LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymt30 wrote:Policzyłam mam 300 pieluch 2 przy 5kg. Głupota z tymi promocjami i zapasami. Używam huggies i nie widać jakby były za małe, nic nie wypływa i paski nie Cisna. Chyba, że się nie znam i lepiej mieć większą pieluchę niż mniejsza?
Dady z biedry mam 2 i 3 i teraz jak będzie promocja to które są lepsze? Złote kupiłam, ale są sztywne i takie sobie. Mokre przy ciele, a w innych pieluchach to wsiąka glebiej
Średnio 10 dziennie.
Ja kupiłam ostatnio za mało 3, a za dużo 4. Ale się nie zmarnują. Miałam dziś jechać kupić 3, ale jak ma być promka to czekam do soboty.
Ja chyba patrzeć nie umiem w tej apce. Szukałam i nie widzę -
Sóweczka wrote:Średnio 10 dziennie.
Ja kupiłam ostatnio za mało 3, a za dużo 4. Ale się nie zmarnują. Miałam dziś jechać kupić 3, ale jak ma być promka to czekam do soboty.
Ja chyba patrzeć nie umiem w tej apce. Szukałam i nie widzę
Ta biedra robi teraz tak często promocje, czy ogólnie są zawsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2023, 21:41
-
mt30 wrote:no właśnie 10 na dzień to by starczyło na 30 dni jeszcze czyli do 6kg. Mój jest z 3 grudnia ale jak patrzę, że wy wchodzicie w 4 a używacie już 3 to czy ja używając 2 za bardzo go nie ograniczam? Hmm. Nie ma wypchanych gaci pamperem, są dopasowane..
Ja też używam jeszcze 2 ☺️mt30 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Marta93 wrote:Podobno takie podnoszenie jest przy napięciu mięśniowym.. jedna dziewczyna tak ma z córką z Instagrama i chodzi na rehabilitację bo ma napięcie i jak wysłałam jej filmik z unoszenia mojej to napisała. Ze jej tak miała o ma napięcie 😔 14 lutego mam fizjoterapeute mam nadzieję że powie że to normalny etap rozwoju 😔
Wydaje mi się że w późniejszych miesiącach dziecko podnosi główkę ale nie że cały czas.. i faktycznie przy napięciu tak może być. A jak zachowuje się na brzuchu ? Bardzo wysoko zadziera głowę ? Bo tak jest przy napięciu bo moja starsza córka miałaMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Czy wasze dzieciaki jak śpią to czasem też tak głośno oddychaja?
Mój wysoko podnosi głowę, jak do kołyski. Innym razem wcale nisko i upada. Fizjo nie stwierdziła napięcia. Wizytę mamy jeszcze w nst. tygodniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2023, 21:48
-
nick nieaktualny
-
Moja podobnie podnosi głowe jak ją trzymam, jak leży to nie zauważyłam. Pojawiło się to w ciągu ostatnich max 2 tyg i wydawało mi się że to brzuszek.
Ta promka w biedronce to chyba pieluchlmajtek dotyczy tym razem a prztnajmniej tak zrozumiałam z tv. Na razie mam mega zapas 2 i kurcze też nie wiemn czy nie zostanie bo już widzę odciśnięte gumki
Mt30 Zuzka wydaje mega dużo różnych dźwięków aż czasami nagrywam i pokazuje pediatrze czy położnej. Z tego co mówili nierówny/ciężki oddech itp to normalne i wynika z niewykształconego w pełni układu oddechowego. -
Dziewczyny zaczęłam podawać espumisan i bio gaie na brzuszek i od pierwszego dnia mamy problem z kupą. Dotychczas zawsze było min 5 dziennie a teraz widzę ze się męczy i mamy jedna dziennie "po pachy". Kurcze zastanawiam się który z tych specyfików to powoduje. Macie podobne doświadczenie?
-
nick nieaktualnySmerfetk_a wrote:Dziewczyny zaczęłam podawać espumisan i bio gaie na brzuszek i od pierwszego dnia mamy problem z kupą. Dotychczas zawsze było min 5 dziennie a teraz widzę ze się męczy i mamy jedna dziennie "po pachy". Kurcze zastanawiam się który z tych specyfików to powoduje. Macie podobne doświadczenie?
Smerfetk_a lubi tę wiadomość
-
Smerfetk_a wrote:Dziewczyny zaczęłam podawać espumisan i bio gaie na brzuszek i od pierwszego dnia mamy problem z kupą. Dotychczas zawsze było min 5 dziennie a teraz widzę ze się męczy i mamy jedna dziennie "po pachy". Kurcze zastanawiam się który z tych specyfików to powoduje. Macie podobne doświadczenie?
U nas też od kilku dni 1 max 2 kupki a tak to było z 5 więc to raczej normalneSmerfetk_a lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ostatnio tez nie bylo chyba trojek na zdjeciu, a na promke wchodzily. Tak cos sobie przypominam.
Soweczko, okienko serologiczne to czas od potencjalnego zakazenia do tego, by w badaniu krwi wyszlo, czy sie zachorowalo, czy nie. To w kontekscie tej nędznej akcji z uzywanym laktatorem. Dopiero w kwietniu moge zrobic panel wirusologiczny i dowiedziec sie, czy jestem bezpieczna. Zatyka mnie ze stresu na ten temat, ale coz, trzeba czekac 😔
Kupilam sobie z tego wszystkiego medele na dwie piersi. Doszlam do wniosku, ze juz nie mam zamiaru oszczedzac na zdrowiu, a medela to w koncu produkt premium i mam cichutka nadzieje, ze uda sie jeszcze dlugo pokarmic ❤️
Mt, wedlug mnie nie mozna sie do koncs sugerowac waga napisana na pampersach, tylko wlasnymi odczuciami. Jesli nic Ci sie nie przelewa, nie uciska malucha i wedlug Ciebie jest ok, to ja osobiscie bym go w dwojki ubierala. U nas bylo tak, ze mlodemu sie zaczelo czesto wylewac z pieluchy i widac bylo, ze sa juz takie na styk. A ze zapas sie skonczyl, to po prostu przeszlismy na trojki.
Smiesznie - mlody na prawie 6,5 kg, a kolezanki wczesniaki 15 miesieczne maja 7,5 kg. Niesamowite, jak dzieci sa rozneSóweczka lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
U nas bylo 10 wodnistych kup dziennie i kolka. Potem jak kolka/problemy brzuszkowe sie uspokoiły to zaczęło być 4-5 kupek mniej wodnistych. Potem były dwie piękne kupy na dzień i super spokojne dziecko. Przyjęliśmy szczepionkę doustna Rotateq i od tygodnia zielone kupska kilka razy dziennie i przez pierwsze 3 dni placz. Powoli sie stabilizuje z tymi zielonymi kupami. Ciekawe jak będzie po następnym podaniu na rota
Ja caly czas podaje espumisan i biogaie. Nie zauwazylam jakchs zmian. Podaje tez delicol, boje sie go odstawić. Będę podawala jeszcze przez tydzień a potem spróbuję odstawić i bede obserwowała czy cos sie dzieje zlego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 00:43
Smerfetk_a lubi tę wiadomość
-
U nas zaparcia pojawiły się i po espumisanie i po vivomixxie. Częściej jednak espimisan powoduje zaparcia.
Jestem pod wrażeniem ile kup robią Wasze dzieci 😮 u nas od początku jest jedna na 2-3 dni, a od tygodnia jedna dziennie, co mnie mega cieszy, bo widzę, że jej lżej.Smerfetk_a lubi tę wiadomość
-
Asia11 wrote:Mój sam z siebie tego nie robi. Dopiero kojarzy, jak złapie go za 2 rączki jednocześnie. Wg pediatry napięcie ok, a do fizjo prewencyjnie nie chodzę.
A zielone kupki u nas kolejny dzień. Już 4. I nadal się schizuje, że mały nie dojada. Drugi dzień z rzedu dokarmiam go moim odciągniętym i więcej ulewa, a nawet rzyga. I nie wiem, czy to dla niego za dużo, czy ma związek z tymi zielonymi kupami. Przybiera jak zwykle bez szału, ale bez tragedii. -
Angelaaaa wrote:Wydaje mi się że w późniejszych miesiącach dziecko podnosi główkę ale nie że cały czas.. i faktycznie przy napięciu tak może być. A jak zachowuje się na brzuchu ? Bardzo wysoko zadziera głowę ? Bo tak jest przy napięciu bo moja starsza córka miała