LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja rehabilitację załatwiam prywatnie.. siostra jak córkę urodziła i dostała skierowanie to u nas jest jedna poradnia rehabilitacyjna i termin jeszcze w miarę ok ale wizyta raz na ileś miesięcy 🤦♀️ a jej córka miała bardzo krzywe nóżki no baliśmy się że będzie niepełnosprawna i w tej poradni mówili że nie trzeba nic z tym robić. Samo minie.. skończyło się na wizytach prywatnych i jest wszystko dobrze ale było trzeba ćwiczyć codziennie w domu .
Także do tych na nfz jestem uprzedzona i moim zdaniem chociaż raz warto iść prywatnie może bardziej szczegółowo spojrzy i doradziMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Kto to w ogóle ta Hafija?
A dobra, wiem. Ostatnio wyskoczyła w Google, bo szukałam info o tym, czy odżywki białkowe można spożywać przy kp ale jej wpis nic nie wniósł i po prostu przeczekam do marca.
Odnośnie tych napięć - i mój ma z tym chyba problem... Tak myślę. Jak piszecie o tych barkach a ja oglądam film z Młodym na brzuszku w roli głównej to ma podobnie z tymi barkami. W piątek idziemy do pediatry, więc dopytam.
Za radami Straty - przez cały dzień Młody spał i bawił się przy włączonych światłach. Przy tym pilnowałam okien aktywności. Koniec końców usnął sam po 19:30 i z mężem rozkminiamy, czy to aby nie szybko 😅. W ogóle mam wrażenie, że w ciągu dnia był już spokojniejszy w porównaniu z wczoraj. Zobaczymy co noc przyniesie. Chciałabym być dobrej myśli ale same wiecie jak to jest 🤣.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Kto to w ogóle ta Hafija?
A dobra, wiem. Ostatnio wyskoczyła w Google, bo szukałam info o tym, czy odżywki białkowe można spożywać przy kp ale jej wpis nic nie wniósł i po prostu przeczekam do marca.
Odnośnie tych napięć - i mój ma z tym chyba problem... Tak myślę. Jak piszecie o tych barkach a ja oglądam film z Młodym na brzuszku w roli głównej to ma podobnie z tymi barkami. W piątek idziemy do pediatry, więc dopytam.
Za radami Straty - przez cały dzień Młody spał i bawił się przy włączonych światłach. Przy tym pilnowałam okien aktywności. Koniec końców usnął sam po 19:30 i z mężem rozkminiamy, czy to aby nie szybko 😅. W ogóle mam wrażenie, że w ciągu dnia był już spokojniejszy w porównaniu z wczoraj. Zobaczymy co noc przyniesie. Chciałabym być dobrej myśli ale same wiecie jak to jest 🤣.
Tez nie wiem kto to jest ale ja już stara jestem i nie bardzo gonie za obserwacjami kogoś tam ….
U nas chyba tez problem jest z napięciem mięśniowym jak był malutki to trzęsły mu się nóżki i raczki i już położna co przychodziła do domu mówiła ze to może być to także jutro postaram się nie zapomnieć zapytać na kontroli.
U nas młody rano był trochę aktywny później usnął sam od dłuższego czasu to pierwszy raz ze moje ręce miały odpoczynek, później byliśmy godzinę na spacerku, spał w domu jeszcze i po kąpieli usnął ale znów u mnie na rękach tez przed 20 i tez się zastanawiam co czeka mnie później jak narazie ogarniam i myje podłogi heheh
A wogole u nas problem ze spaniem zaczął się od tego ze mały się stresuje stęka i pręży i wtedy ulewa wiec łatwiej czasem mi go na rękach uśpić niż kilkanaście razy przebierać bo i tak ostatnio mamy pralkę na dzień czasem co dwa
Także jutro zobaczę ile młody wazy i mierzy aż jestem ciekawa…. -
Nosia wrote:Marta pomaga wam ten termofor? Kiedy go stosujesz? Jak już ma kolke czy jakoś przed?
-
meggie94 wrote:Po 18 zadzwonił fizjoterapeuta, że zwolnił mu się termin na jutro na 15:15, więc wzięłam 😊 Jutro dam znać po wizycie co się dowiedziałam 😊
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
kid_aa wrote:A ten probiotyk, to po konsultacji z pediatra czy tak zapobiegawczo? Zapomniałam o coś takiego zapytać, a faktycznie może warto wesprzeć florę Malucha.
W szpitalu mi mówili już ze dobrze zwłaszcza po CC pierwszy miesiąc podawać probiotyk, ja kupiłam jeszcze jedno opakowanie i lecimy drugi miesiąc, jak się skończy i nie pojawią się jakieś problemy to pewnie odstawimykid_aa lubi tę wiadomość
-
U nas dzisiaj ciężka noc i poranek. Co chwila płacz był w nocy. I zastanawiam się teraz co mu dolega bo do tej pory ładnie spał i tylko na jedzenie się budził. Może ten pierwszy skok? Wczoraj 3 tygodnie skończył. W karmieniu piersią najgorsze jest to że nie wiadomo ile zjadł i zastanawia sie czy nie jest przypadkiem głodny... No niby powinnam być mądrzejsza bo dwoje dzieci na piersi już odchowalam ale jak tak płacze to i tak różne myśli przychodzą do głowy. A może to brzuszek bo nóżkami kopał i prężył się... pomaga Waszym dzieciaczkom ta Biogaja??
-
Ja byłam dzisiaj u pediatry z Dianką. Zleciła badanie moczu ze względu na ten płacz. Kazała obserwować ilość kupek i czy są wodniste. Są i wodniste i jest ich dużo. Kazała przyjmowac biogaie i dicpflor dodatkowo, plus espumisan w razie potrzeby. Mam spróbować wyeliminować z diety węglowodany i ograniczyć mleko krowie i obserwować czy z kupkami bedzie lepiej. Z napięciem mięśniowym chyba wszystko ok, tak przynajmniej twierdziła. Mówiła, że bedziemy obserwować. Na 29 grudnia mamy umówione szczepienie.
-
Tysia1985 wrote:U nas dzisiaj ciężka noc i poranek. Co chwila płacz był w nocy. I zastanawiam się teraz co mu dolega bo do tej pory ładnie spał i tylko na jedzenie się budził. Może ten pierwszy skok? Wczoraj 3 tygodnie skończył. W karmieniu piersią najgorsze jest to że nie wiadomo ile zjadł i zastanawia sie czy nie jest przypadkiem głodny... No niby powinnam być mądrzejsza bo dwoje dzieci na piersi już odchowalam ale jak tak płacze to i tak różne myśli przychodzą do głowy. A może to brzuszek bo nóżkami kopał i prężył się... pomaga Waszym dzieciaczkom ta Biogaja??
Jak mała tak plakala w nocy to też myślałam, że może jest głodna, ale pokarmu mam wystarczająco. Przybiera ponad normę. No i na głód też u nas jest inny płacz niż na problem brzuszkowe. Ja mam obserwować czy mała nie robi za dużo kupek wodnistych bo jest obawa, że się odwodni..😒 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja właśnie wróciłam z małą od okulisty 🤦🏼♀️
Niestety w nocy zaczęło jej ropieć iczko, pojechałam do gina na kontrolę, a jak wróciłam to już drugie oczko zaczęło ropieć 😞
Pomimo przemywania.
Szybko znalazłam okulistę od niemowlaków i pojechałam. Okazało się, że załapała jakaś bakterię 🤷
Dostała krople z antybiotykiem, ale już po pierwszej dawce jest o wiele mniej ropy -
Ja polecam ten aspirator do odkurzacza. Kupilam tez ten z ustnikiem, ale maluch sie go boi bardziej niz tego z odkurzacza, lol.
Macie jakies sposoby na pobudzenie laktacji? Kpi mi wysusza pokarm (Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Ja polecam ten aspirator do odkurzacza. Kupilam tez ten z ustnikiem, ale maluch sie go boi bardziej niz tego z odkurzacza, lol.
Macie jakies sposoby na pobudzenie laktacji? Kpi mi wysusza pokarm ( -
nick nieaktualny