X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2022, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia gratulacje 🧡
    Olo i Decemberry powodzenia jutro😊
    U nas nadal cisza 😏 lekarza mam dzisiaj o 19.15 jak do tej pory nie urodze i wypisze mi skierowanie do szpitala. No i zwilnienie chce bo do 14 miałam tylko i juz 15 to luka a nie chce wykorzystywać macierzyńskiego przed porodem. Stresuje mnie to czekanie. Teraz się obudziłam i czekam na ruchy małego żeby kontrolować czy u niego wszystko dobrze... Janek był 2 dni po terminie urodzony wiec się staram nie panikować ale jednak stres jest... Najśmieszniejsze że tak się obawiałam urodzić przed terminem i nawet lekarz obstawiał że będzie wcześniej a tu teraz czekam i proszę wyłaz już synu😅

Decemberry, Olo323, Scandi-B, Nosia lubią tę wiadomość

UFmbp2.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2022, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Mlody pokopał troszkę można spać dalej😆 Jakiś spokojniejszy ten egzemplarz niż dwa poprzednie🤣

KaroInka, Tony, Nosia lubią tę wiadomość

UFmbp2.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia mega gratulacje! ❤️
    Olo kciuki ode mnie mocne! ✊🏻

Olo323, Nosia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia gratuluję 🥰

Decemberry piękny dzień przed Tobą! Olo, powodzenia, żeby poszlo☺

Decemberry, Nosia lubią tę wiadomość

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia gratulacje😍 piękne imię 😅😍 oby Twoja cieszyła się lepszym zdrowiem niż moja. Przypomnij proszę jaki miałaś termin z OM?

My od wczoraj znowu w szpitalu 😔 tym razem sama Dianka. Mąż został sam z trójką maluchów a mi serce pęka normalnie…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2022, 04:15

Sóweczka, Nosia lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki Oj a co się stało? Dużo zdrówka dla Was.

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia gratulacje 🎉😍

Dziewczyny kciuki za dzisiaj, oby poszło wszystko sprawnie 🤞

Boże dziewczyny co za straszna noc 😱 myślałam że umrę 🙄 jak wreszcie przeszedł ból krocza to Ala jakieś szaleństwa w brzuchu wyprawiała i myślę czy w kanał rodny się ustawiała bo normalnie czułam i widziałam ruchy pod blizna i wtedy też krocze bolało, doszedł ból pleców aż przeć całe udo i nogę 🤦‍♀️ było to dla mnie gorsze niż skurcze 🙈 teraz plecy bolą i delikatnie podbrzusze 😔 jestem zmęczona córką też pół nocy z nami spała także ledwo żyje

Nosia lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki co się znowu stało ? :(

age.png

age.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Nosia gratulacje 🎉😍

Dziewczyny kciuki za dzisiaj, oby poszło wszystko sprawnie 🤞

Boże dziewczyny co za straszna noc 😱 myślałam że umrę 🙄 jak wreszcie przeszedł ból krocza to Ala jakieś szaleństwa w brzuchu wyprawiała i myślę czy w kanał rodny się ustawiała bo normalnie czułam i widziałam ruchy pod blizna i wtedy też krocze bolało, doszedł ból pleców aż przeć całe udo i nogę 🤦‍♀️ było to dla mnie gorsze niż skurcze 🙈 teraz plecy bolą i delikatnie podbrzusze 😔 jestem zmęczona córką też pół nocy z nami spała także ledwo żyje
    Mnie skurcz w nocy złapał aż noga bolała pierwszy raz taki mocny ale jednorazowa akcja,ale uwaga wczoraj napisałam do ginekolożki mojej i odpisała że skieruję mnie w 39 na wywołanie 🥰😁ale się cieszę, więc oficjalnie został tydzień w ciąży 🥰🤰🏼

Tony, Angelaaaa, Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te same objawy co ostatnio ale osłuchowo czysto na szczęście. Czekamy na wyniki badań krwi i wymazow i usg płuc. Mam szczerą nadzieje ze wykorzystujemy właśnie limit nieszczęść na ten rok…

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia, swietne wiesci! 🤗 serdeczne gratulacje, witamy Diane na swiecie 🎉✨

Olo, Decemberry - trzymam kciuki za wasze akcje 🤞🍀

Odnosnie karmienia to u mnie na oddziale pologowym sami powiedzieli ze mam jesc i pic wszystko na co mam ochote - oprocz alkoholu oczywiscie. Nikt tez nie zalecal mi skorzystania z laktatora w celu sprawdzenia ilosci mleka. Powiedzieli ze jak dziecko jest w stanie przespac spokojnie jakis czas po karmieniu, oraz odpowiednie ilosc pieluch to moge byc spokojna. Mowili o tym ze jedna pielucha z kupa i minimum 5 bardziej zasikanych, albo 6-8 z mniejsza iloscia siuskow.
    Takze ja nic nie robie, maly wyglada jakby mu bylo dobrze, wiec sie nie stresuje.

Dzis ma do nas przyjsc polozna na wizyte, a w poniedzialek pielegniarka dziecieca, to go zwazy i zobaczymy.

Z tymi radami dziewczyny to ja chyba jestem z innej planety bo sama ich chyba duzo nie daje, ewentualnie tylko mowie o swoich doswiadczeniach, ani ich duzo nie dostaje 😅 albo po prostu nie zwracaja mojej uwagi w stopniu wystarczajacym ;) ale zobaczymy, moze tesciowa sie rozkreci 😂 wczoraj byla zobaczyc malego i skomentowala ze ma zimne raczki, to sie troche poczulam jakby mi powiedziala «jestes zla matka» 🙈 ale moze to hormony 😂

Mama Trojki/Piatki - nie wyobrazam sobie jak trudne musi to byc dla Ciebie - oby wszystko sie szybko poukladalo 🫶🌷

Decemberry, kamilamhm, Nosia lubią tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Mnie skurcz w nocy złapał aż noga bolała pierwszy raz taki mocny ale jednorazowa akcja,ale uwaga wczoraj napisałam do ginekolożki mojej i odpisała że skieruję mnie w 39 na wywołanie 🥰😁ale się cieszę, więc oficjalnie został tydzień w ciąży 🥰🤰🏼

No u mnie jak samo się nie zacznie to za tydzień cesarka 😁 także może dzieci w tym samym dniu nam się urodzą 😁

Olo323 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za kciuki ✨ czekam sobie w sali przedporodowej. Wenflon boli :<

Nosiu GRATULACJE!!!!!!!!! ❤️❤️❤️❤️

meggie94, MamaNl, Nosia lubią tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Nosia gratulacje😍 piękne imię 😅😍 oby Twoja cieszyła się lepszym zdrowiem niż moja. Przypomnij proszę jaki miałaś termin z OM?

My od wczoraj znowu w szpitalu 😔 tym razem sama Dianka. Mąż został sam z trójką maluchów a mi serce pęka normalnie…

Jeju 😞 Dlaczego znowu szpital?

Decembery, Olo - mam Was w myślach i ♥️
    Obyście dzieci swoje już dziś tuliły ♥️

Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki zdrówka dla Diany, musi być dobrze ❤️

Ja już od 7 pod kroplówka, niby piszą się jakieś tam skurcze (na szczęście nie czuje ich w ogóle- tylko jak miesiączka) ale wiecie tylko takie gorki, nie są wcale długie.
    Jedyne co, to na obchodzie zbadał mnie ordynator i odczułam, ze trochę nie wierzy w mój poród SN bo powiedział coś do położnych „zmierzcie jeszcze raz miednice bo nie wiem czy przejdzie przy takim niskim spojeniu” spytałam się położnej o co chodziło, to powiedziała, ze jest brana pod uwagę cesarka z racji wielkości dziecka do mojej miednicy, ale jest za wcześnie żeby cokolwiek jeszcze postanowić 🤷‍♀️

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    No u mnie jak samo się nie zacznie to za tydzień cesarka 😁 także może dzieci w tym samym dniu nam się urodzą 😁
    Zobaczymy ❤️ na kiedy masz dokładnie?:) Ja czekam na SMS kiedy mam tam jechać ❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Zobaczymy ❤️ na kiedy masz dokładnie?:) Ja czekam na SMS kiedy mam tam jechać ❤️

Od niedzieli w szpitalu mam być i w środę cesarka ☺️ chociaż wolę żeby samo się zaczęło to bym mniej dni spędziła w szpitalu 😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    MamaTrójki zdrówka dla Diany, musi być dobrze ❤️

Ja już od 7 pod kroplówka, niby piszą się jakieś tam skurcze (na szczęście nie czuje ich w ogóle- tylko jak miesiączka) ale wiecie tylko takie gorki, nie są wcale długie.
    Jedyne co, to na obchodzie zbadał mnie ordynator i odczułam, ze trochę nie wierzy w mój poród SN bo powiedział coś do położnych „zmierzcie jeszcze raz miednice bo nie wiem czy przejdzie przy takim niskim spojeniu” spytałam się położnej o co chodziło, to powiedziała, ze jest brana pod uwagę cesarka z racji wielkości dziecka do mojej miednicy, ale jest za wcześnie żeby cokolwiek jeszcze postanowić 🤷‍♀️
    Ja też się obawiam czy mała mi przejdzie bo ja malutka jestem i wąska 🤣 oby jednak tak było bo chce uniknąć cesarki a u Ciebie który dokładnie tydzień?

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak mierzyły przy przyjęciu to twierdziły, że idealne mam wymiary do rodzenia i aż szkoda byłoby mnie ciąć, a finalnie młoda nie dała rady wejść w kanał i skończyło się CC :p

age.png

age.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się już ze Stasiem 😊
    Urodził się dzisiaj o 8.20 3560g i 56cm.

MamaTrójki, Ultra-Dżasta, Tony, Angelaaaa, meggie94, Oleczek, Kalli95, Olo323, MamaNl, KaroInka, kamilamhm, Scandi-B, Sóweczka, Asia11, wombi, Nosia, Decemberry, Strata, Anita2022 lubią tę wiadomość

UFmbp2.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ