LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też mam mniej mleka z piersi w której miałam wycinanego guza i już dwa razy miałam w niej zastój.
Powiem Wam, że ja tak nie analizuje tego karmienia... Jeśli widzę że mała jest dalej głodna po kp to daje jej mm i wtedy jest zadowolona. Gdybym zauważyła, że słabo przybiera to bym się nie zastanawiała ani chwili tylko dokarmiała mm.Smerfetk_a lubi tę wiadomość
-
Boże jesteśmy po szczepieniu. Co za koszmar. Cztery wkłucia, Laurka płakała niesamowicie myślałam, że dostanie 6w1. Następnym razem lepiej się przygotujemy bo serce mi pękło 😥
-
Tony wrote:Boże jesteśmy po szczepieniu. Co za koszmar. Cztery wkłucia, Laurka płakała niesamowicie myślałam, że dostanie 6w1. Następnym razem lepiej się przygotujemy bo serce mi pękło 😥
-
Scandi-B ja narazie zwykle trójki. Także testuj pieluchomajtki i zdaj relację
Oczka mojej małej sa granatowo-szare, ja mam szare a maz brązowe. Liczyłam na brąz 😀 Zobaczymy jak to będzie
Nasza mała jak trzymam ja za rączki na leżąco i ciągnę za nie to trzyma głowę. Tak samo jak leży na brzuszku to trzyma główkę. Czasami przewróci sie na plecki. Z plecków na brzuszek jeszcze nie potrafi za to chwyta juz swoje rączki no i ewidentnie widać że przechodzimy przez kolejny skok rozwojowy. W przyszły wtorek konczy 12 tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2023, 16:01
Altair, Tony lubią tę wiadomość
-
Nosia wrote:Nie pytal nikt was i nie rozmawiał z wami o 6w1? Przewalone sa 2 ukłucia a co dopiero 4 masakra.. 😒
No właśnie nie nasza poradnia jest beznadziejna, lekarka w ogóle nie ma doświadczenia z małymi dziećmi i nic nie wie. Przede wszystkim wkurzona jestem na siebie, bo założyłam, że nam dadzą wybór jak przyjdziemy, a nie sprawdziłam że te skojarzone nie są refundowane -
Tony wrote:No właśnie nie nasza poradnia jest beznadziejna, lekarka w ogóle nie ma doświadczenia z małymi dziećmi i nic nie wie. Przede wszystkim wkurzona jestem na siebie, bo założyłam, że nam dadzą wybór jak przyjdziemy, a nie sprawdziłam że te skojarzone nie są refundowane
-
Kurde właśnie się zorientowałam, że jak już się zacznie sczepić pojedynczymi to trzeba cały cykl szczepień tymi samymi preparatami robić 🤦🏼♀️ jestem wściekła na siebie i męża,że tego nie ogarnęliśmy 😭 niby wiem, że wszyscy byliśmy tak szczepieni i Laura nawet nie będzie tego pamiętać ale tak mi jej szkoda
-
Dziewczyny gdzie zapisywałyście karmienia? z jakiej appki korzystacie?
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Tony wrote:Kurde właśnie się zorientowałam, że jak już się zacznie sczepić pojedynczymi to trzeba cały cykl szczepień tymi samymi preparatami robić 🤦🏼♀️ jestem wściekła na siebie i męża,że tego nie ogarnęliśmy 😭 niby wiem, że wszyscy byliśmy tak szczepieni i Laura nawet nie będzie tego pamiętać ale tak mi jej szkoda
-
kid_aa wrote:Dziewczyny gdzie zapisywałyście karmienia? z jakiej appki korzystacie?
A o zmianie z refundowanych na schemat tych skojarzonych pisała chyba Strata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2023, 19:46
kid_aa lubi tę wiadomość
-
kid_aa wrote:Dziewczyny gdzie zapisywałyście karmienia? z jakiej appki korzystacie?
Ja przez pierwsze 10 tygodni rejestrowalam karmienia i zmiane pieluch codziennie na takim zegarze dobowym:
https://images.app.goo.gl/SACrSL6k7Wta28YYA
Tu masz trzy pierscienie, kazdy pierscien jest jednym dniem od 00:00 do 24:00. Ja karmienia zaznaczalam zakreskowujac pole, a zmiane pieluch zamalowujac calkowicie. Dla mnie to bylo wygodne w uzyciu i dawalo dobry oglad jak sie stabilizuje sytuacja, czy sie pojawia cyklicznosc itd.
Juz tego nie robie od kiedy juz wiem mniej wiecej czego sie spodziewac w ciagu dnia. Ale moze wroce do tego z ciekawosci Moze i Tobie podpasuje taki sposobkid_aa lubi tę wiadomość
-
Tony wrote:Kurde właśnie się zorientowałam, że jak już się zacznie sczepić pojedynczymi to trzeba cały cykl szczepień tymi samymi preparatami robić 🤦🏼♀️ jestem wściekła na siebie i męża,że tego nie ogarnęliśmy 😭 niby wiem, że wszyscy byliśmy tak szczepieni i Laura nawet nie będzie tego pamiętać ale tak mi jej szkoda
-
Tony wrote:Ja też mam mniej mleka z piersi w której miałam wycinanego guza i już dwa razy miałam w niej zastój.
Powiem Wam, że ja tak nie analizuje tego karmienia... Jeśli widzę że mała jest dalej głodna po kp to daje jej mm i wtedy jest zadowolona. Gdybym zauważyła, że słabo przybiera to bym się nie zastanawiała ani chwili tylko dokarmiała mm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2023, 21:16
-
Marta93 wrote:Nie trzeba mu pierwsze mamy na NFZ i zapytałam od raypo tym jak widziałam jak malutka się zanosiła czy można wziąć te 6w1. Ona że tak tylko później nie można do NFZ wrócić
Asia, to nie Twoja wina przecież! Na pewno szybko znajdzie się rozwiązanie i nadrobi -
Jak czytam o tych Waszych maluszkach niejadkach to bardzo Wam współczuję ale u mnie jest wręcz odwrotnie i też nie jest lekko. Krystyna non stop by jadła. Uwierzyć się nie da. Już jest taka ciężka że zaczęłam ćwiczyć żeby wzmocnić kręgosłup🙈 non stop tylko odrzucam za małe ubranka. Gruba po prostu jest. I też sinieje jej wokół ust tak jak któraś z Was pisała, przepraszam nie pamiętam kto. Już dawno to zauważyłam. Strasznie się boję ale obiecałam sobie nic w necie na ten temat nie czytać. Za tydzień jedziemy do Polski i wizyta u pediatry iuz umówiona.
-
Tony wrote:
Asia, to nie Twoja wina przecież! Na pewno szybko znajdzie się rozwiązanie i nadrobi
Wiem, że nie moja wina i o dziwo problem z karmieniem mamy od ponad 2 tygodni, a ostatnie 2 tygodnie przybrał ładnie, bo 440g. Daje mu to co odciągam o ile z butelką pójdzie. Tylko mega mi źle, że tego cycka nie ciągnie jak trzeba 🙄
Tony, wiem co czujesz. Mi serce pękało przy 2 ukłuciach, a co dopiero przy 4 😔 Na szczęście nasza pielęgniarka od szczepień ma duże doświadczenie i bardzo sprawnie to zrobiła. Nawet nie wiedziałam kiedy zmieniła strzykawkę i robiła to jak to nazwała za jednym krzykiem.
-
Dziewczyny jak wasza cera po porodzie? Moja buzia mam wrażenie, ze robi sie coraz bardziej sucha a kremy totalnie nic nie dają. Mam ochotę wybrać się do kosmetyczki ale nie ma za bardzo jak przy tym małym ssaku. Powiem wam, że nie znoszę odciągać laktatorem..ale chyba odciągnę mleko i umówię się na jakiś zabieg nawilżający a malutką zostawię mamie.
W ogóle wali mi na łeb już. Zaczęłam od wczoraj jeździć na rowerku stacjonarnym (zawsze coś). Może aktywność trochę mi pomoże bo tak nie podoba mi się moje ciało. Waga od razu wróciła do normy, nawet się nic nie musiałam starać, ale ciało jak nie moje :[ tak mi się ciężko do czegokolwiek zabrać przy małej, ze masakra. W jakąś depresję mnie to wciąga. Czuję się taka bezradna, niezorganizowana, zdemotywowana. Chyba to "zamknięcie" w domu źle na mnie działa. Czekam na wiosnę!Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość
-
Nosia, u mnie cera jest okej, ale raczej to dzięki temu, że już się smaruje kremami przeciwzmarszczkowymi 🥹😂😂. Mają więcej kwasu hialuronowego i tych nawilżających składników. Moja pielęgnacja rano i wieczorem to: mycie pianką (różne firmy), serum (też różne firmy, teraz kończę z Alterry (jest okej) i będę zaczynać Lirene, a polecić mogę Vianek, ma fajne sera - jedno z Q10 a drugie z wit. C, jak je stosowałam miałam twarz jak pupcię niemowlęcą 🤣), później nakładam krem. Zakochana jestem w Viankowych. Teraz stosuje te przeciwzmarszkowe z czerwonej serii ale te z serii nawilżającej też są okej.
Odnośnie cen Viankowych kosmetyków jest to średnia półka cenowa. Osobiście jedno opakowanie 50 ml wystarcza mi na 3/4 miesiące. Zazwyczaj zamawiam hurtem. No i oprócz tego dają mnóóóóóstwo próbek. Polecam, mi się firma sprawdziła 😊.
Kolejną nockę Karol budzi się o 2 i bajlando. Ciśnie tak do 3-4, chyba zrezygnujemy z jednej drzemki w ciągu dnia, wydłużając pozostałe o 15 min xD.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 02:54
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki