X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Altair Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, gratulacje dla Was! Bardzo lubię imię Alicja :)

Marta93 lubi tę wiadomość

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Kiedy się wybieracie z pierwszą wizytą kontrolną do pediatry?

Nasza przychodnia się wycwanila po covidzie i nie chodzą po domach na wizyty patronażowe 😏 wiec my już byliśmy w 5 dniu, potem na kontroli jak miała 2 tyg ze względu na żółtaczkę i teraz idziemy za tydzień za kontrole po pierwszym miesiącu i po wizycie w poradni ortopedycznej

Altair lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Chcemy się przywitać z Alicją o 7.20 przyszła na świat przez cesarskie cięcie bo by mi nie przeszła 2970 52 cm od 1.30 miałam skurcze co 29min później już co 10 i jak się wykąpałam żeby jechać to krew na papierze w szpitalu 2 cm rozwarcia po pół godzinie 5cm i na cesarkę że nie przejdzie,póki co walczymy i złapanie cycka bo jest problem

Gratulacje! 😍❤️

Marta93 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem umówiona na jutro na wywoływanie. Czaicie że tutaj zakładają balonik i wysyłają do domu?🙈 Mała nie jest w kanale rodnym ale powiedziała że mają sposoby aby tam ją wepchnąć i najpierw będzie próba SN. Dopiero jak będzie się klinować to cesarka. Tortury w pakiecie. Świetnie. O tym marzyłam 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Jestem umówiona na jutro na wywoływanie. Czaicie że tutaj zakładają balonik i wysyłają do domu?🙈 Mała nie jest w kanale rodnym ale powiedziała że mają sposoby aby tam ją wepchnąć i najpierw będzie próba SN. Dopiero jak będzie się klinować to cesarka. Tortury w pakiecie. Świetnie. O tym marzyłam 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

😱
    A dostaniesz chociaż jakieś znieczulenie do tego?

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:

Że tak powiem - mocno ekstremalnie 😳.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Anita2022 Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2022, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Chore. Przecież mi on bardzo krwawił z tych przewodów, Ktg 4 razy dziennie miałam. Powinni zatrzymać w szpitalu a nie róbta co chceta.

14.11.2022 Marcel 3190g, 53 cm, 10 pkt ❤️
    🤰🏻30 lat
    01.03 ⏸
    11.03 pierwsza wizyta (5+6)
    29.03 druga wizyta, słyszałam bicie serduszka 166 ud/min (8+2)
    26.04 badania prenatalne (12+2)
    24.05 będzie chłopak 💚 155 gram, 144 ud/min (16+2)
    Niedoczynność tarczycy -Euthyrox 50
    PCOS
  • Tony Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wyszłam od lekarza, Laura 3500g, rozwarcie na palec, więc narazie nic się nie szykuje. Ale nie jest duża, więc myślę że nie będziemy narazie wywoływać tylko czekamy na rozwój wydarzeń.
    Nakazał seksu, ale mąż jest już tak znerwicowany ze raczej nic z tego nie będzie 🤣

Ultra-Dżasta, Scandi-B, Sóweczka, Decemberry, Asia11, Angelaaaa, meggie94, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Aga300 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj Joanne 😕 brzmi niefajnie.
    Dziewczyny gratuluję wszystkim dzidziusiów🥳
    Ja dziś miałam ktg - wszystko ok - skurczów brak.
    Jak w zeszłym tygodniu coś tam czułam, tak teraz nic się nie dzieje. Chodzę, śpię i zastanawiam się ile jeszcze razy odkurzę jeszcze mieszkanie już tak generalnie 😂
    Tony mój za to zadaniowo na siłę chce przekonać córkę do wyjścia, ale ja czuję się minus 100 do atrakcyjności, więc z seksem tak sobie.
    Mam już tysiące scenariuszy, gdzie mnie poród zastanie i co zrobię...

Scandi-B lubi tę wiadomość

• Tony Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga300 wrote:
    Ojoj Joanne 😕 brzmi niefajnie.
    Dziewczyny gratuluję wszystkim dzidziusiów🥳
    Ja dziś miałam ktg - wszystko ok - skurczów brak.
    Jak w zeszłym tygodniu coś tam czułam, tak teraz nic się nie dzieje. Chodzę, śpię i zastanawiam się ile jeszcze razy odkurzę jeszcze mieszkanie już tak generalnie 😂
    Tony mój za to zadaniowo na siłę chce przekonać córkę do wyjścia, ale ja czuję się minus 100 do atrakcyjności, więc z seksem tak sobie.
    Mam już tysiące scenariuszy, gdzie mnie poród zastanie i co zrobię...

Ja się czuję podobnie, jeszcze mi teraz wyskoczyły jakieś pryszcze na twarzy 🤦‍♀️ i nie wiem jaka pozycja by była dobra, aktualnie nie wyobrażam sobie żadnej, podziwiam pary aktywnie seksualne na tym etapie ciąży :D

Joanne, Aga, to chyba już tylko my zostałyśmy na podkładzie z udzielających się forumowiczek :)

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:

Tu w NO tez mi mowili ze mnie wysla do domu z balonikiem, no ale na szczescie obylo sie bez 😳
    Przykro mi Joanne, z tego co pisalas wczesniej wydaje sie ze prawdopodobienstwo cesarki jest duze, mam nadzieje ze ta proba bedzie odpowiednio kontrolowana i ewt. decyzja o cesarce podjeta w odpowiednim czasie, zebys sie nie musiala dlugo meczyc. Ale oczywiscie trzymam kciuki zeby jednak okazalo sie ze mala daje rade i jest odpowiedni postep porodu bez interwencji 👍😊🍀

Joanne lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to wywolywanie brzmi dla mnie bez sensu skoro ani dziecko nie mieści się w drogach rodnych ani szyjka jeszcze nie szykuje się do porodu. Nawet nie chcę o tym wszystkim myśleć bo w głowie mam tylko czarne scenariusze. Zawsze mówiłam że mam szczęście do lekarzy w Holandii, ale niestety jak zaszłam w ciążę to limit akurat się wyczerpał.

age.png
  • Aga300 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Ja się czuję podobnie, jeszcze mi teraz wyskoczyły jakieś pryszcze na twarzy 🤦‍♀️ i nie wiem jaka pozycja by była dobra, aktualnie nie wyobrażam sobie żadnej, podziwiam pary aktywnie seksualne na tym etapie ciąży :D

Joanne, Aga, to chyba już tylko my zostałyśmy na podkładzie z udzielających się forumowiczek :)

Tak też właśnie przeglądałam i na to wygląda. Ja mam wizytę w ten czwartek i raczej moja ginekolog nie będzie przyspieszała niczego, jak samo nie zacznie się dziać:)
    Teraz rozdzwonili się wszyscy i wkurzające jest ciągłe takie pytanie - jak tam, czy już gratulować? Mówię, że jak będzie czego to sama powiem. I potem taki zawiedziony głos... Też myślę, że już bardziej gotowa nie będę i nie lubię takiej niepewności, ale staram się jeszcze korzystać i się nie frustrować:)

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Chcemy się przywitać z Alicją o 7.20 przyszła na świat przez cesarskie cięcie bo by mi nie przeszła 2970 52 cm od 1.30 miałam skurcze co 29min później już co 10 i jak się wykąpałam żeby jechać to krew na papierze w szpitalu 2 cm rozwarcia po pół godzinie 5cm i na cesarkę że nie przejdzie,póki co walczymy i złapanie cycka bo jest problem

Gratulacje! 💐🥳 dosc szybko Ci szlo rozwarcie, napisz pozniej cos wiecej co zawyrokowalo o cesarce…
    Teraz odpoczywajcie i cieszcie sie soba :)

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nawet nie wyobrażacie sobie jak kiepsko się czuję bo brzuch mi nie opadł, jest duży tak jak widzialyscie na zdjeciach, a dziecko stałe rośnie🙈 Dwie godziny temu zjadłam pół tosta, pół eklerka i wypiłam pół szklanki wody i do teraz odbija mi się słodkimi wymiocinami🤢 Serio jelita czuję na wysokości klatki piersiowej. Wszystko mam tak posciskane aż non stop odczuwam ucisk w piersiach.

Jesteś drobna, nie będziesz miała dużego dziecka, mówili.

Dobrze że dziewczynka, to będzie mniejsza, mówili...😆

Decemberry, Altair, Ultra-Dżasta, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    A nawet nie wyobrażacie sobie jak kiepsko się czuję bo brzuch mi nie opadł, jest duży tak jak widzialyscie na zdjeciach, a dziecko stałe rośnie🙈 Dwie godziny temu zjadłam pół tosta, pół eklerka i wypiłam pół szklanki wody i do teraz odbija mi się słodkimi wymiocinami🤢 Serio jelita czuję na wysokości klatki piersiowej. Wszystko mam tak posciskane aż non stop odczuwam ucisk w piersiach.

Jesteś drobna, nie będziesz miała dużego dziecka, mówili.

Dobrze że dziewczynka, to będzie mniejsza, mówili...😆

Joanne pamiętaj ze nie musisz się zgadzać na wszystko co ci mówią.
    Balonik ok moja córka tez miała ale zostawili ja w szpitalu teraz tu znajoma podobnie.
    Szkoda ze mieszkasz tak daleko odnas bo normalnie bym ci poleciła szpital w sneek.
    Na balonik możesz się zgodzić ale nie musisz podobnie jak na wszystko co ci sugerują

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Joanne pamiętaj ze nie musisz się zgadzać na wszystko co ci mówią.
    Balonik ok moja córka tez miała ale zostawili ja w szpitalu teraz tu znajoma podobnie.
    Szkoda ze mieszkasz tak daleko odnas bo normalnie bym ci poleciła szpital w sneek.
    Na balonik możesz się zgodzić ale nie musisz podobnie jak na wszystko co ci sugerują

Nie orientuję się w temacie żeby na coś się zgadzać lub nie. Nie chciałabym SN tylko od razu cesarkę i o tym mówię ale nic z tego, twierdzą że SN będzie dla mnie lepiej, że w Holandii zawsze najpierw SN się próbuje. Liczę na to że jutro będę miała jakieś badania, pomierzą i zrobią tą cesarkę jednak.

age.png
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry… ups, juz wieczor nas zastal 😂

Marta, ogromniaste gratulacje! Mam nadzieje, ze dzien zero na sali pooperacyjnej minie Ci doskonale, a widok dzidziutka wynagrodzi wszystkie bole. 🥰

Dziekuje dziewczyny za te informacje o biegunce, mega mnie uspokoilyscie. Po porodzie wyproznialam sie normalnie juz od 2 dnia, i to czasem nawet niejeden raz dziennie. Dlatego myslalam, ze ta biegunka to jest cos niepasujacego do obrazka. Ale minela, dzis juz spokoj, na szczescie.

U mnie dzis troche lepszy humor. Odkrylam, ze robie sie najbardziej smutna i negatywnie nastawiona do zycia, jak boli mnie glowa. A bol glowy ewidentnie jest powiazany z nawalem pokarmu 😒. Choc przyznam, ze zaczynam sie powoli odnajdywac w tej dzungli laktacyjnej i jeszcze sie wstrzymuje z wzieciem bromegronu.
    Synek akceptuje tylko prawa piers, wiec tak mam ja rozchulana, ze jest o wiele wieksza od lewej 😭 dzis juz nad tym plakalam. Probuje to wyrownywac laktatorem, ale wiecie jak to jest.. lipa. Mam nadzieje, ze po nawale to sie uspokoi 😭😭

Rana po cesarce przestaje mnie bolec. Biore coraz mniej przeciwboli, co cieszy mnie jak nie wiem.

Joanne, moze poszukaj w necie holenderskim informacji o tym, co jest wytrychem do ich cesarki? Moze cos w prawach pacjenta znajdziesz? Albo na forach? Trzymam kciuki, bys miala porod (i to co po!) bezpieczny i bezbolesny.

Moja polozna srodowiskowa chora. Mialam miec dzis patronaz. Ogromny fart, ze akurat mi napisala, ze ma syna chorego i sama kaszle. Wiec przelozylam wizyte, bo jakos nie widzi mi sie to..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2022, 17:32

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • wombi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Kiedy się wybieracie z pierwszą wizytą kontrolną do pediatry?
    My w środę, jak Julka będzie mieć 4 tyg. Położna tak kazała isc, byłaby nas już 3x na wizycie

Altair lubi tę wiadomość

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
  • Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:

Gratulację!

2900 to malutka aż dziwne że nie chciała przejść. Mierzyli Cię jakoś wcześniej na izbie przyjęć i zdecydowali o CC czy wyszło w trakcie?

‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ