X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Policzyłam mam 300 pieluch 2 przy 5kg. Głupota z tymi promocjami i zapasami. Używam huggies i nie widać jakby były za małe, nic nie wypływa i paski nie Cisna. Chyba, że się nie znam i lepiej mieć większą pieluchę niż mniejsza?

Dady z biedry mam 2 i 3 i teraz jak będzie promocja to które są lepsze? Złote kupiłam, ale są sztywne i takie sobie. Mokre przy ciele, a w innych pieluchach to wsiąka glebiej

Średnio 10 dziennie.

Ja kupiłam ostatnio za mało 3, a za dużo 4. Ale się nie zmarnują. Miałam dziś jechać kupić 3, ale jak ma być promka to czekam do soboty.

Ja chyba patrzeć nie umiem w tej apce. Szukałam i nie widzę

• mt30 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2023, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Średnio 10 dziennie.

Ja kupiłam ostatnio za mało 3, a za dużo 4. Ale się nie zmarnują. Miałam dziś jechać kupić 3, ale jak ma być promka to czekam do soboty.

Ja chyba patrzeć nie umiem w tej apce. Szukałam i nie widzę
    no właśnie 10 na dzień to by starczyło na 30 dni jeszcze czyli do 6kg. Mój jest z 3 grudnia ale jak patrzę, że wy wchodzicie w 4 a używacie już 3 to czy ja używając 2 za bardzo go nie ograniczam? Hmm. Nie ma wypchanych gaci pamperem, są dopasowane...

Ta biedra robi teraz tak często promocje, czy ogólnie są zawsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2023, 21:41

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2023, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    no właśnie 10 na dzień to by starczyło na 30 dni jeszcze czyli do 6kg. Mój jest z 3 grudnia ale jak patrzę, że wy wchodzicie w 4 a używacie już 3 to czy ja używając 2 za bardzo go nie ograniczam? Hmm. Nie ma wypchanych gaci pamperem, są dopasowane..

Ja też używam jeszcze 2 ☺️

mt30 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2023, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Podobno takie podnoszenie jest przy napięciu mięśniowym.. jedna dziewczyna tak ma z córką z Instagrama i chodzi na rehabilitację bo ma napięcie i jak wysłałam jej filmik z unoszenia mojej to napisała. Ze jej tak miała o ma napięcie 😔 14 lutego mam fizjoterapeute mam nadzieję że powie że to normalny etap rozwoju 😔

Wydaje mi się że w późniejszych miesiącach dziecko podnosi główkę ale nie że cały czas.. i faktycznie przy napięciu tak może być. A jak zachowuje się na brzuchu ? Bardzo wysoko zadziera głowę ? Bo tak jest przy napięciu bo moja starsza córka miała

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• mt30 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieciaki jak śpią to czasem też tak głośno oddychaja?

Mój wysoko podnosi głowę, jak do kołyski. Innym razem wcale nisko i upada. Fizjo nie stwierdziła napięcia. Wizytę mamy jeszcze w nst. tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2023, 21:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jak fizjo badała Marlenkę to patrzyła czy unosi i mówiła, że jest dobrze. Chodzi też o to, aby główka nie odchylała się do tyłu i nie opadała sama, bez kontroli.

Mt tak, czasem głośno oddycha, czasem chrumka 😁🐽🐷

• Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2023, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja podobnie podnosi głowe jak ją trzymam, jak leży to nie zauważyłam. Pojawiło się to w ciągu ostatnich max 2 tyg i wydawało mi się że to brzuszek.

Ta promka w biedronce to chyba pieluchlmajtek dotyczy tym razem a prztnajmniej tak zrozumiałam z tv. Na razie mam mega zapas 2 i kurcze też nie wiemn czy nie zostanie bo już widzę odciśnięte gumki :-/

Mt30 Zuzka wydaje mega dużo różnych dźwięków aż czasami nagrywam i pokazuje pediatrze czy położnej. Z tego co mówili nierówny/ciężki oddech itp to normalne i wynika z niewykształconego w pełni układu oddechowego.

• Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2023, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczęłam podawać espumisan i bio gaie na brzuszek i od pierwszego dnia mamy problem z kupą. Dotychczas zawsze było min 5 dziennie a teraz widzę ze się męczy i mamy jedna dziennie "po pachy". Kurcze zastanawiam się który z tych specyfików to powoduje. Macie podobne doświadczenie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2023, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetk_a wrote:
    Dziewczyny zaczęłam podawać espumisan i bio gaie na brzuszek i od pierwszego dnia mamy problem z kupą. Dotychczas zawsze było min 5 dziennie a teraz widzę ze się męczy i mamy jedna dziennie "po pachy". Kurcze zastanawiam się który z tych specyfików to powoduje. Macie podobne doświadczenie?
    Niestety nie pomogę, ale może to kwestia tego, że uklad się wykształca. Marlena jak jeszcze ze 4 tygodnie temu waliła po każdym jedzeniu, później zmniejszyło się do 3-4 to tera robi 1 , a czasem co drugi dzień

Smerfetk_a lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2023, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    969b08ee21da.jpg

Tony lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2023, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantsy są teraz w promocji a te pampersy tylko w sobotę 😝

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2023, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetk_a wrote:

U nas też od kilku dni 1 max 2 kupki a tak to było z 5 więc to raczej normalne

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2023, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    969b08ee21da.jpg

Ja tego nie mam na apce 🤔😭

Dziękuję za info 🤗

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2023, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie ma tu pokazanych 3 🤔

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio tez nie bylo chyba trojek na zdjeciu, a na promke wchodzily. Tak cos sobie przypominam.

Soweczko, okienko serologiczne to czas od potencjalnego zakazenia do tego, by w badaniu krwi wyszlo, czy sie zachorowalo, czy nie. To w kontekscie tej nędznej akcji z uzywanym laktatorem. Dopiero w kwietniu moge zrobic panel wirusologiczny i dowiedziec sie, czy jestem bezpieczna. Zatyka mnie ze stresu na ten temat, ale coz, trzeba czekac 😔

Kupilam sobie z tego wszystkiego medele na dwie piersi. Doszlam do wniosku, ze juz nie mam zamiaru oszczedzac na zdrowiu, a medela to w koncu produkt premium i mam cichutka nadzieje, ze uda sie jeszcze dlugo pokarmic ❤️

Mt, wedlug mnie nie mozna sie do koncs sugerowac waga napisana na pampersach, tylko wlasnymi odczuciami. Jesli nic Ci sie nie przelewa, nie uciska malucha i wedlug Ciebie jest ok, to ja osobiscie bym go w dwojki ubierala. U nas bylo tak, ze mlodemu sie zaczelo czesto wylewac z pieluchy i widac bylo, ze sa juz takie na styk. A ze zapas sie skonczyl, to po prostu przeszlismy na trojki.

Smiesznie - mlody na prawie 6,5 kg, a kolezanki wczesniaki 15 miesieczne maja 7,5 kg. Niesamowite, jak dzieci sa rozne :)

Sóweczka lubi tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bylo 10 wodnistych kup dziennie i kolka. Potem jak kolka/problemy brzuszkowe sie uspokoiły to zaczęło być 4-5 kupek mniej wodnistych. Potem były dwie piękne kupy na dzień i super spokojne dziecko. Przyjęliśmy szczepionkę doustna Rotateq i od tygodnia zielone kupska kilka razy dziennie i przez pierwsze 3 dni placz. Powoli sie stabilizuje z tymi zielonymi kupami. Ciekawe jak będzie po następnym podaniu na rota :/
    Ja caly czas podaje espumisan i biogaie. Nie zauwazylam jakchs zmian. Podaje tez delicol, boje sie go odstawić. Będę podawala jeszcze przez tydzień a potem spróbuję odstawić i bede obserwowała czy cos sie dzieje zlego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 00:43

• Tony Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaparcia pojawiły się i po espumisanie i po vivomixxie. Częściej jednak espimisan powoduje zaparcia.

Jestem pod wrażeniem ile kup robią Wasze dzieci 😮 u nas od początku jest jedna na 2-3 dni, a od tygodnia jedna dziennie, co mnie mega cieszy, bo widzę, że jej lżej.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Mój sam z siebie tego nie robi. Dopiero kojarzy, jak złapie go za 2 rączki jednocześnie. Wg pediatry napięcie ok, a do fizjo prewencyjnie nie chodzę.

A zielone kupki u nas kolejny dzień. Już 4. I nadal się schizuje, że mały nie dojada. Drugi dzień z rzedu dokarmiam go moim odciągniętym i więcej ulewa, a nawet rzyga. I nie wiem, czy to dla niego za dużo, czy ma związek z tymi zielonymi kupami. Przybiera jak zwykle bez szału, ale bez tragedii.
    W moja sama z siebie

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Wydaje mi się że w późniejszych miesiącach dziecko podnosi główkę ale nie że cały czas.. i faktycznie przy napięciu tak może być. A jak zachowuje się na brzuchu ? Bardzo wysoko zadziera głowę ? Bo tak jest przy napięciu bo moja starsza córka miała
    Wcale nie chce chwilę polezy trochę podniesie i afera

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio było dużo kup bo piłam znów majeranek i takie wodniste zobaczymy jak teraz

‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ