LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Będąc wczoraj w Netto trafiłam na pampersy ich marki Hello sensitive w promocji i wzięłam na próbę. Nie perfumowane, nie bielone, z paskiem kontroli wilgoci. Używam od wczoraj i są całkiem spoko. Kosztują teraz coś ok. 27 zł za 56 szt.
Tony lubi tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:Ja byłam dzisiaj znowu z moją blizną u fizjo i znowu miałam igły wbijane bo mam tam wszystko spięte i odczuwam taki ból jakbym siniaki miała 🥴 za miesiąc znowu i mam nadzieję że już będzie wszystko ok 😬
Mnie jedynie mocno swędzi blizna że codziennie muszę olejkiem smarować.
Angela jak sobie radzisz z dwójką dzieci z tak nieduzą różnicą wieku? Masz jakąś pomóc czy sama wszystko ogarniasz?
-
Joanne wrote:Mnie jedynie mocno swędzi blizna że codziennie muszę olejkiem smarować.
Angela jak sobie radzisz z dwójką dzieci z tak nieduzą różnicą wieku? Masz jakąś pomóc czy sama wszystko ogarniasz?
Mąż chodzi do pracy przeważnie na 11 więc rano jak najwięcej musimy ogarnąć 😅 a tak to potem sama z dziećmi jestem. Jak muszę jechać do lekarza czy coś to wtedy proszę o pomoc rodziców lub teściów.
No jest ciężko ale da radę to ogarnąć 😅
Mąż radzi sobie żeby zostać z nimi w domu ale już żeby wyjść na spacer to nie 😂 wczoraj większość dnia on siedział z dziećmi bo ja załatwiałam różne sprawy 😁Joanne lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Więc tak u nas słaba noc po szczepieniu budziła się co godzinę wczoraj zobaczyłam rano że ma odczyn poszczepienny robiłam sodą ale za bardzo nie słodziło robiłam tak trzy razy po pół godziny trzymałam No może trochę krócej dziś już jest mniejsze ale wczoraj miała trzy drzemki w tym dwie po dwie godziny jedną godzinę i w nocy o 3:00 się obudziła wyspana wcale się jej nie dziwię jak tyle przespała w ciągu dnia więc dzisiaj po półtorej godziny już ją budzę11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Bo noce są masakra dwa tygodnie mieliśmy że budziła nam się co dwie godziny i miała ciężko zasnąć mam ten regres to był snu no i trzy cztery dni były okej no i było szczepienie No i wczoraj znowu mi się tak próbowała i liczy się z ceną to w końcu będą normalne bo masakra jest jakaś11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
Joanne wrote:Ale to pewnie też później wraca?
Bartek idzie do pracy na 7 a wraca 16-17. Mała chodzi spać o 19. Tak więc całymi dniami jestem sama z dzieckiem. I właśnie dzisiaj czuję się tak jakoś... samotnie🤷🏻♀️
Tak przeważnie wraca 21-22 jak już dziewczynki śpią 😅 ale też czasami ma krótkie zmiany np. 12-18 no ale to rzadko. I wolne przeważnie 1-2 dni w tygodniu
I boje się jak to będzie jak wrócę do pracy 😬😬Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Tak przeważnie wraca 21-22 jak już dziewczynki śpią 😅 ale też czasami ma krótkie zmiany np. 12-18 no ale to rzadko. I wolne przeważnie 1-2 dni w tygodniu
I boje się jak to będzie jak wrócę do pracy 😬😬
Oj, to rzeczywiście musi być Ci ciężko. Mam jednak nadzieję że im dzieciaki starsze tym będzie łatwiej.
-
Marta93 wrote:Bo noce są masakra dwa tygodnie mieliśmy że budziła nam się co dwie godziny i miała ciężko zasnąć mam ten regres to był snu no i trzy cztery dni były okej no i było szczepienie No i wczoraj znowu mi się tak próbowała i liczy się z ceną to w końcu będą normalne bo masakra jest jakaś11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
W skrócie mała słabo spała po szczepieniu ma odczyn na nodze ale dziś już nie bolała ja nożka, chciałabym przejść na mm ale nie wiem jak bo mała za bardzo nie chce jeść tego mleka dziś zjadła Bebiko i 3 kupy i w dodatku jedna ze śluzem myślicie że to uczulenie na jakoś składnik?11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
Ala dzisiaj miała kiepska noc prawie nic nie spała 🙆 w ciągu dnia też szału nie ma więc ciekawe jak dzisiaj noc 😬 ale raczej to nie po szczepieniu które było we wtorek. Ale na pewno przez rotawirusa tyłek ma czerwony bo robi po 6 kup i ciągle smaruje a jest tylko gorzej 😤Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Marta, dzieci na mm chyba generalnie robią więcej kup, przynajmniej widzę po swojej, że jak jej dam to częściej robi.
Słuchajcie wypróbowałam dzisiaj ten sposób z parafiną, wlałam jej parę kropel trochę podgrzanej parafiny do ucha, chwilę potrzymałam a potem w kąpieli popłukałam wodą z mydlinami i wypadł jej wielki czop 😱 normalnie aż mi wstyd, że takiego wyhodowała xD w każdym razie polecam parafinę;d -
Hej, jak podajecie dziecku tylko mm to ile wasze dzieci jedzą porcji i jakie one mniej więcej sa w praktyce?
Niestety u nas koniec kp, musimy jakos przejść na mm a w szpitalu dali nam tylko 5x150 na dobę. Stas częściej jadl ale po mniej a ze to robione mleko to nam mało porcji. Musimy jakos to wypracować ile on moze jescWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 07:08
-
Kalli95 wrote:Hej, jak podajecie dziecku tylko mm to ile wasze dzieci jedzą porcji i jakie one mniej więcej sa w praktyce?
Niestety u nas koniec kp, musimy jakos przejść na mm a w szpitalu dali nam tylko 5x150 na dobę. Stas częściej jadl ale po mniej a ze to robione mleko to nam mało porcji. Musimy jakos to wypracować ile on moze jesc
A jakie mm musisz podawać ? Ja jak wpisze mleko Bebilon pepti syneo to mi taką taka informacja wyskakuje : liczba porcji na dobę: 0-2 tygodnie: 6 porcji (90 ml wody + 3 płaskie miarki); 2-4 tygodnie: 5-6 porcji (120 ml wody + 4 płaskie miarki); 4-8 tygodni: 5 porcji (150 ml wody + 5 płaskich miarek); 8-16 tygodni: 4-5 porcji (180 ml + 6 płaskich miarek); 4-6 miesięcy: 4 porcje (210 ml + 7 płaskich miarek). Standardowy roztwór: 100 ml gotowego do spożycia produktu = 90 ml wody + 3 płaskie miarki produktu = 276 kJ (66 kcal). Podane wartości należy traktować orientacyjnie. Wielkość i liczbę posiłków należy dostosować do potrzeb dziecka.
Moja je porcje 120-130ml 6-7 razy na dobę a jak trzeba podać 8 raz to też to robię imię patrzę że za dużo zjadła bo co mam zrobić 🤔
I jak pobyt w szpitalu? Coś więcej się dowiedziałaś?Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
No właśnie on po karmieniu piersią woli tez zjeść mniej a częściej, chyba poprostu takiego dużego zoladka nie ma.
Jak w szpitalu to napisze jak wrócimy, pewnie dzisiaj wyjdziemy bo nie wiem ile mi wpis zajmie a dziecko odstawione od piersi rządzi się swoimi prawami 🙄