LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już dawno przyszłam na "2" ale to dlatego że używam tutejszej marki drogeryjnej i są po prostu mniejsze od np Pampersów. Zauważyłam że trzeba zmienić bo Mała miała odparzenia pomiędzy pośladkami pomimo że smarowałam, wietrzyłam, często zmienialam pieluchy. Zmieniłam na większe i problem momentalnie się skończył. Teraz będę przechodzić na "3" jak tylko skończę to opakowanie co mam bo pomiędzy pośladkami znowu skóra czerwona się robi. I ogólnie nóżki odciśnięte. Na noc zakładam jej większe pampy a w dzień jeszcze te mniejsze bo i tak często się zmienia.
-
Dżasta współczuję A to się dopiero teraz u niego "włączyło"? Bo ja mam takie coś od urodzenia malej. I zastanawiam się czy u twojego maluszka to nie są problemy brzuszkowe albo kolka? U nas jest w kratkę, raz lepiej a raz gorzej. Bywało naprawdę strasznie. I objawy takie jak opisujesz.
Trzymaj się jakoś tam. Próbuj się regenerować, chociaż wiem że jeśli to trwa ciągle to nie ma kiedy. Przychodziłam przez to. Dobrze, że miałam mamę obok która pomogła bo bym wykitowala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2023, 23:22
-
Dżasta może to nie skok tylko szpital tak ma niego działa. Inne otoczenie plus wyczuwa twoje nerwy, zmęczenie i złe samopoczucie. Bardzo Ci współczuję. Ja mimo komfortowych warunków męczyłam się będąc 3 dni na święta u rodziców, bo miałam już wyrobioną rutynę w domu, a co dopiero szpital i choroba maluszka 😔 życzę dużo siły, żebyś przetrwała, a w domciu z pewnością będzie lepiej!
-
Pielęgniarka mówiła, że może sobie przestawił dzień z nocą. Niby spaliśmy 2 noce przy włączonym świetle na sali ale czy od razu by się przestawił? Nawet nie chce o tym myśleć 😭.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dżasta, może byc tak jak mówi Asia, może po prostu mały ma za dużo "wrażeń" w szpitalu.
Ja teraz też nie śpię bo mi się mała wybudza co chwilę. Rusza głowa na boki, macha rączkami i nóżkami przez sen, szybko oddycha plus odruch moro. No i płacz. Przyśnie na kilka minut i wybudza się z płaczem. Tylko, że moja córcia ma taki niespokojny sen praktycznie od samego początku. Zwalam to na problemy brzuszkowe i kolkę no i licze, że kiedyś minie 🙄
W dzień mała prawie nie śpi. Ciągle jest aktywna. Jest ciężko. -
Nosiu włączyło mu się to we wtorek, czyli w 4 dzień pobytu w szpitalu. Przy czym, jak już pisałam wcześniej 2 dni spaliśmy przy włączonym świetle, bo jednej się tak uwidziało...
Może masz rację, że to szpital. Ciągle zmieniają mu wenflony. Dziś dla przykładu wzięły go i przez 30 min. skuły go w każdą kończynę po x razy i oddały mi go beż wenflon, bo twierdziły, że nie mogły się wkłucie. Po tym jak go nakarmiłam wzięły go znowu i zrobiłam awanturę, że jak nie oddadzą mi go z wenflonem to nie wyrażę zgody na 3 wkłucia. Krzyku było co nie miarą i jeszcze miały pretensje, że nawet się nie wkłuwały a on płakał. Liczę na to, że w końcu się zmęczy i sam pójdzie spać. Do wczoraj to zasypiał jeszcze na mnie i tak spaliśmy, bo każde odłożenie to był lament. A dziś nic.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dżasta myślę, że on to wszystko teraz w nocy odreagowuje. Cały ten ciężki dzień i te emocje. Za dużo bodźców jak na taką małą główkę. A też jest na takim etapie, że coraz więcej słyszy i rejestruje i tez coraz więcej odgłosów go wybudza.
Jest jakaś szansa, że wyjdziecie już do domu? -
Dzasta to na pewno wina szpitala. Takie maleństwo narażone na tyle bodźców będzie chciało być cały czas blisko mamy. Masz prawo być wykończona. Jesteś bardzo dzielna:).
U nas jakoś nie zauważyłam żeby skoki rozwojowe były burzliwe. Jak już to brzuszek czasem dokucza. Może i teraz jakiś skok się szykuje bo dzisiaj Oli usnął dopiero o 23:D. Ale widzę, że on tak lubi dopiero o 22-23 pójść spać na noc. Jak na razie jest bardzo grzeczny.
ALE... Żeby pocieszyć te z Was co mają wymagające dzieci- mam wrażenie, że mój starszak ma jeden wielki skok rozwojowy od urodzenia (No może od 10 dnia życia bo wtedy zeszła zoltaczka:D) przeplatany regresem snu.
Nosia jeśli Twoja córa to taki typ jak mój synu to na pocieszenie powiem Ci, że pierwsze objawy buntu dwulatka to będzie już lajcik po pierwszych 18 miesiącach życia;D.
Co do pampersów to używamy 2 już od dawna, 1 zostało mi całe opakowanie bo jednak szybko zaczęły przeciekać. A od biedy jak zapomnieliśmy z mężem kupić pampy to i w 4 brata zapakowałam Olka .
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Dżasta ale współczuję, jejciu
7 tygodni nam w środę stuknęło, Młody waży już ponad 5,3kg Biorąc pod uwagę wagę przy wypisie - 3090g (3310 urodzeniowa), to całkiem nieźle rośnie Już niektóre ciuszki 62 robią się przyciasne, choć to fakt, że co firma, to inna rozmiarówka.
Pieluchy mamy dwójki dady, jutro właśnie mam zamiar zrobić zapas trójek, bo już momentami przeciekają te dwójki. Przypomnę Wam, bo ostatnio na to nie wpadłam, że warto popytać rodzinę o karty biedronki, żeby kupić tych pieluch więcej. Nr telefonu bodajże starcza. No w każdym razie mam nadzieję, że z 6 sztuk kupimy, haha
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry a ile Twój synio ma wzrostu? Krychula jest krótka ale grubiutka i rozmiar 56 na długość jest dobry ale tak nóżki w pajacu ma opięte że dni tego rozmiaru są policzone 😉
Wiecie co, dalej Małej nie jestem w stanie zapakować w ubranka nakładane przez główkę i lecę na bodziakach zapinanych kopertowo i na pajacach ale tych dodatkowo rozpinanych w nóżkach żeby przy zmianie pampa było łatwiej. Myślę że jeszcze tak przerobimy rozmiar 62 i potem będę ubierać ją też w inne rzeczy🙈 Teraz zwyczajnie szkoda mi na to energii. Tyle ciuszków miałam i nic nie użyłam... Ale znajoma w pl jest w ósmej ciąży😳 więc jej zawiozę. Ta z pewnością ma wprawę i będzie używać. -
Joanne mój za to chudzinka, ale dość długi. Nosimy teraz 56 i na długość w porządku, ale luźne. A 50 leżą fajnie, ale już rękawki i nogawki zdecydowanie krótkie.
Niech tak nie rosną, bo ciuszkami się nie nacieszymy. Już parę rzeczy przegapiłam, bo cały czas mi się wydawały, że będą za duze, aż zrobiły się za małe 😝 Siostra planuje urodzić po weekendzie, to może jej maluch skorzysta 😁
Decemberry ja już zaplanowałam zakupy pieluch na 4 karty. I mam po drodze 2 biedronki więc podzielę te zakupy 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2023, 02:11
Joanne lubi tę wiadomość
-
Asia11 ciuszkami jak ciuszkami, ale maleństwami się nie nacieszymy gdy będą tak szybko rosły. Już raz ryczałam jak rozwiszalam rzeczy z których już wyrosła. Już mogę stwierdzić że czas zdecydowanie za szybko leci.
Fajnie że pomiędzy Waszymi dziećmi będzie taka mała różnica 😁 Powodzenia dla siostry. Oby szybko i bezboleśnie poszło a bobasek był zdrowy❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2023, 03:56
Asia11 lubi tę wiadomość
-
My jedynki stosowaliśmy do 3 tygodnia, przeszłam na dwójki szybko bo są luźniejsze i wygodniejsze wg mnie
Laura ma niecałe 4kg ale jest dość długa (57cm) więc w wiele ubranek 56 się nie mieści i ubieram ją już w niektóre 62. Ale rzeczywiście dużo zależy od producenta i rozmiarówki.Joanne lubi tę wiadomość
-
Dżasta, a Karol wypróżnia się codziennie, nie ma zaparc i wzdęć?
To może być rzeczywiście przebodźcowanie. Jest po prostu zmęczony wszystkimi dźwiękami, światłem, doznaniami itp. Idealnie by było gdyby była jakaś sala, żeby się wyciszył, ale domyślam się że przy obecnym przeciążeniu szpitali to raczej niemożliwe:/ -
Joanne powiem Ci, ze nie mam pojecia ile ma wzrostu bo na wizytach patronazowych mierza mu tylko glowke i klatke piersiowa. W dniu narodzin mial 54 cm. Dzisiaj go chyba sprobuje sama zmierzyc, bo ma momenty, ze nozki prosto trzyma. Ale wydaje mi sie meeega dlugi. Jak ostatnio jednej znajomej wyslalam zdjecie, to sie zapytala ile ma miesiecy 🤣 jak gdzies jestesmy i sie ludzie pytaja o wiek, to tez wielkie oczy robia, ze ma tylko 7 tygodni xD
Wczoraj na spacerze poznalam dziewczyne, ktora urodzila dzien przed nami, czyli 15.11 😁 i jej synek ledwo 4 kg przekroczyl xD
Zycze Wam milego dnia i udanych lowow biedronkowych. Mam nadzieje, ze starczy dla mnie tych pieluch xDdJoanne lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Dżasta jeśli Cię to pocieszy w jakikolwiek sposób to Diana w szpitalu tez była nieodkladalna, spała na mnie większość czasu, ale na szczęście nie płakała, tylko jak jej coś nie grało to była marudna. Potem z mężem przy ostatnim pobycie dała trochę czadu, płakała niewiadomo czemu ale tez i przeszła swoje bidulka. A po powrocie do domu jak ręką odjął! Śpi słodko, pierwszą część nocy w łóżeczku a potem biorę ją do siebie bo po prostu lubię Kiedy wychodzicie?
Co do pieluch to ja już dla Wandzi kupiłam „3” a wazy 5300. Jeszcze nie testowałam ale mam wrażenie ze będą idealne bo dwojki już na styk.
Pozdrawiam z Muszyny! Pierwsza dłuższa podróż za nami i dzieciaki przespały całą drogę (2,5h) 😄Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Hej, co polecacie na plesniawki? Zaczyna nam się robić i mamy problemy przez to chyba z karmieniem.
Lekarz przepisal nam nystapol na receptę ale maly wymiotuje po nim. Znacie cos skutecznego bez recepty? -
Dziewczyny a co na szorstką skórkę na buzi, a dokładnie na policzkach. Malutka ma taką szorstką skórkę, jak się zezłości albo się ją kąpie to robi się to czerwone a tak w dzień to blednie i jest takie koloru skóry, no ale szorstkie.
Nie wien czy smarować czymś czy pogorszę sprawę hmm..
Edit. Tak teraz myślę, że powodów może być tak dużo.. I alergia i AZS, że pewnie nie dojde z czego taka skórka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2023, 12:28
-
Kurcze dziewczyny, ja chyba zlapalam wirusa z tej rota -szczepionki. Wieczorem sie zaczelam zle czuc, a potem w nocy 6 razy ostre wymioty co godzina. Jestem wykonczona, nie mam sily stac a maly mi ciazy jakby mial z 15 kg 😩 a moj maz pojechal w czyms pomoc ojcu i sama zostalam nie wiem jak sobie damy rade. Prosilam go zeby zostal ale to zbagatelizowal 🤬