LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Na 3 miesiące, bo kończy mi się umowa i żeby przedłużyli. Jak to zrobią (a na 100% tak bedzie), to idę na wychowawczy.
Trochę dałam ciała, że nie poprosiłam wczesniej o umowę na czas nieokreślony, ale stwierdziłam, że przy przedłużaniu będzie okazja negocjować podwyżkę. A w trakcie umowy to wiadomo jak bywa. Na wychowawczym co prawda kasy nie ma, ale płacona jest składka emerytalna, więc fajnie żeby umowa była.
No ale jeszcze mam sporo urlopu, więc w listopadzie idę tylko 8 razy, w grudniu 2 tyg urlopu, później też sporo urlopu, to bez tragedii.meggie94 lubi tę wiadomość
-
Angela, koleżanka u nas zapisywała syna jakoś w wakacje i dostała termin na maj. W zeszłym tyg. zadzwonili, że coś się poprzesuwało i dzisiaj właśnie szedł do szpitala. Wiec w sumie czekała 2 miesiące. I sama nie wie co się zadziało, że aż takie przesunięcie (aż pół roku 😲).
-
Asia11 wrote:Angela, koleżanka u nas zapisywała syna jakoś w wakacje i dostała termin na maj. W zeszłym tyg. zadzwonili, że coś się poprzesuwało i dzisiaj właśnie szedł do szpitala. Wiec w sumie czekała 2 miesiące. I sama nie wie co się zadziało, że aż takie przesunięcie (aż pół roku 😲).
U mnie w Toruniu przesuwają w drugą stronę 🤣 2 lata czekasz, dzwonią że przesuwają o 6 miesięcy i potem znowu to samo 🙈🙈
Może i nam się trafi gdzieś szybko lub dosyć tanio 🤞Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Ile wiadomości! 😱 Mam nadzieję, że odpisując nikogo nie pominę.
Kid_aaa tort bez cukru robię stąd: https://rozszerzaniediety.pl/tort-na-roczek-bez-cukru/ warto, żebyś sobie zrobiła na próbę 1 blat chociaż, ten biszkopt jest po prostu inny w smaku. 😅
Co do różyczkowej wysypki, to najpierw mieliśmy taką alergiczną, natomiast jak zaczął gorączkować to wszystko się rozlało, powiększyło i było więcej tych czerwonych plam i grudek, po czym nagle (przez noc) zniknęło. I ta gorączka z zaostrzeniem wysypki trwała 4 dni. 😉 W przyszłym tygodniu będziemy robić przeciwciała.
Dziewczyny, bardzo współczuję ciężkiej adaptacji. Wiem przez co przechodzicie, bo z Karolem było podobnie. A to, że co chwilę łapał gluty i zostawiałam go w domu - nie pomagało. Wszak we wrześniu był łącznie może z 10 dni w żłobku 🤡. Nie płakał jakoś bardzo przy oddawaniu, dopiero później, jak trafiał na salę... Raz, jak panie zadzwoniły po mnie już o 8:30 (gdzie chciałam odebrać go o 10:00) to się popłakałam i serio, odbierałam go ze łzami w oczach. I pani Monia powiedziała, że on się przyjmie na spokojnie, tylko potrzebuje czasu. 😉 W październiku był łącznie 14 dni, z przerwami, z taką różnicą, że po dłuższej nieobecności nie płakał jak go oddawałam. Jak poszedł 2 listopada do żłobka to już zero płaczu i marudzenia. Nawet jak inne dzieci w szatni obecnie płaczą, to ten nic. Jak w piątek zobaczył panią Anię to do niej na czworaka leciał, nawet na mnie nie spojrzał, skubaniec mały. Teraz, gdy odbieram typka ze żłobka i widzę ten szczery uśmiech na mój widok, to normalnie mam ochotę PŁAKAĆ ZE WZRUSZENIA. SERIO. 🤣 Widać, że mu tam dobrze.
Dziś kawalera ubrałam w białe, koszulowe body i czerwone spodnie i skarpetki (dziś obchodzą 11 listopada). Podeszłam do tego ambicjonalnie, nie ma co, pół wieczora chodziłam po sklepach, hahaha. W razie wu zapakowałam drugie body na przebranie. 🤣 Zabierała go pani Monika i mówi do niego: Boże, jaki przystojniak.A mi na szybko powiedziała, że super się zaadaptował i nie ma już z nim żadnego problemu, i duuużo łapie od starszych dzieci, wszystkim się interesuje. Także 🫠. Dzieciaki muszą się oswoić, tylko potrzebują czasu. Będzie dobrze! 🤗
Asia11 gratuluję kupna domu! 🥰🥳 My z mężem dojrzewamy jednak do decyzji na wzięcie kredytu, na wykończenie domu. Nie będę się o tym rozpisywać, bo dużo by pisać. Wystarczyło, że wtajemniczyłam w to Decemberrry, hahaha. 🤣 Jakbyśmy wzięli kredyt, to może i udałoby się ogarnąć wszystko w ciągu roku. Byłoby super. 🤩
Oficjalnie do pracy miałam wrócić 13.11, ale muszę wykorzystać urlop z zeszłego roku, więc... Wracam dopiero 11.12 😁 i prawdopodobnie dostanę AWANS! 🤩Angelaaaa, Tony, kid_aa, Decemberry, Scandi-B lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Monka40 wrote:W Vident na Szubińskiej w Bydgoszczy czeka się podobno koło 8/9 mcy na NFZ. Na zapisy termin odległy, ale jak ktoś wypada to dzwonią i zawsze jest szybciej.
Ich też brałam pod uwagę prywatnie ale duzo więcej poleca Gizińskich- ale tu mają wymagania że powyżej 3lat robią. A w Toruniu powyżej 15kg 🙈 gdzie dzwonię to różne mają wymagania i zwariować idzie 🫣Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
U nas Laura od kilku dni strasznie chrapie, więc też się boję że to migdałek, ale nie ma żadnych innych objawów więc chyba zwykły katar. Muszę ją jeszcze poobserwować.
U nas w żłobku co raz lepiej, nie placze juz w ogóle, je ładnie i gituwa. Ale jest tam taki chłopczyk, który płacze cały czas, tzn zawsze jak tam jestem to płacze. Więc to normalne że dzieci tak reagują, na pewno każde się prędzej czy później przyzwyczai
Laura ma taką mamoze, że nie mogę nic zrobić. Co chwilę do mnie biegnie i chce na rączki. Nie wiem czy to skok czy taki etap po prostu. Co raz częściej stoi sama kilka sekund bez trzymania więc może skok. Ale męczące to strasznie:/ -
Tony wrote:U nas Laura od kilku dni strasznie chrapie, więc też się boję że to migdałek, ale nie ma żadnych innych objawów więc chyba zwykły katar. Muszę ją jeszcze poobserwować.
U nas w żłobku co raz lepiej, nie placze juz w ogóle, je ładnie i gituwa. Ale jest tam taki chłopczyk, który płacze cały czas, tzn zawsze jak tam jestem to płacze. Więc to normalne że dzieci tak reagują, na pewno każde się prędzej czy później przyzwyczai
Laura ma taką mamoze, że nie mogę nic zrobić. Co chwilę do mnie biegnie i chce na rączki. Nie wiem czy to skok czy taki etap po prostu. Co raz częściej stoi sama kilka sekund bez trzymania więc może skok. Ale męczące to strasznie:/
Tony radze sprawdzić u lekarza, nie chce straszyć ale moja chrześniaczka od ponad tygodnia zaczęła chrapać i rano po wstaniu przez dosłownie chwilę kaszel wczoraj siostra poszła z nią do lekarza bo już nie wiedziała od czego to a tam migdały powiększone angina 🫣 innych objawów brakMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Dzięki Dżasta, właśnie ten mam też na oku - i kilka innych i zdecydować się nie mogę 🤣🤣🤣 a cukiernik ze mnie taki jak z koziej dupy trąbka 🫣 ale ponieważ tak się u nas pokomplikowało, że roczek właściwy świętujemy tylko we 3 (może + jedna babcia) to zaryzykuję wypiek, a na następne imprezy w razie Wu coś zamówię 🫢
Asia, to wygląda na to, że tylko.my na wychowawczy idziemy - pełen etat z Bombelkiem👍Asia11 lubi tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Tony wrote:U nas Laura od kilku dni strasznie chrapie, więc też się boję że to migdałek, ale nie ma żadnych innych objawów więc chyba zwykły katar. Muszę ją jeszcze poobserwować.
Filip prawie miesiąc w nocy pochrapywał jakby miał katar, w dzień nic. Osłuchowo wszystko ok, gardło też, żadnych objawów. Od paru dni już nie chrapie. Pediatra twierdziła, że może miec nabrzmiałą śluzówkę od ząbkowania, bo póki co ma tylko 2 dolne jedynki.
-
kid_aa wrote:Dzięki Dżasta, właśnie ten mam też na oku - i kilka innych i zdecydować się nie mogę 🤣🤣🤣 a cukiernik ze mnie taki jak z koziej dupy trąbka 🫣 ale ponieważ tak się u nas pokomplikowało, że roczek właściwy świętujemy tylko we 3 (może + jedna babcia) to zaryzykuję wypiek, a na następne imprezy w razie Wu coś zamówię 🫢
Asia, to wygląda na to, że tylko.my na wychowawczy idziemy - pełen etat z Bombelkiem👍
Ja to mam dopiero pełen etat z bombelkami hahha 🤣 rok na pewno będę w domu ewentualnie dorabiać żeby coś kasy odkładać na jakieś przyjemności 😂kid_aa lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Gratuluję Meggie serduszka u maleństwa
Asia, super, że kupiliście ten dom w końcu
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Filipka
Joanne zwyczajnie przytulam
Czy ktoś wie co u MamaNl, Sóweczki i innych dziewczyn? Olanowak miała na styczeń termin, więc już praktycznie na wylocie!meggie94, kid_aa, Joanne lubią tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Kidaa, ja tez teraz zrobilam drugi probny tort wg przepisu z rozszerzaniediety, i ostatecznie na ten sie decyduje na sobote. Ten pierwszy wygladal jak tort, ale to bylo takie bardziej ciasto-ciasto, a ten z rd.pl jednak jest na biszkopcie i bardziej w stylu tortu z definicji jaki znam z dziecinstwa.
Mi ten tort smakowal, mimo ze bez cukru. Robilam probna wersje w malej formie z trzech jajek, i dalam trzy takie duze daktyle medjool, gdzie jeden wazy ze 20-25 gram. Do kremu dodalam troche syropu z agawy. Ten krem sie troche trudno rozsmarowuje tak zeby go wygladzic, wiec ma male szanse wygladac tak nieskazitelnie jak torty Joanne, ale nie ma tragedii. Ja uzylam szprycy zeby zrobic wzorki i chyba zrobie literki imienia z masy marcepanowej.Tony, kid_aa, Joanne lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny fajnie ze macie mozliwosci pojscia na wychowawczy. U mnie w pracy sajgon i chodze jak zombie. Na razie sie tym nie przejmuje bo maz sobie swietne radzi na tacierzynskim, ale jeszcze tylko trzy tygodnie i wraca do pracy. Wtedy moze byc katastrofa 🙉
-
Dziewczyny, na co polujecie w black friday dla maluszków?
U nas roczek już za 6 dni..kid_aa, Angelaaaa lubią tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6!
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Tony,
Mamoza spowodowana jest tym, że Laura do żłobka chodzi. Ona jest stęskniona
U nas ciągle katarek wodnisty, przewlekły. Od połowy września trwa. Wtedy zaczęły wychodzić górne dwie jedynki, teraz idą górne dwójki. Co zwalczymy katar to od nowa. U pediatry byłam. Czysto wszystko. Więc nie wiem... W nocy też pochrapuje. Spróbuje jeszcze z nawilżaczem powietrza.
Jakiś czas temu były u nas pierwsze kroczki, ale malutka jeszcze nie śmiga samodzielnie. Czasami zrobi kilka kroków jeśli sama chce. A tak to strasznie szybko raczkuje i nie ma ochoty na chodzenie bo tego nie potrzebuje. Poza tym chyba też przechodzimy przez skok bo wróciły pewne zachowania, które towarzyszyły podczas wcześniejszego skoku rozwojowego.
Meggie gratulacje serdusia ❤️
Ja do pracy wracam początkiem stycznia bo u nas był obowiązek zjechania z całym urlopem praktycznie do zera. Będę niedługo robiła badania kontrolne do pracy.
Roczek tuż tuż a mnie się płakać chce, ze to juz! 😱🥺 Ja chce cały czas moja malutką dziecinę. Nie wiem czy będę miała więcej dzieci i napada mnie czasami taki lek, że to już nie wróci, te chwile z takim maluszkiem.
A jak wrócę to pracy to już w ogóle ten czas bedzie tak uciekał, mała dorośnie tak szybko.
Nie karmię już w dzień. Karmie tylko w nocy i ciągle bardzo często bo malutka się domaga. Powoli chcę odstawiać bo wracam do pracy i z karmienia będę musiała zrezygnować ze względu na specyfikę pracy.meggie94, Altair lubią tę wiadomość
-
Meggie gratuluję ♥️♥️♥️
Nosia u nas też ciągle katar… tydzień był spokój a tu rano pobudka z glutem. Już się boję chować odkurzacz.
Mały nie chodzi do żłobka, ale raz w tygodniu mamy zajęcia zorganizowane na basenie i raz Bystry Bobas w domu kultury, czyli kontakt z innymi dziećmi ma. Ciekawe czy aż tak to wpływa na ciągłe infekcje.
Jak postawił pierwsze kroczki 2 tygodnie temu to teraz już śmiga i trzeba mieć go na oku😀 nie umie jeszcze wstawać sam z podłogi bez dodatkowego podparcia, ale wystarczy kawałek ściany lub podać rękę i już jest na nogach.
Za 2 tygodnie roczek i też mnie to bardzo wzrusza ☺️ ale powiem Wam, że wolę Leonka takiego jaki jest teraz niż takie małe bobo z pierwszych miesięcy.Nosia, Tony, meggie94, Altair lubią tę wiadomość