Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    I zazwyczaj przy tych sluzowatych ma problemy z wypróżnianiem. Wydaje mi się że one są po tym jak zjem coś z mlekiem krowim. Przy tych co wsiakają w pieluszkę normalnie się wypróżnia ale rzadko kiedy leżąc na pleckach, zazwyczaj gdy ją karmię brzuszek do brzuszka.

U mnie w przychodni problem bo co wizyta to inny pediatra 🤦‍♀️🤦‍♀️ ale wpisz w google zielone kupki to mogą być raz na jakiś czas a tak to wychodzi alergia. Ja właśnie będę chciała zbadać kupkę bo już po tym można rozpoznać alergie a co dalej to zobaczę co powie pediatra..

Dziękuję za wsparcie na jutro, nawet nie wiesz jak się stresuje bo zauważyłam że faktycznie robi jej się sine wokół ust 😩

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Czytałam też, że jak dziecko pije mleko głównie 1 fazy to tak może być. Anglojęzyczne źródła podają to za główną przyczynę. U nas by się zgadzało, bo czasowo trwa to tyle co problemy z karmieniem. Wczesniej ładne żółciutkie. Jutro wizyta cdl, zobaczymy co powie.

To daj znać. Ale też obserwuje czy jak nabiał jesz czy ma właśnie jakieś większe problemy z kupką. Bo to niby częste ehh 😒

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Decemberry Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam Angie kciuki. Zobaczysz, bedzie dobrze.❤️

Aga300, Ty tez jestes dzielna.❤️

My jutro konczymy 3 mc. Nie moge uwierzyc, ze tak szybko czas minal.

Dżasta, ogolem sprawdzil Ci sie bujaczek babybjorn?

Angelaaaa, Aga300 lubią tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2023, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:

My jutro konczymy 3 mc. Nie moge uwierzyc, ze tak szybko czas minal.

Dżasta, ogolem sprawdzil Ci sie bujaczek babybjorn?

Po urodzeniu miesięcy nie liczymy tygodniami (w sensie że miesiąc to nie 4 tyg.) 😉 Twoj maluch skończy 3 miesiące 16 lutego. Mój jutro kończy 3 miesiące. Też wcześniej liczyłam tygodniami, ale potem doczytałam i faktycznie w późniejszych miesiącach to by się mega rozjechał wiek (w kwietniu wychodziłoby pół roku).

A bujaczek babybjorn też mam. U nas póki co się sprawdzą. Mały chętnie w nim siedzi. Zobaczymy jak pozniej, jak będzie potrafił swoim ciałem wprawić go w ruch

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2023, 01:28

• Nosia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2023, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wasze dzieciaczki :*

Angelaaaa lubi tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2023, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czy Wika nie zaczęła nam wchodzić w regres snu 😫 mieliśmy już tak, że szła spać, w ciągu godziny po zaśnięciu z raz się przebudziła, trzeba było ją pogłaskać dać smoczka i szła dalej spać, na jedzenie budziła się dopiero ok 4-5 i wstawała 7-8. Potem zaczęła dochodzić jeszcze jedna pobudka między 0-2, ale taka jak ta w ciągu godziny od zaśnięcie czyli tylko na smoczek i pogłaskanie i spać dalej, a od kilku dni tych pobudek robi się coraz więcej i są coraz dłuższe, dziś wstawałam do niej cała noc co 1-2h … Niby na chwile, ale rozbudzić się i wstać trzeba… Na jedzenie tez zaczęła się budzić czasami już 2 razy nie raz No i co chwile kwęka, popłakuje przez sen… A miałam nadzieje ze nas to ominie :(

age.png

age.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2023, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    A ja nie wiem czy Wika nie zaczęła nam wchodzić w regres snu 😫 mieliśmy już tak, że szła spać, w ciągu godziny po zaśnięciu z raz się przebudziła, trzeba było ją pogłaskać dać smoczka i szła dalej spać, na jedzenie budziła się dopiero ok 4-5 i wstawała 7-8. Potem zaczęła dochodzić jeszcze jedna pobudka między 0-2, ale taka jak ta w ciągu godziny od zaśnięcie czyli tylko na smoczek i pogłaskanie i spać dalej, a od kilku dni tych pobudek robi się coraz więcej i są coraz dłuższe, dziś wstawałam do niej cała noc co 1-2h … Niby na chwile, ale rozbudzić się i wstać trzeba… Na jedzenie tez zaczęła się budzić czasami już 2 razy nie raz No i co chwile kwęka, popłakuje przez sen… A miałam nadzieje ze nas to ominie :(

U nas identycznie od 2 dni 🥴

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp ile razy w nocy karmicie ?.i ogólnie co ile godzin w ciągu dnia ? Ja się staram jak mogę ale aż zal mi ją budzić 😞

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dziewczyny kp ile razy w nocy karmicie ?.i ogólnie co ile godzin w ciągu dnia ? Ja się staram jak mogę ale aż zal mi ją budzić 😞

Jak ładnie śpi to budzi się raz na karmienie. Dzisiaj np aż 3 razy 🥱 w ciągu doby karmienie średnio 9 razy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2023, 09:16

• Aga300 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko budzi się jak w zegarku - 2:00, 4:00 i 6:00. Nawet oczu nie otwiera. Jęczy, cycek i odpływa po. Potem się nadyma, kręci i strasznie pierdzi 🙈 i idzie spać dalej 😊 tak co noc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2023, 10:09

• Nosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas byl jeden dzień, ze znowu malutka chciała jeść częściej w nocy, ale znowu jest ok. Budzi się raz albo ja ją budze bo mnie zalewa mleko. A nienawidzę laktatora i ociągania.
    W dzień karmie co 2h. W sumie tak jak się domaga mała. Po 2h strasznie płacze i jak zje to się uspokaja.

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

My caly czas srednio co trzy godziny karmimy. W nocy zwykle karmie miedzy 23 a 24 jak sie kladziemy, potem miedzy 3:00-4:00 i miedzy 5:30-6:30, no i 8:30-9:30. On mnie budzi i zaraz jak zje zasypia. Bardzo czesto przy tym karmieniu kolo 6 zmieniamy pieluche, bo albo zrobi kupke w trakcie karmienia, albo pamp jest tak naladowany siuskami, ze juz wole go zmienic. Generalnie od razu zasypia po karmieniu. Nawet jak sie rozbudzi po zmianie pieluszki to w lozku jak przygasze swiatlo i dam cycka to sie szybko uspokaja, chyba troche rozumie ze to jeszcze nie czas na baraszkowanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2023, 11:07

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to całą noc mogłaby bez mleka spać. I staram się raz lub dwa budzić na karmienie i nie wiem czy to nie za mało 🙈 chce żeby chociaż te 20g na dobę przybierała 😒 i w dzień teraz też staram się co 2 godziny a nie co 3,ale potrafi sobie zrobić dłuższą przerwę od jedzenia np. 4,5 godziny 🙄

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Moja to całą noc mogłaby bez mleka spać. I staram się raz lub dwa budzić na karmienie i nie wiem czy to nie za mało 🙈 chce żeby chociaż te 20g na dobę przybierała 😒 i w dzień teraz też staram się co 2 godziny a nie co 3,ale potrafi sobie zrobić dłuższą przerwę od jedzenia np. 4,5 godziny 🙄
    Moim zadaniem bardzo dobrze robisz, ze wybudzasz w nocy. Też bym wybudzała, ale u mnie córeczka jest w gornej normie wiec przybiera az za dobrze. Także ja się ciesze jak zrobi sobie 2.5h przerwy :D Najdłużej to 3h bez jedzenia w dzień.

• Nosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam troche problem bo mala ulubila sobie lewa stronę, glownie jak spi. Zmieniam jej "kierunek" ale i tak po chwili wraca glowka na lewa strone. Nie chcę żeby miała krzywa glowke :/ odwracam łóżeczko itp ale to nic nie daje.

• Tony Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w ciągu doby karmię od 7 do 10 razy, zwykle koło 8 razy - zależy czy gdzieś wychodzimy itp. W nocy zależy o której się położy, ale zwykle 1-2 razy, jak uśnie to tak po 5-7 godzinach jest głodna, potem po 3-4h. Więc często wstaję z nią tylko raz :) W ciągu dnia co 2h.

Co do bujaczków to polecam wam takie, w których można zawiesić zabawki nad dzieckeim. Ja mam z Fisher Price "Przyjaciele z dżungli" i Laura potrafi pół godziny się gapić na te zabaweczki i się śmiać :D

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2023, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się rozglądam za matą edukacyjną. Fajnie jakby miała jakieś zabawki wydające dźwięki albo ze światełkami czy też błyszczące. Polecacie coś?

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2023, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie u kardiologa wszystko dobrze. Faktycznie robią jej się sine miejsca na ciele bo nie tylko przy ustach. Ma dosyć jasną karnację i jest chudziutką dlatego to tak widać. Jest też pediatrą także doradziła mi żebym na 2 tygodnie wprowadziła dietę bez laktozy. Obstawia alergie także zobaczymy ☺️

Decemberry, Scandi-B, Joanne, KaroInka, Sóweczka lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Po wizycie u kardiologa wszystko dobrze. Faktycznie robią jej się sine miejsca na ciele bo nie tylko przy ustach. Ma dosyć jasną karnację i jest chudziutką dlatego to tak widać. Jest też pediatrą także doradziła mi żebym na 2 tygodnie wprowadziła dietę bez laktozy. Obstawia alergie także zobaczymy ☺️
    Angela, ale nie da sie wyeliminować laktozy z mleka matki ani chyba raczej zmniejszyć jej ilości w mleku matki. Masz podawac mleko modyfikowane?
    Cieszę się, ze wizyta u kardiologa ok 😀❤️

KaroInka lubi tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2023, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na jutro jestem umówiona do pediatry bo od czasu szczepienia doustnego Rotateq mamy zielone kupki. Czasami sa mieszane żółto zielone. Pewnie powie mi, ze to od mojej diety bo już od kobiet w rejestracji to usłyszałam. No ale ja nic w diecie nie zmieniłam..

‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ