X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata kciuki!!
    MamaNl ekspresowo! 🙈

age.png

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    MamaNl no i jak w końcu na imię daliście? 😁

Mam 3 dni żeby go w gminie zapisać i ciagle magia imion
    Bruno albo Leon ale teraz mój mówi ze Jerzy Krzysztof po moim tacie i po nim 😂😂😂 i jego nazwisko choć miał mieć moje hahaha także zobaczę jutro może coś ustalimy bo córki pomagają tak ze jedna chce Leon a druga Bruno hahaha a mi w głowie jeszcze był Stas 😂

Tony, Kalli95, Decemberry lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl dzielna jesteś :) Odpoczywaj teraz i tul maluszka :*

MamaNl lubi tę wiadomość

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Strata kciuki!!
    MamaNl ekspresowo! 🙈

No nawet już lekarka na oddziale opowiada ze szybka akcja była hahaha taka ze aż się sama wystraszyła 😂

Sóweczka, Tony, kamilamhm lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Mam 3 dni żeby go w gminie zapisać i ciagle magia imion
    Bruno albo Leon ale teraz mój mówi ze Jerzy Krzysztof po moim tacie i po nim 😂😂😂 i jego nazwisko choć miał mieć moje hahaha także zobaczę jutro może coś ustalimy bo córki pomagają tak ze jedna chce Leon a druga Bruno hahaha a mi w głowie jeszcze był Stas 😂
    No to nie pomagają 😁

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Trzymajcie kciuki. Jadę na porodkowke.🥰

Powodzenia 🥰
    Później jak będziesz miała chwilę i siłę to daj nam znać 🤩

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata powodzenia!! Kciuki zaciśnięte! 🥰

MamaNL poród bajka 😁 Nasza Diana miała być Brunem 😉

Ehh a my w szpitalu. Dziewczyny od soboty z zielonym gilem i kaszlem, byliśmy u pediatry wczoraj i osłuchowo ok, ale Diana miała dziś 3 razy taki bezdech i zrobiła się fioletowa ze szybki kierunek na szpital 😞

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:

Ehh a my w szpitalu. Dziewczyny od soboty z zielonym gilem i kaszlem, byliśmy u pediatry wczoraj i osłuchowo ok, ale Diana miała dziś 3 razy taki bezdech i zrobiła się fioletowa ze szybki kierunek na szpital 😞

Ojej współczuję 😔 oby szybko wyzdrowiały 🤞

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Scandi, Olo, jak tam u Was? Bo to już prawie Wasz termin 😍 czujecie, żeby coś się działo?

Hmm, trudno stwierdzic. Z jednej strony, dzisiaj sie bardzo dobrze czulam i mialam duzo sily, kolejna noc z rzedu calkiem dobrze spalam. Czuje sie duzo lepiej niz tydzien temu. Zgaga minela i latwiej oddychac. Z drugiej strony mam duzo wiecej skurczy, ale nie sa one szczegolnie bolesne, wiec to raczej nie porodowe. Jedyne co to zauwazylam ze troche dluzej trwaja niz wczesniej. Czasem jakies klucie tam na dole, ale nic wiecej.
    Fajnie by bylo gdyby jutro akcja sie zaczela, a urodzic moglabym po polnocy - w mojej mamy urodziny ;) no ale staram sie tez racjonalizowac ze nie wszystko musi byc po mojej mysli.
    Jak nie urodze to w czwartek mam wizyte u poloznej, Zobaczymy co powie 🤔

Tony, Decemberry lubią tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Scandi, Olo, jak tam u Was? Bo to już prawie Wasz termin 😍 czujecie, żeby coś się działo?

Powiem szczerze, ze od kilku dni naprawdę czuje się gotowa i nie mogę się doczekać 😊 nawet dziś z mężem rozmawialiśmy, ze tak jeszcze z tydzień/dwa temu taki trochę strach nas brał a teraz oboje mamy taki spokój i nie możemy się już w sumie doczekać 😀
    Tylko ze i nic nie czuje- nie mam żadnych spięć brzucha, żadnych skurczy przepowiadających…
    Dziś byliśmy na ultra długim spacerze z psem, prawie 8km nam wyszło i nic 😂
    Pobolewa mnie brzuch jak na okres, ale to są takie delikatne odczucia, jedynie Mały się pręży i wyciąga 🤷‍♀️

Scandi-B, Tony, kamilamhm, Decemberry lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata, kciuki zacisniete!

Mama Nl, jestem pelna podziwu 😊 super porod. Co do imienia wszystkie mu pasuja, moze zapisz je na kartkach i zrob losowanie 😉

MamaTrojki wspolczuje stresu i ze dziewczynki sie mecza 😟 ale na pewno pomoga Wam w szpitalu 🤞🍀

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata trzymamy mocno kciuki!! ❤️

MamaTrojki- mam nadzieje, ze szybko przejdzie… biedulki :(
    Trzymajcie się, będzie wszystko dobrze ❤️

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki duzo zdrówka!

• Nosia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata trzymam kciuki 🤞 :)

• Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2022, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    No nie, bo moja czasami zje tylko cyca i zaśnie, ale najczęściej possie trochę i łapie nerwa i płacz, wtedy dokładam butelkę, wiec widzę, że się nie najada. Ale uważam, że mieszane karmienie to nic złego ;)
    Oczywiście że nic złego. Trzeba tak karmić żeby i mama i dziecko byli szczęśliwi😊 niezawsze się da i jest tak jakby się chciało. Ja tylko chciałam Ci podsunąć pomysł bo pamiętam że przy Zosi napłakałam się dużo zanim odkryłam że tylko laktatorem nie idzie ściągnąć u mnie a ona się najadala...

meggie94 lubi tę wiadomość

UFmbp2.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2022, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki zdrówka dla dziewczynek ❤
    Strata powodzenia!! ✊️

UFmbp2.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2022, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja się pochwaliłam że lepiej śpię 😅🤣 I co jak zwykle już nie śpię 😝 nawet kanapkę poszłam teraz zjeść bo już sama nie wiem co mi się chce🤭

UFmbp2.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl a mnie Twój poród w tak ekspresowym tempie wcale nie dziwi 😆, nie ma to jak być wieloródką! Chyba, że miałaś jakieś CC a ja o tym nie pamiętam 😁. W każdym razie - super, że rodziłaś naturalnie. Myślę, że w Polsce by się bali i zrobiliby Ci cesarkę. Pewnie urodziłaś tak szybko, że zanim pomyśleli "cesarka" Młody pewnie był już na świecie 😂.

Strata - powodzenia! 🥰

MamaTrójki zdrowia dla dziewczynek! Oby szybko im minęło, mogę jedynie sobie wyobrazić stres w jakim jesteś 🥺. Będzie dobrze ☺.

U mnie znów słaba noc. Myślałam, że jest co najmniej 3, patrzę na telefon a tu 1:55 😱. Jadę z rana ostatni raz oddać krew i mocz na badania, jutro o 10 KTG a o 11 wizyta. Muszę powiedzieć lekarzowi, żeby dał mnie na obserwację do szpitala, bo mam schizę z tymi wodami. Testy niby są okej ale dopóki nie zobaczę obrazu USG to się nie uspokoję.

U mnie na razie cisza, nic się nie dzieje. Też byliśmy z mężem na spacerze. Niby brzuch twardniał, ból okresowy też występował ale żeby mnie brało to nie 😅. Mam jedynie ogrom tego zbitego śluzu, myślę, że to czop partiami odpada. No nic, trzeba czekać. Zaliczę jutro spacer, mieszkam w domu, gdzie jest dużo schodów, więc zrobię kilkadziesiąt kursów 😂.

kamilamhm lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:

Dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domku ❤️❤️

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    MamaNl a mnie Twój poród w tak ekspresowym tempie wcale nie dziwi 😆, nie ma to jak być wieloródką! Chyba, że miałaś jakieś CC a ja o tym nie pamiętam 😁. W każdym razie - super, że rodziłaś naturalnie. Myślę, że w Polsce by się bali i zrobiliby Ci cesarkę. Pewnie urodziłaś tak szybko, że zanim pomyśleli "cesarka" Młody pewnie był już na świecie 😂.

Strata - powodzenia! 🥰

MamaTrójki zdrowia dla dziewczynek! Oby szybko im minęło, mogę jedynie sobie wyobrazić stres w jakim jesteś 🥺. Będzie dobrze ☺.

U mnie znów słaba noc. Myślałam, że jest co najmniej 3, patrzę na telefon a tu 1:55 😱. Jadę z rana ostatni raz oddać krew i mocz na badania, jutro o 10 KTG a o 11 wizyta. Muszę powiedzieć lekarzowi, żeby dał mnie na obserwację do szpitala, bo mam schizę z tymi wodami. Testy niby są okej ale dopóki nie zobaczę obrazu USG to się nie uspokoję.

U mnie na razie cisza, nic się nie dzieje. Też byliśmy z mężem na spacerze. Niby brzuch twardniał, ból okresowy też występował ale żeby mnie brało to nie 😅. Mam jedynie ogrom tego zbitego śluzu, myślę, że to czop partiami odpada. No nic, trzeba czekać. Zaliczę jutro spacer, mieszkam w domu, gdzie jest dużo schodów, więc zrobię kilkadziesiąt kursów 😂.

Ultra nie u mnie same SN były dlatego tak się obawiałam jak teraz będzie bo bałam się ze będę miała problem się pozbierać po CC nie jak moja córka bo ta szybko się ogarnęła po 😄

Nosia, Olo323 lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ