X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rehabilitację załatwiam prywatnie.. siostra jak córkę urodziła i dostała skierowanie to u nas jest jedna poradnia rehabilitacyjna i termin jeszcze w miarę ok ale wizyta raz na ileś miesięcy 🤦‍♀️ a jej córka miała bardzo krzywe nóżki no baliśmy się że będzie niepełnosprawna i w tej poradni mówili że nie trzeba nic z tym robić. Samo minie.. skończyło się na wizytach prywatnych i jest wszystko dobrze ale było trzeba ćwiczyć codziennie w domu .
    Także do tych na nfz jestem uprzedzona i moim zdaniem chociaż raz warto iść prywatnie może bardziej szczegółowo spojrzy i doradzi

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto to w ogóle ta Hafija?
    A dobra, wiem. Ostatnio wyskoczyła w Google, bo szukałam info o tym, czy odżywki białkowe można spożywać przy kp ale jej wpis nic nie wniósł i po prostu przeczekam do marca.

Odnośnie tych napięć - i mój ma z tym chyba problem... Tak myślę. Jak piszecie o tych barkach a ja oglądam film z Młodym na brzuszku w roli głównej to ma podobnie z tymi barkami. W piątek idziemy do pediatry, więc dopytam.

Za radami Straty - przez cały dzień Młody spał i bawił się przy włączonych światłach. Przy tym pilnowałam okien aktywności. Koniec końców usnął sam po 19:30 i z mężem rozkminiamy, czy to aby nie szybko 😅. W ogóle mam wrażenie, że w ciągu dnia był już spokojniejszy w porównaniu z wczoraj. Zobaczymy co noc przyniesie. Chciałabym być dobrej myśli ale same wiecie jak to jest 🤣.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podaje codziennie krople Biogaia. Jakoś od tygodnia. Mają dobre opinie.

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Kto to w ogóle ta Hafija?
    A dobra, wiem. Ostatnio wyskoczyła w Google, bo szukałam info o tym, czy odżywki białkowe można spożywać przy kp ale jej wpis nic nie wniósł i po prostu przeczekam do marca.

Odnośnie tych napięć - i mój ma z tym chyba problem... Tak myślę. Jak piszecie o tych barkach a ja oglądam film z Młodym na brzuszku w roli głównej to ma podobnie z tymi barkami. W piątek idziemy do pediatry, więc dopytam.

Za radami Straty - przez cały dzień Młody spał i bawił się przy włączonych światłach. Przy tym pilnowałam okien aktywności. Koniec końców usnął sam po 19:30 i z mężem rozkminiamy, czy to aby nie szybko 😅. W ogóle mam wrażenie, że w ciągu dnia był już spokojniejszy w porównaniu z wczoraj. Zobaczymy co noc przyniesie. Chciałabym być dobrej myśli ale same wiecie jak to jest 🤣.

Tez nie wiem kto to jest ale ja już stara jestem i nie bardzo gonie za obserwacjami kogoś tam ….

U nas chyba tez problem jest z napięciem mięśniowym jak był malutki to trzęsły mu się nóżki i raczki i już położna co przychodziła do domu mówiła ze to może być to także jutro postaram się nie zapomnieć zapytać na kontroli.

U nas młody rano był trochę aktywny później usnął sam od dłuższego czasu to pierwszy raz ze moje ręce miały odpoczynek, później byliśmy godzinę na spacerku, spał w domu jeszcze i po kąpieli usnął ale znów u mnie na rękach tez przed 20 i tez się zastanawiam co czeka mnie później jak narazie ogarniam i myje podłogi heheh

A wogole u nas problem ze spaniem zaczął się od tego ze mały się stresuje stęka i pręży i wtedy ulewa wiec łatwiej czasem mi go na rękach uśpić niż kilkanaście razy przebierać bo i tak ostatnio mamy pralkę na dzień czasem co dwa

Także jutro zobaczę ile młody wazy i mierzy aż jestem ciekawa….

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 18 zadzwonił fizjoterapeuta, że zwolnił mu się termin na jutro na 15:15, więc wzięłam 😊 Jutro dam znać po wizycie co się dowiedziałam 😊

Angelaaaa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do probiotyki podajemy biogaie pd urodzenia. Większych problemów z brzuszkiem, odpukać, nie mamy.

age.png

age.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Marta pomaga wam ten termofor? Kiedy go stosujesz? Jak już ma kolke czy jakoś przed?
    Jak już ją ma tak pomaga daje cyca termofor na brzuszku zasypia wkładam ja w rożek z termoforem zawijam i spi

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Po 18 zadzwonił fizjoterapeuta, że zwolnił mu się termin na jutro na 15:15, więc wzięłam 😊 Jutro dam znać po wizycie co się dowiedziałam 😊
    A ten probiotyk, to po konsultacji z pediatra czy tak zapobiegawczo? Zapomniałam o coś takiego zapytać, a faktycznie może warto wesprzeć florę Malucha.

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    A ten probiotyk, to po konsultacji z pediatra czy tak zapobiegawczo? Zapomniałam o coś takiego zapytać, a faktycznie może warto wesprzeć florę Malucha.

W szpitalu mi mówili już ze dobrze zwłaszcza po CC pierwszy miesiąc podawać probiotyk, ja kupiłam jeszcze jedno opakowanie i lecimy drugi miesiąc, jak się skończy i nie pojawią się jakieś problemy to pewnie odstawimy

kid_aa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj ciężka noc i poranek. Co chwila płacz był w nocy. I zastanawiam się teraz co mu dolega bo do tej pory ładnie spał i tylko na jedzenie się budził. Może ten pierwszy skok? Wczoraj 3 tygodnie skończył. W karmieniu piersią najgorsze jest to że nie wiadomo ile zjadł i zastanawia sie czy nie jest przypadkiem głodny... No niby powinnam być mądrzejsza bo dwoje dzieci na piersi już odchowalam ale jak tak płacze to i tak różne myśli przychodzą do głowy. A może to brzuszek bo nóżkami kopał i prężył się... pomaga Waszym dzieciaczkom ta Biogaja??

UFmbp2.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj u pediatry z Dianką. Zleciła badanie moczu ze względu na ten płacz. Kazała obserwować ilość kupek i czy są wodniste. Są i wodniste i jest ich dużo. Kazała przyjmowac biogaie i dicpflor dodatkowo, plus espumisan w razie potrzeby. Mam spróbować wyeliminować z diety węglowodany i ograniczyć mleko krowie i obserwować czy z kupkami bedzie lepiej. Z napięciem mięśniowym chyba wszystko ok, tak przynajmniej twierdziła. Mówiła, że bedziemy obserwować. Na 29 grudnia mamy umówione szczepienie.

• Nosia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia1985 wrote:
    U nas dzisiaj ciężka noc i poranek. Co chwila płacz był w nocy. I zastanawiam się teraz co mu dolega bo do tej pory ładnie spał i tylko na jedzenie się budził. Może ten pierwszy skok? Wczoraj 3 tygodnie skończył. W karmieniu piersią najgorsze jest to że nie wiadomo ile zjadł i zastanawia sie czy nie jest przypadkiem głodny... No niby powinnam być mądrzejsza bo dwoje dzieci na piersi już odchowalam ale jak tak płacze to i tak różne myśli przychodzą do głowy. A może to brzuszek bo nóżkami kopał i prężył się... pomaga Waszym dzieciaczkom ta Biogaja??
    To u nas od początku co jakiś czas pojawia ja się takie problemy z płaczem. Bierzemy biogaie od tygodnia, od 2 dni jest lepiej ale nie wiem czy to zasługa biogai czy przypadek..😒 Od 2 dni poddaję też espumisan więc może espumisan pomaga. Trudno mi powiedzieć. U nas problemem są czeste kupki, bączki i mała właśnie wtedy pręży się, wije, czerwienieje i płacze a jak zrobi kupke to nagle przestaje płakać i odprężona zasypia i za chwilę znowu to samo.
    Jak mała tak plakala w nocy to też myślałam, że może jest głodna, ale pokarmu mam wystarczająco. Przybiera ponad normę. No i na głód też u nas jest inny płacz niż na problem brzuszkowe. Ja mam obserwować czy mała nie robi za dużo kupek wodnistych bo jest obawa, że się odwodni..😒

• Nosia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2022, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki najlepszy będzie aspirator do noska? Do odkurzacza czy elektryczny?

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Dziewczyny jaki najlepszy będzie aspirator do noska? Do odkurzacza czy elektryczny?

Ja mam do odkurzacza i jestem zadowolona ☺️

Nosia lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:

Ja mam elektryczny i jestem bardzo zadowolona

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z małą od okulisty 🤦🏼‍♀️
    Niestety w nocy zaczęło jej ropieć iczko, pojechałam do gina na kontrolę, a jak wróciłam to już drugie oczko zaczęło ropieć 😞
    Pomimo przemywania.

Szybko znalazłam okulistę od niemowlaków i pojechałam. Okazało się, że załapała jakaś bakterię 🤷
    Dostała krople z antybiotykiem, ale już po pierwszej dawce jest o wiele mniej ropy

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam ten aspirator do odkurzacza. Kupilam tez ten z ustnikiem, ale maluch sie go boi bardziej niz tego z odkurzacza, lol.

Macie jakies sposoby na pobudzenie laktacji? Kpi mi wysusza pokarm :((

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Ja polecam ten aspirator do odkurzacza. Kupilam tez ten z ustnikiem, ale maluch sie go boi bardziej niz tego z odkurzacza, lol.

Macie jakies sposoby na pobudzenie laktacji? Kpi mi wysusza pokarm :((
    Majeranek

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten aspiratorek na odkurzacz do ten "katarek plus"?
    A jaki elektryczny? :) Podpowiedzcie bo nie chcę wywalić pieniędzy w błoto :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Ten aspiratorek na odkurzacz do ten "katarek plus"?
    A jaki elektryczny? :) Podpowiedzcie bo nie chcę wywalić pieniędzy w błoto :)

Ja mam elektryczny Neno

Nosia lubi tę wiadomość

‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ