X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rehabilitację załatwiam prywatnie.. siostra jak córkę urodziła i dostała skierowanie to u nas jest jedna poradnia rehabilitacyjna i termin jeszcze w miarę ok ale wizyta raz na ileś miesięcy 🤦‍♀️ a jej córka miała bardzo krzywe nóżki no baliśmy się że będzie niepełnosprawna i w tej poradni mówili że nie trzeba nic z tym robić. Samo minie.. skończyło się na wizytach prywatnych i jest wszystko dobrze ale było trzeba ćwiczyć codziennie w domu .
    Także do tych na nfz jestem uprzedzona i moim zdaniem chociaż raz warto iść prywatnie może bardziej szczegółowo spojrzy i doradzi

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto to w ogóle ta Hafija?
    A dobra, wiem. Ostatnio wyskoczyła w Google, bo szukałam info o tym, czy odżywki białkowe można spożywać przy kp ale jej wpis nic nie wniósł i po prostu przeczekam do marca.

Odnośnie tych napięć - i mój ma z tym chyba problem... Tak myślę. Jak piszecie o tych barkach a ja oglądam film z Młodym na brzuszku w roli głównej to ma podobnie z tymi barkami. W piątek idziemy do pediatry, więc dopytam.

Za radami Straty - przez cały dzień Młody spał i bawił się przy włączonych światłach. Przy tym pilnowałam okien aktywności. Koniec końców usnął sam po 19:30 i z mężem rozkminiamy, czy to aby nie szybko 😅. W ogóle mam wrażenie, że w ciągu dnia był już spokojniejszy w porównaniu z wczoraj. Zobaczymy co noc przyniesie. Chciałabym być dobrej myśli ale same wiecie jak to jest 🤣.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podaje codziennie krople Biogaia. Jakoś od tygodnia. Mają dobre opinie.

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Kto to w ogóle ta Hafija?
    A dobra, wiem. Ostatnio wyskoczyła w Google, bo szukałam info o tym, czy odżywki białkowe można spożywać przy kp ale jej wpis nic nie wniósł i po prostu przeczekam do marca.

Odnośnie tych napięć - i mój ma z tym chyba problem... Tak myślę. Jak piszecie o tych barkach a ja oglądam film z Młodym na brzuszku w roli głównej to ma podobnie z tymi barkami. W piątek idziemy do pediatry, więc dopytam.

Za radami Straty - przez cały dzień Młody spał i bawił się przy włączonych światłach. Przy tym pilnowałam okien aktywności. Koniec końców usnął sam po 19:30 i z mężem rozkminiamy, czy to aby nie szybko 😅. W ogóle mam wrażenie, że w ciągu dnia był już spokojniejszy w porównaniu z wczoraj. Zobaczymy co noc przyniesie. Chciałabym być dobrej myśli ale same wiecie jak to jest 🤣.

Tez nie wiem kto to jest ale ja już stara jestem i nie bardzo gonie za obserwacjami kogoś tam ….

U nas chyba tez problem jest z napięciem mięśniowym jak był malutki to trzęsły mu się nóżki i raczki i już położna co przychodziła do domu mówiła ze to może być to także jutro postaram się nie zapomnieć zapytać na kontroli.

U nas młody rano był trochę aktywny później usnął sam od dłuższego czasu to pierwszy raz ze moje ręce miały odpoczynek, później byliśmy godzinę na spacerku, spał w domu jeszcze i po kąpieli usnął ale znów u mnie na rękach tez przed 20 i tez się zastanawiam co czeka mnie później jak narazie ogarniam i myje podłogi heheh

A wogole u nas problem ze spaniem zaczął się od tego ze mały się stresuje stęka i pręży i wtedy ulewa wiec łatwiej czasem mi go na rękach uśpić niż kilkanaście razy przebierać bo i tak ostatnio mamy pralkę na dzień czasem co dwa

Także jutro zobaczę ile młody wazy i mierzy aż jestem ciekawa….

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 18 zadzwonił fizjoterapeuta, że zwolnił mu się termin na jutro na 15:15, więc wzięłam 😊 Jutro dam znać po wizycie co się dowiedziałam 😊

Angelaaaa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do probiotyki podajemy biogaie pd urodzenia. Większych problemów z brzuszkiem, odpukać, nie mamy.

age.png

age.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Marta pomaga wam ten termofor? Kiedy go stosujesz? Jak już ma kolke czy jakoś przed?
    Jak już ją ma tak pomaga daje cyca termofor na brzuszku zasypia wkładam ja w rożek z termoforem zawijam i spi

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Po 18 zadzwonił fizjoterapeuta, że zwolnił mu się termin na jutro na 15:15, więc wzięłam 😊 Jutro dam znać po wizycie co się dowiedziałam 😊
    A ten probiotyk, to po konsultacji z pediatra czy tak zapobiegawczo? Zapomniałam o coś takiego zapytać, a faktycznie może warto wesprzeć florę Malucha.

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    A ten probiotyk, to po konsultacji z pediatra czy tak zapobiegawczo? Zapomniałam o coś takiego zapytać, a faktycznie może warto wesprzeć florę Malucha.

W szpitalu mi mówili już ze dobrze zwłaszcza po CC pierwszy miesiąc podawać probiotyk, ja kupiłam jeszcze jedno opakowanie i lecimy drugi miesiąc, jak się skończy i nie pojawią się jakieś problemy to pewnie odstawimy

kid_aa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj ciężka noc i poranek. Co chwila płacz był w nocy. I zastanawiam się teraz co mu dolega bo do tej pory ładnie spał i tylko na jedzenie się budził. Może ten pierwszy skok? Wczoraj 3 tygodnie skończył. W karmieniu piersią najgorsze jest to że nie wiadomo ile zjadł i zastanawia sie czy nie jest przypadkiem głodny... No niby powinnam być mądrzejsza bo dwoje dzieci na piersi już odchowalam ale jak tak płacze to i tak różne myśli przychodzą do głowy. A może to brzuszek bo nóżkami kopał i prężył się... pomaga Waszym dzieciaczkom ta Biogaja??

UFmbp2.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj u pediatry z Dianką. Zleciła badanie moczu ze względu na ten płacz. Kazała obserwować ilość kupek i czy są wodniste. Są i wodniste i jest ich dużo. Kazała przyjmowac biogaie i dicpflor dodatkowo, plus espumisan w razie potrzeby. Mam spróbować wyeliminować z diety węglowodany i ograniczyć mleko krowie i obserwować czy z kupkami bedzie lepiej. Z napięciem mięśniowym chyba wszystko ok, tak przynajmniej twierdziła. Mówiła, że bedziemy obserwować. Na 29 grudnia mamy umówione szczepienie.

• Nosia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia1985 wrote:
    U nas dzisiaj ciężka noc i poranek. Co chwila płacz był w nocy. I zastanawiam się teraz co mu dolega bo do tej pory ładnie spał i tylko na jedzenie się budził. Może ten pierwszy skok? Wczoraj 3 tygodnie skończył. W karmieniu piersią najgorsze jest to że nie wiadomo ile zjadł i zastanawia sie czy nie jest przypadkiem głodny... No niby powinnam być mądrzejsza bo dwoje dzieci na piersi już odchowalam ale jak tak płacze to i tak różne myśli przychodzą do głowy. A może to brzuszek bo nóżkami kopał i prężył się... pomaga Waszym dzieciaczkom ta Biogaja??
    To u nas od początku co jakiś czas pojawia ja się takie problemy z płaczem. Bierzemy biogaie od tygodnia, od 2 dni jest lepiej ale nie wiem czy to zasługa biogai czy przypadek..😒 Od 2 dni poddaję też espumisan więc może espumisan pomaga. Trudno mi powiedzieć. U nas problemem są czeste kupki, bączki i mała właśnie wtedy pręży się, wije, czerwienieje i płacze a jak zrobi kupke to nagle przestaje płakać i odprężona zasypia i za chwilę znowu to samo.
    Jak mała tak plakala w nocy to też myślałam, że może jest głodna, ale pokarmu mam wystarczająco. Przybiera ponad normę. No i na głód też u nas jest inny płacz niż na problem brzuszkowe. Ja mam obserwować czy mała nie robi za dużo kupek wodnistych bo jest obawa, że się odwodni..😒

• Nosia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2022, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki najlepszy będzie aspirator do noska? Do odkurzacza czy elektryczny?

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Dziewczyny jaki najlepszy będzie aspirator do noska? Do odkurzacza czy elektryczny?

Ja mam do odkurzacza i jestem zadowolona ☺️

Nosia lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:

Ja mam elektryczny i jestem bardzo zadowolona

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z małą od okulisty 🤦🏼‍♀️
    Niestety w nocy zaczęło jej ropieć iczko, pojechałam do gina na kontrolę, a jak wróciłam to już drugie oczko zaczęło ropieć 😞
    Pomimo przemywania.

Szybko znalazłam okulistę od niemowlaków i pojechałam. Okazało się, że załapała jakaś bakterię 🤷
    Dostała krople z antybiotykiem, ale już po pierwszej dawce jest o wiele mniej ropy

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam ten aspirator do odkurzacza. Kupilam tez ten z ustnikiem, ale maluch sie go boi bardziej niz tego z odkurzacza, lol.

Macie jakies sposoby na pobudzenie laktacji? Kpi mi wysusza pokarm :((

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Ja polecam ten aspirator do odkurzacza. Kupilam tez ten z ustnikiem, ale maluch sie go boi bardziej niz tego z odkurzacza, lol.

Macie jakies sposoby na pobudzenie laktacji? Kpi mi wysusza pokarm :((
    Majeranek

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten aspiratorek na odkurzacz do ten "katarek plus"?
    A jaki elektryczny? :) Podpowiedzcie bo nie chcę wywalić pieniędzy w błoto :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Ten aspiratorek na odkurzacz do ten "katarek plus"?
    A jaki elektryczny? :) Podpowiedzcie bo nie chcę wywalić pieniędzy w błoto :)

Ja mam elektryczny Neno

Nosia lubi tę wiadomość

‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ