X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2022, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha cześć Dziewczyny
    Widzę, że 16.11 to będzie wyjątkowy dzień nie tylko w mojej rodzinie :⁠D
    Nasz Mati się tak śpieszył, że nawet Tata nie zdążył dojechać...
    Ale z pomocą położnej daliśmy radę i przywitaliśmy się ze sobą o godz. 2:35
    3.200 g
    56 cm

Termin miałam na Mikołaja :⁠P :D
    Serdeczne gratulacje dla wszystkich świeżych mam i ich pociech :⁠-⁠)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2022, 23:16

Tony, Strata, MamaNl, Ultra-Dżasta, Scandi-B, meggie94, Nosia, kamilamhm, Olo323, MamaTrójki, Angelaaaa, KaroInka, Decemberry lubią tę wiadomość

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2022, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata, Annakk Gratulacje dzielne mamy!!

🤗🎉♥️💐

Nosia lubi tę wiadomość

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje, milo czytac ze porody przeszly sprawnie 👍😁 dlugie te chlopaki, koszykarze sie szykuja 😎

Nosia lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2022, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! Widzę że wczoraj dużo dzieciaczków postanowiło wyjść n świat 😊
    Staś zaczął wreszcie jeść i właśnie skończyliśmy przebieranie i karmienie i idziemy odpoczywać😊
    Już zapomniałam że aż tykę tych smółek maluszek robi 🙉 normalnie takie ilości że szok 😆
    Trzymam kciuki za pozostałe nierozpakowane mamuśki 😘
    I za Dianke co by szybciutko doszła do zdrowia i żebyście wrocily do domku i rodzeństwa 🥰

Nosia, Olo323, MamaTrójki lubią tę wiadomość

UFmbp2.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata i Annkaa gratulacje dziewczyny! ❤️

Dżasta moja w szpitalu też często ulewala, a w domu już nie, obyś miała tak samo ✊🏻 A do łóżeczka ja np mam kupionego klinka i wsadzonego pod prześcieradło pod główkę, wtedy Maleństwo nie leży całkiem płasko i większa szansa, że się nie zadławi, do tego nie całe dziecko na noc na boczku, ale główka na boczek i w razie ulania będzie sciekac po policzku 😊

age.png

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Wywołujecie więc w końcu się odzywam😏 bardzo miło że zastanawiacie się co u mnie🌻

Przede wszystkim ogromne gratulacje dla tych z Was które są już mamami❤️ Dużo zdrówka dla Maluszkow a dla Was szybkiego powrotu do formy🌻

Nie odzywałam się bo u mnie bez zmian i wolę w ciszy przeżywać stres i zmęczenie. Tydzień temu w końcu położna przyznała że trzeba się zgłosić do ginekologa, że dziecko za duże, ewidentnie jej koleżanka u której byłam i trochę naskarżyłam do niej dzwonila bo od samego dzień dobry w końcu była poprawa, no ale żeby nie było powiedziała że damy Małej jeszcze czas na ustawienie się w kanale rodnym i skierowanie wypisze na kolejnej wizycie. Tydzień odliczałam czując się naprawdę źle. Przy okazji złapało mnie przeziębienie i probowala wyskoczyć opryszczka.

I wczoraj na wizycie dostałam skierowanie z nakazem "lekarza! Szybko!" Z tym że wizytę udało się umówić dopiero na poniedziałek bo nie ma miejsc a to nie jest przypadek wymagający szybkiej interwencji🤦🏻‍♀️ A ja fizycznie i psychicznie ledwie daję radę. Ciąża już jest dużym obciążeniem dla organizmu. Nawet w nocy od godz 2 co dwie godziny budzę się z takim bólem brzucha że z łóżka nie mogę zejść. Nie wiem czy to jelita, czy mięśnie czy wszystko razem. Kupiłam specjalny pas do spania z poduszkami po bokach na sam koniec ciąży bo tak źle mi się śpi.

I w takim razie zeruje licznik i odliczam od początku- oby do poniedziałku. Czuję jak Mała w tym brzuchu jest poskładana i jak już nie ma miejsca, a ja nie mam na nic siły😔

Nosia, Olo323, MamaNl lubią tę wiadomość

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    W piątek mam mieć druga próbę, niby mówili, ze na pierwsze podanie była dobra reakcja wiec przy drugim powinno ruszyć, jutro ma być mój prowadzący na dyżurze to tez chce zapytać jak on to widzi.
    W połowie dnia jeszcze mówili, ze gdyby w piątek nie ruszyło, to jeszcze w niedziela trzecia próba kroplówki, natomiast przy obchodzie ordynator rzucił, ze jeśli w piątek nie zadziała kroplówka to pójdziemy „inna droga” wiec chyba zasugerował CC (co jest szokiem, bo on jest wielkim przeciwnikiem cesarek, on nawet w przypadku bliźniąt każe rodzic naturalnie)
    Więc jeśli nic się nie zadzieje do piątku same, to czekam na piątek 🤷‍♀️

Dzasta- ja kupiłam baby sense 7
    Trzymaj sie kochana.

Ja nie mam troche czasu pisac bo malo snu i szpital, ale jestem z wami wszystkimi :*

• Nosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annkaa wrote:
    Hahaha cześć Dziewczyny
    Widzę, że 16.11 to będzie wyjątkowy dzień nie tylko w mojej rodzinie :⁠D
    Nasz Mati się tak śpieszył, że nawet Tata nie zdążył dojechać...
    Ale z pomocą położnej daliśmy radę i przywitaliśmy się ze sobą o godz. 2:35
    3.200 g
    56 cm

Termin miałam na Mikołaja :⁠P :D
    Serdeczne gratulacje dla wszystkich świeżych mam i ich pociech :⁠-⁠)
    Ale super! gratulacje ❤️ ❤️ ❤️ :) Duzo zdrówka :)

• Nosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Cześć! Wywołujecie więc w końcu się odzywam😏 bardzo miło że zastanawiacie się co u mnie🌻

Przede wszystkim ogromne gratulacje dla tych z Was które są już mamami❤️ Dużo zdrówka dla Maluszkow a dla Was szybkiego powrotu do formy🌻

Nie odzywałam się bo u mnie bez zmian i wolę w ciszy przeżywać stres i zmęczenie. Tydzień temu w końcu położna przyznała że trzeba się zgłosić do ginekologa, że dziecko za duże, ewidentnie jej koleżanka u której byłam i trochę naskarżyłam do niej dzwonila bo od samego dzień dobry w końcu była poprawa, no ale żeby nie było powiedziała że damy Małej jeszcze czas na ustawienie się w kanale rodnym i skierowanie wypisze na kolejnej wizycie. Tydzień odliczałam czując się naprawdę źle. Przy okazji złapało mnie przeziębienie i probowala wyskoczyć opryszczka.

I wczoraj na wizycie dostałam skierowanie z nakazem "lekarza! Szybko!" Z tym że wizytę udało się umówić dopiero na poniedziałek bo nie ma miejsc a to nie jest przypadek wymagający szybkiej interwencji🤦🏻‍♀️ A ja fizycznie i psychicznie ledwie daję radę. Ciąża już jest dużym obciążeniem dla organizmu. Nawet w nocy od godz 2 co dwie godziny budzę się z takim bólem brzucha że z łóżka nie mogę zejść. Nie wiem czy to jelita, czy mięśnie czy wszystko razem. Kupiłam specjalny pas do spania z poduszkami po bokach na sam koniec ciąży bo tak źle mi się śpi.

I w takim razie zeruje licznik i odliczam od początku- oby do poniedziałku. Czuję jak Mała w tym brzuchu jest poskładana i jak już nie ma miejsca, a ja nie mam na nic siły😔
    Joanne trzymaj się! Masz duże dzieciątko, ktore pobiera od Ciebie dużo energii i witamin :) Pewnie tez ze względu na to, ze jest duze to uciska na wszystkie narządy i stad twój bol. To minie, badz silna! :)

Joanne lubi tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata cudownie, ze tak sprawnie poszło :) Maluszek niedługo dojdzie do siebie i będziecie razem a ty w tym czasie łap każdą okazję zeby odpocząć i odzyskać siły :*

Strata lubi tę wiadomość

• Joanne Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Joanne trzymaj się! Masz duże dzieciątko, ktore pobiera od Ciebie dużo energii i witamin :) Pewnie tez ze względu na to, ze jest duze to uciska na wszystkie narządy i stad twój bol. To minie, badz silna! :)

Dziękuję za słowa wsparcia❤️ To rzeczywiście ostatnie dni i muszę wziąć się w garść!

age.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata, Annakk- dziewczyny, jestescie bohaterkami!
    Gratulacje dla Was!! ❤️
    Odpoczywajcie z Maluszkami 🥰

Masz racje Tony, może chodziło o przebicie pęcherza o tym nie pomyślałam..

U mnie spokój, ale dziewczyna z pokoju zaczęła mieć skurcze o 3 po 5 miała już rozwarcie na 5cm i zabrali ja na sale porodowa- szczerze zazdroszczę 🙈😅
    Czuje się trochę jak Rachel z przyjaciol- tam tez było tak ze ona długo czekała na poród w szpitalu, nic się nie działo, a wciąż zmieniały się dziewczyny, które przyjeżdżały i szybko rodziły 😂

Kalli95 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje 😍 ale wysyp bobasków 🥰

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KaroInka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata, annkaa gratulacje!

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Anita2022 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta normalnie jak czytam Twoje wpisy to widzę siebie, nie dość, ze w tym samym dniu urodzilysmy to jeszcze podobny ciężki poród. My od wczoraj jesteśmy w domu i powoli uczymy się siebie. Pokarm mam a mały albo śpi nawet do 4 godzin ciągiem i ciężko go wybudzić na następne karmienie albo podjada co 45 min po kilka minut. Teraz ma sucho, najedzony, ale płacze 🥺

14.11.2022 Marcel 3190g, 53 cm, 10 pkt ❤️
    🤰🏻30 lat
    01.03 ⏸
    11.03 pierwsza wizyta (5+6)
    29.03 druga wizyta, słyszałam bicie serduszka 166 ud/min (8+2)
    26.04 badania prenatalne (12+2)
    24.05 będzie chłopak 💚 155 gram, 144 ud/min (16+2)
    Niedoczynność tarczycy -Euthyrox 50
    PCOS
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne super, że się odezwalas ❤️ Wiem, że jest Ci bardzo ciężko, ale z pewnością już bliżej niż dalej, dasz radę ❤️

Joanne lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:

Dobrze ze się odezwałas i cieszę się ze końcu skierowali cię pod szpital -lepiej późno niż wcale
    Trzymam kciuki za poniedziałkowa wizytę i szybkie wyznaczenie porodu w takim razie oczywiście daj nam znać co powiedzą i pamiętaj musisz twardo gadać z nimi u mnie chcieli czekać dłużej ale powiedziałam ze nie ma opcji i od wizyty do wywołania były 3 dni

Scandi-B, Joanne lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przy masażu krocza mąż stwierdził, że jest dużo lepiej, mocno się rozciąga i jest elastyczne, więc jakoś tam przygotowane jest. Wydaje mi się, że brzuch mi się obniżył. Jakieś tam skurcze i bóle miesiączkowe czuje, ale to jeszcze nie to.
    Nie mogę urodzic do soboty (mąż ma dyżur dziś i jutro), potem jadę z tymi wszystkimi metodami, może cokolwiek to da. Koleżanka poleciła mi jeszcze herbatkę z liści malin.
    No i też czekam na poniedziałek, bo wtedy lekarz oceni wielkość dzidziora i czy wywołujemy wcześniej poród czy czekamy.
    Jeszcze chwila i wszystkie będziemy szczęśliwymi mamami :)

MamaNl, Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita2022 wrote:
    Dzasta normalnie jak czytam Twoje wpisy to widzę siebie, nie dość, ze w tym samym dniu urodzilysmy to jeszcze podobny ciężki poród. My od wczoraj jesteśmy w domu i powoli uczymy się siebie. Pokarm mam a mały albo śpi nawet do 4 godzin ciągiem i ciężko go wybudzić na następne karmienie albo podjada co 45 min po kilka minut. Teraz ma sucho, najedzony, ale płacze 🥺

To moga byc gazy… nasz maluszek tez jest raczej spokojny, je i potrafi dlugo pospac, ale zawsze w srodku nocy ma kryzys brzuszkowy. W szpitalu mowili ze to normalne i po prostu trzeba przeczekac, u nas pomagalo go przynajmniej troche uspokoic kladzenie na piersi skora do skory i spokojnie mowienie do maluszka.

Anita2022 lubi tę wiadomość

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Wczoraj przy masażu krocza mąż stwierdził, że jest dużo lepiej, mocno się rozciąga i jest elastyczne, więc jakoś tam przygotowane jest. Wydaje mi się, że brzuch mi się obniżył. Jakieś tam skurcze i bóle miesiączkowe czuje, ale to jeszcze nie to.
    Nie mogę urodzic do soboty (mąż ma dyżur dziś i jutro), potem jadę z tymi wszystkimi metodami, może cokolwiek to da. Koleżanka poleciła mi jeszcze herbatkę z liści malin.
    No i też czekam na poniedziałek, bo wtedy lekarz oceni wielkość dzidziora i czy wywołujemy wcześniej poród czy czekamy.
    Jeszcze chwila i wszystkie będziemy szczęśliwymi mamami :)

U mnie masaz krocza zdal egzamin na tyle ze nie bylo zewnetrznych pekniec 👍 niestety mialam wewnetrzne pierwszego stopnia, ale to ze wzgledu na raczke przy twarzy - polozna mowila ze to czeste w tym przypadku.

Tony, Olo323 lubią tę wiadomość

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ