LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
A powiedzcie mi jeszcze czy można mm podawac caly czas ale po trochu? Ktos mi powiedział ze brzuch się zapcha? Mlody nie chce w ogóle jesc. Boje się że się odwodnił bo od rana praktycznie nie sikał ale lekarz nie widzi innej możliwości żeby nie pic tego mleka.
-
Kalli95 wrote:A i mamy neocate na aminokwasach. Pepti syneo jest jakby na mniej nasilone alergie. Nie wiem czemu takie mleko mamy bo neocate okropnie pachnie i smakuje (maz probowal)
Neocate podobno dzieci bardziej lubią niż nutramigen 😬Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Kalli95 wrote:A powiedzcie mi jeszcze czy można mm podawac caly czas ale po trochu? Ktos mi powiedział ze brzuch się zapcha? Mlody nie chce w ogóle jesc. Boje się że się odwodnił bo od rana praktycznie nie sikał ale lekarz nie widzi innej możliwości żeby nie pic tego mleka.
Jak ja byłam w szpitalu i na sali ze mną matka też musiała przestać karmić piersią z powodu zbyt mocnej alergii to mała też nie chciała tego mleka 😞 najpierw dali nutramigen i myśleli że chodzi o smak i zapach i zmienili na neocate i też nie chciała. Butelkę brała do buzi i nie chciała wcale ciągnąć chociaż mleko samo leciało. Dopiero po 2 dniach się udało bo ona karmiła z nakładkami i musiała nakładkę nałożyć na butelkę i wtedy mała piła. I butelkę podawała w takiej pozycji jak cycka żeby oszukać że to cycek 🙆 u was może też chodzi o to że to nie jest pierś a nie o smak mleka 😬Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:120-130ml ☺️
Ale ja tyle mam po ściągnięciu z obu piersi... Myślałam że dawać tyle ile ściągnę jednej piersi bo ona nie ssie z obu tylko naprzemiennie co karmienie.
A jak będę w robocie to jak często ściągać pokarm? Co 3h?
Kupiłam dzisiaj gacie uciskowe bo jak przebrałam się za kucharza 🙊 to takiego bebzona miałam że szok.
-
Joanne wrote:Ale ja tyle mam po ściągnięciu z obu piersi... Myślałam że dawać tyle ile ściągnę jednej piersi bo ona nie ssie z obu tylko naprzemiennie co karmienie.
A jak będę w robocie to jak często ściągać pokarm? Co 3h?
Kupiłam dzisiaj gacie uciskowe bo jak przebrałam się za kucharza 🙊 to takiego bebzona miałam że szok.
Ja tyle też mam z obu piersi. A to że laktatorem tyle się ściąga z piersi to nie ma co patrzeć na to bo to nie to samo jak dziecko ssie pierś. Ja muszę co 2 godziny ściągać pokarm no ale to przez to że mała nie je z piersiJoanne lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Maly wkoncu spi to mogę chwile cos pomyśleć nad tym co piszę 😅
W szpitalu byla masakra. We wtorek na oddzial a w czwartek mielismy gastroskopie i kolonoskopię. Dla takiego malucha to dramat. Mial 2 lewatywy i byl na czczo od 20 poprzedniego dnia... badania byly dopiero o 11... mial znieczulenie ogólne. Więcej bym się nie zdecydowała na pewno bo bardzo się wycierpiał.
Plakalam jak plakal z glodu, płakałam jak go usypiali golutkiego, pod salą, jak później go przywieźli z badania takiego zmarnowanego i caly czas placze z bezsilnosci jak nie chce jesc.
No i o 20 w środę ostatni raz jadl z piersi bo na kolono wyszło zapalenie jelit z nadżerkami i stąd ta krew w kupie.
Dodatkowo ma bardzo duza anemie i teraz przyjmuje w sumie prawie 60 mg żelaza dziennie (lekarz rodzinny kazal brać po 7mg dziennie wcześniej 🤦♀️ aż tam lekarze się dziwili ze tylko zlecil taka dawkę profilaktyczna a nie leczniczą).
No i po tym kazali przejść na ten neocate bo z takim zapaleniem jelit to nutramigen albo pepti syneo za ciężkie jeszcze jest.
On nie chce pic z butelki jak nikt, ale nie mamy wyjścia. Wczoraj go mąż małą strzykawka karmil. Jeszcze mowili o sondzie w szpitalu jakby nic nie chciał jesc ale coś tam po narkozie zjadl. Wczoraj bylo juz gorzej bo robil straszne dramaty. Jedna pielegniarka nam pomagała go karmic ale nie szlo. Maz się załamuje, placzemy oboje bo nie chce jesc albo zjada po 60 ml jak noworodek a to kawal chlopa (9kg), siusiu robi bardzo rzadko i tak gęste ze znowu chce nam sie plakac... Dodatkowo w większości przypadków rozdzierająco krzyczy przy karmieniu i szuka piersi, ssie nam bluzki.
Mam nadzieje ze wkoncu się przemoże i będzie jadl z butelki bo boje się że znowu trafimy do szpitala bo taki odwodniony bedzie.
Na oddziale mowili mi ze to alergia a na karcie informacyjnej w domu przeczytałam ze przy każdym stwierdzeniu ze to alergia sa znaki zapytania. No ale juz nie walczę bo ja tez nie mam już siły na te diety, zresztą juz nie ma czasu na eksperymenty co go uczula bo ta anemia jest najgorsza. Ja i tak już prawie nic nie jadłam i coraz to więcej wykluczalam od swiat Bożego Narodzenia. Lekarka mówiła że jeszcze te nitki krwi byłyby do przejścia i zostania na piersi jakby nie ta anemia ogromna.
Moze to alergia w ogóle na mleko kobiece... niewielki odsetek dzieci ma coś takiego ze nie tolerują mleka matki.
Chociaż ja i tak caly czas w głowie mam ta szczepionke na rotawirusy i uważam że to NOP bo przedtem mieliśmy wzorowe kupki.
Ja musze hamować rozbujana laktacje bo teraz dopiero widzę ile mogl zjadac Stas przez dzien bo w 4 sesjach odciągania na dobę szlo ok 1400 ml. I pewnie jakbym odciagala częściej to byłoby więcej. Biore leki na wyhamowanie ale to tak nie działa od razu z tego co widzę. Także co chwile bujam się z zastojami i bólem piersi bo średnio mam czas odciagac kiedy walczę z dzieckiem o każdy łyk mleka.
Szczerze to jestem tak przeorana juz fizycznie i psychicznie ze jak wcześniej chcialam drugie dziecko jak najwcześniej tak teraz myślę że Stas mi wystarczy bo nie dam rady juz więcej takich rzeczy przechodzić.
Maz mowi ze mi przejdzie ale nie wiem... moze kiedyś. A może jak mi przejdzie to juz za stara będę na dzieci...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2023, 09:30
-
Kalli, ogromnie mi przykro, że macie takie doświadczenia. Łzy stają w oczach. Trzymam kciuki, żeby się szybko Staś przekonał do tego mleka i żeby była szybka poprawa.
Na rodzeństwo dla Stasia masz jeszcze mnóstwo czasu jeśli 95 to rok urodzenia.Kalli95 lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Jezu Kali współczuję. Biedny ten Wasz Maluch. Nawet sobie nie wyobrażam, jakie to dla Was musi być trudne, ale jesteś bardzo dzielna.
Oby zaczął szybko jeść. Może faktycznie tą sondą jakoś go oszukać?
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Ja tylko na szybko, bo też mi łzy w oczach stanęły - Kalli, bardzo mi przykro. Jesteś niesamowitą wojowniczką. Staś jest z Ciebie na pewno dumny, a on sam niesamowicie dzielny. Wyobrażam sobie co przeżywacie i bardzo Cię przytulam. Bardzo, bardzo trudna sytuacja.
Jeśli serce matki czuje, to myślę, że powinnaś zgłosić ten NOP. Niech się z papierami lekarze trudzą, ale Tobie ulży. Bo wyobrażam sobie ten żal, to poczucie bycia zagonionym w kozi róg.
Życzę Wam zdrówka tak mocnooooooo!Kalli95 lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Biedny Staś 😞 mam nadzieję że szybko przekona się do butli 😔 bardzo współczuję ile musicie przejść. Oby potem już wszystkie problemy minęły i na spokojnie będziesz cieszyć się macierzyństwem.
A jeszcze mi się przypomniało że tej pani na sali najpierw kazali wymieszać te mleko ze swoim żeby poczuć matki zapach albo smoczek os butelki wysmarować twoim mlekiem czy coś ? Żeby załapał na spokojnie o co chodzi. Tylko nie wiem czy możesz jak te tabletki bierzeszDecemberry lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Kalli, strasznie mi szkoda Ciebie i Stasia ;( kolo i gastro są stresujące dla dorosłego człowieka a co dopiero dla takiego maluszka, które nic nie rozumie
Ale dobrze, że macie diagnozę, chociaż taki plus... myślę, że do butelki w końcu się przekona. Cieszcie się nawet z tych 60 ml co wypije. Trzymajcie się ;*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2023, 11:37
Dorocia lubi tę wiadomość
-
Dzięki, nie chwaląc dnia dzisiaj jest troche lepiej... moze to kwestia tego ze juz w domu jesteśmy i jest spokojniej. Możemy tez się poprzytulać jak chcemy. Mam nadzieje ze to mleko mu pomoze i juz nie będzie miał krwi w kupie i żelazo tez mu skoczy.
Ale po tych wszystkich wizytach u lekarzy i po tym co oni mowili (kazdy cos innego) to ja nie wiem czasem w co wierzyć.
Dużo mowilo ze to nie alergia, dużo ze tylko na bmk (na pewno nie jadłam od 3,5 mcy) a niektórzy ze to alergia nie wiadomo na co. Ok jest taka możliwość ale statystycznie po wyeliminowaniu najczęstszych alergenow i innych to powinna być poprawa. Dieta rotacyjna tez nic nie pokazała bo u nas objawy byly mniej więcej takie same codziennie wtedy a powinny wychodzić, wzmagać się albo wyciszać po jakimś czasie po spożyciu alergenow bo jadlam to samo co 5 dni.
I tak sobie pomyślałam że w ostatnich latach tyle jest przypadków alergii, alergie są nad wyrost diagnozowane przez lekarzy bo tak jest łatwiej podać hydrolizowane mm albo na aminokwasach co rozwiązuje wszystkie problemy, ilość przepisywanych mm refundowanych wzrosła kilkukrotnie ale i w ostatnich latach wydaje mi się, nie sprawdzałam tego, świadomość szczepienia dzieci na rotawirusy jest wieksza bo dzieci ciężko to przechodzą pozniej i ostatnio rota tez jest refundowane... ciekawe ze lekarze za każdym razem nam mowili ze ostatnio tak strasznie dużo tych krwi w kupach u dzieci 🙄 -
Angelaaaa wrote:Biedny Staś 😞 mam nadzieję że szybko przekona się do butli 😔 bardzo współczuję ile musicie przejść. Oby potem już wszystkie problemy minęły i na spokojnie będziesz cieszyć się macierzyństwem.
A jeszcze mi się przypomniało że tej pani na sali najpierw kazali wymieszać te mleko ze swoim żeby poczuć matki zapach albo smoczek os butelki wysmarować twoim mlekiem czy coś ? Żeby załapał na spokojnie o co chodzi. Tylko nie wiem czy możesz jak te tabletki bierzesz
Chyba tak jak pisałaś wczesniej bardziej mu brakuje ciepła, konsystencji piersi i bliskości niż smaku.
Jest lepiej jak mogę go karmic w takiej pozycji jak przy kp. W szpitalu tak nie mogłam z nim siąść.
No i tylko ze suavinexa w kształcie piersi i z silikonowym woreczkiem w srodku cos pije a jego jedzenie trwa ok godziny tak jak kp i sobie tak ciumka wtulony dzisiaj.
Dobrze ze chociaż tak, może kiedyś będzie chciał szybciej jesc. No i teraz więcej zjadl, także juz trochę lżej na sercu.Tony, Decemberry, kid_aa lubią tę wiadomość