X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mi czop już odchodził z miesiąc temu, a w zeszłym tygodniu u lekarza rozwarcie na 1 cm tylko i cały czas nic się nie dzieje. Zero jakichkolwiek bóli czy skurczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2022, 12:47

• Nosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Mi czop już odchodził z miesiąc temu, a w zeszłym tygodniu u lekarza rozwarcie na 1 cm tylko i cały czas nic się nie dzieje. Zero jakichkolwiek bóli czy skurczy.
    Dlatego ja się śmieje, że pewnie tak będę chodzić i chodzić i nic bo też mam rozwarcie na 1 palec a zero skurczy. Czasami plecy bolą a bóle miesiączkowe sie wyciszyły. Nie wiadomo kiedy nas dopadnie :)

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to było by super jakby zaczęła się rozwierać bo ja po konizacji mam taki problem ze może się nie otwierać u mnie od 19 tc problem ze skracajaca się szyjką

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem skurczy nie czuć ja długo nie czułam ze są 😅
    Tych na ktg rano wogole nie czułam jak zaczynaliśmy poród

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2022, 14:22

Nosia lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Dziewczyny, to ktora dzisiaj rodzi? 😁

Bardzo bym chciała to być ja 😂

Dziś mi się śniło, ze urodziłam 8go, 9go mam termin może akurat się uda, chociaż dzisiaj pomyślałam ze fajnie byłoby 10.11 😂

Ogólnie dziś rano mój Maluch napędził mi takiego stracha, ze szkoda gadać..
    Rano żadnych ruchów- szturchalam, trzaslam, zjadłam coś słodkiego, słonego nawet się nie poruszył na głos Taty co zawsze miało miejsce jak tylko mąż się pochylał do brzucha. Więc oboje tak się przestraszyliśmy (bo mój prowadzący kazał być czujny na tej końcówce na ruchy), przez cała drogę do szpitala nic (a mamy 40 minut drogi) byłam tak zestresowana, ze wyszło mi ciesnienie 140/80 😂🙈
    Pani położna podpięła ktg i królewicz łaskawie się dopiero ruszył i dał kopa aby pokazać niezadowolenie! Kamień z serca, naprawdę.. przez całe ktg tętno Małego i ruchy w normie.. No dramat ile stresu… 🙃

Jeszcze na męża wie wkurzylam bo z tego wszystkiego nie wziął walizki do auta, a ja już miałam scenariusze ze mnie zostawia i będę znów z gołym tyłkiem i na boso śmigać po oddziale 🙈

Jedyne co, to pod koniec ktg pojawiły mi się dwa małe skurcze (których w ogóle nie czułam 🤷‍♀️) i położna rzuciła ze jak nie czułam to może przepowiadające (oby!)

Scandi-B, Ultra-Dżasta, Decemberry, kamilamhm lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do czopu to mi na dwa razy tez odchodził z miesiąc temu, a dwa tygodnie temu rozwarcie „na opuszek” 🙄
    Teraz w środę mam wizytę, mam nadzieje ze coś minimalnie ruszyło, bo teraz caaałe dnie mam takie typowo bóle okresowe

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola wrote:
    Powiem Wam dziewczyny u mnie to samo. Wprawdzie termin na 13.11 ale ze względu na moj wiek (40lat) mam urodzić do 10.11,dzisiaj 38+5
    byłam na wizycie w pon szyjka twarda zero rozwarcia, w czw lekkie brązowe plamienia, czasem cos tam zakluje w podbrzuszu a tak nic. Codziennie robie po 7km z psem, schody na 4 pietro, sprzatam, gotuje.. nic.

Bardzo chciałabym SN, ale obawiam się, że jak szyjka nie drgnęła to na kolejnej wztycie w pon 7.11 dr skieruje mnie na cc. Mówił ze wywoływanie przy takiej szyjce nie ma sensu, ze jest ryzyko ze mała zaklinuje se w kanale rodnym.

Uf, nie ma lekko. Daj znac co Ci lekarz powie w poniedzialek 😊

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

preg.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 mój prowadzący to samo mówił o tych ruchach, więc dobrze, że pojechaliście i z Młodym wszystko okej. Może trzeba było spróbować metody na ruchy, którą wykryłam wczoraj, czyli mało jedzenia 😂🤣. W czwartek jak nie czułam ruchów to też się stresu najadłam... Dajcie spokój. W ogóle patrząc na wszystko z perspektywy czasu, to cała ciąża jest stresująca. A co będzie po 😱, nawet nie chcę sobie tego wyobrażać.

Właśnie przed chwilą mieliśmy akcje na sali, nie mogli lasce tętna znaleźć i położna się tak wystraszyła, że szok. Dopiero 3 aparatem znaleźli tętno. Sama dziewczyna im mówiła, by się tak nie denerwowały, bo dziś ruchy czuje cały dzień. Mimo wszystko też się wystraszyła. Nie ma to jak przedpotopowe sprzęty 😂.

Decemberry, Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Bardzo bym chciała to być ja 😂

Dziś mi się śniło, ze urodziłam 8go, 9go mam termin może akurat się uda, chociaż dzisiaj pomyślałam ze fajnie byłoby 10.11 😂

Ogólnie dziś rano mój Maluch napędził mi takiego stracha, ze szkoda gadać..
    Rano żadnych ruchów- szturchalam, trzaslam, zjadłam coś słodkiego, słonego nawet się nie poruszył na głos Taty co zawsze miało miejsce jak tylko mąż się pochylał do brzucha. Więc oboje tak się przestraszyliśmy (bo mój prowadzący kazał być czujny na tej końcówce na ruchy), przez cała drogę do szpitala nic (a mamy 40 minut drogi) byłam tak zestresowana, ze wyszło mi ciesnienie 140/80 😂🙈
    Pani położna podpięła ktg i królewicz łaskawie się dopiero ruszył i dał kopa aby pokazać niezadowolenie! Kamień z serca, naprawdę.. przez całe ktg tętno Małego i ruchy w normie.. No dramat ile stresu… 🙃

Jeszcze na męża wie wkurzylam bo z tego wszystkiego nie wziął walizki do auta, a ja już miałam scenariusze ze mnie zostawia i będę znów z gołym tyłkiem i na boso śmigać po oddziale 🙈

Jedyne co, to pod koniec ktg pojawiły mi się dwa małe skurcze (których w ogóle nie czułam 🤷‍♀️) i położna rzuciła ze jak nie czułam to może przepowiadające (oby!)

Jejciu ale wspolczuje Ci, musieliscie odchodzic od zmyslow 😰 dobrze, ze wszystko w normie sie okazalo.

Nosiu, my wlasnie tez 4tej czesci Listow do M nie widzielismy, sprawdzilam na playerze - juz sa, mozna obejrzec :D a co do kina, to tez mam wielka ochote sie przejsc. Bo w zasadzie po urodzeniu dziecka… jak wyjsc do kina? 😳 sa jakies kina, ze mozna wozek ze soba wziac? 🤭

Ogolem to sie ciesze, ze nigdy z Mezem nie bylismy jakimis bardzo wychodzacymi na miasto ludzmi, bo mialabym duze poczucie ukrocenia wolnosci. Rozmawialam ostatnio z kolezanka, ktora rodzila w grudniu zeszlego roku i mowila, ze jest im ciezko w tej materii. Przed dzieckiem byli baaaaardzo towarzyscy i imprezowi, i nagle musieli sie nauczyc innego trybu zycia. Wiadomo, ze z dzieckiem tez mozna wychodzic, ale mimo wszystko, trzeba reorganizowac zycie towarzyskie.

A jak Wy czujecie?

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, wlasnie, na pobudzenie Malucha do ruszania sie - nasz sprawdzony sposob to czosnek i cebula 🤭

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego zazwyczaj rozrusza słodkie 😅
    No ale dzisiaj rano to naprawdę nic go ruszyć nie chciało 🙄

Właśnie tak sobie zerkałam w kalendarz i w sumie mogłabym urodzić 10.11.22 😅

Kalli95, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Tony Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Ogolem to sie ciesze, ze nigdy z Mezem nie bylismy jakimis bardzo wychodzacymi na miasto ludzmi, bo mialabym duze poczucie ukrocenia wolnosci. Rozmawialam ostatnio z kolezanka, ktora rodzila w grudniu zeszlego roku i mowila, ze jest im ciezko w tej materii. Przed dzieckiem byli baaaaardzo towarzyscy i imprezowi, i nagle musieli sie nauczyc innego trybu zycia. Wiadomo, ze z dzieckiem tez mozna wychodzic, ale mimo wszystko, trzeba reorganizowac zycie towarzyskie.

A jak Wy czujecie?

No właśnie my z mężem bardzo dużo wychodzimy, podrozujemy, wyjeżdżamy itp. I bardzo się boję jak sobie poradzimy ze zmianą. Chcemy nie rezygnować z tego co lubimy, na pewno będzie trudno, ale mam nadzieję że damy radę. Gdzie się da będziemy brać dziecko, a gdzie nie to nie mam żadnych oporów zostawić znajomym, rodzinie albo opiekunce :)

Nosia, Ultra-Dżasta, Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Strata Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa. Kolejny dzień nie udało się urodzić....😅

Ultra-Dżasta, Anita2022, Asia11, Olo323 lubią tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    No i dupa. Kolejny dzień nie udało się urodzić....😅
    Ponoć dzieci częściej rodzą się nocą 😁 😉😉😉

• Nosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak tak czasami coś mocniej zaboli w nocy to sobie myślę, pierdziele.. nigdzie teraz nie jadę. Spać mi się chce 🤭 Było wychodzić w dzień :p

Tony, Decemberry, Asia11, Olo323, Strata, kamilamhm lubią tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my dzisiaj dosyć intensywny dzień, nawet nie było kiedy odpocząć 😁 i niedawno wróciliśmy z urodzin i każdy oczywiście w szoku że termin już za kilkanaście dni a ja taki mały brzuch i tak dobrze funkcjonuje 😁 w sumie sama się zdziwiłam że tyle wysiedziałam i dobrze się czułam ☺️

Tony, Olo323, Kalli95, kamilamhm lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    No właśnie my z mężem bardzo dużo wychodzimy, podrozujemy, wyjeżdżamy itp. I bardzo się boję jak sobie poradzimy ze zmianą. Chcemy nie rezygnować z tego co lubimy, na pewno będzie trudno, ale mam nadzieję że damy radę. Gdzie się da będziemy brać dziecko, a gdzie nie to nie mam żadnych oporów zostawić znajomym, rodzinie albo opiekunce :)

Fajnie by bylo, gdyby spoleczenstwo bardziej akceptowalo dzieci w przestrzeni publicznej. Zwroccie uwage jak malo sie widuje rodzin z wozkami z restauracjach itd. - tak jakby rodzice sie bali, ze placz dziecka kogos wkurzy. I czytajac chocby fejsa widac, ze jest masa malkonentow, ktorzy maja problem z dziecmi w restauracjach, w samolotach, przestrzeni publicznej… chcieliby najlpiej, zeby rodziny z dziecmi sie zamknely w 4 scianach i wyszly dopiero, gdy dzieci sa nastolatkami. To smutne.

Tony, Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:

Co do pozostawiania dziecka u rodziny, znajomych - mam podobne podejście. W ogóle z mężem to ustaliliśmy, że nie będziemy stawiać dziecka na pierwszym miejscu. Myślę, że zrozumiecie o co chodzi 😅. Choć może, to wyniosłam z domu 😂, tato zawsze powtarzał mi i bratu, że kończymy 18 i albo studia, albo praca, bo on z mamą chce się jeszcze życiem nacieszyć 😅. I choć nie mieli możliwości, by mnie i brata u kogoś zostawić jak byliśmy dziećmi, to zawsze stawiali siebie na pierwszym miejscu i nie przypominam sobie, by coś było ustawione pod nas (jedyne co brali pod uwagę to poziomy trudności szlaków w Tatrach 😅). Z bratem skończyliśmy szkołę już dawno a rodzice do tej pory przeżywają drugą młodość 😂. I mi się też tak marzy...

W ogóle, to chciałabym być taką mamą... Żeby po prostu nie rozpuścić tego chłopaka, no. Jak najdalej od "synusia mamusi" i innych takich zachowań. W tym pomocna mi jest szwagierka za którą nie przepadam - synek 4 lata a ta mówi do niego jak do niemowlaka. Nie chcę tak. Życzcie mi powodzenia 😁.

Decemberry dopóki nie byłam w ciąży właśnie miałam takie podejście do dzieci w samolotach 😅 jeju, pamiętam jak przez bite 2h lotu do Monachium dziecko tak płakało, że miałam sama ochotę się rozpłakać 😬. Ono miało może z pół roku... Jednak dla rodziców z dziećmi powinny być przeznaczone inne miejsca/kabiny. Co do restauracji to się nie wypowiem, rzadko w nich bywamy 😅.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Tony Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry, myślę że trochę to wynika z tego, że wielu rodziców na prawdę ma w dupie swoje dzieci w knajpach, sklepach itp. Nie raz mi się jakieś dziecko zaplątało pod nogami, a mama w ogóle na nie nie patrzyła. Albo gdy idę z psem często dzieci podbiegają i chcą głaskać pieska, a rodzice mają to w dupie. Jeśli dziecko podejdzie, zapyta czy może, to nie mam z tym problemu, ale niektóre po prostu biegną i pies się denerwuje, nie wiadomo jak zareaguje.

A w samolotach wiadomo, że male płaczące dziecko potrafi uprzykrzyć podróż i zwykle szkoda mi tych rodziców... Ale gdy siedzi za mną gówniarz, kopie w siedzenie, krzyczy, rzuca zabawkami a rodzice nie zwracają na to uwagi to nie mam dla nich litości.

Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ostatnio w McDonald's mieliśmy taka sytuację dziewczynka może 2 lata dosiadła się do nas ale za chwilę babcia przyleciała i przepraszała ale dla nas to nie problem:) mąż chciał dać jej frytkę hehe

Decemberry lubi tę wiadomość

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ