LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
MonReve96 wrote:My już po wizycie. Wszystko w porządku. Mały człowieczek ma już 4,4 cm. ❤️
25.04 mam prenatalne 🤞
https://zapodaj.net/plik-CpZ9fGMt96 -
Niaha wrote:Właśnie dostałam info na maila i smsem, że próbka krwi pod nifty jest już w laboratorium w Chinach 😁 zajęło im to troszkę ponad dobę (od momentu pobrania krwi), nieźle 🥹
To teraz jakoś wytrzymać w spokoju ducha i bez nerwów do środy 🫣
W Chinach? 😳 A czemu aż tam? 🙈 -
Dziękuję za kciuki 🤗😘 jestem po wizycie 😊
Dzidziuś 2,66 cm 🥰 co odpowiada 9t4d tp 10.11.2024. Wg om to 9t1d i tp 13.11.2024, więc 3 dni większy 😉
Zapomniałam zapytać, która miara bardziej adekwatna? Te pierwsze chyba, prawda? 🤔
Najważniejsze, że rośnie 🥰 serduszko biło 165 ❤️ ale nie słuchałam, tylko doktor mierzył 😳 ponoć jakieś nowe wytyczne, że nie zalecają do 10 tyg 🤔 bo 10 lat temu, to ten sam gin normalnie puszczał 😁
Jeśli chodzi o badania nifty, to oczywiście powiedział, że warto ale jakiś konkretnych wytycznych nie dał. Powiedział, że mogą być wykonane razem z prenatalnymi, które mam umówione 30 kwietnia, bo tam też je robią 🙈 no nic.. Zadzwonię tam i jeszcze dopytam 😜 nastepna wizyta 10 maja dopiero, chyba że by się cos działo niepokojącego.. No i mam założoną kartę ciąży 😊Niaha, KasiaKasiaKasia, Bruised, Takaja12, juss92, Fania017, miska122, Paima, Sparky, Pati2804, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość
-
Evey wrote:W Chinach? 😳 A czemu aż tam? 🙈
Bo wybrałam nifty pro. Zwykle nifty leci do Chorwacji. Jest jeszcze jakiś lab w PL, ale od niedawna się tym zajmują i jakoś mnie to nie przekonało. -
Evey wrote:Dziękuję za kciuki 🤗😘 jestem po wizycie 😊
Dzidziuś 2,66 cm 🥰 co odpowiada 9t4d tp 10.11.2024. Wg om to 9t1d i tp 13.11.2024, więc 3 dni większy 😉
Zapomniałam zapytać, która miara bardziej adekwatna? Te pierwsze chyba, prawda? 🤔
Najważniejsze, że rośnie 🥰 serduszko biło 165 ❤️ ale nie słuchałam, tylko doktor mierzył 😳 ponoć jakieś nowe wytyczne, że nie zalecają do 10 tyg 🤔 bo 10 lat temu, to ten sam gin normalnie puszczał 😁
Jeśli chodzi o badania nifty, to oczywiście powiedział, że warto ale jakiś konkretnych wytycznych nie dał. Powiedział, że mogą być wykonane razem z prenatalnymi, które mam umówione 30 kwietnia, bo tam też je robią 🙈 no nic.. Zadzwonię tam i jeszcze dopytam 😜 nastepna wizyta 10 maja dopiero, chyba że by się cos działo niepokojącego.. No i mam założoną kartę ciąży 😊
Cudownie 🥰
to w kalendarz która datę spisać? 13.11 czy 10.11? 😅 -
Cześć! Ja po wczorajszej wizycie miałam się odezwać, ale dzieciaki z przedszkola odebrałam i później już czasu zabrakło 🙈 dziś nadrobiłam forum więc melduję co u mnie:
Bobas ma się dobrze serce bije ❤️ ciąża jest o 4 dni młodsza z usg, ale Pani dr powiedziała że na razie tym się nie sugerujemy i termin z OM jest tym na który patrzymy. Powiedziała, że bardzo ciężko jest zmierzyć dokładnie takiego człowieka. Na razie się tym nie martwię. Mam się umówić na prenatalne po 9.05 i następna wizytę mam 17.05. Nie dostałam skierowania na badania, bo mówiłam jej, że chce robić w luxmedzie to powiedziała, że tam wszystkie skierowania dostanę.
Mdłości weszły na wyższy poziom 🤢 jeszcze nie wymiotuję, ale jestem blisko. Dostałam te leki na wymioty. I teraz pytanie do dziewczyn które to biorą: czy Wam na mdłości to pomaga?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 16:49
Takaja12, juss92, Elasure, Fania017, Kofinka, miska122, Niaha, Asioreq, Sparky, Evey, Bruised, Pati2804, Przedszkolanka123, zulka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, polecajka ciążowych jeansów:
https://www.zalando.pl/mango-jeansy-slim-fit-dunkelblau-m9121n1vy-k11.html
One nie mają takiego typowego materiału na cały brzuch, tylko wszyte po bokach kawałki "gumy".
U mnie sprawdzają się idealnie już teraz, gdzie nie mam typowego brzuszka, ale dół trochę wzdęty i w swoje już się nie dopinam. A jak sobie rozciagnę tę gumę to widzę, że sporo mogę urosnąć 🤭
Jedyny możliwy minus - przez taka budowę spodni to one mają dosyć niski stan, pod pępkiem. Więc jak ktoś jest bardzo przyzwyczajony do wyższego to może być różnie, ale ogólnie są super wygodne!
Rozmiarówka standardowaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 17:06
Takaja12, Niaha, Evey, MaggLbn lubią tę wiadomość
👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
Makija wrote:Cześć! Ja po wczorajszej wizycie miałam się odezwać, ale dzieciaki z przedszkola odebrałam i później już czasu zabrakło 🙈 dziś nadrobiłam forum więc melduję co u mnie:
Bobas ma się dobrze serce bije ❤️ ciąża jest o 4 dni młodsza z usg, ale Pani dr powiedziała że na razie tym się nie sugerujemy i termin z OM jest tym na który patrzymy. Powiedziała, że bardzo ciężko jest zmierzyć dokładnie takiego człowieka. Na razie się tym nie martwię. Mam się umówić na prenatalne po 9.05 i następna wizytę mam 17.05. Nie dostałam skierowania na badania, bo mówiłam jej, że chce robić w luxmedzie to powiedziała, że tam wszystkie skierowania dostanę.
Mdłości weszły na wyższy poziom 🤢 jeszcze nie wymiotuję, ale jestem blisko. Dostałam te leki na wymioty. I teraz pytanie do dziewczyn które to biorą: czy Wam na mdłości to pomaga?
Gratulacje 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 18:00
Makija lubi tę wiadomość
-
juss92 wrote:Dziewczyny, polecajka ciążowych jeansów:
https://www.zalando.pl/mango-jeansy-slim-fit-dunkelblau-m9121n1vy-k11.html
One nie mają takiego typowego materiału na cały brzuch, tylko wszyte po bokach kawałki "gumy".
U mnie sprawdzają się idealnie już teraz, gdzie nie mam typowego brzuszka, ale dół trochę wzdęty i w swoje już się nie dopinam. A jak sobie rozciagnę tę gumę to widzę, że sporo mogę urosnąć 🤭
Jedyny możliwy minus - przez taka budowę spodni to one mają dosyć niski stan, pod pępkiem. Więc jak ktoś jest bardzo przyzwyczajony do wyższego to może być różnie, ale ogólnie są super wygodne!
Rozmiarówka standardowa
Nie mogę ich odnaleźć😞 -
Niaha wrote:MonReve96, Evey, Fania017 dzisiaj kciuki lecą do Was ❤️🍀🍀🍀
Jasminum, Makija jak tam po wizycie?
Julia1234 dostałaś już jakieś info, czy próbka doleciała do Chin? Podobno przychodzi takie potwierdzenie na maila/SMS.
Dostałam info WcOraj,ze dokumenty dotarły do laboratoriumNiaha lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 🥰 gratulacje udanych wizyt ❤
Ja biorę z healthlabs 1 trymestr Little Me plus dodatkowo Omega d3+k2 z olimp , chela mag b6 z OLIMP I probiotyk sanprobi ibs .
KasiaKasiaKasia lubi tę wiadomość
-
Po wizycie. Widziałam serduszko, mój olbrzym ma 7mm.. termin na 02.12. .. ale córkę urodziłam 3 dni przed terminem więc zostaje tutaj❤️❤️❤️ dziękuję za Wasze zaciśnięte piąstki 😘
Pati2804, Takaja12, miska122, Niaha, juss92, MaggLbn, zulka, Sparky, Elasure, Asioreq, Paima, MonReve96, Evey lubią tę wiadomość
-
Fania017 wrote:Po wizycie. Widziałam serduszko, mój olbrzym ma 7mm.. termin na 02.12. .. ale córkę urodziłam 3 dni przed terminem więc zostaje tutaj❤️❤️❤️ dziękuję za Wasze zaciśnięte piąstki 😘
Fania017 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny , muszę się Wam wyżalić bo nie chcę mężowi truć.. on i tak codziennie słucha mojego marudzenia🙈
Ostatnio mam wyrzuty sumienia bo mimo że tak bardzo marzę o dziecku i tak bardzo po poronieniu czekałam na tą ciążę i jestem wdzięczna że się udało I naprawdę cieszę się z każdego objawu ❤ ale mimo wszystko codziennie chce mi się płakać 🥺 ciągłe mdłości, bóle migrenowe, bóle brzucha , stres, totalne zmęczenie i brak ochoty nawet żeby umyć włosy ostatnio 😥 czuje się mega słabo , nie mam siły na nic mimo że za dużo nie robię.. czuję się z tym mega źle, bo powinnam się cieszyć cały czas i tryskać energią a jestem totalnie wypruta z sił.. mam nadzieję że ten stan szybko mi przejdzie i będę mogła wrócić do normalności bo głowa mi pęknie niedługo.. nie wiedziałam że migreny mogą się nasilać w ciąży 😔 i jeszcze te zastrzyki , wiem że one są potrzebne i będę je robić choćby do końca ciąży bo wiem że muszę ale codziennie rano jestem zła że znowu muszę się kłuć.
Wiem że ludzie mają większe problemy zdrowotne i moje to przy nich nawet nie 1% , postaram się ogarnąć i nie narzekać ale musiałam to z siebie wyrzucić bo źle mi z tym bardzo ostatnio 😔 -
Pati2804 wrote:Dziewczyny , muszę się Wam wyżalić bo nie chcę mężowi truć.. on i tak codziennie słucha mojego marudzenia🙈
Ostatnio mam wyrzuty sumienia bo mimo że tak bardzo marzę o dziecku i tak bardzo po poronieniu czekałam na tą ciążę i jestem wdzięczna że się udało I naprawdę cieszę się z każdego objawu ❤ ale mimo wszystko codziennie chce mi się płakać 🥺 ciągłe mdłości, bóle migrenowe, bóle brzucha , stres, totalne zmęczenie i brak ochoty nawet żeby umyć włosy ostatnio 😥 czuje się mega słabo , nie mam siły na nic mimo że za dużo nie robię.. czuję się z tym mega źle, bo powinnam się cieszyć cały czas i tryskać energią a jestem totalnie wypruta z sił.. mam nadzieję że ten stan szybko mi przejdzie i będę mogła wrócić do normalności bo głowa mi pęknie niedługo.. nie wiedziałam że migreny mogą się nasilać w ciąży 😔 i jeszcze te zastrzyki , wiem że one są potrzebne i będę je robić choćby do końca ciąży bo wiem że muszę ale codziennie rano jestem zła że znowu muszę się kłuć.
Wiem że ludzie mają większe problemy zdrowotne i moje to przy nich nawet nie 1% , postaram się ogarnąć i nie narzekać ale musiałam to z siebie wyrzucić bo źle mi z tym bardzo ostatnio 😔
Jakbyś opisywała moje myśli 🥲
Czuje się bardzo podobnie i do tego jeszcze dochodzi stres czy nie stracę malenstwa 😪
🫂 -
Takaja12 wrote:Jakbyś opisywała moje myśli 🥲
Czuje się bardzo podobnie i do tego jeszcze dochodzi stres czy nie stracę malenstwa 😪
🫂Takaja12 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Dziewczyny , muszę się Wam wyżalić bo nie chcę mężowi truć.. on i tak codziennie słucha mojego marudzenia🙈
Wiem że ludzie mają większe problemy zdrowotne i moje to przy nich nawet nie 1% , postaram się ogarnąć i nie narzekać ale musiałam to z siebie wyrzucić bo źle mi z tym bardzo ostatnio 😔
Kochana, chyba wszystkie mamy podobne odczucia.
Ja walczyłam o to maleństwo od kilku lat. Po drodze była ciaza pozamaciczna, torbiel, laparoskopia, sepsa po zabiegu i kolejna laparoskopia z usunięciem jajnika i jajowodu, potem jedno in vitro, brak zarodkow, zalamanie psychiczne itp . Uważam że przeszłam duzo zeby dojść do tego miejsca, w ktorym jestem, a wyć mi się chce średnio kilka razy dziennie.
Nie napisze nic, co by Cie pocieszyło, bo sama nie umiem nawet siebie pocieszyć. Ale wiem, że warto, że tego chciałam, do tego dążyłam i jak wezme pierwszy raz w ramiona maleństwo to zapomnę o wszystkim.
Bedzie dobrze, musi być 😘Pati2804, Takaja12 lubią tę wiadomość