LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Laurze tez juz przeszlo 🤷🏼♀️ nie wiem co to było
Pewnie reisefieber przed podróżą, która się w końcu nie odbyła xDWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2023, 20:26
-
Ali wychodzi górna dwójka 🙈 śmiesznie będzie wyglądać na dole dwie jedynki a u góry tylko dwójki 😂😂
A dzisiaj była spoko noc przespałam 5godzin ciągiem🤗 Maja śpi całą noc i siebie lub nad ranem przychodzi także suuuper 🥳
Co robicie w takie dni jak cały dzień pada lub mega brzydka pogoda ? 😒Tony, meggie94, Decemberry lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Co robicie w takie dni jak cały dzień pada lub mega brzydka pogoda ? 😒
Kisnę z nudów 🤣
A jak już mam dość siedzenia w domu i zero perspektyw to pakuję małą w samochód i jedziemy do CH pochodzić po sklepach 🤷🏼♀️
Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość
-
Ciekawi mnie czy Młoda pójdzie z buta bo też noce nie przespane a dzisiaj to już dała czadu totalnie. Właśnie siedzę z nią w salonie zeby przynajmniej Stary się wyspał. Nie dość że dwa dni mialam przeyebane w robocie to jeszcze dzisiaj przed pracą się nie wyśpię🤣 ale w karierze mamy to chyba 3 czy 4 noc na podłodze w salonie więc nie jest jeszcze źle. Czasami tak Wam zazdroszczę tego rocznego macierzyńskiego...
Jeszcze tylko dzisiaj do pracy i jutro na 14 do położnej. -
Joanne wrote:Ciekawi mnie czy Młoda pójdzie z buta bo też noce nie przespane a dzisiaj to już dała czadu totalnie. Właśnie siedzę z nią w salonie zeby przynajmniej Stary się wyspał. Nie dość że dwa dni mialam przeyebane w robocie to jeszcze dzisiaj przed pracą się nie wyśpię🤣 ale w karierze mamy to chyba 3 czy 4 noc na podłodze w salonie więc nie jest jeszcze źle. Czasami tak Wam zazdroszczę tego rocznego macierzyńskiego...
Jeszcze tylko dzisiaj do pracy i jutro na 14 do położnej.
zaczyna mnie wkurzac Twoj chlop. Kobieta w ciazy, pracuje i jeszcze w nocy z dzieckiem siedzi, zeby sie panicz wyspal. Zszokowalo mnie to, Asia.
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:zaczyna mnie wkurzac Twoj chlop. Kobieta w ciazy, pracuje i jeszcze w nocy z dzieckiem siedzi, zeby sie panicz wyspal. Zszokowalo mnie to, Asia.
Decemberry Bartek wstał do Młodej i najpierw podał jej ibuprofen, potem też przyszedł do salonu jak płakała ale kazałam mu natychmiast do łóżka wracać.
On zazwyczaj wstaje 4-5. Do pracy jedzie godzinę, półtorej, w domu jest różnie ale ostatnio przeważnie po 19. Nie opierdziela się i ciężko fizycznie pracuje. Niedługo kończy swoje projekty i na kilka tygodni wraca do swojego teamu więc wreszcie wcześniej kończył będzie i wreszcie będziemy mieli czas jakoś ten bajzel ogarnąć 🙈
Myślę że po równo jesteśmy zmęczeni i niewyspani ale i tak jestem dumna że tak dajemy sami radę i że mamy takie cudowne dziecko które kończy dzisiaj 11 miesięcy 🥰 Już mam obmyślony tort na roczek🤭 Planuję bez efektu wow ale jeśli przypadkiem wyjdzie to nie szkodzi😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2023, 09:51
Nosia lubi tę wiadomość
-
Gratuluje ciąż dziewczyny! Trzymam kciuki za kropki! 🫠 Przede wszystkim życzę NUDY! 🤗❤️ My z mężem podjęliśmy decyzję, że na razie będziemy szczęśliwymi rodzicami jedynaka. 😁
Laski, mam chwilę, to piszę. 😅
Byliśmy u tego pulmonologa 2 tygodnie temu i powiedział, żeby zostawić K na tydzień w domu, bo wg niego to nie astma a niewyleczona infekcja. 😅 No i co, typek został w domu. Kaszel został cudowmie wyleczony. I od tego momentu zero żadnych dolegliwości. Cały zeszły tydzień chodził do żłobka 6 - 13 i był zdrów jak ryba... do wczoraj. O 14 przebierałam go, bo mieliśmy gości, patrzę się i całe plecy z brzuchem obsypane krostkami/pokrzywką. Myślę sobie: jprdl. Poleciałam z Karolem do teściowej, ona mówi, że jej to wygląda na potówki. Zadzwoniłam do szwagierki. Przyszła. Orzekła, że nie wygląda to na ospę ani odrę, więc obstawiłyśmy wspólnie alergię na nowy proszek (dla dzieci). W żłobku babki na pewno by powiedziały o jakiejś zaraźliwej chorobie, jakby takowa się panoszyła. Domownicy też wszyscy zdrowi. Wieczorem wykąpaliśmy go w nadmanganianie potasu, dałam mu wapno, i rano, jak go ubierałam, to zauważyłam, że coś tam przygasło, także UFF. W razie wu umówiłam nas do pediatry na dziś, hahaha. 🤣 Dostanie wściku, jak znów nas zobaczy.
Mama5, mega szybko te zęby u Twoich córek wychodzą. Jestem w szoku! Karol za niedługo stanie się posiadaczem górnych trójek. A na dole jedynki + tylko jedna dwójka mu wyrosła, do połowy. Dziwnie to wygląda. 😅 Nie wiem o co chodzi. 🤣
Ale ten rok zleciał, 13.11 wracam do pracy. 😱 Nie wiem, czy się odnajdę, hahaha.
Joanne, wow. Czytam i nie wierzę. Kuźwa, ale Ty jesteś w ciąży, tak? I poświęcasz się z niespełna roczną (!!!) córką, śpiąc na podłodze, by facet mógł się wyspać (domyślam się, że na miękkim łóżku)? Serio? ... Tu bardziej chodzi o SZACUNEK do Ciebie, do córki. Mój mąż, gdybym nawet sama wyszła z podobną inicjatywą, nigdy by nie przystał na taką propozycję. 😳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2023, 11:44
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Eh, Dziewczyny, serio bez potrzeby te wpisy. Siedziałam na podłodze owinięta kocem i oglądałyśmy książeczki. Serio nie widzę powodów żebyśmy mieli razem z dzieckiem siedzieć skoro ten musiał wstać o 5 do pracy. Nawet gdyby to on siedział z nią w salonie to i tak bym już nie spala słysząc cały czas jęki dziecka, bo z pewnością by jeczala wiedząc że jestem w pokoju obok. Bartka wygonić do salonu? Ale po co? Godzinę posiedziałyśmy i wróciłyśmy do łóżka🤷🏻♀️
Scandi-B lubi tę wiadomość
-
Szanujemy sie wzajemnie. Nie ma co do tego wątpliwości. A w rozumianym w powyższy sposób "szacunkiem" się nie najem, nie opłacimy rachunków. Sprawdźcie sobie ceny wynajmu mieszkań w Holandii😭 Doliczcie do tego rachunki. Ważniejsze jest dla mnie żeby Bartek pracował i ewentualnie nie poszedł do pracy gdy naprawdę będzie w domu potrzebny niż teraz na mnie chuchal i dmuchał i finalnie żebyśmy nigdy nie wrócili do polski, nie dorobili się. Mogłabym siedzieć w domu, nie pracować, ale to jest tylko 3 dni. Jest czasem ciężko bez pomocy ale zawsze to miesiąc lepszej wypłaty w Polsce. Jak mam zamówienia na torty to też nie odmawiam bo dla mnie to dodatkowa kasa. No tak mam że nie potrafię żyć od pierwszego do pierwszego licząc na mannę z nieba🤷🏻♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2023, 14:09
Monka40 lubi tę wiadomość
-
Ja wychodzę z założenia, że każde małżeństwo/związek partnerski powinien sam się dogadywać co do podziału obowiązków i jeśli obojgu jest dobrze z tym jak się dzielą to nikogo więcej nie powinno to interesować 😊
Za tydzień w czwartek Wika tupta pierwszy raz do żłobka, trochę się stresuje, ale trochę się cieszę 😁
Dziś idę do ginekologa, mimo ze wczesnie i nic nie zobaczymy zapewne, ale nie mam pojęcia co z lekami. Do tego zanim dowiedziałam się o ciąży wyszedł mi jakiś stan zapalny powodujący ogromny ból stawów, zwłaszcza nadgarstków i jutro nam wizytę u reumatologa i czuje się tym mega zestresowana, bo wiem, że teraz nic mi na to pewnie nie dadzą, a boli coraz bardziej
Joanne kciuki za wizytę u położnej! Czekamy na info 😊 a jak się czujesz?Joanne, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Po prostu oboje jesteśmy wymęczeni ale już niedługo powinien pracować krócej i mnie odciążyć. Mimo wszystko miło że się przejmujecie😘
Ogólnie czuję się dobrze. Z objawów to mega wyczulony węch i wyższe zapotrzebowanie kaloryczne. Mdłosci mam z różnym nasileniem. Organizm też domaga się lepszej jakości jedzenia, warzywa a nawet owoców- normalnie nie jem jabłek a teraz lubię nie odmówię. A, i z 3 kaw przeszłam na jedną i to nie zawsze dopijam🙈
A jak u Ciebie Meggie? Już masz jakieś ciążowe objawy? Też daj znać co po wizycie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Joanne wrote:Po prostu oboje jesteśmy wymęczeni ale już niedługo powinien pracować krócej i mnie odciążyć. Mimo wszystko miło że się przejmujecie😘
Ogólnie czuję się dobrze. Z objawów to mega wyczulony węch i wyższe zapotrzebowanie kaloryczne. Mdłosci mam z różnym nasileniem. Organizm też domaga się lepszej jakości jedzenia, warzywa a nawet owoców- normalnie nie jem jabłek a teraz lubię nie odmówię. A, i z 3 kaw przeszłam na jedną i to nie zawsze dopijam🙈
A jak u Ciebie Meggie? Już masz jakieś ciążowe objawy? Też daj znać co po wizycie.
Na razie na spokojnie, od wczoraj dopiero zdarzają mi się momentami delikatne mdłości, węch mam bardziej wyczulony, co jest dla mnie nowością, bo z Wiką nie miałam w ogóle No i pobolewa mnie okresowo podbrzusze tak samo jak z Wiką, póki co nic więcej (daj Boże tak jak najdłużej 🙈)
Właśnie siedzę w poczekalni, ale jest półtorej godziny opóźnienia 🙄 -
Ja już po wizycie. Jest pęcherzyk ciążowy, daleko od blizny więc super, ciąża jeszcze wczesna, więc zarodka jeszcze nie widać, mam przyjść za 2 tygodnie, bo wtedy już powinno co być więcej widać 😊
Asia11, Tony, MamaTrójki, Decemberry, Dorocia, Angelaaaa, Joanne, Ultra-Dżasta, Nosia, Scandi-B, kid_aa lubią tę wiadomość
-
U mnie niestety złe wieści. Ciąża nie rozwija się prawidłowo. Nie ma bicia serduszka. Mam skierowanie do ginekologa. Wizyta w czwartek.
Proszę bez pocieszania bo jak na razie nie potrzebuję. Po prostu stało się. Jestem po jednym poronieniu, mam dziecko, to ten temat jakby obeznany, wiem czego mogę się spodziewać. A może po prostu jeszcze do mnie informacja nie dociera. Mimo wszystko będę starać się dzielnie trzymać i oby wszytko było ok to tak jak planowaliśmy późna wiosna/wczesne lato będziemy starać się o bejbika. -
Joanne, najważniejsze jest trzeźwe podejście, tak jak mówisz, to nie koniec świata. Nie będę pocieszać ;*
My właśnie wróciłyśmy z adaptacji, byłyśmy godzinę. W grupie na ten moment jest 4 dzieci - wszystkie starsze, 1,5-2 letnie, chodzące, samojedzące, ale Laura dzielnie walczy o swoje i się nie dajeładnie się bawiła z dwiema dziewczynkami. Jeden chłopiec jej chyba nie polubił, jebnąl ją samochodzikiem w twarz 🤷🏼♀️ był placz, ale potem ją przeprosił i sztama. Akurat trafiłyśmy na zajęcia z angielskiego i muzyczkę, więc L. sobie potańczyła
z opiekunkami też jakiś tam kontakt złapała, siedziała im na kolankach, była na rękach. Ale szukała mnie wzrokiem co jakiś czas, więc jutro znowu posiedzimy razem.
No i generalnie każde dziecko albo z glutem albo kaszlem, więc będzie ciekawie
Ledwo wsiadłyśmy do samochodu to padła i śpi jak zabita:)Joanne, MamaTrójki, Nosia, Scandi-B lubią tę wiadomość