LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Scandi-B wrote:Kurcze dziewczyny, ja chyba zlapalam wirusa z tej rota -szczepionki. Wieczorem sie zaczelam zle czuc, a potem w nocy 6 razy ostre wymioty co godzina. Jestem wykonczona, nie mam sily stac a maly mi ciazy jakby mial z 15 kg 😩 a moj maz pojechal w czyms pomoc ojcu i sama zostalam nie wiem jak sobie damy rade. Prosilam go zeby zostal ale to zbagatelizowal 🤬
-
Nosia wrote:Jejku jak on Cię mógł zostawić z dzieckiem jak Cię tak w nocy męczyło Dalej masz wymioty?może zadzwoń do męża żeby wracał j może kupi w aptece jakieś leki dla Ciebie. Oby szybko minęło!
Na szczescie teraz nie, ale boje sie cokolwiek zjesc po brzuch caly czas boli. No wlasnie nieogarniam, czasem mam wrazenie ze faceci nie potrafia sami interpretowac rzeczywistosci. W sumie ja nigdy nie jestem chora to moze mu ciezko to sobie wyobrazic. Powiedzial zebysmy sprobowali odespac, ale chyba zapomnial ze maly nie jest na pilota 🙈💩 -
Decemberry wrote:Dżasta ale współczuję, jejciu
7 tygodni nam w środę stuknęło, Młody waży już ponad 5,3kg Biorąc pod uwagę wagę przy wypisie - 3090g (3310 urodzeniowa), to całkiem nieźle rośnie Już niektóre ciuszki 62 robią się przyciasne, choć to fakt, że co firma, to inna rozmiarówka.
Pieluchy mamy dwójki dady, jutro właśnie mam zamiar zrobić zapas trójek, bo już momentami przeciekają te dwójki. Przypomnę Wam, bo ostatnio na to nie wpadłam, że warto popytać rodzinę o karty biedronki, żeby kupić tych pieluch więcej. Nr telefonu bodajże starcza. No w każdym razie mam nadzieję, że z 6 sztuk kupimy, haha
Ja kupiłam 10 paczek na 5 kart 🙈Decemberry, Asia11 lubią tę wiadomość
-
Scandi, powiedz mężowi, żeby kupił w aptece smectę i elektrolity. To jedyne, co mi pomogło jak miałam tę sytuację z ostrą biegunką ostatnio. Substancją czynną smecty jest diosmektyt (glinokrzemian), na pewno coś w aptece u Was jest z tym. Trzymam na maksa kciuki, żeby Ci się poprawiło.. totalna zgroza.Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
meggie94 wrote:Ja kupiłam 10 paczek na 5 kart 🙈
haha Ja właśnie wróciłam, mam 8 paczek trójek na 4 karty xDBaby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
U nas Wika dalej ma ten zatykający katar, ale te plasterki aromaktiv działają cuda! Normalnie oddycha jak ma go przyczepionego i śpi, a wczoraj spania nie było w ogóle bez plasterków. Na szczęście przynajmniej na razie nic poza katarem się nie dzieje. Kupiłam dziś test combo i jej zrobiłam, na szczęście wszystko negatywne 🙏🏻 ale jak przez dzis i jutro jej nie przejdzie to w poniedziałek pójdziemy do przychodni
-
meggie94 wrote:U nas Wika dalej ma ten zatykający katar, ale te plasterki aromaktiv działają cuda! Normalnie oddycha jak ma go przyczepionego i śpi, a wczoraj spania nie było w ogóle bez plasterków. Na szczęście przynajmniej na razie nic poza katarem się nie dzieje. Kupiłam dziś test combo i jej zrobiłam, na szczęście wszystko negatywne 🙏🏻 ale jak przez dzis i jutro jej nie przejdzie to w poniedziałek pójdziemy do przychodni
-
Kalli95 wrote:Nam na katarek u Stasia pediatra kazal dawać nasivin baby 3x1 kropla do każdej dziurki w nosie. Staś ma 10,5 tygodnia. U nas aromactiv nie pasował Stasiowi bo w ogóle nie mógł zasnąć chyba za bardzo go to draznilo
O widzisz każdemu maluchowi co innego 🙈🙈🙈 ja na razie ratuje się wodą morską hipertoniczną i inhalacją no i tymi plasterkami.. Zobaczymy co powie pediatra w poniedziałek. -
Dziewczyny, ja mam takie podstawowe pytanie - po czym się rozpoznaje, że dziecko ma biegunkę? KP jeśli to ma jakieś znaczenie.40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Kalli95 wrote:U nas woda morska moze tylko nawilżyła śluzówkę ale nic nam to nie dało na dłuższą metę i maly nadal caly czas siorbał noskiem
A miałaś izotoniczną czy hipertoniczną? Bo izotoniczną tylko nawilża śluzówkę a hipertoniczną jest przy katarze do udrażniania noska -
meggie94 wrote:A miałaś izotoniczną czy hipertoniczną? Bo izotoniczną tylko nawilża śluzówkę a hipertoniczną jest przy katarze do udrażniania noska
meggie94 lubi tę wiadomość
-
Altair wrote:Dziewczyny, ja mam takie podstawowe pytanie - po czym się rozpoznaje, że dziecko ma biegunkę? KP jeśli to ma jakieś znaczenie.
-
Kalli95 wrote:A ile kupek robi maleństwo? Biegunkowe kupy raczej sa wodniste, prawie jak mocz całkowicie wsiąkają w pieluszkę i mogą mieć tez grubsze kawałki na wierzchu albo mocna wodnista tez wsiakajaca maź
Nie wiem jak liczyć, bo niektóre to większe kleksy (z 5 dziennie), a takich konkretnych, dużych kup jest mniej więcej też +/- 5. Muszę zacząć notować. Konsystencja i kolor się nie zmieniły, taka zupa z dyni 😉
Zastanawiam się, bo dostaliśmy syrop na refluks (Gastrotuss) i zarówno kleksów jak i kup jest więcej, ale nie wiem czy to już biegunka.
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Altair wrote:Nie wiem jak liczyć, bo niektóre to większe kleksy (z 5 dziennie), a takich konkretnych, dużych kup jest mniej więcej też +/- 5. Muszę zacząć notować. Konsystencja i kolor się nie zmieniły, taka zupa z dyni 😉
Zastanawiam się, bo dostaliśmy syrop na refluks (Gastrotuss) i zarówno kleksów jak i kup jest więcej, ale nie wiem czy to już biegunka.Altair lubi tę wiadomość
-
Krysiowy tort🧸 Smak truskawka i czekolada rubinowa. Tynk z czekoladą i misio z czekolady rubinowej. Niewielka ilość barwników tylko w bezach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2023, 19:00
Anita2022, Angelaaaa, Kalli95, Asia11, Tony, meggie94, MamaTrójki, Nosia, Decemberry, Scandi-B, Altair lubią tę wiadomość
-
mt30 wrote:a waga podana na pieluszkach do 5kg to jedynki, to się jakoś przekłada na zmianę? Ile kg miały wasze dzieci jak przeszlyscie na większe? Jutro promocja w biedrze i się zastanawiam czy dokupywać jedynek czy już 2.
mt30 lubi tę wiadomość
-
Decemberry wrote:Scandi, powiedz mężowi, żeby kupił w aptece smectę i elektrolity. To jedyne, co mi pomogło jak miałam tę sytuację z ostrą biegunką ostatnio. Substancją czynną smecty jest diosmektyt (glinokrzemian), na pewno coś w aptece u Was jest z tym. Trzymam na maksa kciuki, żeby Ci się poprawiło.. totalna zgroza.
Dzieki, dostalam te elektrolity w koncu i jak wrocil to zajal sie malym a ja moglam spac, przynosil mi go tylko na karmienie. Pomoglo i mam troche wiecej sil. Mam nadzieje ze jutro nie bedzie sladu po chorobsku 🤞Tony, Decemberry lubią tę wiadomość