LISTOPAD 2022 ❤️
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Joanne wrote:Gratulacje!❤️ Będzie parka😊 A jak się czujesz? Jakieś dolegliwości albo ciążowe zachcianki? Jak sobie radzisz będąc w ciąży i z maluchem?
 Zdecydowanie lzej przechodzę tą ciąże niż z Wiką przynajmniej na razie, chociaż teraz od ok tygodnia męczą mnie bóle głowy i kręgosłup już zaczyna o sobie przypominać… Wika jak jest w żłobku to spoko, a jak w domu to odliczam godziny do powrotu męża żeby się na chwile położyć 😅 Joanne lubi tę wiadomość Joanne lubi tę wiadomość
- 

Zwracam się do Was z wielką prośbą o wsparcie badań studentek Wydziału Psychologii UAM. Badania dotyczą poczucia atrakcyjności w ciąży. Wypełnienie ankiety nie zajmie dłużej niż 5 minut. Badanie skierowane jest do kobiet, które oczekują pierwszego dziecka, w wieku od 25 do 35 roku życia, które pozostają w związku. Bardzo dziękuję za Wasz wkład i pozdrawiam jako opiekunka projektu i mama  
 https://forms.gle/MaiPHeYoUER5Ro3r5
- 

Scandi a jak wielkościowo wychodzi reima? Trochę mnie kusi, żeby na nast. rok coś wyhaczyć na promocji:-) Bo na pewno będziemy w górach:-) 
 30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
 IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa 08.2020 stymulacyjna klapa 
 AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
 AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
 genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
 2950g Syn - Nasza Miłość😍
- 

kid_aa wrote:Scandi a jak wielkościowo wychodzi reima? Trochę mnie kusi, żeby na nast. rok coś wyhaczyć na promocji:-) Bo na pewno będziemy w górach:-)
 Duza jest. My kupowalismy w black weeku i maly jeszcze nosil 80 (ref cool club ze smyka), ale wiedzielismy ze na przelomie roku juz na pewno bedzie chodzic w 86.
 Wiec kupilismy kombinezon 86, ale maly plywal w tym, nie bylo szans w zaden sposob tego uzywac. Musielismy wymienic na 80 i teraz jest dobry, mimo ze ciuszki zwykle nosi 86 (ref smyk).
  kid_aa lubi tę wiadomość kid_aa lubi tę wiadomość
- 

Meggie, jak fajnie, że chłopiec! Odmiana będzie, hihi 

Byliśmy u laryngologa i powiem Wam tak mnie ta wizyta zmęczyła, że nie mam nawet siły jej dokładnie opowiadać.

W telegraficznym skrócie:
 1. "Nie pomogę państwu. Jego zapalenia ucha i choroby to wina bycia w żłobku. Chcecie żeby wyzdrowiał? Wypiszcie go z tego przybytku."
 2. "Nie zrobię badania donosowego celem diagnozy 3 migdała. Po co? U takich maleństw i tak się tego nie operuje."
 3. "Synek ma wodę w uchu. Jeśli chcecie, żeby się wchłonęła, to kolejny miesiąc w domu. A najlepiej wypisać ze żłobka."
 4. "Jeśli woda sie nie wchłonie, to zapiszę go na zabieg drenowania uszu." Pytam, czy to na nfz, a on na to "Pani raczy żartować? Terminy na nfz są na koniec roku, może wtedy już tego nie potrzebować. A to trzeba w razie czego zrobić szybciej. Prywatnie."

Wizyta prywatna u POLECANEGO na lokalnych grupach laryngologa. Eh... meggie94 lubi tę wiadomość
                                Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨ meggie94 lubi tę wiadomość
                                Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 
 17.03 - beta 73.9 
 23.03 - beta 1379.6   ! !
 Maleństwo rozwija się idealnie 
 07.07.22 - 320g mężczyzny 
 24.07 - 540g 
 29.08 - 1146g 
 22.09 - 1669g 
 19.10 - 2450g 
 4.11 - 2930g 
- 

Decemberry wrote:Meggie, jak fajnie, że chłopiec! Odmiana będzie, hihi 

Byliśmy u laryngologa i powiem Wam tak mnie ta wizyta zmęczyła, że nie mam nawet siły jej dokładnie opowiadać.

W telegraficznym skrócie:
 1. "Nie pomogę państwu. Jego zapalenia ucha i choroby to wina bycia w żłobku. Chcecie żeby wyzdrowiał? Wypiszcie go z tego przybytku."
 2. "Nie zrobię badania donosowego celem diagnozy 3 migdała. Po co? U takich maleństw i tak się tego nie operuje."
 3. "Synek ma wodę w uchu. Jeśli chcecie, żeby się wchłonęła, to kolejny miesiąc w domu. A najlepiej wypisać ze żłobka."
 4. "Jeśli woda sie nie wchłonie, to zapiszę go na zabieg drenowania uszu." Pytam, czy to na nfz, a on na to "Pani raczy żartować? Terminy na nfz są na koniec roku, może wtedy już tego nie potrzebować. A to trzeba w razie czego zrobić szybciej. Prywatnie."

Wizyta prywatna u POLECANEGO na lokalnych grupach laryngologa. Eh...
 Siostra mojego męża ma córkę z marca 2022 i tez ma wodę w uszach… siedzi już w domu od listopada żeby nie chorować w żłobku i mieli iść na dniach czy coś się poprawiło, mówiła ze na NFZ drenowanie za 2 lata, a prywatnie ok 6 tysięcy 🙄 Ale wiem, że jak nie będzie poprawy to mają iść prywatnie. A swoją droga mam uczulenie na lekarzy, którzy potrafią tylko wszystko zwalić na żłobek i nic mądrego nie maja w temacie do powiedzenia 🙄
- 

Nosia wrote:Decembery,
 Jesli tak wam odpowiadał to strasznie gburowato 
 Skąd się taka woda w uszach bierze? Jak to sprawdzają, że jest tam woda?
 Taki wysiek/zapalenie się robi duże?
 Jak pytałam o to siostrę Pawła to mówiła ze z ostrego zapalenia, ona akurat ma żal do ich pediatry, bo mimo tego że widziała że rozwija się zapalenie ucha u ich córki i jest coraz gorzej to nie dawała im antybiotyku tylko skierowała do laryngologa, zanim dostali się do laryngologa to zapalenie było już tak ostre ze młoda miała wodę w uszach. Podobno wody w uszach pediatra swoim sprzętem nie zobaczy tylko laryngolog 🤷🏼♀️ Ale to tyle wiem od nich, wcześniej nawet nie miałam pojęcia o czymś takim jak drenowanie uszu
- 

Meggie, właśnie on mnie wręcz wyśmiał z tym nfz, ale ja jestem typem człowieka, który niebo otworzy, aby dziecku znaleźć rozwiązanie. Także gdyby trzeba było, to i na koniec kraju bym jechała 
 Ale prywatnie chętnie pieniądze by przytulił. Synek też jest w domu praktycznie nn stop od listopada, a woda jest, więc... 

Nosiu, robili mu jakieś badanie za pisiont złotych - audiometria czy coś takiego. Wkładali po prostu słuchawkę do jednego i drugiego ucha i badanie się samo na komputerze robiło. Pojemność w ml uszu od razu określone było.

Wzięłam dokument do ręki, żeby Wam powiedzieć co gościu napisał w opisie wizyty i nie zgadniecie.... Dostaliśmy historię zdrowia i choroby innego dziecka XDDDDDDDD Mamy pesel, adres.. gratulacje. Dobra, zdecydowałam, że zgłoszę reklamację i poproszę o zwrot pieniędzy. Bo ktoś w tym momencie ma pesel mojego dziecka i kij wie co z tym zrobi. Tony lubi tę wiadomość
                                Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨ Tony lubi tę wiadomość
                                Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 
 17.03 - beta 73.9 
 23.03 - beta 1379.6   ! !
 Maleństwo rozwija się idealnie 
 07.07.22 - 320g mężczyzny 
 24.07 - 540g 
 29.08 - 1146g 
 22.09 - 1669g 
 19.10 - 2450g 
 4.11 - 2930g 
- 

Decemberry wrote:Meggie, właśnie on mnie wręcz wyśmiał z tym nfz, ale ja jestem typem człowieka, który niebo otworzy, aby dziecku znaleźć rozwiązanie. Także gdyby trzeba było, to i na koniec kraju bym jechała 
 Ale prywatnie chętnie pieniądze by przytulił. Synek też jest w domu praktycznie nn stop od listopada, a woda jest, więc... 

Nosiu, robili mu jakieś badanie za pisiont złotych - audiometria czy coś takiego. Wkładali po prostu słuchawkę do jednego i drugiego ucha i badanie się samo na komputerze robiło. Pojemność w ml uszu od razu określone było.

Wzięłam dokument do ręki, żeby Wam powiedzieć co gościu napisał w opisie wizyty i nie zgadniecie.... Dostaliśmy historię zdrowia i choroby innego dziecka XDDDDDDDD Mamy pesel, adres.. gratulacje. Dobra, zdecydowałam, że zgłoszę reklamację i poproszę o zwrot pieniędzy. Bo ktoś w tym momencie ma pesel mojego dziecka i kij wie co z tym zrobi.
 A to już przy obecnych przepisach RODO poważne przestępstwo w kontekście ochrony danych osobowych…
- 

Dec no ręce opadają, jak się słyszy takie rzeczy.

Scandi dzięki:-) Zaryzykowałam i kupiłam na nast. rok. Powinien być dobry ten w rozm.92. Na limango super promocja jeszcze z kodem rabatowym:-) Scandi-B lubi tę wiadomość Scandi-B lubi tę wiadomość 
 IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa 08.2020 stymulacyjna klapa 
 AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
- 

Dziewczyny jakie macie pomysły na prezenty dla Babć i Dziadków. Nasi w zeszłym roku dostali podwójną ramkę że zdjęciem z sesji noworodzia i pieczątką rączki i stópki. 
- 

kid_aa wrote:Dziewczyny jakie macie pomysły na prezenty dla Babć i Dziadków. Nasi w zeszłym roku dostali podwójną ramkę że zdjęciem z sesji noworodzia i pieczątką rączki i stópki.
 Rok temu daliśmy fotokalendarze, a w tym roku nie mamy kompletnie pomysłu 🙈🙈🙈 kid_aa lubi tę wiadomość kid_aa lubi tę wiadomość
- 

No właśnie fotokalendarze dostali w zeszłym roku na święta - mieliśmy super sesję noworodkową więc nie mogłam nie wykorzystać.meggie94 wrote:Rok temu daliśmy fotokalendarze, a w tym roku nie mamy kompletnie pomysłu 🙈🙈🙈 
- 

Takie są czasy, że aż się po lekarzach nie chce chodzić 🫣🙄
 Nie dość, że terminy na NFZ to porażka, prywatnie sporo kasy to niewiadomo czy wizyta ma sens i nie trzeba szukać kolejnego lekarza...

A co do tego płynu w uszach to właśnie często się pojawią przy infekcjach i też przy długotrwałym katarze.. też wtedy często migdały się powiększają
 Niby zwykły katar a dużo może namieszać...

Chrześniaczka od września chodzi do żłobka i ciągle katar dostaje to wtedy musi siedzieć w domu i to przeważnie 2 tygodnie tak długo ją trzyma. Przez to już ma powiększone boczne migdały i też niewiadomo jak dalej się to potoczy. Od wczoraj znowu ma katar 😣

I właśnie zastanawia mnie to jak to jest w innych krajach, że normalnie dziecko z katarem musi chodzić do żłobka czy przedszkola bo to nie choroba i co takim dzieciom nie idzie ten katar na migdały i uszy ? 😆Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

- 

Mój synek też ma katar od tygodnia. W piątek byłam z nim w przychodni i na szczęście uszy czyste. Ale pani dr powiedziała, że winny żłobek i żebym jeszcze chociaż do wiosny została z małym w domu. No ale kurczę, to nie jest takie proste 😞

Z pozytywów - kupiłam buty z Sinsaya i okazały się idealne na pulchne stópki. Bardzo się synkowi spodobały. Chodził po mieszkaniu i tupał z dziką radością 😄 Angelaaaa, kid_aa lubią tę wiadomość
                                40 lat, kilka lat starań Angelaaaa, kid_aa lubią tę wiadomość
                                40 lat, kilka lat starań
 Gyncentrum Ostrawa:
 X 2021 - AZ, CB
 III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok. , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
 XI 2022 - Synek już na świecie
- 

Altair wrote:Mój synek też ma katar od tygodnia. W piątek byłam z nim w przychodni i na szczęście uszy czyste. Ale pani dr powiedziała, że winny żłobek i żebym jeszcze chociaż do wiosny została z małym w domu. No ale kurczę, to nie jest takie proste 😞

Z pozytywów - kupiłam buty z Sinsaya i okazały się idealne na pulchne stópki. Bardzo się synkowi spodobały. Chodził po mieszkaniu i tupał z dziką radością 😄
 O to się cieszę, że dobrze doradziłam co do butów 🤗🤩

Taa każdy myśli, że tak łatwo zostać z dzieckiem w domu i pracować już nigdy nie będzie trzeba 🙈😂 Altair lubi tę wiadomość
                                Maja 06.05.21r ❤️ Altair lubi tę wiadomość
                                Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

- 

Hej Dziewczyny!
 Dawno mnie nie było, ale nadrobiłam;).

U nas choroba goni chorobę. Jeden wielki, niekończący się katar. Starszy syn praktycznie nie chodzi do żłobka bo ciągle coś przynosi. Od listopada kaszlą obydwaj i już nie wiem co to może być. Byliśmy już tyle razy u różnych lekarzy i nic na ten katar i kaszel nie pomaga. Jeszcze się zastanawiam nad zrobieniem przeciwciał na mykoplazmę i chlamydie płucną bo ja kiedyś miałam takie atypowe zapalenie płuc a przez pół roku nikt tego nie mógł zdiagnozowac- rtg i osluchowo było ok. No i może jeszcze zbadamy pasożyty.

Ogólnie jestem wykończona zimą i tym że obydwaj są ciągle ze mną w domu. W nocy Olek śpi słabo, a teraz jak jest chory to śpi na rękach tylko. Nic nie chce jeść tylko pierś i koniec... do tego wychodzą czwórki i ma spuchnięty policzek po jednej stronie. Dzisiaj w nocy miał 39 *C. Do 3 musiałam go nosić na rękach...
 Podjęliśmy decyzję, że Olek nie pojdzie do żłobka, poszukamy niani, która w razie potrzeby zostanie z dwojką. Inaczej wywalą mnie z pracy jeśli znowu będą całą zimę chorować albo zasugerują wychowawczy bo mój mąż nie będzie brał opieki na chore dzieci. Do pracy wracam dopiero we wrześniu ale coraz częściej o tym myślę, jak dam radę na cały etat z takimi maluchami.

Butów jeszcze nie kupowaliśmy bo Olek nie chodzi sam. Pewnie dopiero na wiosnę coś popatrze:)

U nas też jakieś wysięki w uszach u starszego ale lekarze mówili że jeszcze za wcześnie na antybiotyk.7.01.19. Aniołek👼💔
 20.04.21 Synek M 👶💙
 17.11.22 Synek A 👶💙