Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 dni Wika pochodziła na 2h do żłobka i dziś w nocy zaczęła nam wymiotowac, dziś z brzuszkiem spokój, za to pojawił się delikatny lejący katarek i jest marudna, pół dnia się przytulała, widać, że coś jej dokucza :(

age.png

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Tony, a malutka nie miała nawet delikatnie odparzonej pupki? Wtedy nawet lekko ciepła woda sprawia duży dyskomfort.

Hmm wczoraj nie ale za pierwszym razem jak tak płakała to rzeczywiście miała trochę zaczerwienioną (swoją drogą chyba przez olej kokosowy, który jej dodawałam do kaszki, chyba ją uczulał). Może wtedy ją zapiekło i jej się teraz źle kojarzy :/

Meggi, ehh uroki żłobka:(

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie,
    moja jeszcze nie poszła do żłobka a co chwilę łapie gile od kuzynek, ostatnio też miała gorączkę tak dziwnie bo tylko w nocy i następnego dnia na wieczór, potem juz nie.
    Więc nie wiem jak to będzie jak zacznie żłobek..

• Tony Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj dostaliśmy info, że jedno że żłobkowych dzieci ma ospe :( na szczęście od tygodnia go nie było, więc do tej pory już by się jakieś objawy pojawiły.

Laura co raz chętniej zostaje w placówce, wczoraj nawet zrobiła kupę a dzisiaj się zdrzemnęła, więc jest u siebie 🤣 i nie ma nic słodszego, niż jak wracam po nią i ona do mnie "biegnie" na czworakach uśmiechnięta i się przytula ❤️

Co tam u Was dziewczyny?

meggie94, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra Kochana powiedz jaki robisz ten tort bez cukru, podziel się przepisem 😁😁😁

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam pisać co tu tak cicho hehe 😅

U nas jak zwykle ciągle coś 😝 z Majką byłam znowu u logopedy poprawy nie ma, wędzidełko skrócone nie jakoś mega mocno no ale jakby była starszy to do podcięcia a tak to się wstrzymujemy ze względu na to że jakby nie dawała sobie masować to się zrobi zrost i będzie gorzej 🫣

podjęliśmy decyzję i wytniemy migdał bo bez tego mowa nie będzie wyraźniejsza no i mega zaczęła chrapać i to mnie martwi.. lekarz mówił że jak będzie brała te leki to gorzej nie będzie a na to wychodzi że jest... pod koniec listopada wizyta u laryngologa także zobaczymy jak duży jest migdał. Kolejny dylemat to gdzie wycinać bo możemy jechać pod Warszawę i tam zdobią za 5400zł w styczniu już bez dodatkowych opłat lub np. W Bydgoszczy za wycięcie samo 3500zł ale najpierw wizyta +(ewentualne badania) i tu nie znamy ceny i ile wizyt i wymagania to że musi mieć 3 lata czyli dopiero w maju 😕

Z Alą wczoraj kontrola u gastroenterologa waży 8.5kg więc super przybrała🤗 nadal robi pełno kup i jest odparzenie i znowu dostaliśmy na badanie kupy 🙈🙈
    No i jutro do lekarza bo zaczęła mieć mocna chrypkę obawiam się, że go jakieś zapalenie krtani....😤
    3 dzień z rzędu jeżdżę do pracy i załatwiam sobie wychowawczy ale moja kierowniczka ciągle coś źle wypisuje i w kadrach się nie zgadza 😆
    Także u mnie mega intensywnie 😂

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    A my dzisiaj dostaliśmy info, że jedno że żłobkowych dzieci ma ospe :( na szczęście od tygodnia go nie było, więc do tej pory już by się jakieś objawy pojawiły.

Laura co raz chętniej zostaje w placówce, wczoraj nawet zrobiła kupę a dzisiaj się zdrzemnęła, więc jest u siebie 🤣 i nie ma nic słodszego, niż jak wracam po nią i ona do mnie "biegnie" na czworakach uśmiechnięta i się przytula ❤️

Co tam u Was dziewczyny?

Oby Was ominęło ✊🏻 No Wika po tych 2 dniach w żłobku cały ten tydzień spędza w domu 🙈 Siepła ją okropnie ta jelitówka, najgorsze były wymioty, w poniedziałek jak byłyśmy u lekarki to wystawiła nam na wszelki wypadek skierowanie do szpitala, jakby już było bardzo zle, bo młoda nawet łyka wody nie chciała mi pic, a elektrolity na sile podawaliśmy jej strzykawką… Ale dostała na receptę syrop przeciwwymiotny od lekarki i po tym syropie jak ręką odjął. Od wtorku już generalnie wyglada i czuje się jak zdrowe dziecko, ale robi jeszcze po 3 dziennie takie wodniste kupy, wiec zostawię ją już do końca tygodnia w domu.

Ja w poniedziałek miałam wizytę u ginekologa, jest bobas i serducho 😊

Wystraszył mnie, bo mówi ze chyba bliźniaki bo mignely mu 2 akcje serca, ale szukał szukał i mówi, że nie No jedno a drugie tętnienie na usg to musiała być pępowina 🙈

Joanne, Angelaaaa, Tony, Decemberry lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Miałam pisać co tu tak cicho hehe 😅

U nas jak zwykle ciągle coś 😝 z Majką byłam znowu u logopedy poprawy nie ma, wędzidełko skrócone nie jakoś mega mocno no ale jakby była starszy to do podcięcia a tak to się wstrzymujemy ze względu na to że jakby nie dawała sobie masować to się zrobi zrost i będzie gorzej 🫣

podjęliśmy decyzję i wytniemy migdał bo bez tego mowa nie będzie wyraźniejsza no i mega zaczęła chrapać i to mnie martwi.. lekarz mówił że jak będzie brała te leki to gorzej nie będzie a na to wychodzi że jest... pod koniec listopada wizyta u laryngologa także zobaczymy jak duży jest migdał. Kolejny dylemat to gdzie wycinać bo możemy jechać pod Warszawę i tam zdobią za 5400zł w styczniu już bez dodatkowych opłat lub np. W Bydgoszczy za wycięcie samo 3500zł ale najpierw wizyta +(ewentualne badania) i tu nie znamy ceny i ile wizyt i wymagania to że musi mieć 3 lata czyli dopiero w maju 😕

Z Alą wczoraj kontrola u gastroenterologa waży 8.5kg więc super przybrała🤗 nadal robi pełno kup i jest odparzenie i znowu dostaliśmy na badanie kupy 🙈🙈
    No i jutro do lekarza bo zaczęła mieć mocna chrypkę obawiam się, że go jakieś zapalenie krtani....😤
    3 dzień z rzędu jeżdżę do pracy i załatwiam sobie wychowawczy ale moja kierowniczka ciągle coś źle wypisuje i w kadrach się nie zgadza 😆
    Także u mnie mega intensywnie 😂

A mogę zapytać czemu nie bierzecie pod uwagę wycięcia migdała normalnie na NFZ? Nie wiem jak u Was, u nas nie są jakieś odległe terminy

age.png

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie który tydzień już masz?😊 Jak się czujesz?

Edit: już widzę na stopce. Gratulacje. Oby wszystko bylo dobrze🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 20:16

meggie94 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2024, 10:13

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Meggie który tydzień już masz?😊 Jak się czujesz?

Edit: już widzę na stopce. Gratulacje. Oby wszystko bylo dobrze🍀

Dziękuje kochana ❤️ Czuje się różnie, zależy od dnia, ale nie ma póki co tragedii 😊 a jak u Ciebie ?

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka40 wrote:
    Zdrówka dla córeczki. Który masz tydzień, bo pępowina zaczyna się tworzyć dopiero w skończonym 7 tc, więc to bym skontrolowała, jakie tętnienie widział lekarz, ale to mój analityczny mózg by tak zrobił (zawsze wszystko rozkładam na czynniki pierwsze😉).

Lekarz pokazał mi później pępowinę na usg, więc wiedział o czym mówi ;) co nie zmienia faktu, że do kolejnej wizyty będę mieć z tylu głowy te dwa tętnienia i dusze na ramieniu 😅

Arieen lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    A mogę zapytać czemu nie bierzecie pod uwagę wycięcia migdała normalnie na NFZ? Nie wiem jak u Was, u nas nie są jakieś odległe terminy

Gdzie dzwonię i szukam to po kilka lat terminy.. nawet zapisałam się na grupę na Facebooku i niestety na nfz szybki termin to cud.. a niestety nie możemy czekać nie wiem ile ze względu na mowę, chrapanie, wiecznie otwartą buzia 😕

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Gdzie dzwonię i szukam to po kilka lat terminy.. nawet zapisałam się na grupę na Facebooku i niestety na nfz szybki termin to cud.. a niestety nie możemy czekać nie wiem ile ze względu na mowę, chrapanie, wiecznie otwartą buzia 😕

O kurczę szok… wiem, że u nas w lubelskim się czeka do 3 miesięcy chyba max

age.png

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Dziękuje kochana ❤️ Czuje się różnie, zależy od dnia, ale nie ma póki co tragedii 😊 a jak u Ciebie ?

U mnie ok. Dobrze że obstawałam przy łyżeczkowaniu bo nawet krwawienia od zabiegu nie mialam. Raz czy dwa po zabiegu lekko bolał mnie brzuch,to wszystko. Nie ma porównania z normalnym poronieniem. Przez to wszystko tej straty też nie odczuwam drastycznie. Oczywiście jest nam przykro, ale wiecie, dwa tygodnie krwawienia, samo poronienie i ten ogromny ból brzucha strasznie wpływają na psychikę.

Od zabiegu minął tydzień a mi się zaczęły dni płodne 😳 Ale teraz będę mega uważać żeby akcja się nie powtórzyła dopóki nie będę gotowa fizycznie i najlepiej żeby Krysia już nie ssała piersi i przesypiała noce.

meggie94 lubi tę wiadomość

age.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szaleństwo. Dzisiaj kupiliśmy dom, w piątek wracam na 3 miesiące do pracy, a w sobotę organizujemy roczek. Także ten... 😆

Filip dzisiaj kończy roczek 🥰🥳🎂

meggie94, Angelaaaa, Nosia, kid_aa, Joanne, Ultra-Dżasta, Tony, Decemberry, Scandi-B lubią tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    U mnie ok. Dobrze że obstawałam przy łyżeczkowaniu bo nawet krwawienia od zabiegu nie mialam. Raz czy dwa po zabiegu lekko bolał mnie brzuch,to wszystko. Nie ma porównania z normalnym poronieniem. Przez to wszystko tej straty też nie odczuwam drastycznie. Oczywiście jest nam przykro, ale wiecie, dwa tygodnie krwawienia, samo poronienie i ten ogromny ból brzucha strasznie wpływają na psychikę.

Od zabiegu minął tydzień a mi się zaczęły dni płodne 😳 Ale teraz będę mega uważać żeby akcja się nie powtórzyła dopóki nie będę gotowa fizycznie i najlepiej żeby Krysia już nie ssała piersi i przesypiała noce.

Dobrze ze tak do tego podchodzisz i że finalnie odbyło się lekko i nie mocno boleśnie. Trzymam za Was kciuki ❤️✊🏻

Joanne lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    U nas szaleństwo. Dzisiaj kupiliśmy dom, w piątek wracam na 3 miesiące do pracy, a w sobotę organizujemy roczek. Także ten... 😆

Super! Wszystkiego najlepszego dla malucha! 😊 i gratuluje zakupu domu 😁 a dlaczego tylko na 3 miesiące ? 😊

Asia11 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    O kurczę szok… wiem, że u nas w lubelskim się czeka do 3 miesięcy chyba max

A gdzie? to chętnie sprawdzę 😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:

Wszystkiego Najlepszego dla Filipa 🎂

Gratuluję zakupu domu 🥳

Asia11 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ