LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżasta dzięki za polecajki. Może te serum z vianka nawilży mi cerę. Również smaruje różnymi przeciwzmarszczkowymi, ale mam ważenie ze te kosmetyki zostaja na powierzchni buzi a po umyciu buzi, buzia jest taka sucha strasznie. Zmienię jeszcze krem do mycia twarzy. Ewidentnie przesusza mi twarz. Wcześniej był ok
Ja teraz wybudzilam mala na nocne karmienie i ide dslej spac. Niestety mała w dzień ma tylko krótkie drzemki. Ciężko ja ubic do spania. Za to noce całe przesypia. Muszę ją wybudzac. -
Joanne wrote:Jak czytam o tych Waszych maluszkach niejadkach to bardzo Wam współczuję ale u mnie jest wręcz odwrotnie i też nie jest lekko. Krystyna non stop by jadła. Uwierzyć się nie da. Już jest taka ciężka że zaczęłam ćwiczyć żeby wzmocnić kręgosłup🙈 non stop tylko odrzucam za małe ubranka. Gruba po prostu jest. I też sinieje jej wokół ust tak jak któraś z Was pisała, przepraszam nie pamiętam kto. Już dawno to zauważyłam. Strasznie się boję ale obiecałam sobie nic w necie na ten temat nie czytać. Za tydzień jedziemy do Polski i wizyta u pediatry iuz umówiona.
Mojej sinieje wokół ust i 8lutego mamy kardiologa także zobaczymy co powieMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
A byłam wczoraj u urofizjoginekologa to dno miednicy bardzo słabe i wbijała mi igły pod Blizne i za miesiąc też muszę na to iść. Od razu czuć różnicę. A zrostu już pewnie mam bo jak miałam po tamtej ciąży to teraz tym bardziej i one się robią 1-2tygodnie po operacji 🥴Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Tony, potrzebuję Twojej pomocy, bo może będziesz wiedzieć. Od razu wybacz, że Ci tyłek męczę. Mam pytanie: jak robiłam tok temu zdjęcie lędźwi, to teraz, przed lekarzem też robić? Zamówiłam wizytę u neurologa. Bez żartów. Dziś gorzej niż wczoraj 🥹, i jeszcze idzie na biodra. Oszaleje 🥹.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Angelaaaa wrote:A moja wczoraj bez kupki i dzisiaj narazie też i nie wiem czy jej to trochę nie męczy bo strasznie pierdzi, trochę popłakuje i boje się że to przez te karmienie częstsze na siłę 😔
Próbowałaś masować brzuszek?
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Tony, potrzebuję Twojej pomocy, bo może będziesz wiedzieć. Od razu wybacz, że Ci tyłek męczę. Mam pytanie: jak robiłam tok temu zdjęcie lędźwi, to teraz, przed lekarzem też robić? Zamówiłam wizytę u neurologa. Bez żartów. Dziś gorzej niż wczoraj 🥹, i jeszcze idzie na biodra. Oszaleje 🥹.
Jeśli masz możliwość to zrób, bo jeśli teraz Ci się coś stało to na starym zdjęciu nie będzie. Ale wez ze sobą do lekarza żeby mógł porównać. Idealnie gdybyś zrobiła rezonans, ale bardzo ciężko z terminami na NFZ, mi się udalo po znajomości po tygodniu a to i tak był cud bo ktoś akurat zrezygnował. Prywatnie ok 350zl.
Po ciąży te kości są jak u starego czlowieka, skoro mi się złamała kosc krzyżowa właściwie z niczego mam nadzieję, że u Ciebie to nic poważnego:/ -
Nosia wrote:Dżasta dzięki za polecajki. Może te serum z vianka nawilży mi cerę. Również smaruje różnymi przeciwzmarszczkowymi, ale mam ważenie ze te kosmetyki zostaja na powierzchni buzi a po umyciu buzi, buzia jest taka sucha strasznie. Zmienię jeszcze krem do mycia twarzy. Ewidentnie przesusza mi twarz. Wcześniej był ok
Nosia, Altair lubią tę wiadomość
-
Co do apki do karmien - ja używam dziecko + 😊
Co do cery u mnie jest tragedia, mam potwornie podrażniona, czerwona o sucha cerę, choćbym pierdyknela tonę kremów pod makijaż to wszystko mi sie wazy… piecze i wyglada okropnie. Moja koleżanka właśnie mi poleciła zestaw z bielendy z ceramidami, jej pomógł bardzo, a tez było już bardzo kiepsko i nic innego nie pomagało. Zamówiłam, czekam, będę testowaćkid_aa, Nosia lubią tę wiadomość
-
meggie94 wrote:Co do apki do karmien - ja używam dziecko + 😊
Co do cery u mnie jest tragedia, mam potwornie podrażniona, czerwona o sucha cerę, choćbym pierdyknela tonę kremów pod makijaż to wszystko mi sie wazy… piecze i wyglada okropnie. Moja koleżanka właśnie mi poleciła zestaw z bielendy z ceramidami, jej pomógł bardzo, a tez było już bardzo kiepsko i nic innego nie pomagało. Zamówiłam, czekam, będę testować
A makijaż to też teraz średnio. Straszne go widać, tez jakby nie łączył sie z cera. -
U mnie cera akurat ok bez zmian, ale wlosy to tez tragedia. Lamia sie strasznie. Zaczelam teraz testowac jakas odzywke miodowa z garniera, i zaraz po umyciu wlosy wygladaja lepiej, ale to tylko maskowanie objawow chyba. Musze zaczac jesc drozdze albo skrzyp, krzem, cynk, nie wiem co najlepiej pomaga 🤔 do mycia twarzy ja polecam Effaclar z La roche, ja juz jade na nim dlugo powyzej 5 lat, i od tamtej pory mam bardzo malo problemow z cera.
Juz trzeci dzien walcze z przeziebieniem, katar, kichanie, kaszel -caly zestaw. Boje sie ze maly sie zarazi, ale tak czesto kaszle i kicham ze to jest niemozliwe zeby przy nim tego nie robic, albo caly czas myc rece. Z drugiej strony caly czas jestesmy razem a on jak na razie nie ma zadnych objawow. Oby go to ominelo 🙏
Wczoraj maz z nim wyszedl na 2 godziny, po raz pierwszy zostalam sama w domu i w tym czasie ze trzy razy sie zlapalam na tym ze patrze na mate albo do kolyski zobaczyc co tam u Oskara, jak spi 🫢
-
Scandi-B też uzywalam Effaclaru, ale strasznie przesusza mi cere, mam uczucie niesamowicie ściągniętej cery po nim teraz. Mam też Toleriane z la roche, ale jest to samo. Chyba teraz hormony robią swoje
Wracaj do zdrówka i oby maly się nie zaraził. Może sie tylko przeziębiłaś.
-
U mnie cera też na razie ok choć faktycznie trochę sucha. Moja cera jest mega trądzikowa, w ciąży się po prawiło i na razie jest ok. Używam na codzień boostra Vichy Minerals 89. On jest mega wodnisty, ale jako jedyny drogeryjny który nie powoduje u mnie wysypu i dobrze nawilża. Polecam, jest super pod makijaż.
Co do włosów do profilaktycznie od końca ciąży stosuje wcierkę Jantar. Bardzo polecam, u mnie zawsze powoduje wysyp baby hairs.
Dzisiaj miałam przerwę w karmieniu/ściąganiu 10h i po tym ściągnełam 170 ml!. Normalne po 2h ściągam ok 70ml. Także okazuje się że moje cycki pomieszczą ile trzeba tylko są leniwe. No nic trochę mnie to zmotywowało do dalszej walki
Też walczę z przeziębieniem od 4 dni. U mnie na 2 dni mąż miał home office i zajął się małą a ja się wyniosłam do salonu. Mam teraz małego doła bo dziecko właściwie mnie nie widziało przez te 2 dni (ewentualnie chwile w maseczce) i teraz traktuje mnie trochę jak obcą. Jest mi strasznie przykro. Jestem z nią prawie non stop od 2 miesięcy, najszybciej przy mnie zasypiała i się uspokajała a po 2 dniach jakby niewiedziała kim jestem. Oczywiście ciesze się że mają taką fajna relacje i że mam super wparcie od męża, ale po cichu moje serce pęka jak widzę że mnie troche odpycha. Wiem że nie jest to ostatni raz kiedy mała wybierzę inną twarz i mam nadzieję że ten pierwszy najbardziej boli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2023, 12:59
-
Dorocia wrote:Meggie94 i jak pierwsze wrażenia co do Valco? Zastanawiam się nad kupnem tego samego wózka.
Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia 🙈 niesamowicie lekki, leciutko się prowadzi, banalnie i szybko się go składa i rozkłada, generalnie super łatwy w obsłudze i już nie mogę doczekać się wiosny 😍Dorocia lubi tę wiadomość