało któreś ...

kamilamhm lubi tę wiadomość

UFmbp2.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    No ja nie chciałam cesarki bo chcialam być w ciazy rok po roku i boje się operacji ale na sali operacyjnej bylo śmiesznie bo jakieś głupoty gadałam i moj lekarz tez i jakoś poszlo 😅
    Tez mialam to szczęście ze operował mnie moj lekarz prowadzący i jakoś tak raźniej mi było

Mam dzieci rok po roku (20 miesięcy różnicy) i obie córki urodziłam przez CC ;-) po pierwszej ciąży lekarz mówił, że mam poczekać rok i tyle właśnie czasu minęło. Jakoś 2 miesiące przed zajściem w ciążę lekarz sprawdził jeszcze stan blizny.

Decemberry, Kalli95 lubią tę wiadomość

atdccwa173tcycke.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNL gratulacje!!! Jaki duży chłopczyk🤩 ale bylby duzy w 40tc jakbys już nie urodziła 😲

MamaNl lubi tę wiadomość

UFmbp2.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się nadal kulamy 😁 czasem jest lepiej a czasem też mam takie bóle w dole i to gmeranie przy pęcherzu 🥴 noce mam troszkę lepsze wreszcie i się nawet wysypiam więc niech siedzi mały do terminu bo potem mogę nie pospać 😅🤣🤣

Nosia lubi tę wiadomość

UFmbp2.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Ania czy dobrze kojarzę, że Twój Maluch jest ułożony poprzecznie czy coś się zmieniło?

Ja Asia, ale to do mnie pytanie?

kid_aa lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 9 miesięcy po cc zaszłam w ciążę i moja ginekolog mnie opierdzieliła że minimum rok miałam poczekać 🙈 a siostrze w klinice in vitro pozwolili 9 miesięcy po cc a w sumie miała trochę komplikacje przy cc no ale co lekarz to inne podejście 😛

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia1985 wrote:
    Meggi94 ja długo karmiłam piersią oboje starszych, bo półtora roku i do rozszerzenia diety były tylko na cycku a nigdy nie mogłam odciągnąć więcej niż 30ml.. może masz tak jak ja?? Mi się wydaje że to blokada psychiczna przynajmniej u mnie że jak ściągnę to dziecko nie będzie miało co jeść 🤔 ale oboje rosli przybierali na wadze i odpuściłam ściąganie. No i najważniejsze przestałam słuchać pytań a może się nie najada za każdym razem jak zapłakało któreś ...

No nie, bo moja czasami zje tylko cyca i zaśnie, ale najczęściej possie trochę i łapie nerwa i płacz, wtedy dokładam butelkę, wiec widzę, że się nie najada. Ale uważam, że mieszane karmienie to nic złego ;)

Nosia, Decemberry lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi, Olo, jak tam u Was? Bo to już prawie Wasz termin 😍 czujecie, żeby coś się działo?

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl gratulacje 🎊 🎂 💜 ❤️ 🧡

MamaNl lubi tę wiadomość

• Strata Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki. Jadę na porodkowke.🥰

Decemberry, MamaNl, KaroInka, Tony, Anita2022, Asia11, Sóweczka, meggie94, Nosia, Olo323, Angelaaaa, Scandi-B, Joanne, Krysiaa, kamilamhm, Ultra-Dżasta, Kalli95, Marta93 lubią tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle pisania i wszystko się usunęło ….

Jak wspominalam w szpitalu stawiłam się na godz 7. Oczywiście podekstycowana jak to ja. Zaczęliśmy od ktg i okazało się ze są skurcze których wogole nie czułam.
    O 8.30 próbowali mi założyć motylka ale ciężko było wiec poprosili pana z jakby polskiego sor aby to zrobił. Dla mnie nic nowego mam odwieczny problem z brakiem żył choć w porównaniu do Polski to tu sobie naprawdę z tym radzą.
    Tuz po 9 przyszła Pani doktor i przebiła wody -jak to w moim przypadku kolejny raz było ich naprawdę dużo. Skurcze pokazywały do 50 także całkiem sporo. I tak do 12:55.
    Między czasie badały rozwarcie wiec o 8:30 stwierdziły 3 cm a o 11:20 6 cm po 12 było ponad 7. A znów 12:55 zaczęły się skurcze parte i po 9 minutach urodził sie mały 🥰🥰
    Między czasie miałam przygotowane znieczulenie z morfina ale już było rozwarcie na 7 cm to raz a drugie ze powiedzieli mi ze jeśli będzie za późno to mały może mieć morfinę we krwi wiec jak to ja zrezygnowałam i rodziłam bez znieczulenia.
    Pomiędzy skurczami oczywiście przysypiałam ale ogólnie na końcu jak parłam i kazała mi na moment przestać nie umiałam tak pchałam go haha wyskoczył jak z procy a za nim pełno wody aż lekarka odskoczyła.

Poród SN z szybującym ciśnieniem nawet na moment 190 po porodzie 160/105 dostałam więcej Dopegyt i teraz już było 128/70. Zostaliśmy w szpitalu do jutra bo kontrolują ciśnienie i malutki miał niska temperaturę wiec wylądował w inkubatorze teraz już jest ubrany w łóżeczku ale sprawdzają co 3 godz temperaturę i cukier bo puszczał banki buzia ale jest ok No i niedawno tętno i serduszko malego

I chyba tyle

A nomi będę walczyć o laktację bo mały nie chwycił cycka jeszcze w sumie
    Ciagle śpi i jedynie zjadł mleka z kubka bo tu nie karmią butelka tylko kubkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2022, 20:54

Decemberry, Tony, Sóweczka, meggie94, Nosia, Angelaaaa, Olo323, wombi, Scandi-B, Joanne, kamilamhm, Altair lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:

Trzymam mocno kciuki! GO GIRL!!

MamaNl, gratuluję pięknego synka! Dałaś radę!! :)))

MamaNl lubi tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Trzymamy i czekamy ❤️

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl gratulacje!
    Strata powodzenia!

MamaNl lubi tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Tony Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNI, 9 minut to ekspresowo! Podziwiam Cię, brawo i dużo zdrowia dla Was :)
    Strata, owocnej nocy! :)

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Anita2022 Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl gratulacje, niech zdrowo rośnie 😍 Strata kciuki zaciśnięte ✊🏼
    Ja już normalnie siedzę jak na szpilkach, tez chciałabym już urodzić a mam dziś 39+2, mam czasami bóle menstruacyjne z twardnieniem brzucha i do tego ta rwa kulszowa od prawie dwóch tygodni nie mogę chodzić.

Sóweczka lubi tę wiadomość

14.11.2022 Marcel 3190g, 53 cm, 10 pkt ❤️
    🤰🏻30 lat
    01.03 ⏸
    11.03 pierwsza wizyta (5+6)
    29.03 druga wizyta, słyszałam bicie serduszka 166 ud/min (8+2)
    26.04 badania prenatalne (12+2)
    24.05 będzie chłopak 💚 155 gram, 144 ud/min (16+2)
    Niedoczynność tarczycy -Euthyrox 50
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:

Juppi!! Dawaj znać

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wow! Z Twojej opowieści wychodzi jakbyś poszła jak do kawiarni, urodziła i po kawie 🤣
    9 minut!!! Wow!

Mam nadzieję, że Mały do jutra będzie miał wszystko unormowane i Ty również

Swoją drogą jak niemowlę pije z kubka ?? 🤔

Olo323 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl no i jak w końcu na imię daliście? 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita2022 wrote:
    MamaNl gratulacje, niech zdrowo rośnie 😍 Strata kciuki zaciśnięte ✊🏼
    Ja już normalnie siedzę jak na szpilkach, tez chciałabym już urodzić a mam dziś 39+2, mam czasami bóle menstruacyjne z twardnieniem brzucha i do tego ta rwa kulszowa od prawie dwóch tygodni nie mogę chodzić.

Przyjdzie czas i na Ciebie kochana 🤗

Anita2022 lubi tę wiadomość

‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ