LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Strata wrote:Ja też czekam na SN. Termin na przyszła sobotę.
Dla mnie To chyba najbardziej upierdliwy czas ciąży. To oczekiwwanje czy może dzisiaj urodzę, a może jutro.... wszyscy zaczynają dzwonić, pytać. Każdy bol to nadzieję że może wreszcie to już i jednocześnie przerażenie ze może to faktycznie już. 😅
Strata świetnie to napisałaś. Też tak mam że każdy ból to zastanawianie się czy to już i za chwilę ogarnia mnie strach. Najgorzej w nocy... Do tej pory się nie bałam, bo wiem że szybko się zapomina ale jednak boję się tego bólu jak już jest tak blisko🥺🥴 No a jeszcze bardziej się boję tych nocy nieprzespanych czy dam rade psychicznie z 3 dzieci i zeby zadne nie poczulo sie odrzucone😱
-
A dziewczyny tak mi się przypomniało, że jak rozmawiałam kilka dni temu z położną to zażartowała żeby się przygotować już bo od 7 listopada jest pełnia:D.
Ciekawe czy posypią się porody:DWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 15:05
Nosia, Olo323 lubią tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Nosia wrote:Tez taki mam od wczoraj. I nawet podbarwiony byl wczoraj lekko krwia. Dzisiaj juz wlasnie taki kremowy, czasami galaretka, czasami taki jak kurze jajko. Jest go więcej.
-
Asia11 wrote:MamaNi jak Z Brunonkiem w domu? Już się zadomowiliście w nowym składzie? Nie pytam czy sobie radzisz, bo Ty doświadczona kobieta, to na pewno świetnie 😊
W domu super jak narazie na kilka godzin dziennie przychodzi położna i pomaga No i wszystkich mam w domu to raźniej i weselej 🫣🫣🫣Tony, Olo323, Scandi-B, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
Marta93 wrote:Dziewczyny czy czop śluzowy to zawsze taka zbita galaretka? Mi dziś schodzi dużo śluzu taki żółtawy trochę jakby jasny zielony nawet ale jest bardziej jak białko jaja kurzego może trochę bardziej zbity i nie wiem jak to odebrać
Taki śluz kolor to przy infekcji jest 🤔Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Dziewczyny wysprzatalam wszystko co mogłam. I postanowiłam pojechać z synem na bawilanie.
Chyba nie jestem taka gruba bo przeszłam z nim cały małpi gaj 🤣😅
Dziwnie na mnie patrzyli inni rodzice....
Może ta gimnastyka pomoże.
A ta pełnią faktycznie brzmi obiecująco.Tony, Nosia, Ultra-Dżasta, Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
Strata wrote:Dziewczyny wysprzatalam wszystko co mogłam. I postanowiłam pojechać z synem na bawilanie.
Chyba nie jestem taka gruba bo przeszłam z nim cały małpi gaj 🤣😅
Dziwnie na mnie patrzyli inni rodzice....
Może ta gimnastyka pomoże.
A ta pełnią faktycznie brzmi obiecująco.
My dzisiaj z córką też byliśmy w bawialni 😁 i 2 dni temu całą chatę posprzątałam 😅Tony, Strata, kamilamhm lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Nie straszcie pełnią 😂 ja muszę być w dwupaku 😂
Eh, jak mnie rozwala to, że w sklepach faceci mają wyrąbane, że stoi kobieta ciężarna… naprawdę zero zrozumienia. Dopiero dziewczyny przed typiarzem mnie wpuściły. Dziewczyna mówi - urodziłam 6 mc temu, proszę iść. Takie to pocieszające, ale smutne zarazem, bo 99 procent ludzi ma znieczulicę.
Nie wiem jak się dzietność w kraju ma powiększać, jak ciężarne są niewidzialne 😶🌫️Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Angelaaaa wrote:My dzisiaj z córką też byliśmy w bawialni 😁 i 2 dni temu całą chatę posprzątałam 😅
Ja wczoraj zgrabilam całe podwórko, wywiozłam liście taczką, a dziś zasiałam trawę na całym podwórku. Oczywiście wszyscy mi mówią, że w listopadzie nie wyrośnie, ale siejąc zaczęłam jej śpiewać (tak, trawie), wypowiadać zaklęcia i zachęcać do rośnięcia więc wierzę w nią. Już mi odwala zupełnie od tego siedzenia w domu 🤦♀️ i wymyśliłam hasło "gdy baba w ciąży sieje trawę za 3 dni masz piękną murawę".
Nie mam mózgu.Ultra-Dżasta, Olo323, Scandi-B, Asia11, Kalli95, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
Decemberry wrote:Nie straszcie pełnią 😂 ja muszę być w dwupaku 😂
Eh, jak mnie rozwala to, że w sklepach faceci mają wyrąbane, że stoi kobieta ciężarna… naprawdę zero zrozumienia. Dopiero dziewczyny przed typiarzem mnie wpuściły. Dziewczyna mówi - urodziłam 6 mc temu, proszę iść. Takie to pocieszające, ale smutne zarazem, bo 99 procent ludzi ma znieczulicę.
Nie wiem jak się dzietność w kraju ma powiększać, jak ciężarne są niewidzialne 😶🌫️Tony, Olo323, Kalli95, olanowak90x, Anita2022, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
Byłam na wizycie. Malutka 2900g i to takie "naciągane". Dzisiaj jestem 37+5 a zgodnie z usg mała jest tydzień do tyłu. Lekarz mówił, że dobrze gdyby mała dobiła do tych 3 kg przez te 2 tygodnie które mam do terminu. No i szyjkę mam skróconą, rozwarcie na 1 palec.
Ultra-Dżasta, MamaNl, Scandi-B, KaroInka, Kalli95, Angelaaaa, Tony, kamilamhm, meggie94 lubią tę wiadomość
-
Marta93 jeśli masz w okolicy Hebe to leć po test pH. Bardzo możliwe, że masz jakąś infekcje na końcówce.
Asia11 u mnie w szpitalu nie ma żadnego bistro, nawet sklepiku, nic 😭. Teściowa zrobiła rybę z frytkami i czekam na męża z językiem na wierzchu.
Haha, no jeśli chodzi o sklepy i kolejki mam podobne zdanie. W kolejkach to głównie kobiety przepuszczają, chyba raz zdarzyło mi się, by facet mnie przepuścił a tak to nikt.
Tony, zrobiłaś mi dzień 😂.
My jesteśmy po 2 KTG. No zaczynam się teraz martwić w druga stronę, bo dziecko zrobiło się mega aktywne. Aż zastanawiam się nad tym, czy nie jest nadaktywne 😌. Lekarz mówił, że jest ok, bo przecież jak biegam to też mam wysokie tętno xD. No niby tak, ale co innego jak biegam sama a co innego jak dziecko mnie od środka turbuje. Myślę, że po prostu jest głodny, na serio mało dziś zjadłam 🤔, zero słodyczy (tak myślę, że to drugie to klucz do sukcesu 😂). Idę na spacerniak, może go uśpię.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Propo jedzenia w szpitalu- to ten, który wybrałam pod względem jedzenia bardzo niedomaga 😅 tak totalnie obiektywnie- porcje przemalutkie i nic wartościowego (na śniadanie mimo ze leżałam latem zero warzyw/owoców) już nie mówiąc, ze śniadanie o 7, obiad o 12 kolacja o 17 i nic więcej 😳 sobie tylko myślałam jak ktoś nie ma możliwości żeby przywieźć Ci jedzenie to skąd te kobiety maja mieć sile i skąd maja brać maleństwa te wszystkie witaminy/minerały potrzebne do rozwoju? Dramat 🤯
Mnie mąż tez musiał przywozić jedzenie, bo po „śniadaniu” już mi w brzuchu burczalo 😂
Kurczę nie wiem czy sobie nie wymyślam, ale mam wrażenie ze od rana mam twardy brzuch, a teraz ze mi się spina brzuch… myślicie, ze to jakiś znak? 😅👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Nosia wrote:Praktycznie wszystkie macie zaplanowane daty, albo cc albo wywoływanie. Fajnie wam, bo nie musicie oczekiwać w niepewności.
Za chwilę jeszcze Decembery mi odpadnie bo pewnie będzie miała datę cc i zostanę sama z SN
Oj nie wszyscy, ja dziś po 3 ktg skurczy nie było wg, dr zmierzył szyjkę od dwóch tygodni nie drgnęła nic - rozwarcie nadal na 1.5cm, termin mamy na poniedziałek (07.11), mamy wizytę w poniedziałek i zobaczymy co będzie dalej.Scandi-B, Nosia lubią tę wiadomość
Jaś 13.11.2022 💙 -
Dziewczyny mam taki zjazd formy psyche jak jeszcze chyba nie mialam w tej ciazy. Po dwoch dniach z obiecujacymi skurczami dzis NIC sie nie dzieje kompletnie. Na niczym sie nie moge skupic przez to. Na nic nie mam ochoty, no moze oprocz wycia do ksiezyca. Niby jest tylko dwa dni po terminie, niby wiem ze predzej czy pozniej bedzie musial wyjsc, ale jakos myslenie racjonalne nie jest teraz moja mozna strona 🥵
Mam nadzieje ze Was to ominie i dzieciaki grzecznie beda sie stawiac na czas.
Maz chce mnie gdzies wyrwac z domu zebym przestala o tym myslec a ja mam ochote tylko sie pograzyc w zalu 🤣🤣🤣 ale chyba musze sie zmusic bo to malo konstruktywne 🙄 -
Ja mam kiepski dzień.. do południa wszystko dobrze a jakoś od 14 boli mnie głowa, przez chwilę było mi słabo więc się położyłam i zjadłam, potem chwilę było spoko, później musiałam się położyć bo miałam wrażenie że zasne na stojąco. Teraz znowu boli mnie głowa 🤦♀️ mała się mało rusza bardziej się przeciąga i nie wiem co się dzieje czy panikować ?Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaa, dzisiaj chyba się zmienił trochę front atmosferyczny, spadło ciśnienie i wszyscy chodzą jak muchy w smole, może to po prostu wina pogody
Scandi, myślę, że mąż ma rację, że chce Cię wyrwać z domu, zawsze to czas przyjemniej leci i nie myśli się o rzeczach, na które nie ma się wpływu. A trochę ruchu też nie zaszkodzi.
Scandi-B lubi tę wiadomość
-
Scandi-B wrote:A no i pytania znajomych po terminie czy to juz nie pomagaja 😒 😒😒
Tak samo jak mama mówi, ze 20 listopada nie chce mnie samej w domu zostawiać bo wtedy mam termin. Haha 😂 wkurzyła mnie dzisiaj. Bo niby racjonalna kobieta a takie glupoty gada jakby moj porod byl gdzieś zaprogramowany