Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny , muszę się Wam wyżalić bo nie chcę mężowi truć.. on i tak codziennie słucha mojego marudzenia🙈

Ostatnio mam wyrzuty sumienia bo mimo że tak bardzo marzę o dziecku i tak bardzo po poronieniu czekałam na tą ciążę i jestem wdzięczna że się udało I naprawdę cieszę się z każdego objawu ❤ ale mimo wszystko codziennie chce mi się płakać 🥺 ciągłe mdłości, bóle migrenowe, bóle brzucha , stres, totalne zmęczenie i brak ochoty nawet żeby umyć włosy ostatnio 😥 czuje się mega słabo , nie mam siły na nic mimo że za dużo nie robię.. czuję się z tym mega źle, bo powinnam się cieszyć cały czas i tryskać energią a jestem totalnie wypruta z sił.. mam nadzieję że ten stan szybko mi przejdzie i będę mogła wrócić do normalności bo głowa mi pęknie niedługo.. nie wiedziałam że migreny mogą się nasilać w ciąży 😔 i jeszcze te zastrzyki , wiem że one są potrzebne i będę je robić choćby do końca ciąży bo wiem że muszę ale codziennie rano jestem zła że znowu muszę się kłuć.
    Wiem że ludzie mają większe problemy zdrowotne i moje to przy nich nawet nie 1% , postaram się ogarnąć i nie narzekać ale musiałam to z siebie wyrzucić bo źle mi z tym bardzo ostatnio 😔
    Powiem Ci, że też mam czasem wyrzuty sumienia, że nie powinnam w ogóle narzekać, że inni mają gorsze objawy, że jeszcze inni starają się latami i oddali by wszystko, żeby być w ciąży i nawet te trudności by z radością przyjęli, a ja narzekam jak się czuję.
    I mimo ogromnej wdzięczności za to maleństwo to kiedy prawie codziennie poranek zaczynam z głową w toalecie, przez te kilka minut po prostu chce mi się płakać i jest mi ciężko z tym wszystkim.

Damy radę przez to wszystko przejść! 🫂

Takaja12, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏻32
    👨🏻35

3cs
    16.02 ⏸️(11dpo)
    20.02 💉Beta 554
    22.02 💉Beta 1189
    01.03 🩺 jest pęcherzyk
    08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
    14.03 💉I badania krwi
    20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
    03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
    18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
    06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
    12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
    10.07 🩺 695g (24+6)
    14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
    20.08 🩺 1416g (30+5)
    29.08 🩺 1738g (31+6)
    02.09 🩺 1840g (32+4)
    25.09 🩺 2400g (35+6)

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)
  • Marcik Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juss92 wrote:
    Powiem Ci, że też mam czasem wyrzuty sumienia, że nie powinnam w ogóle narzekać, że inni mają gorsze objawy, że jeszcze inni starają się latami i oddali by wszystko, żeby być w ciąży i nawet te trudności by z radością przyjęli, a ja narzekam jak się czuję.
    I mimo ogromnej wdzięczności za to maleństwo to kiedy prawie codziennie poranek zaczynam z głową w toalecie, przez te kilka minut po prostu chce mi się płakać i jest mi ciężko z tym wszystkim.

Damy radę przez to wszystko przejść! 🫂
    Znam to uczucie bardzo dobrze.
    Powiem więcej - im szybciej się człowiek pogodzi z tym, że macierzyństwo nie jest różowe, a pełne skrajnych uczuć, tym lepiej.
    Jak już się wejdzie na tą ścieżkę, to nie ma końca. Początek ciąży mdłości, później ciężko, bóle spojenia, kręgosłupa itp. Poród.
    A później wcale nie jest łatwiej. Tak się czeka całą ciąże na to dziecko, a później przychodzi rzeczywistość i nie raz ze zmęczenia marzy się o tym, żeby ten bobas wrócił chodź na jeden dzień do brzuszka. I tak dalej, aż pewnie do dorosłości.
    Nie będę kłamała, nie jest łatwo i nie zawsze jest przyjemnie.
    Mimo wszystko to piękne doświadczenie i wszystkie te trudności nic nie znaczą kiedy patrzysz jak dorasta ten mały człowiek, którego tak kochasz. I wiem, że to banalne, ale każdy jego uśmiech wynagradza wszystko, a budowanie z nim relacji i więzi jest najlepszym, co mi się w życiu przytrafiło.
    Natomiast nie ma się co oszukiwać, wszystko to sklada się z tych dobrych, ale i fatalnych momentów.
    Ja przy drugim dziecku nawet jakoś przesadnie nie cieszyłam się ciąża, bo pamiętałam tamto zmęczenie i że nie jest tak kolorowo jak to sobie wyobrażałam. Na szczęście czas robi swoje i człowiek zapomina, a że dzieciaki już troszkę podrosły, to jest o wiele, wiele łatwiej i mam w domu super ekipę.
    Więc warto! 👌😊

juss92, Takaja12, Pati2804, Niaha lubią tę wiadomość

preg.png

👩 33 lata.

👶🏻10/2018
    👶🏻07/2020
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    Jakbyś opisywała moje myśli 🥲
    Czuje się bardzo podobnie i do tego jeszcze dochodzi stres czy nie stracę malenstwa 😪
    🫂

Też mogę się pod tym podpisać 🫣
    Tyle lat oczekiwania na ten stan, a jednak objawy i stres, że coś będzie nie ok powodują, że ciężko jest mi się tym cieszyć, tak jak powinnam.
    Myślałam, że te objawy już minęły, kilka dni spokoju a potem wróciły jeszcze gorsze chyba 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 00:00

Takaja12, juss92, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam z tymi objawami, mam dość całodziennych mdłości 😢 W poprzedniej ciąży to nie było tak nasilone. Czekam z utęsknieniem na drugi trymestr 🙏🏼

Takaja12, juss92, Pati2804 lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dołuje jeszcze, ze każdy kto wie pyta i jak widać już coś? I jak mówię że nie to pada,, ale jak to żadna kulka nie wystaje jak leżysz?" ....nie 😑 ,,ale jest takie spuchnięte na dole ?"... nie 😑
    I tylko mnie jeszcze bardziej stresują

preg.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    Mnie dołuje jeszcze, ze każdy kto wie pyta i jak widać już coś? I jak mówię że nie to pada,, ale jak to żadna kulka nie wystaje jak leżysz?" ....nie 😑 ,,ale jest takie spuchnięte na dole ?"... nie 😑
    I tylko mnie jeszcze bardziej stresują
    O matko, co za dziwne pytania 🙄

Niaha lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcik wrote:
    Powiem więcej - im szybciej się człowiek pogodzi z tym, że macierzyństwo nie jest różowe, a pełne skrajnych uczuć, tym lepiej.
    Jak już się wejdzie na tą ścieżkę, to nie ma końca. Początek ciąży mdłości, później ciężko, bóle spojenia, kręgosłupa itp. Poród.
    A później wcale nie jest łatwiej. Tak się czeka całą ciąże na to dziecko, a później przychodzi rzeczywistość i nie raz ze zmęczenia marzy się o tym, żeby ten bobas wrócił chodź na jeden dzień do brzuszka. I tak dalej, aż pewnie do dorosłości.
    Mimo wszystko to piękne doświadczenie i wszystkie te trudności nic nie znaczą kiedy patrzysz jak dorasta ten mały człowiek, którego tak kochasz. I wiem, że to banalne, ale każdy jego uśmiech wynagradza wszystko, a budowanie z nim relacji i więzi jest najlepszym, co mi się w życiu przytrafiło.
    Natomiast nie ma się co oszukiwać, wszystko to sklada się z tych dobrych, ale i fatalnych momentów.
    Ja przy drugim dziecku nawet jakoś przesadnie nie cieszyłam się ciąża, bo pamiętałam tamto zmęczenie i że nie jest tak kolorowo jak to sobie wyobrażałam. Na szczęście czas robi swoje i człowiek zapomina, a że dzieciaki już troszkę podrosły, to jest o wiele, wiele łatwiej i mam w domu super ekipę.
    Więc warto! 👌😊

Dziękuję dajesz mi teochę nadziei, że moje podejście się kiedyś zmieni. Na ten moment psychicznie nie zdecydowałabym się na kolejne starania o dziecko. Niestety w tej ciąży pojawiła się już komplikacja i nie mamy żadnej pewności czy będzie dobrze (ja dobrych przeczuć nie mam choć bardzo chcę się mylić). Jeszcze przed komplikacją mówiłam do męża że na ten moment nie zdecydowałabym się świadomie na kolejne dziecko, ze względów psychicznych, fizycznych i finansowych jestem kompletnie wykończona. Codziennie tylko powtarzałam że chciałabym żeby to dzieciątko już było z nami żebyśmy wiedzieli że jest z nim dobrze. A teraz tylko czas pokaże...

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised dzisiaj myślami jesteśmy z Tobą ❤️🍀🍀🍀❤️

Bruised, Pati2804, xmadziax, MaggLbn, zulka lubią tę wiadomość

age.png
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Dziękuję dajesz mi teochę nadziei, że moje podejście się kiedyś zmieni. Na ten moment psychicznie nie zdecydowałabym się na kolejne starania o dziecko. Niestety w tej ciąży pojawiła się już komplikacja i nie mamy żadnej pewności czy będzie dobrze (ja dobrych przeczuć nie mam choć bardzo chcę się mylić). Jeszcze przed komplikacją mówiłam do męża że na ten moment nie zdecydowałabym się świadomie na kolejne dziecko, ze względów psychicznych, fizycznych i finansowych jestem kompletnie wykończona. Codziennie tylko powtarzałam że chciałabym żeby to dzieciątko już było z nami żebyśmy wiedzieli że jest z nim dobrze. A teraz tylko czas pokaże...

Bądź dobrej myśli 💗 to wszystko jest mega ciezkie...najpierw czlowiek stara sie latami, znosi katusze, zabiegi, procedury, aby w koncu zobaczyc dwie kreski na tescie, a pozniej kazdy dzien to meczarnia w oczekiwaniu czy wszystko bedzie dobrze, bo trudno nam uwierzyc ze w koncu cos dobrego nas spotyka i lęk że zaraz coś się spier.... przeszywa do samej duszy😭 społeczeństwo wokół wcale nie pomaga sobie z tym poradzić psychicznie 😔 ostatnio usłyszałam od bliskiej osoby ,, wspaniale w końcu będziecie prawdziwą rodziną". Wiem że nie chciala zle, ale płacze ciągle jak przypomną mi się w głowie te słowa. Wraca to uczucie, że nie jestem wystarczająca 😪 nie wiem czy to hormony czy strach, ale dziś po prostu płacze jak bóbr od rana 🦫😭
    Nienawidzę tego oczekiwania ludzi, że musisz mieć dziecko żeby być kompletnym, bo nie każdy może je mieć i nawet jest mi się uda w koncu to przytłacza mnie ta niesprawiedliwość i wiem że są kobiety które ciągle walcza i cierpia w ciszy swojego domu.. i wiecie co? Sa kompletne i wyjatkowe. To prawdziwe bohaterki🦾👸❤️‍🔥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 07:24

Bruised, Niaha, MaggLbn, KarolinaAnastazja, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bruised Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Bruised dzisiaj myślami jesteśmy z Tobą ❤️🍀🍀🍀❤️
    Już mnie na samą myśl ściska w żołądku 🤢 Dobrze, że wizyta rano, to nie będę się cały dzień stresować.

Takaja12, Niaha, juss92 lubią tę wiadomość

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    Bądź dobrej myśli 💗 to wszystko jest mega ciezkie...najpierw czlowiek stara sie latami, znosi katusze, zabiegi, procedury, aby w koncu zobaczyc dwie kreski na tescie, a pozniej kazdy dzien to meczarnia w oczekiwaniu czy wszystko bedzie dobrze, bo trudno nam uwierzyc ze w koncu cos dobrego nas spotyka i lęk że zaraz coś się spier.... przeszywa do samej duszy😭 społeczeństwo wokół wcale nie pomaga sobie z tym poradzić psychicznie 😔 ostatnio usłyszałam od bliskiej osoby ,, wspaniale w końcu będziecie prawdziwą rodziną". Wiem że nie chciala zle, ale płacze ciągle jak przypomną mi się w głowie te słowa. Wraca to uczucie, że nie jestem wystarczająca 😪 nie wiem czy to hormony czy strach, ale dziś po prostu płacze jak bóbr od rana 🦫😭
    Nienawidzę tego oczekiwania ludzi, że musisz mieć dziecko żeby być kompletnym, bo nie każdy może je mieć i nawet jest mi się uda w koncu to przytłacza mnie ta niesprawiedliwość i wiem że są kobiety które ciągle walcza i cierpia w ciszy swojego domu.. i wiecie co? Sa kompletne i wyjatkowe. To prawdziwe bohaterki🦾👸❤️‍🔥

Pięknie napisane, 100% prawdy ❤️

(Też się popłakałam)

Takaja12, Pati2804, MaggLbn lubią tę wiadomość

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Już mnie na samą myśl ściska w żołądku 🤢 Dobrze, że wizyta rano, to nie będę się cały dzień stresować.
    Trzymamy kciuki ✊🍀

Dziękuję dziewczyny za zrozumienie, dobrze wiedzieć że nie jest się w tym samemu ❤🥺 mam nadzieje ze niedługo będziemy tylko wspominać ten zły czas..

Takaja12, Niaha, juss92, MaggLbn, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:

Trzymaj się mocno🫂

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• Elasure Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:

W punkt Kochana, dziękuje 😘
    Ocieram łzy i wychodzę z łóżka, życie czeka w prawdzie obecna rzeczywistość to wizyty, badania i zastrzyki ale powoli do przodu😉

Takaja12, Niaha, juss92, Pati2804 lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• Tkpom Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedmiotem sprzedaży jest duży zestaw

Gondola
    Spacerówka
    2 stelaże (złoty i miedziany)
    Fotelik maxi cosi albo od zestawu bialy do wyboru
    Adaptery do fotelika
    2 materacyki do gondoli
    Kosz pod wózek czarny i bialy
    Okrycia na nóżki

To naprawdę duży zestaw!!!

age.png
  • Bruised Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    To zrozumie tylko ten, kto sam to przeszedł.

A co do oczekiwań otoczenia to tak, musisz mieć dziecko, ale góra dwoje, jeszcze najlepiej parkę 🤦‍♀️ Ale nie więcej, bo to patologia. Musisz karmić piersią, ale broń boże publicznie. Musisz wrócić do pracy, ale "oddanie" dziecka do żłobka to samo zło. Generalnie trzeba olać i żyć po swojemu.

Takaja12, Niaha, juss92, Pati2804, Elasure lubią tę wiadomość

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

preg.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy tu różne. Jedne starające się "chwile" inne starające się "wieki"
    Ale jedno nas łączy tutaj- chęć posiadania potomstwa. Tego dziecka, które jako pierwsze Czy kolejne będzie Nasze. Takie idealne, wyjatkowe, nasze.
    Ja w swojej drodze po szczęście, przeszłam załamanie nerwowe. Bałam się sama być w domu, w nocy nie spadłam, nie mogłam jeść. Gdyby nie mąż i akupunktura (która wyciagła mnie z tego stanu), wiem, że nie byłabym w tym miejscu. Może bym powiedziała, że teraz będzie "z górki?" Bo przeciez tyle się staraliśmy i nagle się udało i mam to czego chciałam....ale nie...mam tak jak Wy...mam strach przy każdej wizycie w toalecie, mam strach jak mnie mocniej coś zakuje w brzuchu, mam strach Czy jak coś zjem to czy nie zaszkodzę, mam strach Czy będzie zdrowe, mam strach Czy będzie na kolejnej wizycie biło serduszko...STRACH. Czy on nie został nam nabyty podczas starań? A może podczas dzieciństwa?
    Jedyne co sobie powiedziałam i tego się trzymam, że każdego dnia wieczorem, jak już się położę do łóżka, to mówię w dialogu z Panem B. "DZIĘKUJĘ, ZA TEN WYJĄTKOWY KOLEJNY DZIEŃ W TYM STANIE" Za to jestem cholernie wdzięczna, bo mimo, że nie wiem co kolejny nowy dzień przyniesie tak wiem, że poprzedni był najpiękniejszym dniem bo w ciąży na którą czekałam od zawsze 😊💕

Ściskam Was! 💕
    🩷Pamiętajcie, że jesteście silne i jedyne w swoim rodzaju! 🩷

Takaja12, Elasure, Niaha, Pati2804, juss92, MaggLbn, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcik wrote:
    Więc warto! 👌😊

Tak w 100% popieram i zgadzam się z tym co napisałaś ❤️
    Ale mija 6lat od porodu i ... Człowiek decyduje się na następne - w pełni świadomy jak źle może czasem być 😅

Rozumiem Pati, bo czuję się bardzo źle w tej ciąży.
    Nie mogę jeść, ciągle śpię... Odliczam - jeszcze dwa tygodnie i urlop ❤️
    Wtedy odpocznę...

Pati2804 lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

preg.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

A co do presji społeczeństwa, to miałam kilka takich historii, które mnie zabolały.. z czasem ja Czy mąż już mieliśmy kontrę, bo płacz i bol jaki był to jest niedoopisania.

Kiedyś spotkaliśmy się, że znajomymi, którzy mają dwójkę dzieci już swoich i przy spotkaniu zostałam złapana za brzuch i potrzaśnieta i "CO TAM CIOTKA, JUZ COŚ TAM JEST CZY NADAL NIE ZROBILIŚCIE NIC?"

Albo moja teściowa już jak wiedziała, że łatwo nam starania nie przychodzą, stwierdziła, że będzie się za moją macicę (w tajemnicy przeciwko mi i mojemu mezowi) modlić że swoją rodziną na mszy..na początku miałam wkurw, teraz się z tego śmieje 🙈

Albo hit! Z naszej bliskiej rodziny pewna osoba, nawet na kawę nie miała czasu przyjechać do mnie i do męża i kiedyś poszły takie słowa "A jak dzieci będziecie mieć to będę wpadać, żeby pomoc", na co mój mąż "A jak dzieci nie będzie nigdy, to nie przyjedziesz do nas wcale, tak?"
    Te uderzenie jakby kamieniem w głowę zapamiętam do końca życia...

I ostatnie..do mojego męża przy chrzcinach "A ty kiedy takie klepniesz? Pasuje wam! Jak nie wiecie jak robić to spytajcie X oni już trójkę mają"

Mam w rodzinie dwie pary które starały się długo o dziecko (jedni adoptowali ostatecznie, drudzy mają po IVF) I jakoś z nimi można porozmawiać o tych tematach beż głupich dogryzek, bez bolących słów.

Takaja12 lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    A co do presji społeczeństwa, to miałam kilka takich historii, które mnie zabolały.. z czasem ja Czy mąż już mieliśmy kontrę, bo płacz i bol jaki był to jest niedoopisania.

Kiedyś spotkaliśmy się, że znajomymi, którzy mają dwójkę dzieci już swoich i przy spotkaniu zostałam złapana za brzuch i potrzaśnieta i "CO TAM CIOTKA, JUZ COŚ TAM JEST CZY NADAL NIE ZROBILIŚCIE NIC?"

Albo moja teściowa już jak wiedziała, że łatwo nam starania nie przychodzą, stwierdziła, że będzie się za moją macicę (w tajemnicy przeciwko mi i mojemu mezowi) modlić że swoją rodziną na mszy..na początku miałam wkurw, teraz się z tego śmieje 🙈

Albo hit! Z naszej bliskiej rodziny pewna osoba, nawet na kawę nie miała czasu przyjechać do mnie i do męża i kiedyś poszły takie słowa "A jak dzieci będziecie mieć to będę wpadać, żeby pomoc", na co mój mąż "A jak dzieci nie będzie nigdy, to nie przyjedziesz do nas wcale, tak?"
    Te uderzenie jakby kamieniem w głowę zapamiętam do końca życia...

I ostatnie..do mojego męża przy chrzcinach "A ty kiedy takie klepniesz? Pasuje wam! Jak nie wiecie jak robić to spytajcie X oni już trójkę mają"

Mam w rodzinie dwie pary które starały się długo o dziecko (jedni adoptowali ostatecznie, drudzy mają po IVF) I jakoś z nimi można porozmawiać o tych tematach beż głupich dogryzek, bez bolących słów.

Skąd ludzie to biorą 😔😔

Współczuję, że musieliście się zmierzyć z takimi wyzwaniami 😔

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

preg.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ