X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2022, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia gratulacje 🧡
    Olo i Decemberry powodzenia jutro😊
    U nas nadal cisza 😏 lekarza mam dzisiaj o 19.15 jak do tej pory nie urodze i wypisze mi skierowanie do szpitala. No i zwilnienie chce bo do 14 miałam tylko i juz 15 to luka a nie chce wykorzystywać macierzyńskiego przed porodem. Stresuje mnie to czekanie. Teraz się obudziłam i czekam na ruchy małego żeby kontrolować czy u niego wszystko dobrze... Janek był 2 dni po terminie urodzony wiec się staram nie panikować ale jednak stres jest... Najśmieszniejsze że tak się obawiałam urodzić przed terminem i nawet lekarz obstawiał że będzie wcześniej a tu teraz czekam i proszę wyłaz już synu😅

Decemberry, Olo323, Scandi-B, Nosia lubią tę wiadomość

UFmbp2.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2022, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Mlody pokopał troszkę można spać dalej😆 Jakiś spokojniejszy ten egzemplarz niż dwa poprzednie🤣

KaroInka, Tony, Nosia lubią tę wiadomość

UFmbp2.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia mega gratulacje! ❤️
    Olo kciuki ode mnie mocne! ✊🏻

Olo323, Nosia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia gratuluję 🥰

Decemberry piękny dzień przed Tobą! Olo, powodzenia, żeby poszlo☺

Decemberry, Nosia lubią tę wiadomość

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia gratulacje😍 piękne imię 😅😍 oby Twoja cieszyła się lepszym zdrowiem niż moja. Przypomnij proszę jaki miałaś termin z OM?

My od wczoraj znowu w szpitalu 😔 tym razem sama Dianka. Mąż został sam z trójką maluchów a mi serce pęka normalnie…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2022, 04:15

Sóweczka, Nosia lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki Oj a co się stało? Dużo zdrówka dla Was.

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia gratulacje 🎉😍

Dziewczyny kciuki za dzisiaj, oby poszło wszystko sprawnie 🤞

Boże dziewczyny co za straszna noc 😱 myślałam że umrę 🙄 jak wreszcie przeszedł ból krocza to Ala jakieś szaleństwa w brzuchu wyprawiała i myślę czy w kanał rodny się ustawiała bo normalnie czułam i widziałam ruchy pod blizna i wtedy też krocze bolało, doszedł ból pleców aż przeć całe udo i nogę 🤦‍♀️ było to dla mnie gorsze niż skurcze 🙈 teraz plecy bolą i delikatnie podbrzusze 😔 jestem zmęczona córką też pół nocy z nami spała także ledwo żyje

Nosia lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki co się znowu stało ? :(

age.png

age.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Nosia gratulacje 🎉😍

Dziewczyny kciuki za dzisiaj, oby poszło wszystko sprawnie 🤞

Boże dziewczyny co za straszna noc 😱 myślałam że umrę 🙄 jak wreszcie przeszedł ból krocza to Ala jakieś szaleństwa w brzuchu wyprawiała i myślę czy w kanał rodny się ustawiała bo normalnie czułam i widziałam ruchy pod blizna i wtedy też krocze bolało, doszedł ból pleców aż przeć całe udo i nogę 🤦‍♀️ było to dla mnie gorsze niż skurcze 🙈 teraz plecy bolą i delikatnie podbrzusze 😔 jestem zmęczona córką też pół nocy z nami spała także ledwo żyje
    Mnie skurcz w nocy złapał aż noga bolała pierwszy raz taki mocny ale jednorazowa akcja,ale uwaga wczoraj napisałam do ginekolożki mojej i odpisała że skieruję mnie w 39 na wywołanie 🥰😁ale się cieszę, więc oficjalnie został tydzień w ciąży 🥰🤰🏼

Tony, Angelaaaa, Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te same objawy co ostatnio ale osłuchowo czysto na szczęście. Czekamy na wyniki badań krwi i wymazow i usg płuc. Mam szczerą nadzieje ze wykorzystujemy właśnie limit nieszczęść na ten rok…

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia, swietne wiesci! 🤗 serdeczne gratulacje, witamy Diane na swiecie 🎉✨

Olo, Decemberry - trzymam kciuki za wasze akcje 🤞🍀

Odnosnie karmienia to u mnie na oddziale pologowym sami powiedzieli ze mam jesc i pic wszystko na co mam ochote - oprocz alkoholu oczywiscie. Nikt tez nie zalecal mi skorzystania z laktatora w celu sprawdzenia ilosci mleka. Powiedzieli ze jak dziecko jest w stanie przespac spokojnie jakis czas po karmieniu, oraz odpowiednie ilosc pieluch to moge byc spokojna. Mowili o tym ze jedna pielucha z kupa i minimum 5 bardziej zasikanych, albo 6-8 z mniejsza iloscia siuskow.
    Takze ja nic nie robie, maly wyglada jakby mu bylo dobrze, wiec sie nie stresuje.

Dzis ma do nas przyjsc polozna na wizyte, a w poniedzialek pielegniarka dziecieca, to go zwazy i zobaczymy.

Z tymi radami dziewczyny to ja chyba jestem z innej planety bo sama ich chyba duzo nie daje, ewentualnie tylko mowie o swoich doswiadczeniach, ani ich duzo nie dostaje 😅 albo po prostu nie zwracaja mojej uwagi w stopniu wystarczajacym ;) ale zobaczymy, moze tesciowa sie rozkreci 😂 wczoraj byla zobaczyc malego i skomentowala ze ma zimne raczki, to sie troche poczulam jakby mi powiedziala «jestes zla matka» 🙈 ale moze to hormony 😂

Mama Trojki/Piatki - nie wyobrazam sobie jak trudne musi to byc dla Ciebie - oby wszystko sie szybko poukladalo 🫶🌷

Decemberry, kamilamhm, Nosia lubią tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Mnie skurcz w nocy złapał aż noga bolała pierwszy raz taki mocny ale jednorazowa akcja,ale uwaga wczoraj napisałam do ginekolożki mojej i odpisała że skieruję mnie w 39 na wywołanie 🥰😁ale się cieszę, więc oficjalnie został tydzień w ciąży 🥰🤰🏼

No u mnie jak samo się nie zacznie to za tydzień cesarka 😁 także może dzieci w tym samym dniu nam się urodzą 😁

Olo323 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za kciuki ✨ czekam sobie w sali przedporodowej. Wenflon boli :<

Nosiu GRATULACJE!!!!!!!!! ❤️❤️❤️❤️

meggie94, MamaNl, Nosia lubią tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Nosia gratulacje😍 piękne imię 😅😍 oby Twoja cieszyła się lepszym zdrowiem niż moja. Przypomnij proszę jaki miałaś termin z OM?

My od wczoraj znowu w szpitalu 😔 tym razem sama Dianka. Mąż został sam z trójką maluchów a mi serce pęka normalnie…

Jeju 😞 Dlaczego znowu szpital?

Decembery, Olo - mam Was w myślach i ♥️
    Obyście dzieci swoje już dziś tuliły ♥️

Olo323, Decemberry lubią tę wiadomość

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki zdrówka dla Diany, musi być dobrze ❤️

Ja już od 7 pod kroplówka, niby piszą się jakieś tam skurcze (na szczęście nie czuje ich w ogóle- tylko jak miesiączka) ale wiecie tylko takie gorki, nie są wcale długie.
    Jedyne co, to na obchodzie zbadał mnie ordynator i odczułam, ze trochę nie wierzy w mój poród SN bo powiedział coś do położnych „zmierzcie jeszcze raz miednice bo nie wiem czy przejdzie przy takim niskim spojeniu” spytałam się położnej o co chodziło, to powiedziała, ze jest brana pod uwagę cesarka z racji wielkości dziecka do mojej miednicy, ale jest za wcześnie żeby cokolwiek jeszcze postanowić 🤷‍♀️

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    No u mnie jak samo się nie zacznie to za tydzień cesarka 😁 także może dzieci w tym samym dniu nam się urodzą 😁
    Zobaczymy ❤️ na kiedy masz dokładnie?:) Ja czekam na SMS kiedy mam tam jechać ❤️

8969aff1d1.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Zobaczymy ❤️ na kiedy masz dokładnie?:) Ja czekam na SMS kiedy mam tam jechać ❤️

Od niedzieli w szpitalu mam być i w środę cesarka ☺️ chociaż wolę żeby samo się zaczęło to bym mniej dni spędziła w szpitalu 😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    MamaTrójki zdrówka dla Diany, musi być dobrze ❤️

Ja już od 7 pod kroplówka, niby piszą się jakieś tam skurcze (na szczęście nie czuje ich w ogóle- tylko jak miesiączka) ale wiecie tylko takie gorki, nie są wcale długie.
    Jedyne co, to na obchodzie zbadał mnie ordynator i odczułam, ze trochę nie wierzy w mój poród SN bo powiedział coś do położnych „zmierzcie jeszcze raz miednice bo nie wiem czy przejdzie przy takim niskim spojeniu” spytałam się położnej o co chodziło, to powiedziała, ze jest brana pod uwagę cesarka z racji wielkości dziecka do mojej miednicy, ale jest za wcześnie żeby cokolwiek jeszcze postanowić 🤷‍♀️
    Ja też się obawiam czy mała mi przejdzie bo ja malutka jestem i wąska 🤣 oby jednak tak było bo chce uniknąć cesarki a u Ciebie który dokładnie tydzień?

8969aff1d1.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak mierzyły przy przyjęciu to twierdziły, że idealne mam wymiary do rodzenia i aż szkoda byłoby mnie ciąć, a finalnie młoda nie dała rady wejść w kanał i skończyło się CC :p

age.png

age.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się już ze Stasiem 😊
    Urodził się dzisiaj o 8.20 3560g i 56cm.

MamaTrójki, Ultra-Dżasta, Tony, Angelaaaa, meggie94, Oleczek, Kalli95, Olo323, MamaNl, KaroInka, kamilamhm, Scandi-B, Sóweczka, Asia11, wombi, Nosia, Decemberry, Strata, Anita2022 lubią tę wiadomość

UFmbp2.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ