X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Hej, ja już w szpitalu, właśnie mi założyli balonik. Nie było tak źle. Dzisiaj w usg 3900g 😱 co raz bardziej się boję, że jej nie przepchnę. Jutro w planie oksytocyna. Spróbuję się przespać chociaż zaczynają mnie właśnie jakieś bóle łapać i trochę chce mi się rzygac, chociaż prawie nic nie jadłam. Wish me luck!

Z balonikiem najlepiej dużo chodzić żeby zadziałał jak należy 😊 powodzenia! Czekamy na dalsze wieści ✊🏻

Tony lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Od kilku tygodni 8-9 miesiąc mam postepujące bóle stawów. Zaczęło się od tego że po jodze/strechingu dla ciężarnych zaczęłam mieć problemy z klękaniem na kolano i opieraniem się na rękach. Ćwiczyłam całą ciąże i dolegliwości pojawiły się dopiero teraz. Od 2 tyg nie ćwiczę a ból postępuje. Jest to mega dziwne uczucię ciągniecia na kolanach, palacach u rąk i piętach. Na chwile obecna mam problem nawet z chwytaniem bo mnie wszystkie ścięgna pieką i ciągną. Bólow posladków/kręgosłupa w ogóle nie miałam a na USG stawów nie wyszło kompletnie nic. Jedna z fizjo mówiła że to może być zatrzymanie wody ale raczej nie zauważyłam opuchlizny nigdzie :-/ Czy słyszalyście o czyms podobnym i wiecie jak z tym sobie radzić? Będę wdzięczna za wszelkie info.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2022, 14:43

• Tony Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki chuj ze spania, napierdala fest. Czy Wam też się tak chciało rzygac przy skurczach? Żałuję że zjadłam cokolwiek :/

Sóweczka, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Taki chuj ze spania, napierdala fest. Czy Wam też się tak chciało rzygac przy skurczach? Żałuję że zjadłam cokolwiek :/
    Mi było niedobrze jak jechałam do szpitala i lekarz mówił że tak jest jak się szyjka rozwiera. Trzymaj się 🤞🤞🤞

Tony lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski, u nas noc spokojna, dzień w miarę też. Za to mój stan psychiczny nie najlepszy. Czy możliwe, że teraz łapie mnie właściwy baby blues? Od momentu jak Młody wstał, tj. 8 rano, chodzę ze łzami w oczach. Organizm domaga się snu, choć niby w nocy śpię. Jestem chyba przemęczona tym wszystkim.

Tony trzymam kciuki! Pamiętaj - dasz radę!
    Może poproś o coś przeciwbólowego. Tylko niech nie bawią się w No-Spę, tylko dadzą Ci coś z grubej rury. A nuż zadziała (u mnie nic nie działało 🤣).

Właśnie przypomniałam sobie, jak przyjechałam na noc ze skurczami i też myślałam, że sobie kimnę 🤣😂.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:

Mi akurat nie chciało się rzygac, ale na szkole rodzenia położna mówiła, że kiedy szyjka się rozwiera to można mieć mdłości i wymioty

Tony lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony mi 2 godziny po założeniu balonika zaczął brzuch boleć i pojawiły się skurcze. Kazali brać 2 paracetamole co 4h i w sumie pomagało. Pojechaliśmy do szpitala na ktg jak najmocniej bolało a na noc wróciłam do domu i było ok. U mnie skurcze stanęły na 4 cm.

Dżasta mnie mój chłop dzisiaj wkurzył i też mi się wszystkiego odechciało i jedyne co mi się chce to ryczeć. Rozłożył mi dzień a tyle planów było. Dupek.

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Cześć laski, u nas noc spokojna, dzień w miarę też. Za to mój stan psychiczny nie najlepszy. Czy możliwe, że teraz łapie mnie właściwy baby blues? Od momentu jak Młody wstał, tj. 8 rano, chodzę ze łzami w oczach. Organizm domaga się snu, choć niby w nocy śpię. Jestem chyba przemęczona tym wszystkim.

Może poproś o coś przeciwbólowego. Tylko niech nie bawią się w No-Spę, tylko dadzą Ci coś z grubej rury. A nuż zadziała (u mnie nic nie działało 🤣).

Właśnie przypomniałam sobie, jak przyjechałam na noc ze skurczami i też myślałam, że sobie kimnę 🤣😂.

Myśle, że to normalne 😊 Zwłaszcza, że dopiero niedawno mąż wrócił do pracy i zostaliście sami, tez tak miałam. Niby nie czułam się bardzo niewyspana, bo raz ze młoda poza kilkoma incydentami nie daje mocno do pieca a dwa ze mamy dobry układ ze wstawaniem z mężem, a i tak czułam się jakaś taka jak piszesz przemęczona chyba cała nową sytuacja. Pozwól sobie na chwile słabości, nie jestesmy robotami ❤️

Decemberry lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Altair Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:

Tak, chciało miesięcy rzygć i rzygałam. Oraz miałam biegunkę. Lewatywa niepotrzebna, bo organizm sam się wyczyścił. Natomiast jedzenia nie można odpuszczać, jeśli będzie poród SN. Mięśnie potrzebują paliwa, żebyś miała siłę przez wiele godzin.

Tony lubi tę wiadomość

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Altair Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Mam nadzieję, że to chwilowe obniżenie nastroju, ale trzeba się obserwować.

Ja mam chwile załamki, kiedy młody płacze, chociaż jest nakarmiony, przewinięty i nie wiem o co chodzi, nie potrafię mu pomóc. Tak rozpaczliwie wtedy wygląda, marszczy się na buzi jak rodzynka :( Wczoraj się popłakałam, kiedy młody płakał.
    A w dodatku mąż jeszcze tylko przez tydzień że mną w domu. Od trzech dni jest przeziębiony, siedzi w drugim pokoju i nie zbliża się do małego, żeby go nie zarazić.

Powiem Wam, że dość trudny jest dla mnie ten czas. A znajome mamy mówią, że pierwsze tygodnie to był najszczęśliwszy okres w ich życiu 😀

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za informację odnośnie przyrostu Waszych dzidziutków. Próbowaliśmy dzisiaj trochę ograniczyć podaż tego jedzenia i wiecie co... doszliśmy do wniosku, że to nie ma sensu. Przecież w niego nie wmuszamy, on sam wie ile potrzebuje. Najwyżej wyciągnie, jak już będzie raczkować. Teraz to takie dokładanie sobie stresu na siłę, a tak jak Asia powiedziała - dobrze, że waga rośnie, a nie odwrotnie. Także wrzucamy na luz.

Dżasta, przykro mi, że dopada Cię teraz gorszy humor, Ciebie Joanne tak samo - przytulam Was dziewuszki mocno. Pewnie powrót do pracy Waszych partnerów powoduje zaburzenie poczucia bezpieczeństwa i pewności siebie, bo zostałyście ze wszystkim same. Trzymam kciuki, by to się ułagodziło.

Tony, ciśnij tam ostro! :D

Powiem Wam ciekawostkę. Jak byłam w ciąży u urofizjo, to franca nie chciała mi ponalepiać tejpów na rozejście mięśni prostych. Nie wiedziałam czemu, ale teraz wiem, że to pewnie z lenistwa. Teraz mój brzuch po ciąży nie wygląda zbyt extra, myślałam, że to nadal obkurczająca się macica, ale moja ginka mnie oświeciła, że macica już dawno przy pępku, a to, co mi wystaje nad, to... jelita. Gdybym miała tejpy w ciąży, to nie byłoby takiej dramy. Z racji na to, że mam "obsesję" na punkcie swojego brzucha, poskarżyłam się gince, że boję się, że tak to już zostanie. Poleciła mi swoją urofizjo (w swojej klinice), żebym się zapisała na za dwa tygodnie i ona mnie otejpuje i zaleci ćwiczenia. Mówiła, że jedna jej pacjentka miała meeega wywalony brzuch po ciąży i ta uro jej zmniejszyła ten brzuch bardzo, więc mam dużo nadziei, że się uda... Eh.

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony powodzenia 🤞 jeszcze chwila i maleństwo będzie obok 😍

Tony lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony powodzenia, musisz przemęczyć. Nie było mi niedobrze. Spać nie mogłam ze stresu chyba.

Tony lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:

Miał być cytat, a wyszedł like.

Mnie mega mdliło z Cypkiem w ciąży 🙆

Trzymaj się dzielna kobieto! Napierdala ostro - nie będę mówiła, że jest cukierkowo bo nie jest, ale dasz radę!!!

Tony lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2022, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

To się nazywa przemęczenie psychiczne. Masz wrażenie jakby cię jakaś depresja brała. Musisz się porządnie wypłakać i odpocząć. To jest wszystko a raz - hormony, zmeczeniey, stres, obawy...

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zauważyłam właśnie, że u Młodego łuszczy się skóra na czole. To już ciemniucha czy jeszcze nie? 🤔

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Dziewczyny, zauważyłam właśnie, że u Młodego łuszczy się skóra na czole. To już ciemniucha czy jeszcze nie? 🤔

ciemieniucha to chyba już od razu łuski.. Czesz grzeybczkiem :D

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzisiaj u małego po kąpieli tez zauważyłam z przodu taka sucha skore na głowie i nad brwiami tez jakby taki suchy naskórek 😐

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Mojemu też się luszczy na czole i nad brwiami. Jak się powierci w foteliku albo wózku na spacerze i ta czapka mu się poprzesuwa po czole to już w ogóle.

• Joanne Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała kilka godzin spędziła z ojcem i nawet mu nie płakała. Zjadła z butli, poszła spać i cisza. Wzięłam ją na karmienie bo cyce miałam jak kamienie a ta z cyca na cyca a jak odkładałam to płacz. W końcu przy cycu też płacz bo z tego przejedzenia chyba kolek dostała. Wkurzyłam się że dziecku tylko z cycem się kojarzę, że matka polka krowa dojna i aż się rozryczałam.

I czasami ten głupi fejsbuk nawet wstrzeli się z czymś mądrym, pożytecznym, pięknym... Mi dało do myślenia, podniosło na duchu. Wrzucam więc bo może któraś z Was też właśnie tego potrzebuje ❤️

Screenshot-20221203-193717-Facebook.jpg

Angelaaaa, Nosia, Altair lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ