LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka wszystkim
Ultra dziękuje za pamięć o nas 💓
U nas ok poprostu Bruno jest mocno absorbujący a po całym dniu często mam dość ale podczas karmien was czytam także jestem na bieżąco. Dobrze ze jeszcze jest mój tata bo obawiam się momentami ze nawet obiadu nie ugotuje przy nim, a pranie robię ostatnio w nocy jak wstaje go karmić 😂😂😅
Świeżym mama gratuluje ❤️❤️
Szpitalne mamy tule mocno i trzymam kciuki za szybki powrót do domku ❤️💖❤️
Co do ulewania ciagle się nam zdarza, patrząc na mojego wnuka który ulewal do 6 mcy a nie miał refluksu pod tym względem jestem cierpliwa. Natomiast Bruno miał ciężkie ostatnie tygodnie i chciał być tylko na rękach często także prężył się i wyginał wierzgał nóżkami, ale na to pomaga herbatka koperkowa i sab simplex. Nie do końca była to kolka bo występowała nie regularnie .
Co do przerw między karmieniami wahają się od 4/6 godz w nocy do Max 3 godz w dzień.
Młody się lekko przestawił i aktywność ma trochę do południa Max 3 godz bez snu jak i ostatnio wieczorami od 19/20 do 23 - dziś pierwszy dzień nie spał ale nie marudził bo tak naprawdę płacz byl jak przy kolkach.
My tez byliśmy się osłuchać ale wszystko czyste i nawet na mini katar mam nic nie dawać wiec tak robię.
W czwartek mamy pierwsza wizytę będziemy się ważyć i mierzyć na 5 tyg - obstawiam ponad 5 kg jak nic 😅
Pomału szykujemy się do świat i wstępnie 28.12 mamy chrzest miałam już wizytę księdza w domu i w poniedziałek przyjdzie omówić ceremonie co i jak. Także taki mamy plan na grudzień.
No już się nie mogę doczekać bo przylatuje moja córka z zięciem i wnuczka z Polski bo resztę dzieci mam wszystkie tutaj
Kalli95, Asia11, Nosia, Ultra-Dżasta, Angelaaaa, Altair, Decemberry, Joanne lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny - żyjemy. Rodziłam SN 12 h bez progresji - co było o 10:00 to tak zostało.
Ostatecznie CC. Ostatnie 2 h przeplakalam.
O 22:15 Gabriela przyszła na świat z masą 3260 g i 56 cm. Apgar 10
Właśnie zrobiła taka kupę że położna pojechała pod prysznic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2022, 08:40
Tony, MamaNl, meggie94, Kalli95, MamaTrójki, Angelaaaa, Altair, kid_aa, Ultra-Dżasta, Asia11, Smerfetk_a, KaroInka, Decemberry, Sóweczka, Joanne lubią tę wiadomość
-
Aga300 wrote:Dziewczyny - żyjemy. Rodziłam SN 12 h bez progresji - co było o 10:00 to tak zostało.
O 22:15 Gabriela przyszła na świat z masą 3260 g i 56 cm. Apgar 20.
Właśnie zrobiła taka kupę że położna pojechała pod prysznic.Aga300 lubi tę wiadomość
-
Aga brawo, byłaś bardzo dzielna skoro udało Ci się to wytrzymać przez tyle czasu !!!! Jests wojowniczką i Gabrysia też 😍 będziesz jeszcze długo płakać, ale to dobrze, oksytocyna się wydziela BRAWO!!!
Aga300 lubi tę wiadomość
-
Aga300 wrote:Dziewczyny - żyjemy. Rodziłam SN 12 h bez progresji - co było o 10:00 to tak zostało.
O 22:15 Gabriela przyszła na świat z masą 3260 g i 56 cm. Apgar 20.
Gratulacje najważniejsze ze wszystko zakończyło się ok 💓💓
Dużo zdrówka 💖 -
Gratulacje Aga! ❤️
Kurczę a ja już nie kumam co jest mojej… Pisałam Wam jeszcze wcześniej, że bardzo mocno stęka i się preguje, tak jakby męczyła się z puszczeniem bączka, ale potem normalnie je puszcza. Jak patrzę brzuszek to w trakcie zapierania się jest twardy, No normalne bo się zapiera, a jak ma moment ze nie stęka to jest miękki 🤷🏼♀️ najczęściej robi tak przez sen lub jak dopiero się budzi, rzadko zdarza się jak nie śpi. Czasami postęka, popręguje się i śpi dalej, a czasami tak ją męczy, że się wybudza. Nie płacze przy tym na ogół, ale widzę, że się bardzo meczy i już nie wiem jak jej pomoc Jak zmieniliśmy mleko na hipoalergiczne i ja przestałam jeść nabiał to razem ze zniknięciem wysypki jak ręką odjął skończyło się pręgowanie, więc byłam pewna, że to z alergii. Tydzień temu w środę wprowadziliśmy zmiany i było super już od czwartku do soboty, od niedzieli wieczór. Potem znowu się zaczęło… Dziś w nocy już do karmienia dodałam jej espumisan, ale niewiele pomógł… I już sama nie wiem od czego to i co zrobić 🤷🏼♀️ -
Ultra czy ty masz jakieś zalecenia że wzgl. na tę wiotkość krtani? Coś tak podejrzewam, że u Huberta też to właśnie jest. Nocki mamy fatalne i pełne stresu niestety. Chyba kupię monitor oddechu - używacie?
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
O 22:15 Gabriela przyszła na świat z masą 3260 g i 56 cm. Apgar 10
-
Meggie94 może to dyschezja niemowlęca? Dzieciaczki są jeszcze malutkie i muszą dopiero nauczyć się jak robić kupkę.
A jeśli podejrzewasz alergię to jesteś pewna, że wszystko co jesz jest bez białka mleka krowiego? Często jest w wędlinach, pieczywie. Duża część dzieci z alergią na bmk nie toleruje też wołowiny w diecie matki.7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Nosia wrote:U nas też noc przespana. Czyli następna będzie pewnie nieprzespana. Mala dzisiaj jest spokojniejsza.
Meggie, to co opisujesz to u nas mamy to samo. Ja karmie tylko piersią. Wysypki nie widzę. Także nie wiem.
Dzisiaj znajoma zasugerowała mi wizytę u fizjo, że może to wcale nie z brzuszka tylko wzmożone napięcie mięśniowe… Zwłaszcza, ze młoda często wygina się do tylu, w pozycji do odbicia mocno się odchyla do tylu i rozgląda i ma obręcz barkowa bardzo wysoko tak ze szyi nie widać.. -
KaroInka wrote:Meggie94 może to dyschezja niemowlęca? Dzieciaczki są jeszcze malutkie i muszą dopiero nauczyć się jak robić kupkę.
A jeśli podejrzewasz alergię to jesteś pewna, że wszystko co jesz jest bez białka mleka krowiego? Często jest w wędlinach, pieczywie. Duża część dzieci z alergią na bmk nie toleruje też wołowiny w diecie matki.
Masakra serio? Aż tak to nie wiem… tam gdzie mogę czytam składy ale z ta wedlina i pieczywem mnie zagielas 🙈 -
Meggie94 jeśli Ci zależy na kp i ciągnięciu diety to polecam Ci grupę na fb "Mama karmiącą na diecie eliminacyjnej". Są tam różne przewodniki, dziewczyny często wrzucają różne przepisy i dzielą się gdzie można kupić różne dobre rzeczy bez bmk )). Adminki są lekko walnięte na punkcie kp ale dużo grupowiczek karmi mieszanie:).
meggie94 lubi tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Aga, wielkie gratulacje!!! Wspaniale, że już jesteście razem
Hehe Dżasta, ja lubię takie researche robić, drenuję wtedy internet jak rasowy kret
Kida, ja mam Snuzę Hero, używaliśmy jej jak jeszcze kikut nie odpadł i nie było to wygodne. Teraz kikut odpadł i chyba do tego wrócimy, aczkolwiek ja miałam teraz jazdę w drugą stronę...
Młody ma wieczne gluty. Nie wiem czy Wasze też tak mają, ale mój ma te gluty niemalże jak z plasteliny. Strasznie twarde. Zakrapiam solą fizjologiczną, to niewiele daje. Przedwczoraj zaczął tak szybko oddychać, że miał chyba z 72 oddechy na minutę (normy do max 60 są). Gapię się w niego i dumam WTF. Czytam w necie o sapce niemowlęcej i rośnie we mnie przerażenie. Myślę dobra, kupiliśmy katarek do odkurzacza, to próbujemy. Odciągneliśmy gluciory i się w końcu dziecko uspokoiło. Potem jak ta kwoka nad nim stałam i non stop liczyłam te oddechy... W końcu spadło do 60-62 i lekko mi się lęk obniżył, ale... od tamtej pory mam obsesję na punkcie tych glutów. Każda forma jakiegoś harczenia jest dla mnie tak na maxa przerażająca, że dosłownie siadam i płaczę, że mi się dziecko udusi. Nie umiem sobie z tym póki co poradzić, eh.Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Gratulacje dla dziewczyn które urodziły ❤️ jesteście super ❤️ mi brakuje czasu na odpoczynek i czytanie was, wczoraj już ledwo na oczy patrzyłam 😔 byliśmy na petronazu mąka waży 3300❤️ rośnie jak na drożdżach 🥰 noc ładnie spała budziła się na cyca, ale od rana kolki męczą a ja na noc podaje Espumisan tylko a wczoraj lekarka kazała ,5 razy dziennie po 4 kroplę dawać 😱 ja daję jej 3/4 na noc i spokój a w dzień ratujemy się termoforem z wiśni
-
Aga300 wrote:Dziękujemy 😊 dokładnie tak Tony. A Wy jak się czujecie z Laurą?
Dziś o 6:00 wygonili mnie pod prysznic 🙈
Ja co raz lepiej, ale blizna cały czas ciągnie, najgorzej przy kichaniu i kaszlu. Miałam nadzieję, że dzisiaj wyjdziemy, ale Laura niestety spadła na wadze. Teraz robiliśmy próbę z karmieniem, zjadła ponad 30g więc bardzo dobrze także liczę na wypis jutro, oby bilirubina nie urosla jeszcze bardziej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2022, 14:20
Aga300 lubi tę wiadomość