Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka mogę priv?

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    A jak rozpoznał pediatra to ? Bo u nas niby sinieją kąciki ust i przy nosie ale my z mężem jakoś tego nie widzimy 😩

Osluchiwal go

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Sóweczka mogę priv?
    Jasne

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Asia a dlaczego karmisz z obu piersi? Może gdyby jadł z jednej, to załapałby się na więcej mleka 2 fazy? Tak kminię teraz.
    Z drugiej strony dziewczyny, faktycznie jak Wasze dzieciaki są żywiołowe, radosne, nic im nie dolega, to po prostu może tak mają - przecież ludzie są różni.

Początkowo karmiłam z jednej, ale jak zaczęłam z dwóch to przyrosty były większe. Teraz tak robię, bo po 2 minutach denerwuje się przy piersi. Opisywałam tu jakiś czas temu.

• KaroInka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaa czy masowałaś wędzidełko po podcięciu. Ktoś Ci pokazał jak to robić? Byłaś na kontroli u neurologopedy? Może są jeszcze jakieś napięcia w buzi? Przez to ssanie jest nieefektywne. Dostałaś może skierowanie dla Ali na dodatkowe badania krwi? A może smoczek Wam psuje przybieranie. Używacie? Może maskuje głód.

Asia11 jak dzidzius od początku trzyma się tego samego centyla i wyniki ma w normie to widocznie taka jego uroda:) sama przyznałaś, że jesteś drobna😉

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2023, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa, Asia,

W moim przypadku młoda ewidentnie nie najada się z cyca czego nie ukrywa permanentnym niepokojem, brakiem snu w ciagu dnia, jeczeniem. Jak daje butelką ok 100 ml co 3-4h to jest happy, zupełnie inne dziecko i nawet szybko pzybiera, jak przerzucam się na cyca to mamy "skok rozwojowy" i waga zwalnie. Także jak Wasze dzieciaczki są zadowolone i spokojne to najlepszy znak :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 19:16

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroInka wrote:
    Angelaaa czy masowałaś wędzidełko po podcięciu. Ktoś Ci pokazał jak to robić? Byłaś na kontroli u neurologopedy? Może są jeszcze jakieś napięcia w buzi? Przez to ssanie jest nieefektywne. Dostałaś może skierowanie dla Ali na dodatkowe badania krwi? A może smoczek Wam psuje przybieranie. Używacie? Może maskuje głód.

Asia11 jak dzidzius od początku trzyma się tego samego centyla i wyniki ma w normie to widocznie taka jego uroda:) sama przyznałaś, że jesteś drobna😉

Tak masujemy, jesteśmy pod opieką neurologopedy i za kilka dni mamy znowu wizytę. Co do smoczka to nie umiała ssać i go utrzymać w buzi. Dopiero teraz ogarnia ale używamy tylko do usypiania
    Za tydzień lub dwa mamy zrobić badanie krwi i moczu ale to ze względu na kontrolę jak wtedy miała złe wyniki a potem już dobre.
    I tak ma napięcie w buzi ćwiczę z nią e domu z neurologopedą i fizjoterapeutką i są efekty ale jeszcze te napięcie jest więc moim zdaniem powinna albo tak samo przybierać na wadze lub lepiej a nie taki mocny spadek 😩

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a moja za to w 83 centylu 🙈🙈🙈

age.png

age.png
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaa jeszcze jest taka możliwość, że dzieci przybierają skokowo. Może wszystko jest ok, tylko taki teraz Ala ma akurat okres? Mój Olo też słabiej ostatnio przybiera. Spadliśmy o 1 kanal i się zaczynam też trochę martwic, że może to przez smoczek. Pisałaś kiedyś, że Ala śpi całą noc. Może to też jest powód tego, że zwolniła. Hmmm. Masz wagę w domu? Jak jest pogodna to ja bym jeszcze się nie zamartwiała tylko poczekała na te wszystkie wizyty izwazyla za tydzień.

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroInka wrote:
    Angelaaa jeszcze jest taka możliwość, że dzieci przybierają skokowo. Może wszystko jest ok, tylko taki teraz Ala ma akurat okres? Mój Olo też słabiej ostatnio przybiera. Spadliśmy o 1 kanal i się zaczynam też trochę martwic, że może to przez smoczek. Pisałaś kiedyś, że Ala śpi całą noc. Może to też jest powód tego, że zwolniła. Hmmm. Masz wagę w domu? Jak jest pogodna to ja bym jeszcze się nie zamartwiała tylko poczekała na te wszystkie wizyty izwazyla za tydzień.

Tylko miesiąc temu już tak ładnie noce przesypiała a jednak było 22g na dobę. No i te 12g jest to średnia z miesiąca więc sporo 😩 nie mam wagi takiej niemowlęcej a jak się ważyłam z nią na normalnej to ciągle tą waga skacze 🥴 dzisiaj w nocy będę ja budzic na jedzenie i zobaczymy co z tego będzie. Teraz staram się ją karmić co 2 godziny to mi potem ulewa i boje się że za dużo je 😩

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• kid_aa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja wagę niemowlęcą babyono kupiłam za grosze na olxie

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Widzę że waga to nie tylko moje zmartwienie😏 Staś waży 5300 a urodzeniowa 3560 więc też wolniutko przybiera (ma 11 tygodni). Tylko ze on w nocy ma jedno dłuższe spanie 3-4godziny a potem co 2 się budzi bo zasypia przy cycku i nie mogę go dobudzić żeby dojadł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 21:46

UFmbp2.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w dzień też średnio co 2 godziny je a czasami i częściej. Ale ewidentnie jest małolitrazowy bo nawet jak mu chce dać drugiego cycka to nie będzie jadł a za trochę krzyk urządza bo jeść znów chce. Tłumaczę sobie że już poprostu tak ma i najważniejsze że zdrowy i widać że się rozwija.

UFmbp2.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starszaki już prawie po chorobie Staś do tej pory objawów nie ma więc mam nadzieję że się już nie pokażą i go ominie 😊
    Angela u mojej siostry córką miała wadę właśnie z serduszkiem tak jak Tony pisała samo się zalało, po roku już nie było śladu. Kardiolog im mówiła że dużo dzieci ma taką wade tylko nie są diagnozowani jak pediatra się nie dopatrzy objawów. I tylko się kontroluje czy się poprawia. Trzymam kciuki żeby u Was też to było nic poważnego.

Angelaaaa lubi tę wiadomość

UFmbp2.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już 8lutego mamy wizytę u kardiologa także mam nadzieję że to nic poważnego 🙏
    U nas objawem jest sinienie w okolicach ust i nosa. Dopóki lekarka tego nam dzisiaj nie powiedziała to nic takiego nie widzieliśmy a teraz obserwujemy i cos czasami widać lub sami sobie wkręcamy że takie coś jest bo nam o tym powiedzieli 🤔🤷‍♀️ sama już nie wiem i liczę na to że jutro wstanę i będę bardziej spokojna bo za dużo się dzisiaj wydarzyło i przez to bardzo boli mnie w klatce piersiowej, także stres pewnie wychodzi 😔

Sóweczka, Decemberry lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2023, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kid_aa odpisałam Ci na Messenger

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2023, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Już 8lutego mamy wizytę u kardiologa także mam nadzieję że to nic poważnego 🙏
    U nas objawem jest sinienie w okolicach ust i nosa. Dopóki lekarka tego nam dzisiaj nie powiedziała to nic takiego nie widzieliśmy a teraz obserwujemy i cos czasami widać lub sami sobie wkręcamy że takie coś jest bo nam o tym powiedzieli 🤔🤷‍♀️ sama już nie wiem i liczę na to że jutro wstanę i będę bardziej spokojna bo za dużo się dzisiaj wydarzyło i przez to bardzo boli mnie w klatce piersiowej, także stres pewnie wychodzi 😔
    Będzie dobrze 🤗♥️

Angelaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena tez miała taki okres, że slabo przybierała, było to w 11-12 tyg

Kupiłam wagę na olx za grosze i ważę. Sens ma sprawdzanie wagi np co niedzielę taz robienie średniej.

Ja ważę codziennie i Mikołaj zapisuje na kalendarzu, a później średnią robię

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Asia a dlaczego karmisz z obu piersi? Może gdyby jadł z jednej, to załapałby się na więcej mleka 2 fazy? Tak kminię teraz.
    Z drugiej strony dziewczyny, faktycznie jak Wasze dzieciaki są żywiołowe, radosne, nic im nie dolega, to po prostu może tak mają - przecież ludzie są różni.

Z tymi piersiami to sama nie wiem. Czytam w necie, to różne są teorie.
    Hafija twierdzi, że 1 i 2 fazy dużo się nie różnią. Pediatra i położna poleciły mi tak robić. Jutro będę dzwoniła do CDL.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 23:46

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Marlena tez miała taki okres, że slabo przybierała, było to w 11-12 tyg

Kupiłam wagę na olx za grosze i ważę. Sens ma sprawdzanie wagi np co niedzielę taz robienie średniej.

Ja ważę codziennie i Mikołaj zapisuje na kalendarzu, a później średnią robię

Ja mam aplikacje Child growth tracker. Musimy dziewczyny zluzowac. Jak dzieci spokojne,to jest ok. Nie możemy się cały czas zamartwiać w tak pięknym momencie macierzyństwa 🥰

‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ