LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ultra-Dżasta wrote:Kuźwa, laski mam problem z wynikami morfologii 😳. Tony, chyba potrzebna tu Twoja pomoc, bo ja totalnie nie znam się na TYCH parametrach 🤭😭.
Limfocyty 15,1% (norma 20-40%),
neutrofile 78,8% (norma 40-70%),
eozynofile 0,3% (norma 1-6).
W moczu pH też przekroczone, 8 gdzie okej jest do 7,4.
Nie mam pojęcia o co chodzi, nigdy nie miałam tych parametrów poza normami. Najgorzej z tymi eozynofilami. CRP też w normie.
Jutro wizyta ale chyba napiszę do doktora. Właśnie się naczytałam o tych "filach" i chyba nie wygląda to dobrze 😳.
Ja na takie pH musialam pić więcej wody, łykać żurawit i pic wodę Jana. Nie masz bakterii w moczu?Tony lubi tę wiadomość
-
Ultra-Dżasta wrote:Kuźwa, laski mam problem z wynikami morfologii 😳. Tony, chyba potrzebna tu Twoja pomoc, bo ja totalnie nie znam się na TYCH parametrach 🤭😭.
Limfocyty 15,1% (norma 20-40%),
neutrofile 78,8% (norma 40-70%),
eozynofile 0,3% (norma 1-6).
W moczu pH też przekroczone, 8 gdzie okej jest do 7,4.
Nie mam pojęcia o co chodzi, nigdy nie miałam tych parametrów poza normami. Najgorzej z tymi eozynofilami. CRP też w normie.
Jutro wizyta ale chyba napiszę do doktora. Właśnie się naczytałam o tych "filach" i chyba nie wygląda to dobrze 😳.
Cała ciążę jedna i drugą miałam eozynofile poniżej normy i nigdy nikt na to nie zwrócił uwagi. Odczyn pH też miałam parę razy powyżej normy to mi kazała ginka żurawinę pić/jesc bo nic mnie nie piekło ani nie miałam objawów infekcji. Co do reszty to nie wiem ale mi też teraz pod koniec wyszły różne kwiatki (np.plytki krwi mi spadły poniżej normy tak samo jak w poprzedniej ciąży tuż przed porodem, bakterie w moczu, za niski ciężar właściwy) i dzisiaj lekarka mi powiedziała, że wszystko ok.
Nosia lubi tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Dżasta a ile masz leukocytów we krwi (WBC)? I czy masz w moczu leukocyty i ile? Eozyno bym się w ogóle nie przejmowała, jeśli jest ich za mało, trochę masz procentowo więcej neutrofili, więc odsetek innych krwinek musiał się zmniejszyć, czyli limfo i eozyno. Jeśli ilościowo są w normie to tym bardziej bym się nie przejmowała. A jak crp ujemne to świadczy o tym, że nic się zapalnego nie dzieje
Co do ph moczu to nie jestem pewna jak to interpretować, ale podejrzewam że w ciazy po prostu zmienia się ph śluzu i może to trochę zawyżyło ph moczu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 14:04
-
Nosia wrote:Dżasta nie przejmuj sie bardzo, pod koniec ciąży lubi morfologia płatać figle. Podałaś wartości % a one często są zaburzone w ciąży przez zwiększoną objętość krwi.
Ja na takie pH musialam pić więcej wody, łykać żurawit i pic wodę Jana. Nie masz bakterii w moczu?
Bakterie wychodzą w posiewie, lekarz nie zlecił posiewu a sama nie wpadłam na to, by jeszcze to zrobić 🤦♀️.
Tony lukocyty mam 7,1 przy normie 4-10 tys/mikrolitry. Dzięki wielkie! Zaczęłam się już stresować, że coś jest nie tak a wiadomo, co jest jak człowiek naczyta się informacji w necie 😳. W takim razie czekam do jutra 😅. A z tym pH moczu to też możesz mieć rację. Nie miałam tamponika ani gazy, więc nie byłam w stanie pobrać moczu tak, jak ustawa przewiduje 😅.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 14:11
Tony lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
KaroInka wrote:Cała ciążę jedna i drugą miałam eozynofile poniżej normy i nigdy nikt na to nie zwrócił uwagi. Odczyn pH też miałam parę razy powyżej normy to mi kazała ginka żurawinę pić/jesc bo nic mnie nie piekło ani nie miałam objawów infekcji. Co do reszty to nie wiem ale mi też teraz pod koniec wyszły różne kwiatki (np.plytki krwi mi spadły poniżej normy tak samo jak w poprzedniej ciąży tuż przed porodem, bakterie w moczu, za niski ciężar właściwy) i dzisiaj lekarka mi powiedziała, że wszystko ok.
KaroInka lubi tę wiadomość
-
Ultra-Dżasta wrote:Bakterie wychodzą w posiewie, lekarz nie zlecił posiewu a sama nie wpadłam na to, by jeszcze to zrobić 🤦♀️.
-
Ultra-Dżasta wrote:Bakterie wychodzą w posiewie, lekarz nie zlecił posiewu a sama nie wpadłam na to, by jeszcze to zrobić 🤦♀️.
Tony lukocyty mam 7,1 przy normie 4-10 tys/mikrolitry. Dzięki wielkie! Zaczęłam się już stresować, że coś jest nie tak a wiadomo, co jest jak człowiek naczyta się informacji w necie 😳. W takim razie czekam do jutra 😅. A z tym pH moczu to też możesz mieć rację. Nie miałam tamponika ani gazy, więc nie byłam w stanie pobrać moczu tak, jak ustawa przewiduje 😅.Decemberry lubi tę wiadomość
-
Tony lukocyty mam 7,1 przy normie 4-10 tys/mikrolitry. Dzięki wielkie! Zaczęłam się już stresować, że coś jest nie tak a wiadomo, co jest jak człowiek naczyta się informacji w necie 😳. W takim razie czekam do jutra 😅. A z tym pH moczu to też możesz mieć rację. Nie miałam tamponika ani gazy, więc nie byłam w stanie pobrać moczu tak, jak ustawa przewiduje 😅. -
MamaPiątki, trzymam kciuki za Maleństwa 🤞🏻
Strata, podziwiam, ze jeszcze w tym stanie pieczesz ciasta 😸
U mnie dzis ciezka noc, az sama nie wiem co myslec… w nocy przebudzilam sie do toalety i podczas powrotu do lozka zrobilo mi sie tak absurdalnie zimno, schowalam sie pod koldre (cala) i zaczelam miec gigantyczne dreszcze, ktore udzielily sie dzidziutkowi i skurcze macicy mi sie uruchomily. Mega mocne, bolesne, no koszmar. Potrwalo to wszystko chwile, rozgrzalam sie jakos, zasnelam. Nastepnym razem po obudzeniu bylo normalnie, a nastepna pobudka z kolei - czulam sie jak w saunie. No upal niesamowity (temperatura w sypialni cala noc byla taka sama). W tym wszystkim takie bole brzucha, bole okresowe, ze nie wiedzialam co mam ze soba zrobic. Mocno mnie to zestresowalo, przyznam szczerze. Rano sie obudzilam taka wygnieciona i zmeczona, ale sie udalo to rozchodzic. Bylismy u poloznej na edukacji, potem szukalam w aptece alantanu i masci pieciornikowej. Ogolem czuje sie nadzwyczaj zmeczona. Ale trzeba sie mocno trzymac. Jutro wizyta kwalifikujaca do cc, wreszcie poznamy termin🫶🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 14:30
Nosia, Olo323 lubią tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Jutro wizyta kwalifikujaca do cc, wreszcie poznamy termin🫶🏻
Masz mieć kwalifikację do cc? Mój prowadzący, który też pracuje w tym szpitalu powiedział, że on wypisuje mi skierowanie i żadnej kwalifikacji nie ma.
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
No dobra my już w domku
Po drodze zarejestrowany w gminie wiec został …
Bruno Krzysztof 😇😇Nosia, Ultra-Dżasta, MamaTrójki, KaroInka, Scandi-B, Mlina, Tony, Kalli95, Angelaaaa, Strata, kamilamhm, Decemberry, meggie94, wombi, Olo323, Sóweczka, Asia11 lubią tę wiadomość
-
MamaNl wrote:No dobra my już w domku
Po drodze zarejestrowany w gminie wiec został …
Bruno Krzysztof 😇😇
No i elegancko 😁.
Matko, jak w tej Holandii jest wszystko ekspresowo 😳. Wczoraj urodziła, dziś już w domu 😅. Ja pitolę, szok!Olo323 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
kid_aa wrote:Hahah tak, w takim razie do Ciebie:) Dalej macie takie ułożenie?
Tak się zastanawiam co mojemu przeszkadza czy tak bardzo to łożysko przodujące - brzeżnie (bez tragedii bo 1cm ud ujścia) czy mięśniaki (3 małe), czy mój wzrost 157cm?
Czytałam, że tylko 1% maluchów jest tak ułożonych.
To z kimś mnie pomyliłaś, bo mój mały nigdy nie był poprzecznie. Dawno już jest głową w dół 😉 A wzrostem też jestem niska (158 cm) i się obrócił, więc to chyba nie przrszkoda. Myślę, że po prostu tak się u Ciebie zdarzyło 😉kid_aa lubi tę wiadomość
-
kid_aa wrote:Współczuję nocki.
Masz mieć kwalifikację do cc? Mój prowadzący, który też pracuje w tym szpitalu powiedział, że on wypisuje mi skierowanie i żadnej kwalifikacji nie ma.
To mój pierwszy poród, więc się nie znam na tej całej nomenklaturze. Rozumiem to w ten sposób, że ustalimy sobie termin cc po prostu. Muszę zresztą pokazać swoje dokumenty kwalifikujące do zabiegu - dokument od psychiatry itd. No i mi zależy, żeby to ten konkretny doktor robił cięcie, więc też ta wizyta jest ważna.
Dostałaś już termin?Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Asia to może jednak Ania:) a moze faktycznie to było jakiś czas temu i Dzidziul którejś z Was się przekręcił jak należy:)
Decemberry ja już od dawna jestem umówiona z moim prowadzącym na 17 listopada, ale jutro mam ostatnią wizytę będzie wypisywał skierowanie, to może jeszcze trochę opóźnimy, jeśli uzna, że będzie bezpiecznie.
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Ja jutro też mam kwalifikacje do cc. I moja ginekolog wystawiła mi skierowanie na cc ale tak naprawdę w szpitalu decydują czy jest taka potrzeba. I ja mam mieć ktg badanie na fotelu+USG i ocena stanu blizny po poprzedniej cesarce. I wtedy też podadzą termin kiedy mam przyjechać do szpitala, chyba że coś się zacznie dziać to może mnie zostawią już jutro 🙈Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Pakowałam teraz torbę i tak myślę że większość rzeczy dla małej mam bardziej takie grube zimowe a nie jak teraz pogoda +15😅🙈 czapki mam albo zimowe albo mega cienkie i teraz nie wiem czy kupić inne czy co robić 🤦♀️ tak samo śpiworki też grube i nie wiem czy one się nadają na taką pogodę 🙄Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Pakowałam teraz torbę i tak myślę że większość rzeczy dla małej mam bardziej takie grube zimowe a nie jak teraz pogoda +15😅🙈 czapki mam albo zimowe albo mega cienkie i teraz nie wiem czy kupić inne czy co robić 🤦♀️ tak samo śpiworki też grube i nie wiem czy one się nadają na taką pogodę 🙄
Lada dzień już mają spaść temperatury, więc myślę że nie masz co się obawiać 😉 -
kid_aa wrote:Asia to może jednak Ania:) a moze faktycznie to było jakiś czas temu i Dzidziul którejś z Was się przekręcił jak należy:)
Decemberry ja już od dawna jestem umówiona z moim prowadzącym na 17 listopada, ale jutro mam ostatnią wizytę będzie wypisywał skierowanie, to może jeszcze trochę opóźnimy, jeśli uzna, że będzie bezpiecznie.
O, masz mlodsza ciaze ode mnie o prawie tydzien, a termin dosc wczesny, ciekawe jaki mi dobiora 😅 liczylam na 22.11.22 bo ta data brzmi pieknie, ale dostosuje sie do rad lekarza.
Myslalas nad proszkiem/zelem po cieciu? Hyalobarier czy jakos tak 😶🌫️Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g