WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Ale nie ma tu pokazanych 3 🤔

No często na zdjęciu nie ma jakiegoś rozmiaru a wchodzi normalnie promocja. Ciekawe czy na te wielkie paki wchodzi promka 🤔

Sóweczka lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pampersów u nas 3 i widzę że robią się ciasne już 😔 wg mojej wagi mała ma 6kg ale mogę się mylić choć zawsze jak ważyłam ja dzień przed położna to wychodziło tyle samo

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U dzisiaj mamy szczepienie także jestem ciekawa ile waży 😅

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My miałyśmy szczepienie we wtorek na rota i 6 w 1. Słszałam ze jeszcze pneumokoki można podać razem ale nam pediatra kazała przyjść za miesiąc. Mała kończy w sobotę 8 tydzień i waży niecałe 4.2 kg czyli 1.1 kg więcej od wagi urodzeniowej. Wydaje mi się że to bardzo mało jak patrze po innych dzieciaczkach a pediatra każe mi ją głodzić żeby zmusić do jedzenie tylko z cyca i mówi że waga jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 11:38

Sóweczka lubi tę wiadomość

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetko, podziwiam Twoja cierpliwosc do pediatry i swoja wole walki. Jakby moj Syn przytyl tylko kilogram od wagi urodzeniowej, wazylby 4,310. Z wagi urodzeniowej 3310 mamy w 11 tygodniu 6430, prawie dwukrotnosc 🤣 ciekawa jestem jak to u dziewczyn wyglada?

Co do szczepien, my rowno w 6 tyg mielismy 6w1, rotarix i prevenar13, potem w 8 tygodniu mielismy bexsero i nimenrix.

Slyszalyscie, ze jak ktos kupil pierwszy prevenar13, to kolejne dawki sa juz refundowane od tego roku? 😁 200 zl w kieszeni hihi.

Smerfetk_a lubi tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    U nas bylo 10 wodnistych kup dziennie i kolka. Potem jak kolka/problemy brzuszkowe sie uspokoiły to zaczęło być 4-5 kupek mniej wodnistych. Potem były dwie piękne kupy na dzień i super spokojne dziecko. Przyjęliśmy szczepionkę doustna Rotateq i od tygodnia zielone kupska kilka razy dziennie i przez pierwsze 3 dni placz. Powoli sie stabilizuje z tymi zielonymi kupami. Ciekawe jak będzie po następnym podaniu na rota :/
    Ja caly czas podaje espumisan i biogaie. Nie zauwazylam jakchs zmian. Podaje tez delicol, boje sie go odstawić. Będę podawala jeszcze przez tydzień a potem spróbuję odstawić i bede obserwowała czy cos sie dzieje zlego.

Jak byłyśmy w szpitalu z tymi krwawieniami to lekarka prowadząca pierwsze co to mnie przestrzegała abym jej nie szczepiła na rota, bo to jest żywa szczepionka. Mówiła też, że dzieci z problemami pokarmowymi, azs, czy innymi alergiami nie powinny przyjmować rota. Bardzo dużo wtedy dzieci trafia na oddział z krwawieniami po nich

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decembery sądzę, że nie masz czego się bać. Dobrze go umyłaś i wyparzylas, więc nie masz co się zadręczać 🤗 a medeli zazdroszczę, ale tak pozytywnie 😁
    Ja kupilam wczoraj tą magiczną butelkę bo ostatnio laktacja mi wzmogła, mała więcej je i fajna sprawa. Dziś rano zleciało mi do niej 40 ml, które mała teraz zjadła jako II sniadanie przed drzemką 😁

W ogóle to pojechała Marlena dziś na maxa - spała 18 godzin 😳 jęczała tylko na jedzenie to zjadala na śpiocha cyca, nawet jak ją przebrałam to od razu poszła spać 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetk_a wrote:
    My miałyśmy szczepienie we wtorek na rota i 6 w 1. Słszałam ze jeszcze pneumokoki można podać razem ale nam pediatra kazała przyjść za miesiąc. Mała kończy w sobotę 8 tydzień i waży niecałe 4.2 kg czyli 1.1 kg więcej od wagi urodzeniowej. Wydaje mi się że to bardzo mało jak patrze po innych dzieciaczkach a pediatra każe mi ją głodzić żeby zmusić do jedzenie tylko z cyca i mówi że waga jest ok.

Każde dziecko ma swoje potrzrby i tempo wzrostu.

Marlena dziś rano ważyła 6875 i to po kupie 🤣 ma 14 tyg 3 dni i taka jest jej fizjonomia. Nie patrz na inne dzieci. Śpi, je, przybiera, rozwija się prawidłowo to nie ma co się doszukiwać 🤗

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po bilansie źle 😔 przybierała 22g na dobę przed podcięciem wędzidełka teraz powinna 25-27g a przybiera 12g... Jak to możliwe ?.jak je tyle samo ? Za 2 tygodnie do kontroli 😩 i jeszcze coś ją niepokoi i musimy echo serca zrobic... Wykończe się 😭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    U nas po bilansie źle 😔 przybierała 22g na dobę przed podcięciem wędzidełka teraz powinna 25-27g a przybiera 12g... Jak to możliwe ?.jak je tyle samo ? Za 2 tygodnie do kontroli 😩 i jeszcze coś ją niepokoi i musimy echo serca zrobic... Wykończe się 😭

Angela spokojnie. Wszystko będzie dobrze, bądź dobrej nadziei i nie daj się zawładnąć złej diagnozie, nie wierz jej i trwaj w dobrej! Wypowiadaj nad nią zdrowie i że wszystko będzie dobrze 😊

Zobaczysz, że będzie dobrze 🤗♥️
    Może spróbuj ściągać mleko i dawać z butelki? Będziesz miała kontrolę ile rzeczywiście zjada 😊 a jak karmisz mm ( wybacz, ale nie pamiętam czy sn czy mm) to może czesciej karmić i wtedy będzie więcej, albo większe porcje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 12:47

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Angela spokojnie. Wszystko będzie dobrze, bądź dobrej nadziei i nie daj się zawładnąć złej diagnozie, nie wierz jej i trwaj w dobrej! Wypowiadaj nad nią zdrowie i że wszystko będzie dobrze 😊

Zobaczysz, że będzie dobrze 🤗♥️
    Może spróbuj ściągać mleko i dawać z butelki? Będziesz miała kontrolę ile rzeczywiście zjada 😊 a jak karmisz mm ( wybacz, ale nie pamiętam czy sn czy mm) to może czesciej karmić i wtedy będzie więcej, albo większe porcje?

Tylko kp, w nocy teraz kazały wybudzać a w ciągu dnia karnie ją co 3 godziny i mówiły że częściej nie bo brzuch musi odpocząć i przetrawić 😔 ja i tak strasznie długo karmię bo 40minut i tak od urodzenia. No i dziwne że przed podcięciem jadła lepiej niż teraz 😩

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Tony Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetko, moja w 8 tygodniu waży 1,2 kg więcej od urodzeniowej, wg siatek ma dobry przyrost. Porównaj do wagi, z którą wyszła ze szpitala, a nie do urodzeniowej :)

Angela to faktycznie mało :/ a ma biegunki? Szmerem się nie martw narazie,najczęściej są to łagodne ubytki, większość zarasta do 1 rż, poczekaj spokojnie na echo!

My w końcu mamy jutro szczepienia!

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupki robi normalnie pampersy z siku też aż pełne więc ja nie wiem jak to możliwe że tak mało przybrała 😞
    Jeszcze teraz się martwię kardiologiem i oczywiście idziemy prywatnie bo nie chce czekać do maja..

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ściskam Cię 😘 wyobrażam sobie jaki to musi być stres, ale pomyśl. Twoja córeczka może i mało, ale przybiera. Nie zatrzymalo się przybieranie. Coś zaradzicie. A pediatra musi badania zrobić żeby wykluczyć choroby. Zrobicie echo serduszka i będziesz spokojniejsza. Trzymaj się! ❤️

Angelaaaa lubi tę wiadomość

• Tony Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze słyszę, żeby nie karmić częściej niż co 3 godziny :O przecież niemowlaki karmi się na żądanie. Ja czasem nawet po godzinie, a zwykle po dwóch. Chyba że ma jakieś problemy gastryczne, dziwne zalecenie, ale pediatrą nie jestem...

Nosia, Decemberry lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Pierwsze słyszę, żeby nie karmić częściej niż co 3 godziny :O przecież niemowlaki karmi się na żądanie. Ja czasem nawet po godzinie, a zwykle po dwóch. Chyba że ma jakieś problemy gastryczne, dziwne zalecenie, ale pediatrą nie jestem...

Już sama nie wiem co myślęć 😩 i tak karmię na żądanie ale jakoś tak co 3 godziny wychodzi, wieczorem lubi być częściej na cycki a potem w nocy nie chce jeść 😔

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Dokładnie, dziwny pediatra. Ja tez karmie co 2h a czasami nawet częściej. Zależy jak córeczka sie domaga.
    Mała miała kolki i problemy brzuszkowe, ale mimo to i tak nikt mi nie kazal ograniczac sie w karmieniu żeby brzuszek przetrawił..

• Nosia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ale jak mówisz ze tak długo karmisz to chyba rzeczywiście malutka nieefektywnie ssa :( Słyszysz przełykanie? Ja karmię tylko piersią (chyba ze musze wyjść z domu sama to wtedy butla) ale w waszym przypadku może butla to lepsze rozwiązane bo większa kontrola jednak nad tym ile zjadla. Moze twoja córeczka tylko tyle czasu bawi sie brodawką jak smoczkiem i nie ciągnie i nie przelyka mleka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 13:06

Tony lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To też są słowa doradcy laktacyjnego bo też jest pielęgniarką i szczepi dziecko zawsze.. kurde ale jak ja karmię 40 minut i bym miała co godzinę lub dwie to cały dzień bym karmiła 😂 no ale jak nie płacze i się nie domaga to chyba te 3 godziny są ok ?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie karmienie jest ekspresowe bo mala je z jednej piersi ok 10 minut, zwykle jest to 7 min i tyle. Odbijam i 2h przerwa.
    Jakis czas temu jadla co 2.5h ale znów teraz chce co 2h. I to jest taki wrzask, ze jak nie dam na czas to dom sie trzęsie od płaczu :p
    W 10 tygodniu miała 6100g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 13:09

‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ