X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilamhm wrote:
    Ja też się melduję - dzisiaj o 4:17 na świat przyszla Julia, myślicielka z rączką przy głowie 😀 poród dał mi tak popalić, że obiecałam sobie, że już nigdy więcej 😂

Witam w klubie 🙌 🥳 ale jednak dalas rade, kobieto ze stali 💪 teraz juz macie siebie nawzajem i to jest piekne 💕

kamilamhm lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dziś zastanawiałam się co z Joanne

Gratuluje dziewczyny teraz to jeszcze 20 lat wychowania i będzie z górki 😅😅😅

Ultra no co za babsztyle … nie przejmuj się nic jesteś cudowna mama i dasz sobie radę ze wszystkim
    Ja uczę się Bruno każdego dnia i od porodu mówię ze jest inny niż inne dzieci były bardziej wymagający ale mam nadzieje ze to 4 trymestr i minie pewnego dnia 😅😅😅
    Także nie ma znaczenia ile mamy dzieci bo każde jest inne

Mama 5ki - dużo zdrówka dla Diany dobrze ze to tylko tak się rozwinęło ale wiadomo człowiek wolałby być w domu 😘😘
    Także trzymam kciuki za szybki powrót do domu i reszty rodzinki 😘😘

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia1985 wrote:
    Dalsza część mojej opowieści bo już mi się 2 razy skasowało 🙈
    Staś był okrecony jak szalikiem na szczęście nic mu się nie stało i dostał 10pkt.
    Teraz śpi od 11 i nic go nie wzrusza bo opił się wód i co trochę ulewa więc pielęgniarka mówi że jeszcze trochę zanim zacznie jeść. Teraz jest pełny. Possal po porodzie przez 2 godzinki więc teraz ma odpocząć.

Gratulacje! 🥳🎉
    Ekspresowy porod, zazdroszcze 😊 tez mnie dzis polozna pocieszyla ze nastepny bedzie o wiele szybszy 😅😆

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie jesteśmy najlepszym mamami dla naszych maluchów jakie mogłyby mieć ❤️ i każda z nas uczy się każdego dnia swojego dziecka i to jest piękne ❤️

MamaNl, kamilamhm, Sóweczka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • kamilamhm Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Cudownie! Gratulacje 🥰 na kiedy miałaś termin z OM?

23.11. 🙂
    Dzięki za wszystkie gratulacje, dziewczyny ❤️

Sóweczka lubi tę wiadomość

• Tony Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Ja dziś równo 41 tydzień
    Nic chyba dziś nie ruszy 😕 wcześniej pisały się jakieś skurcze tak teraz nic, aż poszłam spać na chwilkę 🙈 boje się ze już nic nie ruszy 😕
    Jeszcze był strach bo Mały przez chwile tracił tętno i spadało i wyłączyli mi kroplówkę, bo niewiadomo czy nie od niej, ale no położyli mnie i nic się nie powtórzyło..

Rozwarcie nic nie ruszyło, jeszcze jak niedawno badał mnie lekarz, rzucił z takim niesmakiem do położnych, ze „główka wchodzi pod spojenie” nie zdążyłam nawet zapytac co to znaczy, może Wy wiecie?

Olo, na moje to by znaczyło, że jest już dość głęboko w kanale, więc wydawałoby się, że to dobry znak...

Ja dziś byłam z koleżankami w knajpie, jedna urodziła 2mc temu, druga też ma małe dziecko, ale na szczęście prawie w ogóle nie poruszałyśmy tych tematów, bo chciałam chociaż przez chwilę o tym nie myśleć :D także cieszę się, że te ostatnie dni "wolnosci" jeszcze mogę miło spędzić:)

Olo323, Kalli95, Nosia lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo chyba rodzi bo już dobre kilka godzin cisza ☺️

Tony, Sóweczka, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Nosia gratulacje😍 piękne imię 😅😍 oby Twoja cieszyła się lepszym zdrowiem niż moja. Przypomnij proszę jaki miałaś termin z OM?

My od wczoraj znowu w szpitalu 😔 tym razem sama Dianka. Mąż został sam z trójką maluchów a mi serce pęka normalnie…
    Termin mialam na 20.11.2022 urodzilam Dianę 15.11.2022r o 10:12 :) 3240g i 54 cm.

Duzo zdrówka dla malutkiej!!! ❤️

Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila i Tysia, gratulacje ❤️
    Odpoczywajcie ze swoimi Maleństwami 🥰

A u mnie nic się nie ruszyło, indukcja zakończona porażka 🫤
    Po 8 godzinach stwierdzili, ze nie ma co dłużej podawać, rozwarcie wciąż na 1 cm 🙄
    Póki była kroplówka podłączona to rysowały się skurcze, w pewnym momencie nawet fajne się pisały, ale i tak nic nie czułam wiec i tak nic 🤷‍♀️ jak odłączyli kroplówkę to na ktg nie zapisał się żaden skurcz 🙃

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Kamila i Tysia, gratulacje ❤️
    Odpoczywajcie ze swoimi Maleństwami 🥰

A u mnie nic się nie ruszyło, indukcja zakończona porażka 🫤
    Po 8 godzinach stwierdzili, ze nie ma co dłużej podawać, rozwarcie wciąż na 1 cm 🙄
    Póki była kroplówka podłączona to rysowały się skurcze, w pewnym momencie nawet fajne się pisały, ale i tak nic nie czułam wiec i tak nic 🤷‍♀️ jak odłączyli kroplówkę to na ktg nie zapisał się żaden skurcz 🙃

I co teraz?? Czekają na naturę czy cc??

• Nosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia1985 wrote:
    Witamy się już ze Stasiem 😊
    Urodził się dzisiaj o 8.20 3560g i 56cm.
    Tysia gratulacje!!! ❤️ Cudownie :)

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo, przykro mi... Widocznie tak miało być. No ale co dalej z Wami zrobią? Coś postanowione?

Dziewczyny, polećcie mi jakiś monitor oddechu, bo zwariuje z Młodym w nocy a chce choć kilka godzin przesypiać 😅.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilamhm wrote:
    Ja też się melduję - dzisiaj o 4:17 na świat przyszla Julia, myślicielka z rączką przy głowie 😀 poród dał mi tak popalić, że obiecałam sobie, że już nigdy więcej 😂
    Kochana gratulacje!!! :) <3 zdrowka!!! :)

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mam mieć druga próbę, niby mówili, ze na pierwsze podanie była dobra reakcja wiec przy drugim powinno ruszyć, jutro ma być mój prowadzący na dyżurze to tez chce zapytać jak on to widzi.
    W połowie dnia jeszcze mówili, ze gdyby w piątek nie ruszyło, to jeszcze w niedziela trzecia próba kroplówki, natomiast przy obchodzie ordynator rzucił, ze jeśli w piątek nie zadziała kroplówka to pójdziemy „inna droga” wiec chyba zasugerował CC (co jest szokiem, bo on jest wielkim przeciwnikiem cesarek, on nawet w przypadku bliźniąt każe rodzic naturalnie)
    Więc jeśli nic się nie zadzieje do piątku same, to czekam na piątek 🤷‍♀️

Dzasta- ja kupiłam baby sense 7

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Tony Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Olo, przykro mi... Widocznie tak miało być. No ale co dalej z Wami zrobią? Coś postanowione?

Dziewczyny, polećcie mi jakiś monitor oddechu, bo zwariuje z Młodym w nocy a chce choć kilka godzin przesypiać 😅.

Z tego co czytałam to te monitory są nieskuteczne i wg badań nie zapobiegają SIDS. Więc myślę, że to zbędny wydatek.

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo, a może chodzi o przebice pęcherza a nie cc? Jest jeszcze taka opcja...

Olo323 lubi tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Strata Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i ja dziś urodziłam.

Przedstawiamy
    JANA KLESZCZ
    3.9 KG 58 CM
    Ur. 13:53 16.11.22

Poszło świetnie. O 8 na izibje przyjęć bez zadnych skurczy... Po 11 byłam na porodówce. Wszystko rozkręciło się samo po lewatywie.
    Rodziłam w wodzie, bez żadnego znieczulenia i żadnych interwencji.

Niestety małego nie ma przy mnie bo ma małe problemy z adaptacja i oddychaniem. Mam nadzieję że rano już dojdzie do siebie i będziemy razem. Trzymajcie kciuki.

MamaNl, Ultra-Dżasta, Tony, MamaTrójki, annkaa, Sóweczka, Scandi-B, Kalli95, meggie94, Nosia, kamilamhm, Olo323, Angelaaaa, KaroInka, Asia11, Decemberry lubią tę wiadomość

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Dziewczyny i ja dziś urodziłam.

Przedstawiamy
    JANA KLESZCZ
    3.9 KG 58 CM
    Ur. 13:53 16.11.22

Poszło świetnie. O 8 na izibje przyjęć bez zadnych skurczy... Po 11 byłam na porodówce. Wszystko rozkręciło się samo po lewatywie.
    Rodziłam w wodzie, bez żadnego znieczulenia i żadnych interwencji.

Niestety małego nie ma przy mnie bo ma małe problemy z adaptacja i oddychaniem. Mam nadzieję że rano już dojdzie do siebie i będziemy razem. Trzymajcie kciuki.

Gratulacje kochana ❤️❤️
    Dużo zdrówka dla Was 💙💙

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strato, gratuluję! 3900 g to kawał chłopa! ☺

Tony, też tak myślę ale już fioła dostaję... Bardzo się boję SIDSa, niby najlepiej układać go plecami ale jak jest po jedzeniu to lepiej bokiem - jak uleje to spłynie. I bądź tu człowieku mądry. Nie mam pojęcia jak się nie bać. Po prostu 😌.

Edit. Za to już widzę jak w 2 dobie był inny i zaczyna mniej ulewać, to już jakiś plus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2022, 22:56

Tony lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Tony Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata, właśnie się zastawiałam co u was, gratuluję!!! Zdrowia dla Ciebie i malucha 😘😘

Dżasta, chyba tylko odpowiedni materac i higiena snu, skoro przyczyna jest nieznana to i zapobiegać nie ma za bardzo jak 🤷🏼‍♀️ ja z kolei planowałam, żeby dziecko w ogóle nie spało z nami w pokoju, ale ostatnio wyczytałam, że właśnie powinno spać w pokoju rodziców. No i też mam dylemat teraz.

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ