X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie w kinie na Listach do M :) Mam nadzieję, że wysiedzę :D

Scandi-B lubi tę wiadomość

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Taki śluz kolor to przy infekcji jest 🤔
    Byłam w poniedziałek i nic nie było a wcześniej też miewałam taki tylko bardziej wodnisty ale to róży luteinie i nic mnie nie swędzi

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Marta93 jeśli masz w okolicy Hebe to leć po test pH. Bardzo możliwe, że masz jakąś infekcje na końcówce.

Asia11 u mnie w szpitalu nie ma żadnego bistro, nawet sklepiku, nic 😭. Teściowa zrobiła rybę z frytkami i czekam na męża z językiem na wierzchu.

Haha, no jeśli chodzi o sklepy i kolejki mam podobne zdanie. W kolejkach to głównie kobiety przepuszczają, chyba raz zdarzyło mi się, by facet mnie przepuścił a tak to nikt.

Tony, zrobiłaś mi dzień 😂.

My jesteśmy po 2 KTG. No zaczynam się teraz martwić w druga stronę, bo dziecko zrobiło się mega aktywne. Aż zastanawiam się nad tym, czy nie jest nadaktywne 😌. Lekarz mówił, że jest ok, bo przecież jak biegam to też mam wysokie tętno xD. No niby tak, ale co innego jak biegam sama a co innego jak dziecko mnie od środka turbuje. Myślę, że po prostu jest głodny, na serio mało dziś zjadłam 🤔, zero słodyczy (tak myślę, że to drugie to klucz do sukcesu 😂). Idę na spacerniak, może go uśpię.
    Ale to bym czuła swędzenie czy coś a jak nic nie czuję i jakby była infekcja to ciągle by leciało chyba co

8969aff1d1.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to jest ale normalnie pokarm dopiero się tworzy tak chciałam a teraz ciężko mi rozmasował albo coś żeby go odciągnąć 😅😅😅

Z pozytywów dziś stanęłam na wadze i jak narazie -12 kg i oby tak dalej ….

Olo323, Tony, Strata, Kalli95, Altair, meggie94, Ultra-Dżasta, Scandi-B lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Byłam w poniedziałek i nic nie było a wcześniej też miewałam taki tylko bardziej wodnisty ale to róży luteinie i nic mnie nie swędzi

Ja też miewam teraz wydzielny w kolroach tęczy. Mój czop był i przezroczysty, brązowy, różowy, podbarwiony krwią, biały,.... 😅 nie mam infekcji. Bo między czasie robiłam badania.

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Polaola Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia1985 wrote:
    Strata świetnie to napisałaś. Też tak mam że każdy ból to zastanawianie się czy to już i za chwilę ogarnia mnie strach. Najgorzej w nocy... Do tej pory się nie bałam, bo wiem że szybko się zapomina ale jednak boję się tego bólu jak już jest tak blisko🥺🥴 No a jeszcze bardziej się boję tych nocy nieprzespanych czy dam rade psychicznie z 3 dzieci i zeby zadne nie poczulo sie odrzucone😱

Powiem Wam dziewczyny u mnie to samo. Wprawdzie termin na 13.11 ale ze względu na moj wiek (40lat) mam urodzić do 10.11,dzisiaj 38+5
    byłam na wizycie w pon szyjka twarda zero rozwarcia, w czw lekkie brązowe plamienia, czasem cos tam zakluje w podbrzuszu a tak nic. Codziennie robie po 7km z psem, schody na 4 pietro, sprzatam, gotuje.. nic.

Bardzo chciałabym SN, ale obawiam się, że jak szyjka nie drgnęła to na kolejnej wztycie w pon 7.11 dr skieruje mnie na cc. Mówił ze wywoływanie przy takiej szyjce nie ma sensu, ze jest ryzyko ze mała zaklinuje se w kanale rodnym.

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria obudziła mi się o 4 i do 5 się bujalysmy, a teraz kiedy ona w końcu zasnęła mi się odechciało spać 🙈😅

Dziewczyny trzymam cały czas za Was wszystkie kciuki, żebyście rodziły tak jak chcecie i kiedy chcecie 😁❤️

Decemberry, Ultra-Dżasta, Marta93, Aga300, Asia11, kamilamhm, Olo323, Scandi-B lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    U mnie bez zmian, nic się nie dzieje. Za to u jednej pacjentki z sąsiedniej sali zaczynają się skurcze 😌. Trochę zazdro.

Oczywiście położna pobierała jednej z nas krew i zaświeciła wszystkie światła na ful. Nie ma opcji, nie zasnę już 😂. Idę się zaraz ogarnąć i nadrobię wczorajszy odcinek "Policjantów i Policjantek" 🤭😆.

Wiecie, że wczoraj byłam taka głodna i nie mogłam się doczekać aż mój wybawca przyniesie prowiant. I jak zjadłam to nagle dziecko się uspokoiło 🤣, a jak poprawiłam śliwkami w czekoladzie to już w ogóle nastał spokój w brzuchu. Także po prostu on był głodny! 😅 Nie wiem jak to tam działa ale widocznie mój wilczy głód na Młodego też miał jakiś wpływ. Normalnie NIESAMOWITE czego dowiaduję się na końcówce 🤭. I przy okazji dowiedziałam się, że mój mały Klocek lubi słodycze. Ciekawe po kim 🤭.

Tony, Decemberry, kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Wiktoria obudziła mi się o 4 i do 5 się bujalysmy, a teraz kiedy ona w końcu zasnęła mi się odechciało spać 🙈😅

Dziewczyny trzymam cały czas za Was wszystkie kciuki, żebyście rodziły tak jak chcecie i kiedy chcecie 😁❤️

U nas Tez różnie jest z usypianiem po jedzeniu wczoraj przez 3 godz wszystko nie pasowało dziś trochę lepsza noc

meggie94, Tony, Decemberry lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Ja też miewam teraz wydzielny w kolroach tęczy. Mój czop był i przezroczysty, brązowy, różowy, podbarwiony krwią, biały,.... 😅 nie mam infekcji. Bo między czasie robiłam badania.
    Podejrzewam że to czop sobie odchodzi ale do przyszłego wtorku chce jeszcze wytrzymać na wizycie może mi powiedzieć że mam rozwarcie i wysyła mnie do łodzi o tak by było super 🤣

Decemberry, Nosia, Olo323 lubią tę wiadomość

8969aff1d1.png
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    A ja właśnie w kinie na Listach do M :) Mam nadzieję, że wysiedzę :D

I jak, fajna czesc? Musimy nadrobic poprzednia 🤭 lubie tego tasiemca. Ogolem jak polskich filmow nie trawie, tak ten jest fajny. Moze to tez kwestia tego, ze jest o swietach 🤔

Jak Wam minela noc? Ja ostatnio walcze z zaparciami i wsypuje w siebie duze ilosci blonnika. Platki owsiane, otreby.. wszystko co sie da 😅

11 dni do cc, a dzis oficjalnie brzuszek donoszony! 37+0!! 🤩🥳

Nosia, Tony, kamilamhm, Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    I jak, fajna czesc? Musimy nadrobic poprzednia 🤭 lubie tego tasiemca. Ogolem jak polskich filmow nie trawie, tak ten jest fajny. Moze to tez kwestia tego, ze jest o swietach 🤔

Jak Wam minela noc? Ja ostatnio walcze z zaparciami i wsypuje w siebie duze ilosci blonnika. Platki owsiane, otreby.. wszystko co sie da 😅

11 dni do cc, a dzis oficjalnie brzuszek donoszony! 37+0!! 🤩🥳
    A wiesz, ze my chyba część 4 przegapiliśmy? Listy do M 4 mają być 11 listopada na tvn :D Musimy oglądnąć :) Ja chyba lubię tą całą serię właśnie za świąteczny klimat. No i to, że pokazują różne relacje międzyludzkie w czasie Świąt. Poprzednie części jak dla mnie dużo lepsze, chyba były takie bardziej magiczne.
    Ledwo wysiedziałam w kinie. Tak myślałam, ze skończy się opuchlizna nóg. Na szczęście przez noc wszystko zeszlo i jest ok :)
    Gratulacje donoszenia brzuszka ❤️🥳🎊

Decemberry lubi tę wiadomość

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to ktora dzisiaj rodzi? 😁

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:

No właśnie tez z niecierpliwością czekam na informacje 😋😋😋

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tak chciała!
    Jestem u rodziców, skąd jest pół godziny bliżej do szpitala niż odemnie. Synek miałby odrazu ogarnięta opiekę....
    Sytuacja idealna. 😅😆

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Strata dajesz dzisiaj albo jutro, ja we wtorek. Która następna? 😁

• Nosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tym moim rozwarciem na 1 palec pewnie będę z 3 tygodnie jeszcze biegać 😂

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj faktycznie chyba był czop bo dziś nie ma już tego śluzu 😱 a jak odchodzi czop to się szyjka otwiera tak?

8969aff1d1.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:

No ja bym chciała ale nic z tego 😂. W ogóle to mam wrażenie, że Karol rośnie jak na drożdżach. Brzuch jest tak wysoko, że jak nie mam stanika to już opiera się o cycki. Bez kitu. No ale nie dziwmy się. Dostał wczoraj i obiad, i śliwki w czekoladzie (dziś zresztą też) a na śniadanie dostał banana i jabłko, by na KTG coś się działo ale poszedł spać i musiałam go stymulować różnymi metodami 😂.

Na weekend przyszedł taki lekarz, co był, jak leżałam w lipcu. I on tak przychodzi na obchód i do mnie: to Pani tak długo tu leży? 😂

Edit: co do cycków to w ciąży osiągnęły rozmiar C, więc możecie mieć jakieś tam wyobrażenie co do stanu mego brzucha 😂🤣.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2022, 12:20

kamilamhm, Olo323, Scandi-B lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    U mnie wczoraj faktycznie chyba był czop bo dziś nie ma już tego śluzu 😱 a jak odchodzi czop to się szyjka otwiera tak?
    U mnie raz jest taki śluz a raz go nie ma. Wczoraj pod prysznicem duzo wypadło. A potem do rana cisza i znowu. Takze on sobie tak powoli będzie odchodzić pewnie :) Chyba jest to powiązane z rozwieraniem szyjki. Tyle, że z rozwarciem można chyba chodzić i chodzić. A czasami jest tak że jak zacznie sie rozwierać to juz z górki i leci bardzo szybko :)

‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ